נושא חדש: טוב ורע.

נושא חדש: טוב ורע.

הוצאתי ציטוט של "בדיחה קוסמית" מאחד השרשורים. ברשותו, ובעידודו. לדיון כאם בפורום. "בשבילי אדם דתי לא רואה באסון טבע "רע" או לחילופין בעונג עילאי "טוב" למרות שמכיר באלוהות כל-יכולה שעומדת מאחורי כל תופעה" אני מקוה לדיון תרבותי ופורה.

ואני חשבתי שהנושא יהיה אחר ../images/Emo13.gif

אני מהמר על 5 הודעות, ואז השרשור יגלוש למהלומות הרגילות
ונשאלת השאלה - האם זה רע ליהודים?

אולי נסכים שלא להכניס הודעות שאינן

נוגעות לנושא. וכל הודעה בנושא אחר, תפתח שרשור חדש?

too late

זה לא באמת תלוי בנו. כל אחד יכול לכתוב מה הוא רוצה ובכלל דווקא נושא השרשור מצוין - כל אחד יכול לבחון עם עצמו את היחס שלו למציאות ולאלמנטים השונים שלה. הרי טוב ורע הם ביחס ל... וטוב מוחלט, באם קיים, הרי שהוא ממילא לא בר-חלוף או בר-מינן או באפשרותנו לדון בו כאן ממש (אם יורשה לי, וגם אם לא, במאמר מוסגר, הנושא הזה אכן מעסיק אותך לא מעט לפי הודעותייך עד הלום, כי את מחפשת טוב ומנסה שלא ליפול אל הרע - אפילו ההודעה הזו מצביעה על כך. אבל הקטע שאותי מצחיק הוא - בלי קשר אלייך - שהכל הוא קומדיה אלוהית)

החלוקה הרגילה

בין 'טוב ורע' יחסי, לבין 'טוב ורע' מוחלט. ביחסי - 'היופי טמון בעיני המסתכל'. תלוי ברמת המתח של כל אדם. דוגמה נהדרת שמהרישי נתן. בא אליך אדם עם ורד. ורד יפהפה. כשאתה נינוח, אתה רואה את הפרח היפה ומודה לו. כשאתה מתוח, תשומת הלב שלך תיפול על הקוץ. ועוד אחד. והנה עוד. מה הוא הביא לי כל-כך הרבה קוצים? מה הוא רוצה לעשות לי? במוחלט אין חלוקה לטוב ולרע. הכל הוא טוב. הכל בא לשרת מטרה מסויימת. לקדם. ללכת לעבר יותר ויותר ויותר. יותר ידע. יותר הבנה. מצב תודעה גבוה יותר.

לקשמי

New member
כינרת, סתם תהייה שעלתה לי...

יש סיכוי שאי פעם תחלקי על דעתו של הגורו שלך? האם יש מצב שבו תוכלי לחשוב באופן עצמאי? דווקא כלפייך אני חשה חמלה. הלב שלי נשבר לראות את המבט המסונוור שלך (שמתבטא באייקון מאוהב) ואת ה"אמן" האוטומטי שבא אחרי כל מוצא פיו של הגורו. נראה כי את מאבדת כל יכולת חשיבה עצמאית וזה עצוב.

מה לעשות, גם אמה מוצאת חן בעיני

עוד ציטוט מאמה. היכולת לסלוח "נניח כי בטעות הכנסת את האצבע לתוך העין. ידך השנייה לא תכה את היד שפגעה בעין. אתה פשוט סולח לה. הגישה שלך במקרה שאחרים פוגעים בך צריכה להיות דומה. להגיב בכעס לכעס זה כמו לחטט בפצע. לסלוח זה כמו לשים תרופה." "גם שעון מקולקל, מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום." העבר לכאן בהמלצתו של דניאל., שהוא כידוע אינו מתלמידיה. גם לא אני.

מוטי ש

New member
אוי ואבוי,האם לא הבנת

שהבעיה היא אינה עם אמה המחבקת?? ובאמת נראה לך שאני מאמין שאם את מצטטת את אמה המחבקת על היכולת לסלוח,אז את סולחת? לא ניכר מדברייך שאת מבינה על מה את מדברת. חוץ מזה לא הבנתי למה את מתכוונת בסיפא של הודעתך על השעון המקולקל פעמיים ביום?את מתכוונת לפעמיים ביום שבו את נמצאת במוחלט? או שמא בסך הכל יש כאן איזשהו רעל מוחבא היטב,שמבטא יפה את הטינה הנסתרת שאת ודניאל חווים כלפי אלה שלכאורה אתם סולחים להם? אנא,עדכני אותי בהקדם! :)

לקשמי

New member
אין שום דבר רע בלצטט

ואפילו לא בלאהוב ו/או להעריץ אדם זה או אחר. הבעיה היא בהתאהבות. וכשאני אומרת התאהבות, כאן אני לא מתכוונת דווקא למשיכה מינית. אלא למצב שבו את כל כך מסונוורת מאובייקט ההתאהבות (הגורו במקרה הזה) שאת לא מסוגלת בכלל לחלוק עליו. במילים אחרות, אין לך יכולת חשיבה עצמאית! זאת הסכנה שבכת כמו זאת שאת משתייכת אליה וכמו רבות אחרות. אני דווקא לא חושדת בך שיש לך איזשהם אינטרסים שיווקיים. (במאסטר שלך, דניאל גליקר אני לא רק חושדת אלא בטוחה בכך). אני פשוט רואה אותך מאבדת את עצמך, את מי שאת. מוחקת את הזהות האמיתית שלך לטובת השתייכות לכת. זאת המניפולציה שאני ועוד הרבה אנשים כאן מדברים עליה. עצוב לי לראות איך את מאבדת את עצמך. (וזאת הסיבה שאני אמשיך להזהיר כאן אנשים אחרים שלא ליפול לכת המסיונרית שאת כבר נפלת אליה).

OriIdan

New member
מניין את קובעת את זה?

את לדעתי קופצת להגדרות וטוענת שהיא מסונוורת ואין לך יכולת מחשבה עצמית וכד'. צר לי לומר לך אבל במ"ט בניגוד אולי לטכניקות אחרות מאד מאד מעודדים חשיבה עצמית ואפילו ספקות בדברי הגורו. אחרת לא היו נעשים כל כך הרבה מחקרים על ידי המתרגלים עצמם. מהרישי עצמו מעודד את כולם לחקור.

לקשמי

New member
איך הם עושים את המחקר בעצמם?

לא הבנתי, האם להסתכל על גרפים או לקרוא באיזה מגזין, זה מחקר? האם לזה אפשר לקרוא מחקר עצמי?

OriIdan

New member
לא זאת הכוונה

חלק מהמחקרים שנעשו על מ"ט באוניברסיטאות השונות נעשו על ידי אנשים שבעצמם מתרגלים מ"ט (כמובן לא על עצמם). האגודה למדיטציה מעודדת מחקרים כאלו ואפילו תעזור למי שירצה למצוא נבדקים למחקר. כך בעצם הגיעו למצב בו יש כל כך הרבה מחקרים על הטכניקה. אני בעצמי ראיתי מספר סטודנטים שכשהיו צריכים להגיש מחקר חשבו לעשות מחקר על המדיטציה הטרנסנדנטלית שהם מתרגלים, סטודנטים כאלו לאחר שקיבלו אישור למחקר מהאוניברסיטה נגשו למורים למדיטציה שעזרו להם. בתחילת הדרך כשעוד לא היו מורים ורק מהרישי לימד, אנשים נגשו למהרישי ושאלו אותו לגבי מחקר על הנושא, הוא תמיד עודד אותם לחקור.

למעלה