נוסטלגיה

שמלת תחרה1

Well-known member
זיהום אוויר
בזבוז כסף
חיתולי בד מול חיתולי חד פעמי.

קבצים מצורפים

• FB_IMG_1640358414757.jpg
    FB_IMG_1640358414757.jpg
    KB 49.1 · צפיות: 4

משתפרת1

Well-known member
זיהום אוויר
בזבוז כסף
כשנולדה בתי אפשר היה להשיג חיתולי פמפרס במחירים מזעזעים. אני חושבת שבכל תקופת החיתולים שלה קנינו רק חבילה אחת ששימשה אותנו בנסיעות ארוכות במהלכן לא יכולנו לשטוף חיתול בד. חיתולי הבד דרשו המון זמן עבודה (שטיפות, שטיפות יסודיות לחיתול כבד, הכנסה למכונה, תליה ליבוש, קיפול).
כשבני נולד כבר היה מבחר חיתולים חד פעמיים. אני מניחה שקניה של 5 תריסרים חיתולי בד היתה עולה הרבה פחות ממה ששילמנו על חד פעמיים עד שנגמל, אבל רבאק, כמה זמן של עבודה שחורה מלוכלכת ומסריחה נחסך לי! זמן שיכולתי להקדיש לילדון, לבית, לאיש שלי.
אני מוכנה לצמצם מאד את השימוש בכלים חד פעמיים. ממחזרת שקיות ולא משליכה אותן סתם. על חיתולים חד פעמיים לא הייתי מוותרת.

נערך לאחרונה ב:

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
זיהום אוויר
בזבוז כסף
בעיקרון השתמשנו בחיתולים חד פעמיים.
אבל תמיד רכשנו כמה חיתולי בד כאלה כמו בתמונה, לשימושים שונים.
הם החזיקו מעמד המון זמן, אפילו עברו מילד אחד לילדה השנייה.

משתפרת1

Well-known member
בעיקרון השתמשנו בחיתולים חד פעמיים.
אבל תמיד רכשנו כמה חיתולי בד כאלה כמו בתמונה, לשימושים שונים.
הם החזיקו מעמד המון זמן, אפילו עברו מילד אחד לילדה השנייה.
גם לנו היו כמה רב פעמיים, כולל כאלה מפלנל. להניח על הכתף כשמרימים את התינוק לגרעפס, לכסות את המזרון של העגלה, לשים על משטח טיפולים, להצל על העגלה וכו'.

שמלת תחרה1

Well-known member
גם לנו היו כמה רב פעמיים, כולל כאלה מפלנל. להניח על הכתף כשמרימים את התינוק לגרעפס, לכסות את המזרון של העגלה, לשים על משטח טיפולים, להצל על העגלה וכו'.
כנ"ל.
והיום יש חיתולים מטריקו יפים אומנם רכים אך לא נשמרים יפה.

Harrington

Well-known member
מנהל
זיהום אוויר
בזבוז כסף
חד-פעמי.
ניסינו איזו תקופה לעבור לבד, אבל לא הצלחנו להתמיד.
כמובן שמבחינת איכות הסביבה וכיו"ב עדיף לעשות זאת. אבל הנוחות של החד"פ, על אף המחירים הגבוהים שלהם, הייתה חזקה מאיתנו :).

משתפרת1

Well-known member
חד-פעמי.
ניסינו איזו תקופה לעבור לבד, אבל לא הצלחנו להתמיד.
כמובן שמבחינת איכות הסביבה וכיו"ב עדיף לעשות זאת. אבל הנוחות של החד"פ, על אף המחירים הגבוהים שלהם, הייתה חזקה מאיתנו :).
איכות הסביבה? ומה עם בזבוז המים והזיהום שגורמות אבקות הכביסה למיניהן במשך החודשים (ואף השנים) שמשתמשים בחיתולי בד?

Harrington

Well-known member
מנהל
איכות הסביבה? ומה עם בזבוז המים והזיהום שגורמות אבקות הכביסה למיניהן במשך החודשים (ואף השנים) שמשתמשים בחיתולי בד?
גם נכון. אבל הטענה בדרך כלל וכמדומני גם כאן למעלה הייתה שהחד"פ יותר גרוע לסביבה. לא נכנסתי לשאלה עד כמה טענה זו נכונה או מדויקת (לא נכנסתי = לא במובן של לא נכנסתי בתגובתי כאן, אם כי גם זה נכון, אלא במובן של מעולם לא התעמקתי וזה לא עניין אותי יותר מדי).

משתפרת1

Well-known member
גם נכון. אבל הטענה בדרך כלל וכמדומני גם כאן למעלה הייתה שהחד"פ יותר גרוע לסביבה. לא נכנסתי לשאלה עד כמה טענה זו נכונה או מדויקת (לא נכנסתי = לא במובן של לא נכנסתי בתגובתי כאן, אם כי גם זה נכון, אלא במובן של מעולם לא התעמקתי וזה לא עניין אותי יותר מדי).
גם אתה ואני מהווים חלק מהסביבה, ולפחות במקרה שלי חיתולי בד הינם נזק רציני.

אפרת10512

Well-known member
היתרון הגדול ביותר בחיתולי בד קשור לשמירה על איכות הסביבה וצמצום משמעותי של האשפה.
כל חיתול שלא הולך לפח הוא רווח נקי.
היתרון המשמעותי הבא הוא החיסכון הכספי.
בעוד חיתול הבד יכול להיות בשימוש במשך שנים ולעבור כמה ילדים – הרי שהוא חוסך את הקנייה התכופה של חבילות החיתולים החד פעמיים – הוצאה שיכולה להגיע לכדי מאות שקלים בחודש ואלפי שקלים לאורך תקופת ההחתלה של תינוק אחד.

ההתעסקות עם חיתולי הבד נחשבת כזניחה לעומת היתרונות העצומים האלה וכשמוסיפים לכך את היעדר הכימיקלים המעובדים שיבואו במגע עם העור של התינוק – הרי שמתקבל רעיון שכל הורה צריך לאמץ ולראות את כל היתרונות שבו.
עם הזמן יותר ויותר הורים מבינים שהרבה יותר עדיף להשתמש בחיתולי הבד ובוחרים בכך בעצמם.

דקל נור*

Well-known member
שיתפוצץ כדור הארץ ושניקבר תחת הררי זבל. לא הייתי עוברת לחיתולי בד לו הייתי צריכה. יש גבול למודעות הסביבתית שלי.

ריקי זו אני

Well-known member
שיתפוצץ כדור הארץ ושניקבר תחת הררי זבל. לא הייתי עוברת לחיתולי בד לו הייתי צריכה. יש גבול למודעות הסביבתית שלי.
כשאני ילדתי לראשונה... נעלם הביזנס של שירותי
כביסה לחיתולים... ב"ה
היו אז 'תפנוקים' ו'טיטולים'...

מעריכה ששרותי כביסה לחיתולים עבר מן העולם ולתמיד - וטוב שכך...!!!

דקל נור*

Well-known member
כשאני ילדתי לראשונה... נעלם הביזנס של שירותי
כביסה לחיתולים... ב"ה
היו אז 'תפנוקים' ו'טיטולים'...

מעריכה ששרותי כביסה לחיתולים עבר מן העולם ולתמיד - וטוב שכך...!!!
זה חזר מסיבות סביבתיות ויש נשים שמאמינות שבד כותנה אורגנית בריא יותר לעור התינוק מכל הכימיקלים שיש בטיטול. אצלנו במשפחה יש תינוק שמחותל בחיתול בד ומעליו יש מין תחתון רב פעמי למנוע דליפות. זה לא השיגעון היחידי של הוריו 😏

שמלת תחרה1

Well-known member
זה חזר מסיבות סביבתיות ויש נשים שמאמינות שבד כותנה אורגנית בריא יותר לעור התינוק מכל הכימיקלים שיש בטיטול. אצלנו במשפחה יש תינוק שמחותל בחיתול בד ומעליו יש מין תחתון רב פעמי למנוע דליפות. זה לא השיגעון היחידי של הוריו 😏
הייתי שמה מעל החיתול נייר רשת, כדי לזרוק את הצואה.

למעלה