וואוו, זה שלך?זוכרים? יש בנינו אספנים? איך אתם שומרים על המטבעות?
צפה בקובץ המצורף 44515
המכות מרוצה מאד, יש להמטבעות ל עודף בשפעוואוו, זה שלך?
זה מזכיר לי בחיי דברים.
5 לירות? חחחח חתיכת היסטוריה
יש לי הרגל, כשאני חוזר מקניות אז את המטבעות של חצי שקל ו-10 אגורות אני שם בנפרד
וכשהשקית גדלה לסכומים סבירים אני מגיע עם זה למכולת השכונתית שם היא יודעת כמה יש לפי המשקל.
נו ובאותו יום אני זוכה לקנייה מבלי לשלוף את הארנק.
לא הבנתי, תנסי כפרה לכתוב את זה שוב, כי זה מאד חשוב לי מה שאת אומרת.ובעלת
המכולת מרוצה מאד, יש להמטבעות ל עודף בשפע
אההה אהההה ובעלת המכולת מרוצה מאד יש לה מטבעות בשפע.לא הבנתי, תנסי כפרה לכתוב את זה שוב, כי זה מאד חשוב לי מה שאת אומרת.![]()
חייבת לנקות את המקלדת. נזכרתי בנסיכת הכוכב שהייתה מתלוננת על המקלדת.אההה אהההה ובעלת המכולת מרוצה מאד יש לה מטבעות בשפע.
הבנתי הבנתי. חחח![]()
וואיי חורזת, עכשיו נעצבתי לי כאן.חייבת לנקות את המקלדת. נזכרתי בנסיכת הכוכב שהייתה מתלוננת על המקלדת.
כן, ויעצתי לה להפוך את המקלדת עם המקשים כלפי מטה, לטלטל אותה ולטפוח עליה (ולחטוף שוק מכמות הפירורים והלכלוכים שנושרים).חייבת לנקות את המקלדת. נזכרתי בנסיכת הכוכב שהייתה מתלוננת על המקלדת.
נוסטלגיה...זוכרים? יש בנינו אספנים? איך אתם שומרים על המטבעות?
צפה בקובץ המצורף 44515
דירה של הוריי עלתה 20.000 לירות. 2 ש"ח של היום.נוסטלגיה...
כשהתחתנו היינו זוג סטודנטים תפרנים ממשפחות ממש לא עשירות, בלשון המעטה. אספנו מה שיכולנו ממתנות החתונה, מעבודות שעשינו במקביל ללימודים, ממענקי המילואים (חצי שנה הוא ושלושה חודשים אני במלחמת יום כיפור), ממילגות עבור ציונים וכן הלאה. הוספנו סכום זהה של משכנתא לזוגות צעירים וקנינו את הדירה הראשונה שלנו. דירה בת 36 מ"ר (שכללו את חלקנו בחדר המדרגות המשותף) ברחוב שהיה רשום בעיריה כשיכון מפוני מעברות. הדירה עלתה 50000 לירות, תכולתה (ריהוט וטלויזיה שאז היתה ממש נכס)-10000. במשך השנים הפכו את הלירות לשקלים ואת השקלים לשקלים חדשים. 50000 לירות של אז הפכו למטבע של 5 שקלים חדשים. עברו שנים רבות ובכל פעם שאני רואה מטבע של 5 ש"ח אני נזכרת באותה דירונת.
אה, משכנתאות של אז לא שמעו על הצמדה למדד כך שבשנות האינפלציה הדוהרת הסכום הלך ונעשה פחות מבהיל, וכשהפך להיות שווה ערך לשתי משכורות שלי פשוט החזרנו הכל.
היום זה מטבע שנקל.דירה של הוריי עלתה 20.000 לירות. 2 ש"ח של היום.
כמוך שנים רבות כשהייתי רואה את 2 שטרות של ש"ח
הייתי אומרת לעצמי זה הסכום שהוריי קנו דירה.
חתיכת נוסטלגיה.זוכרים? יש בנינו אספנים? איך אתם שומרים על המטבעות?
צפה בקובץ המצורף 44515
בצנצנות, יש לי גם מטבעות קדומים יותר מהלירה.זוכרים? יש בנינו אספנים? איך אתם שומרים על המטבעות?
צפה בקובץ המצורף 44515
המטבע השמאלי, בשורה הראשונהזוכרים? יש בנינו אספנים? איך אתם שומרים על המטבעות?
צפה בקובץ המצורף 44515
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.