נושא חדש - מהו "שיר דתי"

danielhope

New member
נושא חדש - מהו "שיר דתי"

לפני כמה ימים מישהו (או מישהי, לא זוכר) נתנו שיר שמתחיל באות מסויימת (בגלל משחק האותיות). ומישהו אחר העיר - "רגע, זה לא שיר דתי" אז מהו שיר דתי? כל שיר שכותב אדם דתי? כל שיר שכותב כל אחד בעל תוכן דתי? האם אדם חילוני שיכתוב שיר ויספר על המדורה שעשה בל"ג בעומר, זה שיר דתי? ואם אדם דתי יכתוב שיר דומה?

danielhope

New member
כתבתי בהודעה אחרת שיש משמעות

שונה ולא אחזור כאן שוב.. זה בשרשור הזה.

צאבי111

New member
לפי דעתי

זה טעות להגיד שיר דתי. זה יוצר הבדל בן הדתים לבן החילונים . צריך להגיד שיר יהודי או שיר לאומי , וניראה לי שזה מה שהבן אדם הזה היתכוון להגיד אבל לא היתבטה בצורה הנכונה. (=

צריך לומר שיר חסידי

לא אומרים גם שיר חילוני... ז"א שאם אנמי אומרת דיר חסידי אתה מבין שאני מתכוונת שירים של דתיים.... למרות שאין דבר כזה שירים חילוניים לכן לא אומרים שירים דתיים אלא אומרים שירים חסידיים. אפילו אתם אומרים? אתם מגיעים למסיבה של חבר ואתה שואל אותו: "יהיו במסיבה שלך שירים חסידיים?" ואתה לא אומר: "יהיו במסיבה שלך שירים דתיים..."

danielhope

New member
אבל שיר חסידי הוא לא מזרחי

אז מה זו הגזענות הזו..(ואת את קוראת לשיר מזרחי "חסידי" אז זו פטרונות) חסידי זה זרם מסויים שהביא ניגון מסויים ואינו הניגון המזרחי.

צריך לומר שיר חסידי

לא אומרים גם שיר חילוני... ז"א שאם אני אומרת שיר חסידי אתה מבין שאני מתכוונת שירים של דתיים.... למרות שאין דבר כזה שירים חילוניים לכן לא אומרים שירים דתיים אלא אומרים שירים חסידיים. אפילו אתם אומרים? אתם מגיעים למסיבה של חבר ואתה שואל אותו: "יהיו במסיבה שלך שירים חסידיים?" ואתה לא אומר: "יהיו במסיבה שלך שירים דתיים..."

צריך לומר שיר חסידי

לא אומרים גם שיר חילוני... ז"א שאם אני אומרת שיר חסידי אתה מבין שאני מתכוונת שירים של דתיים.... למרות שאין דבר כזה שירים חילוניים לכן לא אומרים שירים דתיים אלא אומרים שירים חסידיים. אפילו אתם אומרים? אתם מגיעים למסיבה של חבר ואתה שואל אותו: "יהיו במסיבה שלך שירים חסידיים?" ואתה לא אומר: "יהיו במסיבה שלך שירים דתיים..."

tamarhp

New member
שיר עם תוכן דתי

כמו פסוק כלשהו, שיר שמדבר על אמונה בה', וכו'. בד"כ זה הגיוני שזמר דתי שר, כי אם זמר חילוני שר זה לא אומר דווקא שהוא מתכוון לתוכן..

danielhope

New member
שיר שידבר על מנהגי הפסח, נניח

ואין בו תוכן אמוני (למרות שמתייחס למצווה, אך רק נניח לאוירה בחג הפסח בלי אזכור השכינה, או משהו רוחני) ואין בו פסוקים - לא יהיה שיר דתי?

tamarhp

New member
אולי כן

תלוי מה ההשקפה בשיר.. אם זה סתם שיר ילדים על חג חנוכה הוא חג טוב או משו - זה לא שיר דתי, זה שיר כדי שהילדים יאהבו את החג....

danielhope

New member
מה הקטע שלכם עם החסידים?

ושיר מתקופת ימי הביניים (תור הזהב) בספרד, ואני מדבר על שירי קודש... הם לא שירים דתיים?

danielhope

New member
תראה, נניח אביהו מדינה

ששר מתהילים את "שבחי ירושלים" בניגון מזרחי, אני לא הייתי קורא לזה חסידי וזה לא... כי זה לא שייך לזרם החסידי ואל "תאנסו" סגנונות מוזיקה של כל העדות לתוך הזרם החסידי(אשכנזי)

גם!!! אמרנו שלא?

אי אפשר ממש לדייק ולומר כל מיני שירים צפציפיים אלא בכלליות "שיר חסידי"

למעלה