נורת ESP דולקת בזמן נסיעה

חן 1111

Active member
1. בערך. מערכת TCS בולמת את הגלגל שמסתחרר, וכך מעבירה

יותר מומנט לגלגל השני, ובמובן הזה היא דומה לנעילת דיפנציאל או לדיפרנציאל מוגבל החלקה. אבל נעילת דיפרנציאל לא יכולה להתגבר על סחרור שני הגלגלים באותה מהירות, ומערכת TCS כן.
2. אלו שתי מערכות עם תפקידים שונים. אין תפקיד יותר חשוב. מה שכן, ESP זה שדרוג של מערכת TCS, יש בה רכיבים נוספים והיא יקרה יותר. אז פעם היו דגמים עם TCS אבל בלי ESP. היום זה נדרש לפי חוק בכל כלי הרכב.
3. כן, סבסוב זה סיבוב במישור האופקי, כלומר כשהזנב זז החוצה יותר מהחרטום או ההיפך. שזה למעשה היגוי יותר או תת היגוי.
פעולת המערכת לא קשורה למהירות אלא למצב שהרכב נכנס אליו (שהוא כן קשור למהירות), אבל ייתכן שהיא לא פועלת מתחת לסף מהירות מסוים.
כן. ההגדרה של תת היגוי היא שהרכב מגדיל את רדיוס הפנייה לעומת הרדיוס המקורי שנדרש על ידי הנהג (והיגוי יתר זה ההיפך). במצב של היגוי יתר המערכת מפעילה את הבלם הקדמי החיצוני. אולי במקרים קיצוניים את שני החיצוניים. בתת היגוי היא מפעילה את האחורי הפנימי, ואולי לפעמים את שני הפנימיים. בתת היגוי המערכת יכולה גם להקטין את מומנט המנוע. בהיגוי יתר היא לא עושה את זה כי האטה מחריפה היגוי יתר.
אני לא יודע מה קורה במצב של החלקה הצידה כמו שאתה מתאר. ייתכן שזו מהירות נמוכה מדי, או שאתה מפרש לא נכון את המצב (כלומר, אין באמת החלקה), או שיש למערכת סף "סכנה" שמתחתיו היא לא מתערבת, אלא אם המצב מחמיר.

יופי של הסבר, כתמיד, מבית מדרשך. פשוט תענוג. הסברים כל כך רהוטים תמיד הופכים כל עניין לפשוט יחסית להבנה.
&nbsp
היכן מר שבתי הידוע בכינויו סאלח
[לא מדובר בסלאח!], שיעלה ויבוא וילמד כי ניתן להסביר גם מבלי להפנות לשדות זרים...

&nbsp

מנחם231

New member
כפתור start/stop

לא קשור לנושא.
תגיד איזה רכב יש לך בדיוק כולל שנתון ואז ניתן לבדק.

lseugy

New member
הכפתור הזה קיים רק ברכב שמכבה מנוע באופן אוטומטי בעת עצירה.

אם אין לך הפטנט הזה, אין צורך בכפתור הזה.
תפקיד הכפתור הוא למנוע כיבוי אוטומטי של המנוע בעמידה. מי שלא רוצה כיבוי אוטומטי, צריך להפעיל אותו בכל נסיעה מחדש.
אגב, במקרה שהמנוע בכל זאת כבה, למשל בגיר ידני בגלל שחרור קלאצ' שגוי, לחיצת קלאצ' תדליק את המנוע מיד. כלומר רק ה-STOP מפסיק לפעול בעת לחיצת הכפתור. ה-START ממשיך לפעול כרגיל.

מנחם231

New member
כפתור שמבטל esp

היה אצלי ברכב ב09 כשעוד לא היה start/stop במכוניות.

דאלטון

New member
מצאתי את הכפתור של esp

כנראה נלחץ בטעות ולכן הנורה נדלקה. אבל לא יודע מה זה אומר הכפתור הזה.
לכבות אותו ולא להתיחס אליו?

מנחם231

New member
אתה דואג שזה לא יופיע על הצג.

ברגע שזה מופיע סימן שניטרלת את ה esp .במצב רגיל אין טעם לנטרל מערכת ששומרת עליך.
במקרה של נהג שרוצה "להשתגע" עם הרכב הוא מבטל.
מתחילת הדיון אני משכנע אותך שהמערכת לא קשורה לstart/stop
שיהיה חג שמח.

מנחם231

New member
סליחה שאני מתפרץ

אצלי ברכב ניתן לבטל את esp ולא רק ברכב שלי. ואז נדלקת נורה בצג שמראה
שבקרת המשיכה מבוטל.
הכפתור נמצא ליד ידית ההילוכים.

em28

Well-known member
רגע ! נורת ESP לא אומרת שיש תקלה בתגבור ההגה החשמלי

אצלי בסיויק ESP אומר Electric Steering Power ואין לו שום קשר ל-ABS וכמובן אי אפשר "לכבות" אותו.
&nbsp
דרך אגב, יש אצלי כפתור של VSA שאמור להשפיע על בקרת היציבות.
אני לא רואה בלוח המחוונים או מרגיש כל שינוי בנהיגה כשהוא לחוץ - אולי תקול ?!?

אתה בטוח שככה זה בהונדה שלך?

נשמע לא הגיוני
אמנם ראשי תיבות רבים אפשריים לכל דבר אבל יש מקובל/סטנדרטי ולא בכל פעם יש להמציא ה"גלגל" מחדש.
ESP ו-tcs הם דבר זהה שמתייחס להחלקה עקב סיבוב גלגל נמרץ מדי ביחס לאחיזה

enigo

New member
TCS בדרך כלל מתייחס לבקרת משיכה - מערכת עם פונקציה שונה

מבקרת יציבות.

מנחם231

New member
כן ככה זה בהונדה

vsa זה השם של בקרת היציבות.
בנסיעה רגילה אין הבדל .המערכת נכנסת לעבודה רק כשהיא מזהה בעיה.
לא יודע איזה שנה הרכב בכל מקרה רכב משנתון כמה שנים קודם ה"ניטרול" לא מופיע על הצג רק בלחצן נדלק אור שתראה שביטלת את המערכת.

יש גבול לשיבוש

שים לב שכשאתה משנה את סדר האותיות המשמעות משתנה קיצונית
ESP זה ממש לא EPS. כל הכבוד לחן1111 שהצליח להבין מה תיעתע בבעל בהונדה הירושלמי.
&nbsp
ההוכחה השנייה מכל הבילבולציה הזאת היא שבכל זאת גם אצל יצרנים שונים יש גבול לשונות הטרמינולוגיה...
EPS לעולם יישאר קשור להגה. חלק מהתופעות הבלשניות הללו קשורות לפערים הלינגואליים.

em28

Well-known member
ESP, EPS, הכל נשמע אותו דבר, VSA זה....

Vehicle Stability Assist - יענו בקרת יציבות.
&nbsp
במקרה שלי אין שום סימון והכפתור לא מואר.

enigo

New member
ויש גם electronic stability program או control במקום פרוגרם

אחד מהם שם רשום של בוש, נדמה לי שה-ESP, בעוד שהשני אמור להיות שם כללי.
אבל כמו שכבר ראינו, לאותה פונקציה, פחות או יותר, יש שמות שונים אצל יצרנים שונים.

למעלה