נושאי בטיחות

Princes Vespa

New member
מקרי משקולות

משום מה לי יש הרבה פעמים מקרי משקולות אם אני צוללת עם חגורת מועדון. למרות שאני מקפלת את החגורה כמו שלימדו בקורס , קורה הרבה שהקיפול משתחחר מתוך המשקולת ואז המשקולת הופכת חופשייה ומחליקה לה לאורך החגורה. לכן אני באופן טבעי מאוד רגישה לנושא החגורה ומוודאת את סגירתה בכל כמה זמן תוך כדי הצלילה. בפעם הראשונה שזה קרה לי זה היה בקורס כוכב שני דווקא בצלילה ליתוש ( צלילת העומק היחידה בקורס ). מה שקרה זה שהמשקולת החליקה מהקיפול שקיבע אותה לכיוון האבזם ודחפה אותו עד למצב שהוא נפתח. לא רק שהאבזם נפתח אלא גם קשה מאוד לסגור אותו כי קשה לתפעל את החגורה במים ולסדר את המשקולות כמו שצריך. את החגורה ההיא לא הצלחנו לסדר כשהיא עלי ולכן סופו של הסיפור היה שהמדריך שלי פרס את החגורה על היתוש וסידר אותה ממש כמעט מחדש. אני באותו הזמן נאחזתי ביתוש בכל כוחי ובן הזוג שלי וחניך נוסף החזיקו אותי כדי שלא אעוף למעלה. שני פיתרונות מצאתי לבעייה זו : 1. חגורת כיסים שבה שמים את המשקולות. אך הבעיה היא שמשקולות 10 לא נכנסות אליה. ישנה חגורה נוספת שעוד לא יצא לי לנסות שהיא גם מרופדת וגם בעלת מעצורים למשקולות ( נדמה לי שהיא של מארס ) 2. יש מעצור מפלסטיק שאפשר לשים עבור כל משקולת ולמנוע ממנה את התזוזה. אבל אני ניסיתי את השיטה הזו והיא לא הייתה יעילה ב100%.

Sushi

New member
מקרה דומה קרה לנו ב"צעירותנו"

צללנו סשימי ואנוכי בראס-א-שטן (היו ימים), באחת מהצלילות הראשונות שלנו ביחד ולבד מקבוצה מודרכת. במעמקי הקניון (בערך ב-25 מ´) קרה לי מה שתיארה הנסיכה - האבזם השתחרר ולא ניתן היה לסגור את החגורה בשום אופן בגלל השתחררות המשקולת ותקיעתה - גם סשימי שניסתה לסדר לי את החגורה לא ממש הצליחה. מה שעשינו היה שאני החזקתי את החגורה עלי בשתי ידי, סשימי החזיקה בי, תפעלה לי את האינפלייטור ועלינו לנו באיזי באמצע הים. הרגשנו אפילו מספיק נוח בשביל חניית הבטיחות. מה שהיה מבאס במיוחד היה הטילוף המאד ממושך לחוף וההליכה המאד מאד ממושכת מהחוף אל המועדון -/ ולסיכום, הערה לנסיכה: יש חגורות משקולות שמשקולת 10 נכנסת אליהן, שלי לדוגמא. אני לא זוכר של איזה יצרן, אבל אם זה חשוב לך אז אני אסתכל בבית.

אילוניק

New member
פרינססה משקולת של 10 פאונד

אפשר לפרוט לשניים של חמש אילוניק היפה IHB

לגבי חגורת משקולות של מארס../images/Emo127.gif

אני משתמשת באחת ומאוד מרוצה ממנה. מעבר לזה שהיא מרופדת, דבר שהתגלה כבעל חשיבות לא מעטה, התופסנים/לולאות מקבעים את המשקולות בצורה מושלמת. אכן, לפי דברי אילוניק, ניתן להחליף את שתי המשקולות הגדולות לארבע קטנות, אשר לדעתי יותר נוח בצלילה. בכל מקרה, לאחר שאני מרכיבה את המשקולות על החגורה אני מרימהאת החגורה בצד אחד ו"מנערת" אותה וכך גם עם צד השני וזאת בשביל לקבע את המשקולות ולוודא שהן לא משתחררות.

קותי

New member
ההגדרה של סביבה עוינת היא מוגזמת

אבל כפי שאמרו כאן אחרים הים הוא אכן סביבה לא סלחנית. בסביבה אחרת שבה אתה יכול לנשום ללא ציוד עזר, אתה עלול לשלם על טעות אנושית מטופשת מחיר כלשהו. מתחת למים אתה משלם על טעות אנושית מטופשת בחייך. עונש מוות נראה לי קצת חמור על טעות טפשית. אבל זה מה שיש מתחת למים. לכן אסור אף פעם לצלילה באותה שאננות שאנחנו יוצאים לטיול של אחר הצהריים. חייבים לבצע את הבדיקות המינימליות של הציוד, חייבים לדאוג שהציוד תומך החיים יהיה במצב סביר וכו´.

חי בר

New member
בדיקת בן הזוג אמורה לבוא אחרי

הבדיקה העצמית, בתור בדיקה משנית. הבדיקה העצמית היא החשובה באמת לדעתי. זה מאוד חמור לדעתי אם בבדיקת בן הזוג הוא מוצא שאין לך משקולות או שהמיכל סגור או האוקטופוס תפוס על חגורת המשקולות. אסור לזלזל בבדיקה של בן הזוג, אבל חייבים להקפיד עוד יותר בבדיקה האישית לפני שבכלל מתקרבים לבן הזוג. בסופו של דבר אלה החיים שלך, לא של בן הזוג לצלילה והאחריות על חיינו חייבת להיות אישית. כמה פעמים נתקלת בבדיקה של "בן זוג" שהיא לא שווה כלום? השאלה לאו דוקא ספציפית אליך אלא לגבי כולנו. אני מסכים עם אריק: הים אינו סביבה עויינת. הים עויין אך ורק למי שמזלזל בו, ואם משאירים פתח ליד המקרה או למזל אז הים ישתמש בזה. "סמוך" ו-"יהיה בסדר" לא עובדים על הים, והים הוא גם משת"פ ידוע של מרפי (ההוא מ-"חוקי מרפי"). אני גם די בטוח שמרבית התאונות "לא קורות" אלא "נגרמות", ומרביתם באשמת הצוללים. כמעט ואין תאונות צלילה שנגרמו בגלל כשל בציוד או בגלל אתר עם נטיות רצחניות. אין לנו אלא לבוא בתואנות על עצמנו בלבד, בני האדם, בנושא התאונות.

למעלה