נושא חדש - מהו "שיר דתי"

איילת כ

New member
שיר דתי

זה לא שיר שאדם דתי/חילוני כתב אלא שיר שבא לבטא רעיון דתי-יהודי.

ההגדרה בעייתית

בס"ד אני חושב שההגדרה "שיר שתי" אינה נכונה... שיר חסידי נשמע לי הרבה יותר טוב... מהו שיר חסידי? שירים בעלי מנגינות נשמה למינהם או מילות קודש כמו פסוקים או תפילה לה'... כל אדם רשאי לחבר שיר חסידי, כל עוד הוא בעל תוכן של שיר חסידי, לא מתייחסים למי שכתב את בשיר אלא לתוכן השיר... מוש בן ארי הלחין מנגינה ל" שיר למעלות... אשא עיניי..." הוא אדם לא דתי אך אם אתה שואל אותי אם זה שיר חסידי או לא אז לפי עניות דעתי זהו שיר חסידי...

danielhope

New member
"חסידי" זה מושג בעייתי

שמתיישב בעיקר עם תקופות מסויימות בהיסטוריה ועם עדות מסויימות שוב אזכיר את תור הזהב בספר, לא הגדירו את עצמם מעולם "חסידים" כשם (ככינוי לאדם מאמין, לעפמים כן, אבל לא כשם ממש לעצמם) בניגוד לקבוצות מסויימות במזרח אירופה שאיתם המילה חסידים הרבה יותר מזוהה

danielhope

New member
ובהתייחסות היסטורית או רחבה יותר..

ושירים שהמנגינה שלהם כלל לא חסידית, יחשבו חסידיים? ולא היום, אז בעבר.. העקרון כאן שאי אפשר להכפיף את כל העדות לחסידים-אשכנזים... אוף זה מעצבן

מוצארט

New member
אני מתפלא עליכם אנשים...

אין כזה דבר שיר דתי יש או שיר חסידי או שיר יהודי

נכון!!!! כמו שציינתי מקודם

אתה בא לחבר שלך ושואל אותו :"יהיו שיריחם חסידיים?" ולא "שירים דתיים" תודה!! גם אתה אומר את זה לא?

../images/Emo99.gifשירים חסידים זאת האהבה שלי

ב"ה בעיני שיר דתי =שיר חסידי או יותר נכון ההגדרה היא שיר חסידי ולא דתי דתי זה יכול להיות של כל מיני דתות חסידי זה יענו זרם החסידות ואותו אפשר למצאו רק ביהדות. אז ככה שיר חסידי הוא לא שיר שכותב אותו אדם דתי ! שיר חסידי הוא שיר מן המקורות או שהוא שיר עם מילות יהודיות כאלה עם נשמה יהודית כזאת . ובקשר לזה שיכתוב שיר על מדורה כך לדוגמא את שירי חנוכה (לא מעוז צור והנרות הללו) אבל שאר השירים הם לא נוגדרים כמו שירים חסדיים אלו שירים של חגים אבל לדוגמא בל"ג בעומר השיר של בר יוחאי (לא זוכרת את המילים) אבל זה כן נכלל בשירים החסידים כי יש שם איזו שהיא דמות כמו בר יוחאי. מוסיקה חסידית היא מוזיקה עם המון שמחה לרוב עם המון נשמה ! אני אוהבת חסידי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

../images/Emo26.gifנצל"ש../images/Emo36.gif

ב"ה. למה ההודעה שלי נמחקה? (משהו יודע במקרה?) אני מקווה שאתם קראתם אותה ומי שלא יודע על מה אני מדברת אז.....
שאלתי אם משהו/י יודע מי אני אני הולכת לגלות את זה עוד היום בלי נדר

danielhope

New member
אגב סטינו מהנושא

תקראו לשיר איך שאתם רוצים.. זו עדיין אינה הגדרה לשיר

למעלה