נוקיה lumia520

Y. Welis

New member
היא מתחילה להשתפר. עברה שינוי מקיף השנה

שהקפיץ אותה למעלה.

עדיין, הייתי רוצה ש-LINKED-IN תשולב באחת החברות, ותציע גירסה 'עיסקית' לפייסבוק או גוגל פלוס. צריך לבזר ולתת מימשק שונה לכל צורך. גירסה 'ביתית', עיסקית וכן לאתרים מסוגים שונים. אם המימשק כזה וורסיטאלי, זה יהיה פשוט.

האטרקציה אגב לא חדשה כלל - 'דף לכל אדם'. זו היתה הסיסמה בזמנו, וזה היה מה שקידם את ג'יאוסיטיז החלוצה, ואחריה הבלוגיאדה (היתה שוס בסוף התשעים), ואז 'מיי ספייס' ואז פייסבוק.
האבולוציה נמשכת, אבל 'צורת החיים' נותרת זהה - עמוד אישי שבו ניתן להעלות תוכן, לתקשר ולהביע את עצמך.

לכן ההגמוניה הנוכחית של פייסבוק היא בעיקר בגלל הנוחות והשילוב שלה בכל מכשיר נישא. אבל האבולוציה תמשיך הלאה.

noa_f

New member
למה שלינקדאין תשולב? אני מעדיפה את הביזנס

לחוד ואת האישי לחוד.
מה גם שמנסיוני, בד"כ מערכות עם קונפסט מצומצם וברור מוצלחות יותר ממערכות ש"עושות ה-כל".

Y. Welis

New member
כי נוח יותר להתחבר דרך מערכת אחת

וכן המימשק שלה מתקרב לאחרות, אבל עדיין לא שם.

אני לא חושב שהיא תעבור שינוי מהותי אחרי איחוד עם אחת האחרות, אבל תשולב טוב יותר.

מה שכן, יהיה קשה יותר להפריד בין העסקים לבית.

shoosh2607

Member
מנהל
אני לא חושבת

ששום פלטפורמה היתה בגודל של פייסבוק

ולגבי לינקדאין - לא נראה לי שזה יקרה. הם מבדלים את עצמם כרשת עיסקית ולא רשת בלה בלה....
פייסבוק, לעומת זאת, רוצה להיות לינקדאין (וגם טוויטר) ולכן הם מטמיעים שילוב עיסקי.
אני אחפש לך את הלינק לכתבה.

BravoMan

Active member
לא בדיוק.

יש הבדל של שמיים וארץ בין "עמוד" ומה שהיה ב-Geocities, ואפילו בין בלוגים, לסוגי הפעילות שהולכים ב-FB.

בתחילת הדרך, היית זורק את התוכן שלך לעולם, כמו מודעה על הקיר, והיית ממתין שמישהו יעבור ויקרא.
ל-FB גם יש קיר, אבל העיקר של הפלטפורמה זה לדחוף את התוכן שלך בכוח לכל החברים שלך שגם ימשיכו להפיץ אותו הלאה.

יש כאן סוג שונה מאוד של אינטראקציה מהדוגמאות הקודמות שלך.

באשר לסמארטפונים - הם דווקא לא שינו את Facebook כלל.
הם שינו איך מתי ובאיזו כמות אנחנו צורכים ומעלים תוכן לאינטרנט.

הם שמו ניידת שידור בידי כל זאטוט מה שאפשר תיעוד והפצה של אירועים ומידע שבעבר היו נותרים פרטיים או לכל היותר מסתובבים כשמועות.

FB רוכב על הגל הזה בצורה מסוימת כי הוא חלק מהאינטרנט וכלי להחלפת מידע, אבל הם ניסו כבר 3 פעמים (אולי יותר, אני לא זוכר), לנצל פלטפורמה סלולרית בצורה מלאה - ע"י טלפונים ייחודיים עם הטמעה מלאה של שירותי FB בכל פינה במערכת, ועד כה, כל ניסיון כזה כשל בצורה חמורה.

זוכר את FB Home?
זה התחיל כסדרת מכשירים, ירד להיות אפליקציה זמינה לכל, ודי מהר נכחד מהעולם אחרי שהסתבר שגם אנשים שמבלים הרבה ב-FB לא סובלים אותו.

בזמנו, חבר שלי טען שהמכשיר הזה גאוני:
http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2784&c=htc_chacha_a810e__chachacha

כי הממשק שלו בנוי כך שכל דבר ניתן בקלות לחבר ל-FB, ויש אנשים שיתנפלו על זה כי הם חיים בתוך FB.

מישהו בכלל שמע עליו בסוף?

Y. Welis

New member
מה המטרה של אותם עמודים ופייס'? ביטוי עצמי

לפזר מתבונתך לעולם הרחב. זו השאיפה והקושי היחידי הוא ההצגה - צריך שזה יראה מעניין, גם אם זה לא מעניין (כי לא כל אחד מעניין).

פייס' יצרו דרך שבה כל אחד נראה מעניין, וכך הם סחפו (+ מציצנות טובה, שעובדת תמיד. ר' ספרו הנהדר של בן אלטון, blind faith - על העתיד שבו כל אחד יהיה יצרן תכנים, בעיקר פורנו).

אבל הנוסחה שלהם אינה מושלמת. ביצוע טוב יותר שלה, עם עוד שילובים (נניח פיד ישיר מהגלאס) יסחוף יותר. הכל יתפתח עם הטכנולוגיה.

אין סיכוי למכשיר שהוא רק FB כאשר יש מכשירים שהם יותר. כמו שהקינדל פייר מצליח לא פחות (אולי יותר) מהקינדל הרגיל, כי הוא טאבלט כמעט מלא. כמו שאני מעדיף אייפאד מיני על פני קינדל או קורא מוגבל.
אבל מעניין לבדוק מה אחוזי הגישה ל-FB ממכשירים לעומת מדסקטופים, ובכמה זינקו אחוזי המכשירים בשנתיים האחרונות (מה גם שיש ארצות שבהם עיקר הגישה לאינטרנט היא רק ממכשירים).

Y. Welis

New member
= 126 מליון מתוך 618 מליון מבקרי הפייסבוק

ניגשו אליו ממכשיר. קרוב לחמישית.

מה חלקם של בעלי הסמרטפונים באוכלוסיה? מניח שפחות מחמישית. כך שחלק גדול מהם משתמשים במכשיר לפייס'.

shoosh2607

Member
מנהל
חלק גדול מאד

אני מנהלת כמה דפי עסק ואני רואה שמאיזו פלטפורמה נכנסו.
כמות הנכנסים ממובייל רק גדלה ובמקרים מסויימים עוברת את כמות הנכנסים ממחשבים

noa_f

New member
אתה זוכר כמה זמן לקח להם לפתח אפליקציה

לאנדרואיד? למשתמשי אנדרואיד יצאה כבר הנשמה וזו מערכת עם נתח שוק הרבה יותר משמעותי.
זה ענין עסקי.

למייקרוסופט היה גם איזשהו חלק באפל לפני שנים ותמורת זה הם כתבו אופיס למק. אז האם הם כתבו אותו תומך בשפות משמאל לימין? לא. ולדעתי, יש יותר משתמשי מק במזרח התיכון מאשר משתמשי wp8 בעולם

amitp

New member
אני בהחלט מסכים שהאופיס למק

לא תומך גם בשפות שנכתבות משמאל לימין, אבל יש לי הרגשה שאת התכוונת למימין לשמאל...

למעלה