נושא חדש: טוב ורע.

לעיתים אני חושב שיש לך בעייה של

חשיבה לא צלולה. אני מאסטר? אני? במדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) יש מאסטר או גורו אחד. מהרישי מהש יוגי. המורים שהוא הכשיר, כמו שהזכיר לאחרונה אינקה, הם בסך הכל רמקול המעביר את דבריו. כנראה שמישהו נתן לך תאור ממש לא TM על TM. לזה אני קורא שטיפת מוח.

אפילו מהרישי עצמו

לא לוקח לעצמו כל קרדיט. בכל הזדמנות הוא מזכיר וחוזר שכל הידע שלו, כל מה שהוא, זה מהמורה שלו. גורו דב שלו.

לקשמי

New member
את זה אומר כל מורה שהוא

לגבי המניפולציה שניסית לעשות על ניתוח דרך החשיבה שלי, אתה יכול להשאיר אותה לעצמך או להפעיל אותה על התלמידים שלך. בבקשה ממך, אל תנסה לנתח את דרך החשיבה שלי. לזה בדיוק אני קוראת שטיפת מוח.

OriIdan

New member
את חוטאת באותו חטא

נכון שדניאל לא צריך לנתח את החשיבה שלך, הוא הרי לא מכיר אותך. כך גם את לא צריכה לנתח את החשיבה של כנרת שאותה אינך מכירה.

אני מתנצל

לא הייתה כל סיבה שאדבר על החשיבה שלך. אגב. כתבתי על ה-'חשיבה' ולא 'דרך החשיבה'. אבל. כל מה שכתבת בשרשור הזה מעיד על הבנה לקוייה ביותר של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM).

שוב, אינך מכירה אותי.

ודרך אגב, על פי תקנות הפורום , הודעות אישיות ישלחו במסר אישי. הרי אין לך כוונות להביך אותי. נכון?

מוטי ש

New member
הרבה הודעות לא אישיות בכלל

נמחקו בשירשור אחד או שניים.עד כדי כך שנראה שלא הדברים האישיים הם אלה שהדאיגו אתכם.ובכלל מי יקבע מהו הדבר האישי? הרי בכל הניו אייג,שמדיטציה טרנסצנדנטלית היא חלק בלתי נפרד ממנו, כל הזמן מדקלמים:"אתה זה שבוחר להיעלב","אתה זה שתחליט אם לקחת אישי או לא" וכולי וכולי. דניאל ואורי שלנו כבר ממזמן עברו את השלב של לקחת דברים באופן אישי,אני מבין שאת מתרגלת פחות שנים מהם.כמה זמן של תרגול מדיטציה טרנסצנדנטלית נדרש על מנת,למשל,להגיע לרמה הסופר מופלאה של אורי? :) את חייבת להודות שהוא ממש קוסם,נכון?

OriIdan

New member
אין מספרי קסם

יש אנשים שיתרגלו מדיטציה יום אחד ויגיעו לדברים שאחרים הגיעו אחרי שנים. כנרת (שאותה אני מכיר) לדעתי מתרגלת הרבה יותר שנים ממני. לגבי העלבות אני לא חושב שהיא נפגעת באופן אישי בדיוק כמו שאני או דניאל לא נפגעים מכל העלבונות שמטיחים בנו בפורום הזה. הנקודה היא לא אם אני נפגע או לא. להגיד דברים שליליים על אדם כלשהו זה דבר פסול מיסודו בלי קשר להאם הוא נפגע או לא. המעניין הוא שרק בפורום הזה קיים זלזול כה רב נגד השיטה אותה אני מתרגל. בהרבה מקומות אחרים בהם אני מסתובב, יש הערכה רבה למדיטציה הטרנסנדנטלית גם מכאלו המתרגלים טכניקה אחרת. גם בין אלו שאני מכיר המתרגלים מ"ט אין בדרך כלל זלזול בטכניקות אחרות.

מוטי ש

New member
דבר פסול מייסודו?

אז למה אתה לא נותן דוגמא אישית ומפעם לפעם אומר דברים שליליים מאוד? :) חוץ מזה,אינני מבין,איך זה מסתדר עם המחקרים המדעיים,שאדם לאחר תרגול של יום אחד,מגיע לתוצאה שאחרים לא מגיעים אליה במשך שנים רבות? כנראה שכבר בתחילת התרגול הוא כבר היה על סף ההארה עוד מהגילגול הקודם(אם כי גילגול קודם אינו יכול להיחקר מבחינה מדעית:) לזלזל בשיטה שלך?למה אתה סבור שמישהו מזלזל בשיטה שלך?זאת אחלה היפנוזה עצמית,אם היה לי כרגע כסף מיותר שאינני מייעד למטרות אחרות,כנראה שהייתי לומד בעצמי. אורי,הגיע הזמן שתפסיק להיות כזה חשדן,באמת!.... בכל מקום אתה רואה רק שליליות ושליליות,חבל,מאוד חבל,באמת חבל.... נ.ב תודה על האינפורמציה לגבי זמן התרגול של כינרת,זה עוזר לי מאוד להבין אתכם טוב יותר.

OriIdan

New member
איך זה מסתדר?

איזה מחקר מדעי אמר שמגיעים לתוצאה אחרי יום אחד? גם בהרצאת המבוא לעולם לא יבטיחו לך הרים וגבעות אחרי יום. סביר להניח שכבר מהתרגול הראשון תרגיש משהו. אבל תוצאות יכולות לקחת זמן. לגבי זלזול, אולי אתה לא כל כך מזלזל (למעט זה שאתה טוען שזו הפנוזה כאשר כל קשר להפנוזה הוא מקרי בהחלט) האם לדעתך הודעות שאומרות שזה שקר והונאה אינן זלזול? הודעות הקוראות לי שקרן אינן זלזול? הודעות המכנות את המ"ט כת מסוכנת אינן זלזול? לצערי יש כאן יותר מדי זלזול. ולגבי לימוד השיטה וכסף, בנתיים כל שקל שהשקעתי בלימוד חזר בריבית. אני תמיד מספר על הימים שלמדתי את הסידהיס. אז (כמו היום) הייתי עצמאי, הייתה לי הרבה עבודה, היה לא קל למצוא זמן לקורס שאינו קורס קצר, גם לא היה קל למצוא את הכסף אבל זה סיפור אחר. בזמן הקורס (בחלק בו עדיין אפשר לעבוד) ההספק שלי בעבודה לא רק שלא ירד אלא עלה וכל זה למרות לימודים 4 פעמים בשבוע בשעות אחר הצהריים ותרגול מדיטציה שכל יום מתארך קצת. אז למרות שהיה לי הרבה פחות זמן ההספק עלה. אז אמרתי שאמרו לי שהטכניקה טובה אבל לא ידעתי שזה עד כדי כך טוב. כמובן שאחרי הקורס ההספק שלי עלה עוד יותר וכך גם היכולת שלי להרוויח כסף. אז אמנם אני לא מליונר היום אבל כל שקל שהשקעתי בקורס חזר בריבית.

מוטי ש

New member
מי מזלזל?

"צנח לו זלזל על גדר וינום, כה ישן אנוכי, מה לי ולגזעי? מה לי ולשוכי?". שום מחקר מדעי לא אמר שמגיעים לתוצאה אחרי יום אחד,אתה אמרת. אנשים מגיעים לתוצאות מכל מיני דברים בחיים,השאלה הנשאלת מה יכול להיות האינטרס לשייך הצלחה כזאת או אחרת שנובעת בחיים לדבר אחד בלבד? כל שינוי ולו הקטן ביותר שאדם יעשה בחייו(נניח,להתחיל לתרגל מדיטציה,כל מדיטציה)עשוי להוביל לתוצאה של שינוי חיים.כמובן,כיוון שחיים הם על פני רצף של זמן ביחסי,הרי שכל תוצאה היא פונקציה של זמן ופעולה ממקום נכון. ככל שאתה פועל יותר ממקום נכון,אתה משיג יותר תוצאות בכיוון הרצוי לך. כל אדם והאישיות האינדיודיואלית שלו.יש אנשים יותר מכווני מטרה ומעשה ויש אנשים שפחות. אני אומר לך מראש שאנשים שהם יותר מכווני מטרה ומעשה יכולים להפיק תועלת גדולה מאוד בתפוקה וביכולת אם יתרגלו מדיטציה,כל מדיטציה.אלה אנשי יעוד.אנשים אחרים,לנסות להבטיח להם הבטחות,פעמים רבות זה לא יותר מאשר להוליך אותם שולל ולזרות חול בעינהם(עשה לי רק טובה קטנה-למען מערכת העצבים הרעועה שלי- ואל תתחיל את התגובה הבאה במשפט: "לזרות חול בעינהם?" :) חוץ מזה,היכן אתה שמעת שלי יש איזושהי בעיה עם הסכום שאתם לוקחים? אני בהחלט סבור כמוך,שלכל דבר יש מחיר וכל אדם חייב להחליט אם הוא מעוניין לשלם את המחיר.מתאים לו-משלם,לא מתאים-לא משלם. טוב,כל אדם בכל מקרה משלם על משהו בעולם הזה.למעשה,מאז שיצאתי לעצמאות אני משלם כל הזמן ואין כל סיכוי שזה יפסיק...:) תהיה לי בריא אורי(שלמרות שאני יודע שאתה כבר שנים לא חולה:)

אינקה

New member
לא בדיוק מוטי

כבר אמרתי שאני משלם במצטבר מחיר גבוה יותר מאשר במ"ט. ההבדל הוא שאיני משלם למפרע אלא מחליט על כל הוצאה, והבדל נוסף הוא שאף אחד לא הבטיח לי ניסים ונפלאות. ברגע שהמחיר אינו סביר ודורשים אותו למפרע כל המערכת נכנסת ללחץ שיווקי שאינו סביר. הרי מי המטורף שישלם את הסכומים הללו? צריך לחפש תמימים ולצייר להם גרפים שמהם לא יבינו שום דבר כדי לאחז את עיניהם, ולהמציא פירושים למחקרים כדי לבלבל אותם. וצריך כמובן לפסול על הסף את כל שאר האלטרנטיבות שבהן הלקוח הפוטנציאלי אינו צריך לשלם סכומי עתק באופן זה. במילים אחרות: להרבות זלזול ושנאה בכולם. אז המחיר כשלעצמו אינו הבעיה. הבעיה היא האופן שבו כל המערכת הזו הופכת למוטת שיווק בעטיו, וכתוצאה ממה? מתאוות בצע בלבד.

OriIdan

New member
מישהו מנסה לשכנע אותך ללמוד?

שוב ושוב צריך לחזור על אותו דבר. אף אחד לא מנסה לשכנע אף אחד ללמוד. אף אחד לא ממציא פירושים למחקרים את זה כבר הבהרנו. כמו כן אף אחד לא פוסל שום דבר. אתה זה שחוזר כל הזמן על השקרים האלו. תאוות הבצע היא בראש שלך בלבד.

לומדת74

New member
טוב ורע

מכיוון ששאר ההודעות פה הן דיון באיך תנהלו את הדיון, אני מתייחסת לנושא הראשון. בלימודים שאני לומדת, אומרים שכל מאורעותיו של אדם לטובתו. אני לא תמיד מבינה את זה, אבל מסכימה עם זה שהדברים שאני לא יודעת להתמודד איתם, יכולים להפנות את תשומת לבי למקומות שעוד לא שלמים אצלי, ואלו שאני יודעת להתמודד איתם, לא ייראו לי רעים. היו מאורעות בחיי שחשבתי שהם רעים, ואח"כ התגלו כטובים. אבל לדעתי עד שתסתיים הסאגה הזו, לא אוכל לדעת. תחשבי על זה שאת מאבדת את הארנק, אז זה רע, ואז מישהו עוזר לך לחפש אותו, ואתם מתחילים לצאת, וזה טוב, ואז אתם נפרדים וזה רע, אבל למדת ממנו המון אז זה טוב וכו. לכי עכשיו תמצאי אם זה היה טוב או רע. וגם אם לא יצא לך מזה משהו טוב שאת יכולה להצביע עליו, צברת נסיון והחכמת.

טוב למות בעד ערצנו

רגע, אז.. הלימודים שאת לומדת טובים? ימימה טובה?
אם הדברים היו שומעים כל מה שאנו אומרים עליהם (טובים ורעים) הם היו מתהפכים בקברם. כי כשמתייחסים אליהם בצורה הזו, הם כבר מתים

יפה מאוד כתבת

הכוונה שהכל לטובה היא פשוט פונקציה של נקודת המבט. בלימודים שאני לומד, ניתנות לדבר דוגמאות. אחת מהן: יש אניה שמפליגה במעלה הנהר. צפונה. כל אחד יודע שהכיוון שלה, כדי להגיע ליעד, חייב להיות צפונה כל הזמן. הקברניט, או הסקיפר, רואה, כמה עשרות מטר לפניו, לוייתן גדול. אם תהיה התנגשות, במידה והאניה לא תטבע, זה יגרום לפחות לעיכוב גדול מאוד. כדי למנוע את ההתנגשות, הוא מצווה על הפניית כל ההגאים דרומה. נוסע שמסתכל מן החלון הקטן והעגול של התא שלו, רואה לפתע את האניה מפליגה דרומה. בכיוון המנוגד לכיוון התנועה "הנכון". הוא מקלל את הקברניט. את הצוות. מה הם עושים? זה משום שפרספקטיבת המבט שלו מאוד צרה. הוא לא רואה את התמונה בכללותה. כשיש לאדם היכולת לראות את התמונה בכללותה, אין יותר טוב או רע. אז אדם מסוגל להבחין שהכל הולך תמיד לכיוון של הקדמה המקסימלית.

למעלה