עידכון 2: אחרי נהיגה נוספת ארוכה משמעותית בערב המסקנות שונות
אתמול יצא לי לנהוג הלוך וחזור מאזור חיוג 02 ל03/09 ודעתי התהפכה.
אין מה להשוות. כאמור ניפחתי 36 ומדובר עבורי בהורדה משמעותית ו...נפקחו עיניי...
נהיגה מהירה [בפיקנטו אינה דבר טריויאלי כלומר אפשרית עד שער הגיא בירידות בלבד בעוד שלאחר שער הגיא אפשרית יחסית עם פחות מיגבלות כי לאחר שער הגיא מדובר על מישורי הסוואנה הארצישראלית
] אמנם הכבישים היו בעיקר 1 ו20 אבל במהירות מנוע של 4-4.5 בהילוך 5 מתקבלת מהירות שאינה נחשבת איטית עבור הרכב המדובר.
הרכב אוחז יפה [אין את הנטייה לקופצנות יתר שהכרתי מ5 השנים עם הרכב], הגילגול שקט משמעותית [בל"א גבוה הצמיג מרעיש משמעותית והרעש קצת דומה לרעש מיסבי], ולא הרגשתי שהרכב איטי יותר ממה שהכרתי לפני כן.
יש נקודת מבחן אחת בכביש 1 [שמשמשת גם רוכבים] לאחר הפיצול מכביש 6 הממשיכים בכביש 1 נכנסים לעיקול רחב לשמאל שנכנס למנהרה קטנה ובסיומה יש בנתיב השמאלי במפ
. זאת הפעם הראשונה ב5 שנים שאני עם הרכב שהרכב גיהץ את הבמפ ללא קופצנות יתרה...והייתי מאד דרוך שם כי חיפשתי לראות מה יהיה שונה.
למי שלא מבין היכן זה, לאחר הסיבוב הזה יש איחוד עם אלה שנוהגים ממודיעין בכביש 443 לתוך כביש 1 בכיוון לת"א וזה לא רחוק מנמל התעופה. כאמור בבמפ הזה לא נתקלים הנהגים ממודיעין כי הם מצטרפים לכביש 1 לאחר הבמפ.
ככלל הנסיעה הייתה כאמור יחסית ללא התפתלויות למעט מעברי הנתיבים הרבים יחסית שאני מבצע [על מנת לשמר את אחידות הקומבינציה של מהירות המנוע וההילוך], אבל כפי המשפט העיברי הידוע "באין ציפור שיר גם עורב יחשב כזמיר" כלומר גם אלה מהווים סוג של "סיבובים לעניים"
בנוסף גם בכביש 1 עד שער הגיא היו ירידות די מהירות עם סיבובים רחבים [לא לבלבל עם פיתולים צפופים] שהרכב אחז יפה, היה שקט ונטול קופצנות יתרה. ייתכן שאחרי תקופת האופנוע ובכלל בגלל הרבה דו"ג הציפיות שלי באספקט הרוגע והיציבות התנועתית היו פשוט 0 ועל כן לא ציפיתי שהרכב יכול להרגיש טוב יותר...
הדבר היחיד שמפריע לי הוא שכשאני עומד ומסתכל על הצמיג הוא נראה לי מעט מעוך אבל אני מקווה שהשחיקה בסולייה תהיה לפחות EVEN. אני מניח שתהיה שחיקת דופן מסויימת אבל ממילא אני מחליף צמיגים כי אני גומר את הסוליות ככה שהשחיקה בדופן לא מהווה אצלי גורם שבעטיו אני מחליף צמיגים.
לגבי צריכת הדלק זה לא היה המקום לבדוק כי מאד מיהרתי וקיבלתי בתנאי מהירות המנוע הגבוהה וההילוך צריכת דלק שהיא בוודאות גבוהה יחסית [ועדיין ממה שאני קורא כאן יש רבים ברכבים אחרים בקטגוריה המשפחתית עם מספרים דומים כאשר אצלם הסיבה אינה השתוללות רבתי
...]
מגיע לך תודה על שסיפקת עבורי את הקש ששבר את גב ה
:
אמנם הטריגר הראשוני היה שבתקופה האחרונה התחלתי לחשוש שאני מייצר נזק מואץ מדי בסוליות [הצמיגים בני פחות משנה] וכעת בזכות המראה שהצבת בפניי על אובדן האחיזה וכו' החלטתי סופית להוריד הלחץ. מסתבר שאפילו עבורי
, יש גבול כמה
אני יכול להיות...
הורדתי ל36.
בהמשך אדווח על צריכת הדלק הממוצעת שהייתה בעבר 6.1 [שזה לגמרי לא גרוע בהתחשב בטופוגרפיות בחיי הרכב] כמו גם על התקדמות השחיקה בסוליה ובדופן וכמובן על השינוי ברמת החווייה שלי כנהג שמבוססת על התחושה בפיתולים מהירים בעיקר באיזור ההרים המרכזיים עליהם ממוקמים חיי ושעליהם אני גם דר.