נוצרה לי מחיצה חדשה

arseny92

Well-known member
מנהל
לא ניתן כי זה היה מזיז את קו החלוקה

לא ניתן עם יישומים מובנים במערכת להזיז את התחלתה של המחיצה למקום (offset) יותר קרוב, רק את סוף המחיצה יותר רחוק במעמד של הרחבת המחיצה על חשבון שטח לא מוקצה אשר נמצא בהמשך מיד לאחר סוף המחיצה. אך כפי שציינתי אין להרחיב ESP, אז זה לא שווה עניין במקרה כאן
&nbsp
מה שעושים תוכנות מיועדות המאפשרים הזזה כזו, זה ייצוא תדמית מחיצה שלמה משמאל לשטח לא מוקצה, מחיקת המחיצה או מחיצות עד סוף הכונן, כך שנהיה שטח לא מוקצה עד סוף הדיסק, ואז יצירת המחיצות המחוקות שוב, אך המתחילות ב-offset קרוב יותר מיד לאחר המחיצה הראשונה (או בהתחלת הדיסק אם שטח לא מוקצה היה בתחילתו), ואז ייבוא של נתוני המחיצות שוב. למעשה דבר קצת די דומה לדוגמה כשאתה מנסה לבצע החלפת שם למסד נתונים mysql. דהיינו:
RENAME DATABASE
שווה אל
DROP DATABASE, CREATE TABLE, INSERT...
&nbsp
אז דבר כזה די מסוכן אם אין לך גיבוי, וזה גם יוצר בעיות גישה לקבצים מסויימים אם יישום כלשהו אינו השתמש במערכת הקבצים הלוגית, אלא שמר את נתוניו ישירות לכתובת LBA פיזית בכונן! למה? כי אותה הכתובת מעתה תכלול נתונים אחרים!

arseny92

Well-known member
מנהל
אופס, שכחתי את CREATE DATABASE אחרי DROP אך הבנתם

את העקרון אני מקווה?

Avis1964

Member
תגיד ארסני.. חשבתי לעשות מניפולציה למערכת ההפעלה.....

בבחינת "הבה ונתחכמה לו"
אם אוסיף שפת ממשק אנגלית למערכת ההפעלה ואקבע אותה כברירת מחדל.
האם לדעתך שינוי זה כשלעצמו יאפשר איחוד הכוננים ?
זו תהייה שאני מתחבט בה !
מה דעתך ? שווה ניסוי ?

arseny92

Well-known member
מנהל
חבל"ז. הממשק רק יתהפך בלבד. מה שחשוב כאן

זה מספרי תחילת מחיצה ב-diskpart, list par כפי שלמעלה, כי ביט 1 הוא קודם ל-2 ! והעובדה שהיישום מעגל את זה למביבייטים וג'יביבייטים (כי 1024 הם לא 1000) זה אך ורק שיהיה קריא לממשק המשתמש

סנגיב

New member
חב"לז בכל מקרה. השטח הלא מנוצל הוא חצי אחוז

מהכונן בלבד. תוכנות ניהול המחיצות יודעות את העבודה והכל נעשה
אוטומטית עם סיכון מזערי (מנסיוני.). מה שכן מומלץ זה להוריד תמיד את גרסת
התוכנה האחרונה כי מבוצעים שינויים ל NTFS כמעט בכל גרסה חדשה
של חלונות.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לי בכלל מוזר פה משהו אחר

&nbsp
גודל מחיצת הניהול בכל ווינדוס 10 שראיתי הוא 500 מגה...אצלה הגודל השמור ע"י המערכת רק 100 מגה..
הגודל כאילו שייך לווינדוס 7 אז היה 100 מגה...
&nbsp
זה בכל ווינדוס 10 שראיתי כולל אצלי...עוד מגרסאות הפיריייו..יש הסבר לזה? אולי פה קרה משהו במערכת?
&nbsp
מצרף תמונה מאצלי להמחשה ככה זה אמור להראות שיש שני דיסקים ומחיצה שמורה ..כמובן שככל שמספר הדיסקים עולה זה משתנה הקובץ השמור לא. ..

סנגיב

New member
התקנה נקייה כל כונן שכבר מוגדרות עליו מחיצות לא משנה שום

דבר על הכונן מבחינת מחיצות ואפילו 100 או 500 לא יווצרו עליו. הוא ישאר בדיוק
כמו שהיה לפני ההתקנה בתנאי שלא פורמט בהתקנה עצנה.

arseny92

Well-known member
מנהל
מדוע שלא תרחיב את מחיצת המערכתC שלך על פני השטח הריק שאחריו?

כי להרחיב כשהשטח הריק מיד אחרי המחיצה, ניתן בלי שום יישומי צד ג'

arseny92

Well-known member
מנהל
אתה מבלבל בין מחיצת מערכת שחזור WinRE שקיימת לך

לבין מחיצת מערכת EFI הכוללת קבצי boot, bcd, bootmgr הנחוצים להפעלת המערכת
&nbsp
אצלך המערכת מותקנת במצב ACPI BIOS עם WinRE (כבר רשמתי מעלה, בודקים ב-reagentc /info , אך כשתבצע עדכון מערכת, סביר מאוד ש-WinRE יועבר אל סוף הדיסק (ה-C יוקטן ב-2GB ובמקום הפנוי בסוף הדיסק תוצר מחיצת WinRE חדשה, והנוחכי יישאר חצי ריק) כי 500MB זה קטן לבצע עדכון מערכת שחזור שם) ומחיצת המערכת עצמה בלבד, שעליה מותקנים קבצי האתחול boot.
אצלה המערכת מותקנת נאטיבית בהפעלת UEFI, ולכן יש צורך במחיצת EFI נפרדת אשר מפורמט ב-FAT32 לשמירת קבצי boot כי ב-EFI לא ניתן לבצע אתחול ישיר ממחיצת NTFS. זו המחיצה הראשונה
מחיצה שניה שלא קיימת יותר כי היתה קטנה מדי ובוצע עדכון מערכת, כללה את WinRE הישן שהועבר על מחיצת המערכת עצמה, כי סקריפט העדכון חותך מסוף הדיסק ויוצר שם WinRE חדש רק כאשר מחיצת המערכת עצמה היא עד סוף הדיסק, אך קיימת שם מחיצת נתונים שהוקצתה לה אות D
&nbsp
לצערי תוכנת ההתקנה של המערכת Windows Setup לא עודכנה ליצור מחיצת WinRE בגודל המתאים לביצוע עדכוני winre, כאשר אתה עושה התקנה נקיה עם מחיקת כל המחיצות ומתקין אל שטח לא מוקצה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אתה לא מדבר עברית

אתה מדבר ברמה שרק טכנאי מהנדס תוכנה מבין...גם אני לא מבין אותך אני תוהה כמה כן..מעט מאוד פה..ואני בטוח שהפונה לעזרה לא...

ההרגשה שלי בכל מקרה שההתקנה צריכה לעשות 500 מגה כמו בכל ווינדוס 10 השטח הלא מזוהה...זה אולי בעיה אחרת או שיבוש של המערכת ..אולי התקנה נקיה טובה תוכייח את זה, כלומר במקום שתהיה לה מחיצה של 500 שכווללת כל הבוט וקבצעי ממערכת יש לה שטח ריק...מפליא אותי שהמערכת עובדת תקין ( אם בכלל יש כאלה שלא יודעים שלא עובד תקין...כל מיני דברים כי אם המחשב עולה אז כאילו הכל טוב ...)

arseny92

Well-known member
מנהל
עניתי לזה למטה על המשך של התגובה שלי

500MB לא מספיק לעדכוני תדמית מערכת השחזור

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה מוקצה ככה והכל עובד אצל כולם..

&nbsp
זה רק מאשר מה שאני חושב שיש שם בעיה שהקובץ השמור קטן מידי ומשהו השתבש בהתקנה..
&nbsp
אלא מה אתה מביא עוף מידע ומליון פרטים טכניים שבסוף אתה יוצא לא מובן בפשטות ..תתחיל להבין את זה ידידי דבר פשוט.

arseny92

Well-known member
מנהל
...ולכן כאשר ואם אני מתקין מערכות הפעלה נקיה, אני לא משתמש ב

Windows Setup , אלא במקום זאת ללא בחירת דבר פותח ע"י Shift+F10 את שורת הפקודה של Windows Preinstallation Environment (WinPE) ו.... מבצע התקנה ידנית לגמרי (פריסה) של כל המערכת, כולל יצירת כל המחיצות כמו שצריך

מידע נוסף קרא:
https://docs.microsoft.com/en-us/wi...desktop/boot-to-uefi-mode-or-legacy-bios-mode
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/hard-drives-and-partitions
https://docs.microsoft.com/en-us/wi...configure-uefigpt-based-hard-drive-partitions
https://docs.microsoft.com/en-us/wi...partitions#recommendedpartitionconfigurations
https://docs.microsoft.com/en-us/wi...configure-biosmbr-based-hard-drive-partitions

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תהיה בריא...

&nbsp
עודף מידע.....לדעתי מה שצריך שם לנסות זו התקנה נקיה לאחר פירמוט דיסק במחיצות השל המערכת איחוד שלהם ולתת לווינדוס את הפעולה שלו הרגילה כמו ש99 אחוז מהמשתמשים עושים..וזהו.

arseny92

Well-known member
מנהל
היא תצור 500MB והבעיה תחזור על עצמה בעדכון הבה עם כך

אני מנסה להסביר לך, לדרור ולסנגיב את מה שקורה שם כדי שתדעו איך הדבר הולך ולא יהיה כאן דיסאינפורמציה בנושא התקנת המערכת, סוגי התקנה, וסוגי המחיצות כי בהתחלה בכלל נאמר שהשטח הפנוי לא נוצר עקב עדכון, אבל זה כך, כי המחיצה היתה קטנה מדי ונמחקה
זה מידע הנחוץ לכם בתור המומחים הקבועים בפורום הזה כדי שתדעו איך לטפל במקרים דומים, ולכן "עודף מידע" ו-"too long, didn't read" לא יעזור לך
ובטח ששזה כבר לא קשור לפונה השירשור, כי הנושא בעצם כבר טופל בכך שאין טעם להתעסק עם שטח לא מוקצה כו קטן בנסיבות הנוכחיות כשהשטח הוא לפני (!) המערכת

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה לא קשור לעדכון

&nbsp
לדעתי בכלל לא..
&nbsp
זה התקנה לא טובה כנראה מהתחלה...גודל מחיצה שמורה אמור היה להיות 500 מהתחלה ..אולי המחיצה הלא מופעלת הייתה עוד קודם או לא..בכל מקרה ההתקנה מלכתחילה לא יושבת טוב כך נראה לי..
על אופן ההתקנה שאשר לעשות אני לא מתווכח....מבחינת מערכת פשוטה למשתמש פשוט..אפשר להתקין רגיל מחדש ולדעתי יסתדר..
&nbsp
אני כן מסכים שמיקרוסופט צריכה לעשות התקנה שיש בה הפרדה מראש בין קבצי מערכת ווינדוס לבין תיקיות הורדות מסמכים וכו'...זה דפוק שיש את המצב הזה שצריך או להתקין מרש אחרת (ואז הם לא נותנים תמיכה כי הא לא מכירים בזה)...או להתחיל להעביר אחרי תקיות שונות ולגבות תיקיות משחקים ותוכנות .כל הזמן כשי שאם צריך איפוס או התקנה מחדש שניתן יהיה להחזיר אותן . כתבתי על זה למיקרוסופט גם..ולא רק אני אופן ההתקנה שלהם לא טוב פשוט כל הביצים בסל אחד..
&nbsp
לגבי קובץ המערכת השטח המת שוב אני חושב שזה ככה בלי קשר לעידכון...רק התקנה נקיה תסדר את זה.

arseny92

Well-known member
מנהל
אם אתה רוצה לבדוק, התקן עדכון מערכת מלאה מעל מערכתך הנוכחית

ותראה שמערכת השחזור תועבר ותאכל לך ג'יגה או שניים בסוף הדיסק כי C הוא עד סוף הדיסק
אם תהיה מחיצת נתונים נוספת מיד אחרי המערכת, מערכת השחזור העדכנית תעבור אל מחיצת המערכת עצמה
&nbsp
אם אתה לא רוצה להתעסק עם המערכת הפעילה, תמיד יש פתרונות וירטואליזציה לזה. התקן שם מערכת באותו האופן שבמחשב המארח ותראה. אך כאשר אתה מתקין שים לב שההתקנה עצמה אותחלה ב-legacy BIOS ועל מערך מחיצות MBR כפי שבמחשב המארח, ולא על פני UEFI וירטואלי שמאתחל את ההתקנה עצמה על טבלת מחיצות GPT ויוצר מחיצות בהתאם..

Avis1964

Member
לסיכום...אפשר להשתמש עם תוכנה חצונית כדי לאחד מחיצות.

ולא משנה אם הם נמצאות מצד ימין או מצד שמאל של הכונן אותו נרצה להרחיב וללא אובדן נתונים. לצורך זאת נדרש להשתמש עם תוכנה שסנגיב המליץ ושמה MiniTool Partition Wizard .
הסבר לביצוע ניתן לקרוא כאן תחת הכותרת Case 1
When there is unallocated space adjacent (it can be at left side or right side)
הבהרה - לביצוע איחוד מחיצות עם היישום המובנה של מערכת ההפעלה שהוא המועדף בעיניי
למערכת הפעלה בעברית...
ניתן לאחד את הכונן הריק רק עם הכונן שממוקם בצידו הימני
ולמערכת הפעלה באנגלית...
ניתן לאחד את הכונן הריק רק עם הכונן שממוקם בצידו השמאלי.
אז שיהיה לכולם המשך יום נפלא וברוך בעשייה טובה !

סנגיב

New member
זה לא עניין של שמאל או ימין. ניתן להרחיב רק

אם השטח הלא מוקצה נמצא בצמוד ואחרי המחיצה שרוצים להגדילה.

למעלה