נורת ESP דולקת בזמן נסיעה

enigo

New member
זה אומר שיש תקלה שגורמת למערכת בקרת היציבות לא לעבוד

ההימור הראשון שלי - תקלה במתג אור הבלם. כשאתה חונה, עם מנוע דולק, צא מהאוטו ובדוק אם אורות הבלם עובדים. אם כן - זו התקלה בוודאות. נפוץ במכוניות של יונדאי וסיטרואן מניסיוני, אבל אולי קורה גם אצל יצרנים נוספים.

lseugy

New member
אולי מישהו לחץ על כפתור ההשבתה של ה-ABS? זה מה קרה אצלי.

הבת התקשרה שנדלקה לה הנורית (לא זוכר אם של ESP או ASR). התכוונה ללחוץ על ה-STOP-START ובטעות נלחץ הכפתור הסמוך ABS.
תלחץ שוב ABS ותראה.
אם לא נפתר - מוסך. לא מצב חירום דחוף אבל בהקדם אפשרי.
כשהנורית דולקת ABS לא עובד כלומר בבלימת חירום הגלגל עלול להינעל ואין היגוי עד שתשחרר את הבלם.
ESP (גם ASR) מבוסס על אותה מערכת ולכן גם הוא מושבת. אז ב"פרפור" גלגלים הוא לא יפעל ולא יפסיק את הפרפור ובנסיעה על מגבלת השליטה (שאתה לא אמור להגיע לזה) הוא לא יסייע להחזרת השליטה.
ב-99.999% מהאירועים המערכות האלה במצה כוננות אבל לא מופעלות בכלל. רק במצבי חירום מסויימים בהם אבדה השליטה או על סף אובדן שליטה. לכן בנסיעה רגילה בכלל לא תרגיש הבדל. רק במצבי חירום מסויימים. אז בינתיים סע בזהירות רבה, שלא תגיע למצב חירום.
האמת היא שגם במצבי חירום היכולת של המערכות האלה די מוגבלת. אם מצב חירום קרה כי התפרעת והשתגעת - גם הקב"ה לא יעזור לך.

enigo

New member
לא זוכר שראיתי כפתור ABS במכוניות (באופנועים כן)

יש כפתורים לביטול מערכת בקרת המשיכה או בקרת האחיזה.

lseugy

New member
מה לעשות ידידי, אצלי על אחד הכפתורים כתוב ABS. פאביה.

זה לפחות מה שאני זוכר ואני לא באוטו עכשיו.

enigo

New member
מוזר... אשמח אם תוכל להעלות צילום.

למה שמישהו ירצה לנתק ABS במכונית כביש?! בקרת משיכה רוצים לנתק כי לפעמים, בזינוק על משטחים חלקלקים, זה חיוני. ESP מנתקים מאותה סיבה - או בשביל הכיף. אבל ABS? לא ברור.

lseugy

New member
יכול להיות שהצדק אתך.

הסתכלתי בספר הרכב. על הכפתור אין כיתוב, רק ציור. על הנורית כתוב ASR (לא ESP, אבל לפי מה שאני יודע, הכל אותה מערכת). לפי הספר ניתוק של ASR מנתק גם ESP. הגיוני.
&nbsp
עכשיו, ממה שאני זוכר, הוסבר לי לפני כמה שנים, בפעילות מקצועית שהשתתפתי בה, שאין דבר כזה ASR (עצמאי/נפרד) אלא ABS שהוסיפו לו ASR ובאמת בספרות היה כתוב ABS+ASR. הם יושבים על אותה מערכת. אבל משום מה קוראים לזה סתם ASR. הרי לא קיים רכב עם ASR ובלי ABS. המערכת הבסיסית היא אותה מערכת. גם ESP יושב על אותה מערכת. לכן אני משער שניתוק המערכת מנתק הכל.
&nbsp
מה שכן, באחד מהרכבים שיצא לי לנהוג עליהם באותה פעילות, אפשר היה לנתק ABS, בכפתור עם אותו ציור של רכב בהחלקה (בוודאות. גם עשיתי את זה. לא היה ברכב ESP, אבל היה ASR) וזה ניתק את כל המערכת. אם תגיד לי שזה היה בהזמנה מיוחדת - לא אתווכח. בהחלט יכול להיות. אולי גם בגלל שלא היה ESP אז הניתוק הרגיל היה כללי. לא יודע.
&nbsp
אגב, לשאלתך בסוף, אני יכול להעלות הרבה יותר סיבות לנתק ABS מאשר לנתק ESP או ASR. אבל זה רק היפוטתי כי ממילא ניתוק של ABS ינתק את כל המערכת.
&nbsp
האמת, עוררת בי את הרצון לבדוק פיזית מה קורה לרכב בבלימת חירום על משטח חלק אם ינתקו בלחיצת הכפתור ASR. ממך הבנתי שה-ABS ימשיך לפעול כרגיל. הסתקרנתי. אשתדל לבדוק (כי תיאורטית זה אפשרי אבל לא עולה בדעתי לנסות את זה בכביש).

enigo

New member
מעניין - על אילו סיבות חשבת לניתוק ABS?

ולגבי תיאור המערכת - אתה צודק, אבל גם טועה.
בקרת המשיכה עושה שימוש בחיישני ה-ABS שמאפשרים קריאת מהירות של כל אחד מהגלגלים בנפרד. אבל זה לא אומר שזו אותה מערכת. אפשר לכבות פונקציה אחת מבלי לכבות את השניה. באותה מידה, גם חלק ממערכות ההתרעה על לחץ אוויר נמוך משתמשות בחיישני המהירות של מערכת ה-ABS, אבל זה לא אומר שזו אותה מערכת או שכיבוי האחת ישפיע על השניה.
ועוד דבר - יש לא מעט מכוניות שבהן ניתן לנתק את בקרת המשיכה - מבלי לנתק את בקרת היציבות. כי למעשה לא מנתקים את החיישנים, אלא רק את היכולת של המערכת להתערב בנהיגה.
אבל מעניין יהיה לשמוע על התוצאות של הבדיקה שלך לגבי ההשפעה על ה-ABS.

ASR ו ESP ו TCS זה אותו דבר

ABS זה שונה.
&nbsp
להלן הסבר אינטרנטי שמצאתי:
&nbsp
Brake and Safety Electronics (ABS, ASR, ESP)
Your task
An increasing number of motor vehicles are being equipped with modern safety systems such as antilock braking systems (ABS), antislip regulation (ASR) and electronic stability programs (ESP). ABS and ASR prevent the wheels from locking and slipping. ESP stabilizes the vehicle in critical situations by applying braking forces to the appropriate wheels. Sensors in the vehicle measure the data of the vehicle dynamics and transmit it as pulses to the electronic control unit (ECU), which analyzes the signals and controls the rotating speed of the individual wheels by means of actuators.
&nbsp
For the function test of an ABS/ASR/ESP ECU, the test system must simulate the sensor signals in normal and critical driving situations to make sure that the response of the control unit at the actuators is correct.

enigo

New member
אתה יודע שהציטוט שהבאת סותר את מה שכתבת בכותרת, כן?

כל הכבוד ששמת לב. הציטוט אמנם לקוח מהרשת והוא באנגלית אבל הוא בסיסי (לא באנגלית אלא בידע הטכני, כמובן) ומעבר לזה זה סתם סמנטיקה. הציטוט מדבר שESP הוא שם כולל לכל מה שמווסת עי החיישנים...
&nbsp
כפי שמישהו כאן (אתה?) דיווח מדובר על מערכות שעושות שימוש בחיישנים המודדים מהירות סיבובית של כל גלגל למטרות השוואה בעיקר לצד השני על אותו הסרן אבל גם להשוואה לגלגל האחר שבאותו הצד. החיישנים האלה "נולדו" לצורך הABS.
הABS מיועד כאשר אתה בולם.
ולהבדיל, הtcs או הASR (והesp הוא שם נרדף, אני "נשאר בעמדתי אבל זאת רק סמנטיקה"
) כאשר אתה לוחץ גז...
כמובן שהמערכת המשווה בין גלגלים על אותו הציר מתחשבת במהירות ובזווית הנטייה של ההגה.
&nbsp
כמובן שבעת בלימה כל גלגל יכול להחליק אבל בעת האצה רק גלגלים שמקבלים הנעה יכולים להחליק ככה שלמערכת של הtcs יש חיים קצת יותר קלים למעט ברכבים שהם 4*4 קבוע

enigo

New member
אתה עדיין טועה - ESP פועל גם כשאתה לא לוחץ גז, ואפילו כשאתה

לוחץ על הבלמים. בניגוד מוחלט לבקרת משיכה. בניגוד לבקרת משיכה, בקרת יציבות לוקחת בחשבון גם תאוצה צידית ומצב הגה (לפחות. יש מערכות בקרת יציבות שבהם יש חיישנים נוספים). בקרת משיכה תמנע סבסוב גלגלים, אך לא תפעל נגד סטיה מהקו הפניה שנגרמה על ידי אותו סבסוב. שוב, בניגוד למערכת בקרת יציבות.
ולכן לא מדובר באותה מערכת, גם אם נורא תתעקש להישאר בדעתך.

נ.ב - הציטוט שהבאת לא אומר ש-ESP זה "שם כולל לכל מה שמווסת עי החיישנים", המקום היחיד שבו הוא מתייחס לכל המערכות ביחד זה לגבי יחידת השליטה במערכות הללו, שבאמת הרבה פעמים היא אחת לכולן.

ייתכן שאתה צודק אבל מדובר עדיין רק בסמנטיקה

הסברתי קודם לכן שהמדובר בחיישני המהירות הסיבובית שמשווים בין הגלגלים בהתחשב במהירות הרכב והמצב ההגה וזה נעשה בשלל מצבים. מעבר לזה מדובר בעיקר בסמנטיקה.
&nbsp
באופנועים עם ABS וTCS יש לעתים קרובות אפשרות לנתק את הגלגל האחורי ולהשאיר בקרה רק בקידמי כי נעילה שלו באופנוע פירושה דבר רע.

חן 1111

Active member
ממש לא סמנטיקה. אלו שתי מערכות שונות שמבצעות פעולות שונות

אם כי חלק גדול מהרכיבים משותף.
ASR או TCS עושה רק דבר אחד. היא מונעת את סחרור הגלגלים, כלומר סיבוב הגלגלים על ריק כשפועל עליהם מומנט גדול והאחיזה נמוכה. כדי לעשות את זה היא יכולה לשלוט על מומנט המנוע, או להפעיל את הבלמים בגלגלים המניעים, או גם וגם.
מערכת ESP מיועדת למנוע, עד כמה שאפשר, מצבים של היגוי יתר ותת היגוי. כדי לעשות את זה יש לה כמה חיישנים ייחודיים - חיישן מצב גלגל ההגה, חיישן תאוצה צידית, וחיישן סבסוב (סיבוב הרכב סביב הציר האנכי שלו). ברגע שיש הפרש בין מסלול הסיבוב של הרכב, לבין המסלול הרצוי (לפי גלגל ההגה), המערכת מתערבת על ידי הפעלת הבלמים בצד אחד של הרכב כדי להפעיל מומנט סבסוב מתקן. לפעמים היא גם מפחיתה את מומנט המנוע (רק בתת היגוי).
&nbsp

מעניין מאד. בהחלט בילבלתי את ה-ESP עם הTCS... כמה שאלות:

ראשית חן חן לך על ההסבר היפה.
1. הTCS: האם פעולתו דומה קצת לביטול הדיפרנציאל?

2. כעת אחרי ההסבר המלומד, אני מבין טוב יותר מהו ההבדל. לא הייתי מודע שיש אצלי מערכת כזאת מבחינת מורכבות הביצוע [חשבתי בטעות שזאת אתראה הנוגעת לTCS]

כאמור בפיקנטו 1.0L יש ESP שניתן לניתוק בלחיצת כפתור ואז מופיע בצג אזהרה צהובה קבועה של רכב מחליק... ולעומת זאת אם הוא אינו מנותק ואני מתפרע בנהיגה אז הוא נכנס לפעולה וזמנית כשפעיל אז בצג מהבהבת נורת אזהרה אחרת עם ציור החלקה זהה ויש גם צילצולי אתראה שהנהג יפסיק להשתולל

האם בעצם הESP לא עושה את העבודה החשובה יותר? כי הוא קובע מה קורה עם הרכב בפועל "במישור הכביש".
3. כשאתה רושם ציר אנכי לרכב אתה מתכוון לציר שעובר דרך גג הרכב, נכון?

למעשה פעולת הESP תלוייה במהירות הרכב כלומר הגה שמוסת מעט במהירות נסיעה מאד גבוהה תורם לשינוי כיוון מהיר יותר ואגרסיבי יותר מאשר במהירות נסיעה פחות גבוהה. האם המערכת מביאה את זה בחשבון? איך לדעתך המערכת תגיב כשאני מגיע מהר מדי לסיבוב כלומר בהיגיון הפשטני ביותר [שכנראה שגוי?] לא אוכל לקחת את הסיבוב והרכב ימשיך כנראה ישר עם המשיק למרות שההגה מסובב ע"י הנהג. כלומר האם במצב הזה מדובר על תת היגוי? ואז מה המערכת אמורה לעשות? האם לבלום את כל 4 הגלגלים או רק את אלה שקרובים למרכז המעגל של הסיבוב כדי שישמשו כעין עוגן להסתובב סביבם?

אני אגב מסוגל לתעתע במערכת הESP באופן יחסית בטוח ואני עושה זאת לעתים קרובות והמדובר בנקודה במסלול הנסיעה של עלייה תלולה מאד תוך כדי סיבוב חד וצפוף מאד של כ150 מעלות. אני מגיע מהר לסיבוב הצפוף מסובב ההגה מהר ומוצא שכל הרכב מחליק [הכוונה חוץ מסיבוב הגלגלים יש החלקה גם לצד וגם אולי קצת היגוי יתר [ככה התחושה שלי] והמערכת לא מצליחה לאתר שיש בעייה כי כל הגלגלים מחליקים [חיכוך דינמי למי שעוד זוכר הדיון האחרון על זה כאן עם אהרון. הגלגלים נעים במאונך לכיוון הגילגול שלהם] בשלב הזה אינני לוחץ גז בכלל וגם לא ברקס כי מדובר בעלייה תלולה שמאטה הרכב והאחיזה חוזרת כשהרכב מאט מאד ומכוון בכיוון הנסיעה החדש ששונה בכ150 מעלות מהכיוון שלפני הסיבוב.
תכלס האם התיקון של המערכת בהיגוי יתר הוא בלימה של הגלגלים בהיקף הסיבוב? [כלומר אלה שמבצעים רדיוס סיבוב גדול יותר? כלומר הפוך מהתת היגוי?]

ובכלל כנראה בגלל שאני מנפח הרבה מאחור ונוטה לסיבובים צפופים מהירים אני מקבל בקלות יחסית היגוי יתר, גם ברכב שלי וגם אצל אישתי וזאת למרות שריכבנו הם בעלי הנעה קדמית בלבד. אלה דברים שרק אני מרגיש. הנוסעים האחרים לא מודעים כלל ל"אדמה הרועדת מתחתם" ואני גם מבצע זאת בהרבה קונטרול כלומר מדובר על "החלקות מבוקרות שבשליטה", אינני מאבד בכלל את המסלול, לא עובר לנתיב אחר וכד', אבל כאמור בתור מי שרוכב ורכב הרבה על דו"ג אני "מתקשר טוב עם המשטח והגלגל"
ואני מרגיש ניואנסים קטנטנים שקורים בתוך מסלול הנסיעה.
אגב היגוי יתר כזה אני למשל מרגיש בסיבוב צפוף כ100-110 מעלות בסיום של ירידה די מהירה והמשטח שם תמיד מעט רטוב
הייתכן שברכב הנעה קדמית אני מסוגל לייצר היגוי יתר כל כך בקלות ?
בנוסף, אינני מרגיש שהרכב קולט שמשהו לא בסדר כלומר הרכב לא מפעיל את אתראת הESP. האם זה ייתכן? או שאני מתקן מהר מדי, או שמדובר על ניואנסים עדינים שהוא לא מכוון מראש לטפל בהם או שהרכב לא יודע להרגיש דברים כל כך עדינים? או שיש הסבר אחר כלשהו, אבל החלקה קלה של האחוריים שם מורגשת אצלי בוודאות וכאמור הרכב לא מדליק שום אתראה... הייתכן ?

enigo

New member
היגוי יתר לא באמת תלוי בסוג ההנעה

כי יש רק סוג ספציפי אחד של היגוי יתר שנובע מהנעה אחורית - גז חזק מדי בסיבוב.
שאר המקרים - היגוי יתר בגלל העברת משקל קדימה או בגלל טלטול הרכב לא קשורים להנעה.
אבל אמרת משהו מעניין - שבגלל שאתה "מנפח הרבה מאחור" אתה מקבל היגוי יתר בקלות. האם החליקה לך הודאה שניפוח יתר פוגע באחיזה?

ראשית תודה על ההבהרה לגבי היגוי היתר. אכן הפורום הזה מאד משכיל אותי בסוגיות שונות וגם עושה סדר בדברים שאמורים להיות טריביאליים ואצלי הם אינם כאלה.

דווקא המשפט האחרון הוא מבדח ומוכיח כאחד. אהבתי במיוחד את ההחלקה שבו
את ניפוח היתר אינני מבצע לצרכי אחיזה אלא לצרכי חיסכון בדלק ושעל מנת לקבל מרכב קשיח יותר ללא צמיגים שמתמרחים לצדדים בסיבובים. כאמור כעת בהתחשב במראה שהצבת בפניי כעת הייתי מגדיר את הטרייד אוף כלהלן: אני מעדיף צמיגים שנעים כמקשה אחת אחודה בכיוונים רדיאליים [קרי בד"כ היגוי יתר] על פני צמיג רכרוכי בהבט הדופן שלו שהוא נמרח על צידו כאילו זה צמיג אופנוע בהטיה בסיבוב [כששם לא מדובר על מריחה צידית אלא הצמיג כמקשה אחת מוטה לצד כדי לאפשר לסיבוב להתרחש]

בנוסף אניגו, אני מוצא לנכון להודות כי מעולם לא נסעתי בתוואים הללו שלא כשהלחץ גבוה כלומר אינני יודע אם הייתי נוסע באותה צורה מבחינת מהירות מסלול וכו' האם אולי בכ"ז הייתי מקבל שם היגוי יתר מסויים ? שאלה שהיא בעצם רטורית והיפותטית כאחד כי אין לי תשובה ומצד שני אפשר בקלות לבדוק וכך אני מתכוון לעשות.
2. כאמור אני מדגיש שאבדני האחיזה הם נשלטים יחסית במובן הזה שאינני מאבד את קו המסלול ובוודאי שלא את נתיב הנסיעה.

אבל כדי להיות עוד יותר הגון אומר כי גם בעקבות ההארה [/הערה] ממך אני מתכוון באמת לשנות את הלחצים בתכלית השינוי מקצה אל קצה ולהוריד הלחץ עד ל36 קר [אנפח 40 בחם] ואוכל לעקוב אחרי האחיזה בסיבובים כנגד התקדמות קצב הבלאי בצמיג הן בסולייה והן בדופן כמו גם אחר צריכת הדלק בתקווה שלא תהפוך לצריחת דלק

אבל בלי קשר, קופץ לנושא אחר, מה ששאלתי קודם את חן, האם יש לך רעיון למה הרכב אצלי לא מתערב בהחלקות זנב קטנטנות? האם מסתיימות בטרם המערכות מספיקות להגיב? כי אמנם המערכת היא אלקטרונית בהיבט האינפוט אבל התגובה שלה בהיבט האאוטפוט הוא מכני ע"י העלאת לחץ בצינורות הבלם או שחרור הלחץ שם, בכל זאת מדובר על משאבה מכנית...

מרגיש שחייב לך עידכון. הורדתי הלחץ ל36 ו...

נראה לי ש...נאדה.
כלומר שהרכב אינו אוחז טוב יותר מאשר לפני כן כשהלחץ היה משמעותית גבוה יותר. את זה אני מבסס על אותו הסיבוב הצפוף בעלייה של כ150 מעלות שתיארתי במעלה השרשור. החלקתי שם לפחות כתמול שלשום וכאמור גם הפעם הESP לא נכנס לפעולה שם. [אני אגב זוכר בעבר הרחוק שכן היבהבה לי שם הנורה אבל לא זכור לי שהרכב חזר לשליטה מהר יותר מאשר בהחלקות באותו הסיבוב כשהנורה לא היבהבה]. לדעתי המהירות הקווית הולכת וקטנה עקב העלייה והעדר הגז ולכן תאוצת הצד נעשית בלתי משמעותית ואולי אני מתקן עם ההגה באופן שירחיב את הסיבוב ועל כן אין דיסטרפנס מבחינת המערכת ?

עכשיו להגינות, אוסיף שאינני הולך להעלות את הלחץ בחזרה, לפחות לא לעת עתה. ראשית כי זה עדיין מוקדם למסקנות אופרטיביות, עדיין לא חוויתי כהלכה מה משתנה בהיבט "התקשורת עם הכביש". ולבד מזה אני רוצה לשמר למקסימום את הסולייה. בסבב הצמיגים הקודם שהוחלף הייתי במצב של הפיכת הצמיגים המקוריים של הרכב לצמיגי SLICK שזה היה מחפיר. כל החריצים נעלמו מהסולייה ואילו הדופן נראתה כחדשה כלומר ללא כל סימני יובש וכו'. את הדיסקרפאנס הזה אני מעוניין לבטל על מנת לשמר את הסולייה גם קצת על חשבון הדופן.
האם בלחץ 36 יש מצב לשחוק את הסולייה עד דק ללא פגיעה משמעותית בדופן?

ובנוסף אעקוב מה קורה לצריכת הדלק הממוצעת. לא "בחישוב ידני" אלא על סמך מה שירשום מחשב הרכב. בהשוואה למצב הקודם זה מספיק מדוייק מבחינתי.

enigo

New member
לדעתי בצריכת הדלק תראה, במקרה הטוב, שינוי של אחוזים בודדים

לגבי התערבות מערכת בקרת היציבות - בכל רכב היא מתפקדת אחרת. יש כאלו שבהם היא לא מתערבת בתת היגוי, יש כאלו שבהם היא מתערבת בהיסטריה ברגע שיש רמז לאובדן אחיזה ויש כאלו שבהם היא מרשה "לשחק קצת". זה גם מאוד תלוי במהירות, מצב ההגה, תפקוד הנהג (האם עוזב בהיסטריה את הגז ועובר לבלמים או לא, למשל) ועוד ועוד.

עידכון 2: אחרי נהיגה נוספת ארוכה משמעותית בערב המסקנות שונות

אתמול יצא לי לנהוג הלוך וחזור מאזור חיוג 02 ל03/09 ודעתי התהפכה.
אין מה להשוות. כאמור ניפחתי 36 ומדובר עבורי בהורדה משמעותית ו...נפקחו עיניי...

נהיגה מהירה [בפיקנטו אינה דבר טריויאלי כלומר אפשרית עד שער הגיא בירידות בלבד בעוד שלאחר שער הגיא אפשרית יחסית עם פחות מיגבלות כי לאחר שער הגיא מדובר על מישורי הסוואנה הארצישראלית
] אמנם הכבישים היו בעיקר 1 ו20 אבל במהירות מנוע של 4-4.5 בהילוך 5 מתקבלת מהירות שאינה נחשבת איטית עבור הרכב המדובר.
הרכב אוחז יפה [אין את הנטייה לקופצנות יתר שהכרתי מ5 השנים עם הרכב], הגילגול שקט משמעותית [בל"א גבוה הצמיג מרעיש משמעותית והרעש קצת דומה לרעש מיסבי], ולא הרגשתי שהרכב איטי יותר ממה שהכרתי לפני כן.
יש נקודת מבחן אחת בכביש 1 [שמשמשת גם רוכבים] לאחר הפיצול מכביש 6 הממשיכים בכביש 1 נכנסים לעיקול רחב לשמאל שנכנס למנהרה קטנה ובסיומה יש בנתיב השמאלי במפ
. זאת הפעם הראשונה ב5 שנים שאני עם הרכב שהרכב גיהץ את הבמפ ללא קופצנות יתרה...והייתי מאד דרוך שם כי חיפשתי לראות מה יהיה שונה.
למי שלא מבין היכן זה, לאחר הסיבוב הזה יש איחוד עם אלה שנוהגים ממודיעין בכביש 443 לתוך כביש 1 בכיוון לת"א וזה לא רחוק מנמל התעופה. כאמור בבמפ הזה לא נתקלים הנהגים ממודיעין כי הם מצטרפים לכביש 1 לאחר הבמפ.
ככלל הנסיעה הייתה כאמור יחסית ללא התפתלויות למעט מעברי הנתיבים הרבים יחסית שאני מבצע [על מנת לשמר את אחידות הקומבינציה של מהירות המנוע וההילוך], אבל כפי המשפט העיברי הידוע "באין ציפור שיר גם עורב יחשב כזמיר" כלומר גם אלה מהווים סוג של "סיבובים לעניים"

בנוסף גם בכביש 1 עד שער הגיא היו ירידות די מהירות עם סיבובים רחבים [לא לבלבל עם פיתולים צפופים] שהרכב אחז יפה, היה שקט ונטול קופצנות יתרה. ייתכן שאחרי תקופת האופנוע ובכלל בגלל הרבה דו"ג הציפיות שלי באספקט הרוגע והיציבות התנועתית היו פשוט 0 ועל כן לא ציפיתי שהרכב יכול להרגיש טוב יותר...

הדבר היחיד שמפריע לי הוא שכשאני עומד ומסתכל על הצמיג הוא נראה לי מעט מעוך אבל אני מקווה שהשחיקה בסולייה תהיה לפחות EVEN. אני מניח שתהיה שחיקת דופן מסויימת אבל ממילא אני מחליף צמיגים כי אני גומר את הסוליות ככה שהשחיקה בדופן לא מהווה אצלי גורם שבעטיו אני מחליף צמיגים.
לגבי צריכת הדלק זה לא היה המקום לבדוק כי מאד מיהרתי וקיבלתי בתנאי מהירות המנוע הגבוהה וההילוך צריכת דלק שהיא בוודאות גבוהה יחסית [ועדיין ממה שאני קורא כאן יש רבים ברכבים אחרים בקטגוריה המשפחתית עם מספרים דומים כאשר אצלם הסיבה אינה השתוללות רבתי
...]

מגיע לך תודה על שסיפקת עבורי את הקש ששבר את גב ה
:
אמנם הטריגר הראשוני היה שבתקופה האחרונה התחלתי לחשוש שאני מייצר נזק מואץ מדי בסוליות [הצמיגים בני פחות משנה] וכעת בזכות המראה שהצבת בפניי על אובדן האחיזה וכו' החלטתי סופית להוריד הלחץ. מסתבר שאפילו עבורי
, יש גבול כמה
אני יכול להיות...
הורדתי ל36.

בהמשך אדווח על צריכת הדלק הממוצעת שהייתה בעבר 6.1 [שזה לגמרי לא גרוע בהתחשב בטופוגרפיות בחיי הרכב] כמו גם על התקדמות השחיקה בסוליה ובדופן וכמובן על השינוי ברמת החווייה שלי כנהג שמבוססת על התחושה בפיתולים מהירים בעיקר באיזור ההרים המרכזיים עליהם ממוקמים חיי ושעליהם אני גם דר.

למעלה