נורבגיה / שבדיה

נורבגיה / שבדיה

שלום! אני וחבר שלי חושבים על נסיעה לנורבגיה או שבדיה בספטמבר - אוקטובר לכשלושה שבועות... השאלות הן: 1) מה עדיף, נורבגיה או שבדיה (בהנחה שאנחנו מסתמכים על אכסניות, הוסטלים, תחבורה ציבורית ואנחנו לא ממש אנשי טרקים). 2) מה העלות של טיול כזה כולל טיסה? 3) האם יש שם הוסטלים בשפע? כלומר צריך לאתר מראש הוסטלים לפני הנסיעה, או שכבר מוצאים כשמגיעים... וכמה עולה לילה בהוסטל? (כשהייתי באירלנד הוסטל עלה כ-15 יורו ללילה, האם המחיר דומה?). 3) שאלה קצת כללית, אבל על איזה מסלול הייתם ממליצים? 4) איך התחבורה הציבורית שם? יקר? קל להסתדר? יש מצב לטרמפים או שלא כדאי? אה וכמובן הכי חשוב, האם העונה מתאימה או שאנחנו צפויים לקפוא?

Black Star

New member
נורווגיה ושוודיה ../images/Emo99.gif

שתי אהבותיי הגדולות... 1) שתי המדינות מאוד מאוד נוחות לטיולי תרמילאים. בשוודיה יש קצת יותר מבחר של אכסניות (יש את איגוד האכסניות השוודי - STF - ויש כמה אכסניות בכל עיר ועיירה. ברגע שיש את הספר של STF שמחולק חינם בכל אכסניה, קל מאוד למצוא אכסניות בכל מקום...). בנורווגיה יש לפחות אכסניית נוער אחת בכל מקום יישוב כזה או אחר, אבל רק חלק מהן מאוגד תחת ארגון ה-hostelling international ולכן אין חוברת אחת שמאגדת את כולן. אבל מקום לישון תמיד יהיה... תחבורה ציבורית נוחה מאוד בשתי המדינות, הכף נוטה מעט לכיוון שוודיה... (כמעט כל שוודיה מרושתת ברכבות לעומת נורווגיה בה חלקים מסוימים כמו חבל הפיורדים וצפונה לבודה בהם אין כלל רכבות). נורווגיה היא גן עדן למטיילים, הנופים דרמטיים ומדהימים ומיוחדים מאוד. אפשר לחוות את הנופים גם בלי טרקים של ממש אבל אם אתם בכלל לא מעוניינים בטיולים רגליים אני חושבת שזה פספוס לנסוע לנורווגיה. הערים בנורווגיה הרבה פחות מרשימות - למעט ברגן וטרונדהיים החמודות - מהסיבה הפשוטה שרבות מהן נהרסו בהפצצות של הנאצים במלחה"ע ה-2. הערים והעיירות בשוודיה חמודות להפליא ואפשר לספוג את השלווה הפנימית שלהם ופשוט להנות. כמעט בכל עיר ועיירה יש פארקים רחבי ידיים שאפשר בכיף לבלות בהם יום שלם... אגב, גם בשוודיה אפשר לעשות לא מעט טיולים רגליים. יש את כל אזור האגמים שמותאם לטרקים של יותר מיום, יש שם מסלולים ובקתות המרוחקות יום הליכה זו מזו, בהן אפשר ללון חינם. 2) אני יכולה להגיד שטיול של כחודשיים כולל טיסה עלה לי בערך 17000 ש"ח. זה כלל לינה באכסניות וקמפינגים, כרטיס רכבת scanrail (מומלץ להוציא אחד עוד בארץ, יותר זול), אבל לא ממש התכלבלבנו וכן פינקנו את עצמנו בג'אנק פוד, מסעדות, ומעט אטרקציות. 3) פחות או יותר עניתי על עניין איתור האכסניות. אם תרצו לינקים או פרטים לגבי אכסניות מומלצות, בכיף.. מבחינת מחיר: ממש ממש לא קבוע ומשתנה בטירוף. יכול לנוע מ-90 ועד 200 קרונות (בהתאמה, בערך 60 ש"ח עד 150 ש"ח) ללילה, ולא בהכרח המקום הזול יותר הוא הפחות טוב.. קטע סקנדינבי מוזר שלא הצלחנו לפענח
אגב, אם אתם מטיילים בחבורה קטנה, מומלץ מאוד לשכור בקתות באתרי קמפינג או מה שנקרא hytter (חדרים ובקתות שאנשים פרטיים משכירים) - זה יוצא יחסית זול וזה ממש כיף וחוויה מיוחדת. חלק מהטיול עשינו בחבורה של 5 אנשים והגענו לבקתות מקסימות, בישלנו לעצמנו, שמנו את המוזיקה שאנחנו אוהבים ובאופן כללי בילינו שם אחלה לילות. אנחנו ספציפית עשינו זאת בנורווגיה, אני מאמינה שזה קיים גם בשוודיה... 4) מסלול - זה כבר ממש תלוי בהמון המון גורמים. מה מחפשים לראות, איזה אופי טיול, כמו גם שיקולים פרקטיים כגון איפה נוחתים וכו'. אישית, מאוד אהבתי את איי לופוטן שבצפון נורווגיה. אם הולכים על נורווגיה אני הייתי ממליצה על כמה ימים למסלול בין אוסלו לברגן, מברגן צפונה לחבל הפיורדים עד לאונדלסנס (בין 4 ימים לשבוע..) ואז ברכבת לילה עד לבודו ומעבורת לאיי לופוטן - מקום פשוט קסום שחבל לשהות בו פחות משבוע. האכסניה בסטמסונד מפורסמת באוירה המיוחדת שלה ולא בכדי. שוודיה - כמעט כל עיירה ועיר שתגיעו אליה מקסימות לחלוטין, אישית מאוד אהבתי את לונד ואת אופסלה - שתי הערים האוניברסיטאיות, ואת יבלה. ככל שמצפינים האוכלוסיה הופכת ל.. הממ.. ייחודית משהו, אבל לא פחות נחמדה. וכמובן יש את אזור לפלנד בצפון (פארק אביסקו, דרך המלכים) עם טרקים חווייתיים. 5) בקשר למזג אויר - אני טיילתי שם ביולי - אוגוסט. אני יכולה להגיד שלקראת סוף אוגוסט הרבה מהאכסניות כבר סגורות (העונה בעקרון היא עד ה-15/8) וגם התחבורה הציבורית הופכת לדלילה יותר. לפי מה שאני יודעת בספטמבר ואוקטובר כבר ממש קריר שם - זה לא שבקיץ חם, כן? - אפשרי לטייל אבל אני בספק לגבי טרקים... הבעיה העיקרית היא באמת מה יהיה פתוח בתאריכים האלה, מדובר שם על תיירות קיץ במלוא מובן המילה. תהנו המון!! ואולי ניפגש, אני בהחלט שוקלת לנסוע שוב הקיץ...

ת ו מ ר א

New member
כמה שאלות על נורווגיה

אני טס לנורווגיה באמצע אוגוסט לשהייה של שבועיים ומשם לטוס לאירלנד. יש לי כמה שאלות: 1) תפרטי בבקשה על כרטיס scanrail,כמה נסיעות יש בכרטיס? איפה בארץ ניתן להוציא כרטיס scanrail? האם הוא תקף לכל הרכבות ברחבי נורווגיה? מה המחיר של הכרטיס בארץ? האם הכרטיס כולל את הנסיעה ברכבת שבין אוסלו לברגן? (הבנתי שזו אחת מנסיעות הרכבת היפות ביותר באירופה) 2) אני טס לשם במטרה לטרק את אזור הפיורדים. הבנתי שיש את השמורה ארדנדנגרבידה שהיא שמורה מעולה לטרקים, יש עוד מקומות שאת ממליצה לטרקים? 3) יש כרטיסייה של רשת אוטובוסים בנורווגיה? 4) את חושבת שבאמת יהיה קשה למצוא היטרים ואכסניות להעביר בהם את הלילה בנורווגיה החל מאמצע אוגוסט? אם כן,אז את מכירה אכסניות שכן פתוחות בתקופה הזו של השנה ברחבי נורווגיה?

Black Star

New member
תשובות...

1) בסקאנרייל יש כל מיני אופציות וקומבינציות. אם אני זוכרת נכון יש כרטיס נסיעה חופשית ל-21 יום, ויש את ה-FlexiPass שבו אתה קונה כמות ימים מוגדרת, ומנצל אותם בנפרד. לדעתי אופציית הפלקסיפאס הרבה יותר טובה מכיוון שבייחוד בטיול ארוך לא ייצא לך לנסוע כל יום ברכבת וחבל לבזבז סתם את האופציה ה"רצופה" ובפועל לשלם על ימים שאתה לא נוסע בהם. באופציה של הפלקסיפאס מה שנחמד הוא שכל יום נספר כיום וחצי (כלומר, את הניקוב של יום אחד אתה יכול לנצל עד אחה"צ של היום הבא, או שזה מ-19:00 ביום אחד עד חצות של היום הבא - אני לא זוכרת כרגע אבל אחת משתי האופציות נכונות). מבחינת המחיר אין לי מושג כי נסעתי לפני שנתיים ואני מניחה שדברים השתנו. לפני שנתיים עשינו את הכרטיס דרך "קשרי תעופה" והם היו בערך המקום היחיד שמצאנו שאפשר להוציא בו כאלו כרטיסים. האתר שלהם הוא www.via.co.il אז תנסה לחפש שם או ליצור איתם קשר... הכרטיס כולל את הנסיעה בין אוסלו לברגן אבל לא את הנסיעה בין מירדאל לפלום שאני מניחה שעליה אתה שואל. עליה צריך להוסיף כסף. חוץ מהנסיעה הזו הוא כולל את כל נסיעות הרכבת ברחבי סקנדינביה. 2) כמעט כל מקום בנורווגיה הוא כר נרחב לאפשרויות טרקים למיניהן, המדינה הזו פשוט נוצרה כדי שיטיילו בה... מכיוון שאתה נמצא בה רק שבועיים הייתי באמת ממליצה להתמקד בקו אוסלו-ברגן + שמורת הרדנגרוידה, ובחבל הפיורדים. אם יש לך יותר זמן, איי לופוטן הנמצאים בצפון הרחוק מומלצים בחום והם באמת גן עדן למטיילים. בנוסף אפשר לנסוע עד נארוויק ומשם לקחת את הרכבת לשוודיה לאזור לפלנד השוודית (אביסקו), מסלולים מדהימים. אבל הכל תלוי זמן ותקציב, כמובן... 3) יש להם איזה 5 חברות אוטובוסים לפחות ככה שאין אפשרות לקנות איזו כרטיסיית אוטובוסים (או שיש ולא גילינו. אבל חיפשנו ממש טוב..). מה שכן תמיד שווה להציג את הסקאנרייל ואם יש גם ת. סטודנט/כרטיס צעיר, לעתים יש הנחות. אתם תגלו שאין הרבה עקביות בעניין המחירים בנורווגיה וקשה ממש למצוא איזשהו רציונל מאחד (נסיעת אוטובוס של יום שלם יכולה להיות זולה יותר מנסיעה של שעה.. אין קשר לכלום) ולכן גם אין עקביות מתי הכרטיסים השונים שווים איזושהי הנחה ומתי לא. אבל תמיד שווה לבדוק. 4) אני בהחלט מכירה אכסניות שפתוחות גם עד ספטמבר, אוקטובר ואולי אפילו כל השנה. צריך לבדוק ספציפית לגבי כל אזור ומקום שאתם מתעתדים לישון בו. אני ממליצה לעשות קצת עבודת הכנה, יש הרבה אתרי אכסניות ברשת ונהוג שבפרטים של כל אכסניה כתובים גם התאריכי פתיחה שלה. לגבי היטרים, מדובר בדר"כ בחדרים השייכים לאנשים פרטיים ולרוב אי אפשר לתכנן מראש לאן תגיעו ואיזה היטר תמצאו שם. אני רק יכולה להגיד ולהרגיע שהדברים האלה בסוף מסתדרים, תמיד. מקסימום מתארגנים באיזה אתר קמפינג באוהל, או מנצלים את "חוק המעבר החופשי" היפהפה של הסקנדינבים לפיו אפשר להקים אוהל בכל מקום כל עוד הוא מרוחק מספיק ממקום מגורים... תהנו!!! יעלי, שחוגגת היום שנתיים מאז שטיילה במלמה ולונד... (שוודיה)

Black Star

New member
עוד פרטים על ScanRail

חפרתי קצת בbookmarks שלי ומצאתי את האתר הזה , (כן, לא חשבתי על זה קודם.. אבל יש לי תירוץ טוב, אני חולה והיה לי חום. חוצמיזה, בלונדינית...
) מקווה שיהיה לך לעזר. בהצלחה ואם יש עוד שאלות, בכיף
יעלי

ת ו מ ר א

New member
תודה רבה! את ממליצה על שמורת יוטנהיימן?

הבנתי ששתי השמורות הכי טובות לטרקים במרכז נורווגיה הן: הרדנגרבידה ו-יוטנהיימן. להרדנגרבידה אני בטוח שאגיע לשם בין היתר משום שהשמורה נמצאת על קו אוסלו-ברגן, אבל לגבי יוטנהיימן אני לא כל כך בטוח. היית בשמורת יוטנהיימן? איך מגיעים לשמורה מכיוון אדלסנס דרומה?

Black Star

New member
לא הייתי ביוטנהיימן

למיטב הבנתי הנוף יחסית (הדגש כמובן על יחסית) דומה להרדנגרוידה ושניהם גם יחד שונים מאוד מהנוף ה"ידוע" וה"מוכר" של סקנדינביה - פחות מים, פחות פסגות דרמטיות, יותר קו הרים מתון יחסית ודי מושלג, גם בקיץ (יש לי תמונה מאזור פינסה בסוף אוגוסט, הכל עדיין מלא שלג... ידיד שלי עשה טרק של ארבעה ימים בתחילת יולי באזור זה ואז בכלל הכל היה מכוסה שלג).

תודה על התשובה המפורטת../images/Emo70.gif

בהחלט עשית לנו חשק עז לנסוע לשם. סקנדינביה נשמעת מדליקה, אבל כמו שהבנתי מתשובתך ומאנשים אחרים אנחנו די ב-off season, התכנון הוא לסוף ספטמבר עד אמצע אוקטובר.... אז נצטרך כנראה לשמור לנו את סקנדינביה לפעם אחרת.... כנראה נלך על סקוטלנד...

Black Star

New member
וואו, אז יש מצב שניפגש ../images/Emo8.gif

אני מתה לעוד איזה טיול לפני הלימודים, וככה"נ בגלל נסיבות כאלה ואחרות (חתונה של חברה טובה, עבודה, קורס וכו') גם העונה שלי ייצא לטייל זה בערך סוף ספט' עד אמצע אוק', ובגלל זה אני כנראה איאלץ לוותר על גיחה נוספת לסקנדינביה השנה
ואני בהחלט שוקלת את סקוטלנד או אירלנד כחלופה הולמת!

אני יכולה להמליץ על אירלנד ../images/Emo203.gif

הייתי בספטמבר לפני שנתיים. נסעתי לטייל לכמה שבועות לפני הלימודים והיה מדהים! כ"כ כיף וקל להסתדר שם. אם את צריכה מסלולים, טיפים וכו' רק תגידי...

למעלה