נועלי רצועה

shlomke4

New member
נועלי רצועה

כמו שרובכם המלצתם לי.. קניתי נועלי רצועה (כן.. זרקתי 90 שקל על המתכתיים של דאנלופ). עכשיו השאלה היא: איך מתקינים? אני לא עילג לגמרי, אני מבין שצריך להוציא את הכפתורים שעל הגיטרה, ולהבריג את אלה שהגיעו בערכה. אבל אני מפחד לעשות נזק לגיטרה.. אני אמור פשוט כמו שזה, לקחת מברג ולהבריג את העסק? צריך להבריג את זה חזק? חלש? בצורה מסויימת? ד"א.. אני גם אשמח אם מישהו יוכל להעלות תמונה בה הוא צילם בקירוב איך זה מותקן אצלו עם הרצועה.. תודה מראש על כל עזרה..

sheepeH

New member
הדבר הכי פשוט בעולם

באמת, אם לא תצליח את זה, אני לא מבין איך אתה מנגן על גיטרה... :p תוציא עם מברג, תכניס את החדשים. רק אל תסובב חזק מדי בסוף כי אל תשכח שזה עץ. שזה יהיה הדוק ונחמד. לא לאכול סרטים בפעם הבאה.

RoieL

New member
גם לי הייתה הבעיה

הברגים לא ישבו פיקס על הסטראט שלי. הפתרון (שגם הרצל המליץ עליו): תבריג כשהבורג "טבול" בשעווה, כך הבורג יפלס את הדרך בתוך העץ בלי לסדוק אותו.

Mr MAG

New member
הברגות

בעקרון פשוט תבריג וזהו. בגלל שמדובר בבורג שלא תמיד באותו גודל ושמופעל עליו לחץ והוא מתרופף, לפעמים קורה שהחור יהיה רחב או אכול מידי.. מה עושים ? תיקון פשוט במיוחד, אבל יעיל - תוקעים בחור גפרור, שוברים אותו ככה שהוא לא יבלוט מהחור אלא קצת פחות ממנו, ומבריגים לתוכו. הוא יתפצל, יתרחב וימלא את המקום וזה יחזיק פיקס. שיטה יותר מורכבת היא עיסה של דבק נגרים ונסורת, שמשמשת כמו שפכטל ואפשר למלא איתה ואז להבריג מחדש אבל זה מסובך ולא תמיד יתן תוצאה טובה.

new blood

New member
אם ממש רוצים להשקיע

אני בטוח שבחור כמו פאר גולן יכול למלא את החור באפוקסי או כל דבר אחר, וליצור הברגה מחדש בצורה מצוינת, וגם לא נראה לי שזה יהיה יקר מדי.. מקסימום 150 שקל לדעתי.

Octavarium

New member
אני לא יודע כמה זה עדיף

אבל אני פשוט הרחבתי טיפה את החור (מאוד בעדינות.. שום נזק לעץ) שמתי דיבל וזה מחזיק כמו מלך

למעלה