נורמליות

miracle16

New member
נורמליות

עשינו ניסוי קביעת ריכוז יונים במים מינרלים. בהוראות לדו"ח ניסוי ביקשו מאיתנו אקוויולנטים אניונים כללי ביחידות של נורמליות (N). איך הופכים ממולר ליחידה כזאת? מה אומרת היחידה הזאת? ושאלה נוספת, ביקשו מאיתנו לבדוק התאמה בין ריכוז קטיונים ואניונים במים. למיטב הבנתי במים שהם לא מזוקקים ריכוז זה לא אמור להיות זהה ואני לא מבינה למה

zlp

New member
תשובות

נורמליות היא יחידת מידה לריכוז יונים (בד"כ הידרוכסיל/מימן): ב- 1 מולר של תמיסה NaOH יש 1 נורמל של יוני הידרוכסיד (כי יחס הפירוק הוא 1 יון לכל מולקולה). ב-1 מולר של תמיסת MgOH2 יש 2 נורמל של יוני הידרוכסיד (כי יחס הפירוק הוא 2 יונים לכל מולקולה מקורית בתמיסה). וכן הלאה. התאמה בין ריכוז קטיונים ואניונים: נניח pH נייטרלי, בו ריכוז יוני ההידרוכסיד=ריכוז יוני המימן= 10 בחזקת מינוס 7. קיים עיקרון של "איזוניטרליות התמיסה" האומר כי סך המטען החשמלי שווה לאפס. עכשיו השווה בין שתי תמיסות: אחת של 1 מולר של NaCl ואחת של 1 מולר של MgCl2. האם עקרון האיזוניטרליות נשמר? האם הריכוז של האניונים והקטיונים זהה?

deathcaster

New member
אני תמיד מתבלבל עם זה ../images/Emo3.gif ומחר אני צריך את זה

אז תמיסה של חומצה גופריתית 2 נורמל היא בעצם 1 מולר נכון ?

zlp

New member
H2SO4? אם התגובה הולכת עד הסוף

אז כן. אבל לא התחשבת ב Pka2 של החומצה.

deathcaster

New member
תגובה

ראשית תודה שנית... לפרוטוקול הדרוש (ELISA) ממש לא מעניין אותי ה-Pka2

deathcaster

New member
מממממממ

כן אני גם חונך 2 פרויקטנטיות לתואר ראשון ולראות את הפרצופים שלהן כשהבאריות הופכות מצבע כחול לצבע צהוב זה נחמד

zlp

New member
ודרך אגב

כל הרציונל של הגדרת ה"נורמל" הוא שימוש בתוצרים ולא בתרכובת המקורית, לאמור: 2 נורמל H+ ולא 2 נורמל חומצה גופרתית, כי אז למה לנו נורמל?

למעלה