נוסטלגיה

B a m b i

New member
נוסטלגיה

קיץ 1998 . הפונטו הכסופה דוהרת בכבישי הדרום גומעת מרחקים. כבר 7 בערב ואני לא עוצר לקנות את הטילון שאני אוהב. בקושי לתדלק וזהו. הנה כבר באר שבע, והרמזור שאחריה, ועוד ועוד. נסיעה שלא נגמרת. זה רק אני והדיסקים שלי באוטו. והנה ערד. ערד שהכרנו משנה לשנה, מהופעה של שלמה להופעה הבאה. רק שזה היה חסר כמה שנים (בעקבות הארוע ב-95). אני עוצר טרמפ לשתי נערות חמודות. כיתה י"ב במגמת תיאטרון של חיפה. לך תסביר להן שאתה במגמת חיל הים בעזה, לוקח פס להופעה. אין לי כרטיס, אין לי חברה, רק ריח של ים מהפטרול של הבוקר. אני עוצר את הרכב בחניון המאולתר עם עננים של אבק. אין פלא שיש עוד מקום, בכל אופן ההופעה עוד כמה שעות. אני מטייל באזור למצוא מישהו שימכור לי כרטיס (תמיד אגב, יש כזה). והנה הוא מגיע. "כמה זה"? "70 שקל", טוב. רק תביא. נכנסים למתחם ההופעה. מחלקים נרות בכניסה. והנה הנערות שנסעו איתי טרמפ. מתיישב לידם, נחמד לשבת יחד. רק אחרי זה אני מבין שהן לא רואות אותי ממטר. לאט לאט מתמלאת הרחבה. בני נוער, חיילים, כל הסוגים. כולם מחכים. הנשמה כבר יוצאת. מחיאות כפיים, ומחכים מחכים מחכים.... והנה אור אדום קטן נדלק על הבמה, וניצן יושב שם, מחייך בביישנות ומתחיל לנגן. אז שלמה מגיח מאחורה עם המגבת, מתיישב על הכסא הנצחי ומתחיל ... "שם היו בתים..." גן עדן בערד, קיץ 98

אהבתיה

New member
../images/Emo9.gif

לא יודעת אם אמרו לך את זה לפני אבל יש לך כתיבה מאוד ספרותית... חשבת פעם על זה?

נוסטלגיה

דפיקות בדלת. אני ניגשת לפתוח. בפתח עומדת חברתה של אמי, אחת השנואות עלי.(לא לזמן ממושך...
) "אמא בבית?", "לא, מה רצית?", "אה, תגידי לה שהשגתי לה את הכרטיסים שהיא ביקשה"... כמו ילדה טובה ומהוגנת שמכבדת את הפרטיות של אמא שלה, פתחתי לה את הדואר הכי מהר שהצלחתי, ועיני אורו. "הסתדרות המורים גאה להציג: שלמה ארצי בהופעה: שניים". בדילוגים קלים, פרצוף כזה
, אני מתקשרת לאמא לבדוק, ואכן, זה נכון. אחרי שנה וחצי של תחנונים, הרבה סבל וציפיה, אני אראה אותו. אני אראה אותו. אי אפשר לתאר את ההתרגשות שעברה עלי באותם רגעים. אלו היו שלושת השבועות הכי ארוכים שהיו לי בחיים. רק התפללתי שהיום הזה יגיע כבר. היום שאני אראה אותו לראשונה. היום שאראה אותו לראשונה...
1996.

R o M

New member
רוצה להגיב...

ואין לי מה להגיד... שניכם מקסימים וכותבים נפלא.

אני ראיתי את שלמה

בסביבות 96/7 בהופעה הראשונה שלי. האולם היה חשוך הייתי עם אבא שלי, וראיתי מלא חבר´ה צעירים אבל מבוגרים ממני בכמה שנים טובות (הייתי בת 9 ומשהו). ההורים שלי היו בטרנד של לפצות אותי על הגירושים שלהם (מי שמכיר זוגות גרושים יודע על מה אני מדברת) ומצאתי את עצמי באחת השורות הראשונות של מרכז הקונגרסים בחיפה. כל הנסיעה לחיפה ישנתי, וכשהגעתי הייתי מאוד ערנית. כולם היו במתח, פתאום הקרינו איזה סירטון על הקריירה של שלמה ארצי ואז במין בום כזה הוא קפץ מאיזה חור שבמסך הלבן והתחילה המוזיקה של האהבה הישנה. במשך שבוע הייתי בהי, ועד גיל 12 הסתובבתי עם הכרטיס בארנק, עד שהוא נרטב ונהרס לגמרי.

למעלה