נורווגיה ושוודיה ../images/Emo99.gif
שתי אהבותיי הגדולות... 1) שתי המדינות מאוד מאוד נוחות לטיולי תרמילאים. בשוודיה יש קצת יותר מבחר של אכסניות (יש את איגוד האכסניות השוודי - STF - ויש כמה אכסניות בכל עיר ועיירה. ברגע שיש את הספר של STF שמחולק חינם בכל אכסניה, קל מאוד למצוא אכסניות בכל מקום...). בנורווגיה יש לפחות אכסניית נוער אחת בכל מקום יישוב כזה או אחר, אבל רק חלק מהן מאוגד תחת ארגון ה-hostelling international ולכן אין חוברת אחת שמאגדת את כולן. אבל מקום לישון תמיד יהיה... תחבורה ציבורית נוחה מאוד בשתי המדינות, הכף נוטה מעט לכיוון שוודיה... (כמעט כל שוודיה מרושתת ברכבות לעומת נורווגיה בה חלקים מסוימים כמו חבל הפיורדים וצפונה לבודה בהם אין כלל רכבות). נורווגיה היא גן עדן למטיילים, הנופים דרמטיים ומדהימים ומיוחדים מאוד. אפשר לחוות את הנופים גם בלי טרקים של ממש אבל אם אתם בכלל לא מעוניינים בטיולים רגליים אני חושבת שזה פספוס לנסוע לנורווגיה. הערים בנורווגיה הרבה פחות מרשימות - למעט ברגן וטרונדהיים החמודות - מהסיבה הפשוטה שרבות מהן נהרסו בהפצצות של הנאצים במלחה"ע ה-2. הערים והעיירות בשוודיה חמודות להפליא ואפשר לספוג את השלווה הפנימית שלהם ופשוט להנות. כמעט בכל עיר ועיירה יש פארקים רחבי ידיים שאפשר בכיף לבלות בהם יום שלם... אגב, גם בשוודיה אפשר לעשות לא מעט טיולים רגליים. יש את כל אזור האגמים שמותאם לטרקים של יותר מיום, יש שם מסלולים ובקתות המרוחקות יום הליכה זו מזו, בהן אפשר ללון חינם. 2) אני יכולה להגיד שטיול של כחודשיים כולל טיסה עלה לי בערך 17000 ש"ח. זה כלל לינה באכסניות וקמפינגים, כרטיס רכבת scanrail (מומלץ להוציא אחד עוד בארץ, יותר זול), אבל לא ממש התכלבלבנו וכן פינקנו את עצמנו בג'אנק פוד, מסעדות, ומעט אטרקציות. 3) פחות או יותר עניתי על עניין איתור האכסניות. אם תרצו לינקים או פרטים לגבי אכסניות מומלצות, בכיף.. מבחינת מחיר: ממש ממש לא קבוע ומשתנה בטירוף. יכול לנוע מ-90 ועד 200 קרונות (בהתאמה, בערך 60 ש"ח עד 150 ש"ח) ללילה, ולא בהכרח המקום הזול יותר הוא הפחות טוב.. קטע סקנדינבי מוזר שלא הצלחנו לפענח
אגב, אם אתם מטיילים בחבורה קטנה, מומלץ מאוד לשכור בקתות באתרי קמפינג או מה שנקרא hytter (חדרים ובקתות שאנשים פרטיים משכירים) - זה יוצא יחסית זול וזה ממש כיף וחוויה מיוחדת. חלק מהטיול עשינו בחבורה של 5 אנשים והגענו לבקתות מקסימות, בישלנו לעצמנו, שמנו את המוזיקה שאנחנו אוהבים ובאופן כללי בילינו שם אחלה לילות. אנחנו ספציפית עשינו זאת בנורווגיה, אני מאמינה שזה קיים גם בשוודיה... 4) מסלול - זה כבר ממש תלוי בהמון המון גורמים. מה מחפשים לראות, איזה אופי טיול, כמו גם שיקולים פרקטיים כגון איפה נוחתים וכו'. אישית, מאוד אהבתי את איי לופוטן שבצפון נורווגיה. אם הולכים על נורווגיה אני הייתי ממליצה על כמה ימים למסלול בין אוסלו לברגן, מברגן צפונה לחבל הפיורדים עד לאונדלסנס (בין 4 ימים לשבוע..) ואז ברכבת לילה עד לבודו ומעבורת לאיי לופוטן - מקום פשוט קסום שחבל לשהות בו פחות משבוע. האכסניה בסטמסונד מפורסמת באוירה המיוחדת שלה ולא בכדי. שוודיה - כמעט כל עיירה ועיר שתגיעו אליה מקסימות לחלוטין, אישית מאוד אהבתי את לונד ואת אופסלה - שתי הערים האוניברסיטאיות, ואת יבלה. ככל שמצפינים האוכלוסיה הופכת ל.. הממ.. ייחודית משהו, אבל לא פחות נחמדה. וכמובן יש את אזור לפלנד בצפון (פארק אביסקו, דרך המלכים) עם טרקים חווייתיים. 5) בקשר למזג אויר - אני טיילתי שם ביולי - אוגוסט. אני יכולה להגיד שלקראת סוף אוגוסט הרבה מהאכסניות כבר סגורות (העונה בעקרון היא עד ה-15/8) וגם התחבורה הציבורית הופכת לדלילה יותר. לפי מה שאני יודעת בספטמבר ואוקטובר כבר ממש קריר שם - זה לא שבקיץ חם, כן? - אפשרי לטייל אבל אני בספק לגבי טרקים... הבעיה העיקרית היא באמת מה יהיה פתוח בתאריכים האלה, מדובר שם על תיירות קיץ במלוא מובן המילה. תהנו המון!! ואולי ניפגש, אני בהחלט שוקלת לנסוע שוב הקיץ...