ענין של מספר כשילים לתאונה
אין ספק שלא כל מה שמלמדים בקורס הוא בהכרח חכם או נכון. אבל בדיקת בני זוג הוא אחד מהנוהלים שאני אישית מאמין בהם. זה דיון ישן, שהרבה מהלומות כבר הוחלפו בו סביב ה"solo" מול "DIR" ודומיהם. הנה הרעיון הבסיסי שאני מנסה לפעול לפיו: 1. הים הוא סביבה עוינת. 2. תקלות, גם של ציוד וגם של הרכבתו קורות. 3. צריך להביא למצב שבו צריכים לקרות מספר (גדול ככל האפשר) של כשלים בילתי תלויים לפני שקוראת תאונה. 4. אנשים, ובכלל זה אני ובני זוגי, עושים טעויות מדי פעם. כל נוהל ואביזר בטיחות מיועדים להגדיל את המרווח בינך ובין התאונה. רזרבת האוויר שלך ושל בן הזוג שלך, עצירת הבטיחות, האוקטופוסים, אי הכניסה לתחום דיקומפרסיה (כדי לאפשראת )האפשרות לבצע עליית חרום לפני המים אם אין ברירה אחרת, הבדיקה של כמות האוויר שיש לך ע"י בן הזוג שלך, הווידוי שהמיכל שלך מלא ושהברז פתוח עד הסוף. מבט חיצוני על איך הציוד שלך יושב עלך כך שלא תסתבך. כל זה נועד ליצור כמה שיותר מרחק בינך ובין תאונה. כמה שיותר דברים שחייבים להדפק לפני שאתה מת. כי הים הוא סביבה עוינת, גם אם אתה מרגיש בה בנוח, וגם אם אתה חושב שאתה בשליטה. כי אם האוויר מפסיק לזרום, אין לך הרבה זמן לפני שאתה מתחיל את משחק השש-בש הניצחי עם נפטון (והוא אל, כך שהקוביות תמיד לטובתו). בצלילה, כמעט על דבר שיכול לקרות לא ישרות מסכן אותך. לפחות לא בצלילה ספורטיבית. הווסט שלך יכול להפסיק לפעול, ועדיין יש לך איך לקבל אוויר מבן הזוג שלך. ואם לא, אתה אמור להיות בתחום ה NDL, שהמשמעות האמיתי שלו היא שאתה אמור להיות מסוגל לעלות לפני המים בלי שזה יהרוג אותך, בכל רגע בצלילה שלך. המאזן שלך יכול להתקע על ניפוח, ואז אתה יכול לנתק את הצינור או לשחרר את האוויר ע"י לחיצה על כפתור השיחרור, אם אי אפשר לנתר את הצינור. והמאזן יכול להתפוצץ, ואז אתה יכול, בין אם בעזרת בן הזוג או בעזרת הרגליים שלך, להגיע לפני המים. בדיקת בן זוג היא היא אמורה לזהות כשלים כמו אינפליטור לא בסדר או לא מחובר, אוקטופוס לא תקין, מד לחץ חשוד, מיכל לא פתוח עד הסוף וציוד מסובך (חגורת משקולות על האוקטופוס, אם רוצים להזכיר תאונות עדכניות) שכל אחת מהן אינה מסכנת ישירות את חיי הצולל, אבל יחד עם עוד בעיה כבר מסוכנות. זהו, עד פה להערב. ודרך אגב, על פעולות חשמל שהן יותר מורכבות מהחלפת נורה אני כבר בקשתי לא פעם מאחרים לוודא שדברים מנותקים ושאני לא עושה שטות.