נושא בחלקו

aerynsun

New member
אני בדיעה של שיר

וראיתי סדרות של שנות השמונים. בשבילי הסדרות של אז היו "כאילו" ללא תוכן אמיתי, אלא סידרה בשביל להגיד שעשינו סידרה. דאלאס למשל זה תכנים כל כך פשוטים ןלא רצינים. מה שכן בסדרות של אז הם היו מאוד מאצ'ואיות, מאוד שובנסטיות שזה מקלקל לי את ההנאה כמעט במאה אחוזים. הסדרות של היום הנשים מקבלות מקום מאוד גדול וזה נותן זויות מעניית וכפית לסידרה. נמאס כבר שהגברים שולטים בכל מקום, הגיע הזמן שהנשים יתחילו להראות את אישיותם וזה אכן קורה. הסדרות של היום הם מאוד ראליסטיות. סדרות כמו עמוק באדמה,פארסקייפ, גלקטיקה, HEROES שאני רואה עכשיו הם כל כך ראליסטיות לגבי, הדמיות הם הדבר המרכזי בסידרה ולא תוכן כללי שמוביל את הסידרה למשל כמו סטארגייט שהיא כל כך משעממת בתכנים שלה והדמויות כל כך שוליות. זה דעתי בכללי.

Gilliana

New member
תכנים פשוטים ולא רציניים?

את בטוחה שאנחנו מדברות על אותה סדרה??? הדבר האחרון שאפשר להגיד על "דאלאס" הוא שהתכנים שלה היו פשוטים ולא רציניים ואם כבר - "דאלאס" היא דוגמה קלאסית לסדרה שהנשים נתנו בה את הטון ולא הגברים. "גלקטיקה", תסלחי לי, זה חילול הקודש. פשוט לא יאמן איך לקחו את הסדרה המקורית והנהדרת ופשוט שחטו לה את הצורה. נכון שלא ראיתי בה אפילו פרק אחד (וגם לא אראה) אבל אני יודעת שהפכו אותה לסדרה רוויית סקס שסילפה את המקור לבלי הכר.

aerynsun

New member
אולי לא התנסחתי טוב

אבל אני אצטט את שיר כי היה כתבה את זה בדיוק כמו שאני רציתי אבל יצא לי קצת אחרת. הסדרות של היום יותר מורכבות ודורשות מחשבה בעוד שפעם הסדרות היו מאוד פשוטות, הרוב היה פחות או יותר אופרות סבון כאלה בהחלט ההשוואה לקולנוע מדגישה את ההבדל. וזה כל כך נכון. למשל HEROES כמעט כל פרק זה כמו לצפות בסרט. פשוט חוויה, מעניין, מאתגר, מותח וכו'. ובקשר לגלקטיקה, איך את יכולה לתת ביקורת מבלי לראות פרק. בטח ראית פרומויים וכאלה אבל בכל זאת! האמת שהקטע של מס' 6 שגובל בהרבה סקס זה דווקא הצד שאני הכי לא אוהבת בסידרה ואין שם פרט לכך כל כך הרבה סקט. הסידרה מצויינת. ומציעה לך לראות לפני שאת נותנת ביקורת. להתחיל במיני סידרה שהיא פחות טובה מהסידרה לדעתי ולעבוד לסידרה עצמה. זו רק הצעה כמובן.

Gilliana

New member
אני אתחיל דווקא מהסוף

במקרה של גאלאקטיקה - מכיוון שזהו רימייק של סדרה (ולא סידרה מקורית) שעוותו וסלפו בה את הדמויות ואת העלילה, אין לי מה לנסות לראות בכלל. יש לי בעיה עם רימייקים מהסוג הזה: לוקחים סיפור קיים מסדרה קיימת, מחליפים את כל השחקנים, הופכים את העלילה על הראש ועוד מצפים מהמעריצים לבלוע את הצפרדע ולהגיד אמן. מה הייתי אומרת למשל אם היו עושים כדבר הזה ל-"פארסקייפ"? אני בטוחה שלא היית מקבלת את העניין באהבה. לגבי דאלאס - אני ממש לא מסכימה שזו היתה סדרה פשוטה, אפילו לא יחסית לסדרות של היום, מה גם שהיו סדרות הרבה הרבה יותר מורכבות ממנה שדרשו לא פחות חשיבה מאשר הסדרות בנות ימינו ואשר הצפיה בכל פרק היא בהחלט כמו צפיה בסרט! די אם אזכיר שוב את "סוכן סמוי" המעולה או את "V" וכאמור, היו עוד רבות כאלו. לסיכום - אני מניחה שבשורה התחתונה זהו עניין של טעם והעדפות אישיות. אני יכולה לומר שבגדול - למעט כמה סדרות פה ושם (ואציין במיוחד את "נמלטים", "המגן", "ניקיטה" ו-"רצח מאדום לשחור") רוב הסדרות של התקופה הנוכחית הן בעיני גרנדיוזיות, מוגזמות וריקניות מתוכן אינטלקטואלי אשר שמות דגש בעיקר על אפקטים ו/או סנוור הצופים ולא ממש פונות לא לרגש ולא לשכל שלהם.

ואני אומרת

תפסיקו לראות טלויזיה, תצבעו אותה לכחול ותזרקו לים. הכי טוב הופעות של משינה- גם יופי, גם תוכן, גם הנאה והכי חשוב יובל ... (ההודעה הנוכחית נכתבה תחת השפעת הופעות מרובות מדי בזמן קצר מדי ואין לייחס לנאמר קשר למציאות)

aerynsun

New member
GOD אני חולהההההה

ולתשובה.לגבי גאלקטיקה, לא ראיתי את הסידרה הישנה אבל אם הסידרה ההיא היתה קאלט בשבילך אני יכולה להבין עכשיו את האי צפיה שלך בסידרה הנוכחית. פארסקייפ ותיקים יהיה באמת מוזר לראות עם שחקנים אחרים
פארסקייפ בלי קלאודיה זה לא פארסקייפ
דאלאס, אם להגיד את האמת אני ראיתי אותה שהייתי ילדה ולא נראה לי ממש שהתעמקתי בתכנים אלא רק בקו עלילה כללי ולסיכום - יכול להיות שאת צודקת לגביה אבל אני לא זוכרת ממש בשביל להגיד דיעה מבוססת אלא רק מזכרונות. שאר הסדרות בשנות השבעים שמונים אף פעם לא היו לטעמי ממש. ולסיכום מסוכם של הסיכום - רינת צודקת. לזרוק את הטלויזיה. היתה לי תקופה שלא היתה לי טלויזיה שנתיים ודווקא היה נחמד אבל היא חסרה לי ולכן היום יש לי למרות שהיא מקולקלת, ז"א רואים כהה מדי ואי אפשר לסדר אותה. אז עד שאני אקנה חדשה אני רואה הרוב מהמחשב ופה ושם בטלויזיה. וכמו שאומרים באמת על טעם ועל ריח אין מה להתווכח...חה חה חה חה *חוזרת לשכב*

Gilliana

New member
אוייי, תרגישי טוב! ../images/Emo24.gif

לגרון: כפית דבש עם מיץ סחוט מחצי לימון, טיפה מים פושרים ולשתות בשלוק אחד. לנזלת - תה עם ברנדי (אם אין לך ברנדי - כל משקה אלכוהולי אחר will do) והעיקר - לא לצאת לקור ולהתכסות היטב.

aerynsun

New member
תודה

האמת שזה יותר כאב בטן, ראש וכל העצמות בגוף
אבל תודה

eve6

New member
זה מהמזגן של אתמול? ../images/Emo186.gif

גם אני חזרתי קצת מצוננת, למרות שהיום בבוקר עבר לי. (אולי בגלל שישנתי עם פוך+שמיכת צמר+עוד שמיכה+
) ותרגישי טוב!

aerynsun

New member
זה לא היה צינון

פשוט כל הגוף כאב עם כאבי בטן וקושי לנשום. אבל בכל זאת הלכתי לעבודה... אבל בטח המזגן הזה לא תרם

1Shir

New member
נכון! מכושפות../images/Emo13.gif כנראה באמת בגלל זה

אני אוהבת אותה - היא משלבת בין חיים אישיים לבין הבעיות העל-טבעיות. נכון, היא עושה את זה טוב יותר מתיקים באפלה שהשאירה חורים גדולים מדי בחיים היומיומיים האישיים, למרות שמדי פעם היא כן הראתה. אני חושבת שאולי זה גם בגלל שלדמויות שם לא היו חיים אישיים מפותחים וזו אחת הנקודות שהסדרה רצתה להעביר... בסופו של דבר בעיני היא דווקא כן ריאליסטית מאוד, הרבה יותר ריאליסטית ממכושפות או מכל סדרה אחרת כמעט. אני אפילו לא יכולה לשים על זה את האצבע, משהו שם באווירה מרגיש אמיתי ולא מוסרט. הסדרה היחידה שנמצאת גם היא ברמה הזאת של ריאליסטיות בעיני היא "הכי גאים שיש". ואולי גם "עמוק באדמה". הסדרות האלה בשבילי הן להרגיש שאת צופה במציאות ולא בסדרה. למרות היתרון שבזה, זה איפשהו פחות כיף כי זה יותר נכנס לך לנשמה ויותר מטריד.

o n o f f

New member
אני עדיין חושבת...

שאנחנו בתקופה נהדרת של טלויזיה. היא משתבחת עם הזמן, וHBO פשוט עשו מהפך באיך שהטלויזיה נראית היום ובהרבה מקרים כל פרק נראה כמו סרט. שלא לדבר על העובדה שטלויזיה היום הרבה יותר מעניינת מהקולנוע. בכלל הסדרות היום מאוד מתוחכמות, יש מספר קוי עלילה שקורים בו זמנית, וצריך ממש להפעיל את הראש כדי להבין כי ברובן יש המון עומק. אני מברכת על התופעה.

1Shir

New member
אני מסכימה שהיום

הסדרות מורכבות ודורשות מחשבה בעוד שפעם הן היו מאוד פשוטות, הרוב היה פחות או יותר אופרות סבון כאלה בהחלט ההשוואה לקולנוע מדגישה את ההבדל פעם הסרטים הגדולים היו מעניינים יותר מהסדרות, היום זה ממש ההיפך

eve6

New member
בתור אחת שראתה טלויזיה בערך מגיל 0

אני חייבת להסכים עם הדעה שהטלויזיה של היום הרבה יותר טובה. כמעט כל סדרת עבר שנקח היום ונסתכל עליה, תראה מיושנת למדי. אז היו כמה יציאות מבריקות כמו "מונלייטינג" (סדרה משנות ה-80 שהקדימה את זמנה בצורה שלא תיאמן, ושהציגה לעולם את ברוס ויליס). אבל בגדול, הרבה מהסדרות של היום פשוט עולות באיכות וב"באז" שהן יוצרות סביבן על סרטי הקולנוע. וזה משמעותי כי סרטי קולנוע מאז ומתמיד "נחשבו יותר" מטלויזיה. אגב, בדיוק היתה כתבה על כך במעריב בשבוע שעבר.

אני חושבת שזה סתם עניין של מצבבחיים

בשבילי שנות התשעים היו שנות הטלוויזיה ואני חושבת שגם לא הייתי נתפסת לתיקים כל כך אם הייתי מבוגרת יותר כשזה התחיל. אתה מתחבר לסדרות אלו או אחרות לפי מצבך הנוכחי ולפי זה אתה מוצא יותר או פחות סדרות טובות. היום אני כמעט לא רואה טלויזיה ואין סדרה אולי מלד נמלטים שממכרת אותי, לפחות לא כמו תיקים וזה לא נראה לי בגלל האיכות אלא בגלל שכרגע אין לי זמן חשק וכוח.

1Shir

New member
ברור שהנכונות האישית היא פקטור קובע

היא הפקטור הכי קובע אילו סדרות נראה ועד כמה. יחד עם זאת - יש עניין של ניתוחים "אובייקטיביים" (גם הם מורכבים מדעות) לגבי סדרות... ולדעתי הטלויזיה היום שונה והתקדמה מאשר לפני 10 שנים. סדרות כמו עקרות בית נואשות, ניפ/טאק, עמוק באדמה, 24 - סדרות כאלה לא היו עושים פעם. מורכבות יותר, נועזות יותר, חדות יותר, אירוניות יותר, ביקורתיות יותר. זאת דעתי. זה יישמע מוזר אבל דווקא הסדרות הישנות שגם היו כאלה הן קומדיות, משפחת סימפסון (שממשיכה אולי עד היום?) ונשואים פלוס היו מאוד ציניות, פארודיות על העולם ה"נורמלי" האמריקאי ומאוד אהבתי אותן.

טוב קידמה ושינוי זה חלק מהמשחק

אבל עדיין, לא יודעת אם אפשר לומר אז היה יותר טוב או ההפך. זה עניין של התפתחות אם זה באפקטים או ברעיונות.

למעלה