נוסחת ההצלחה

perhay

New member
נוסחת ההצלחה

בגליון של כתב-עת של מספרי סיפורים מארגנטינה, אחד הכותבים התייחס לנוסחת ההצלחה שלו באמנות הסיפור. לדעתו, יש שלושה מרכיבים חשובים: אמון בעצמך, הכנה והתלהבות. האם אתם מסכימים איתו? האם יש לכם נוסחה כלשהי? אם כן, מהן המרכיבים שלה? עדיין אין לי "שעות סיפור" (במשקל שעות טיסה) לזכותי, אך נוטה להסכים עם הנוסחה שלו.

נמצק

New member
שכח להוסיף לנוסחה

שלשה זנבות צפרדעים ירוקות כתושות ומיובשו. לשון של נחש מעורבבת בארס עקרבים צהובים. מה זה נוסחה? רק במילון - כל מילון , גם של אבן שושן- הצלחה באה לפני השקעה.ואין הכוונה בהשקעה אלא הכנה מדוקדקת. שקילת כל מילה כל הבעה. חזרה על הסיפור, שליטה בגווני גווניו ורמזי רמזיו. התלהבות? נו וודאי. אפילו הסיפור על עלי בבא וארבעים השודדים יישמע מאוס אם המספר יעביר אותו כשהבעת גועל על פניו וכשהוא ממלמל בין נבכי זקנו וכל כולו אומר" נו , רק שאזכה להפטר במהירות מצרה זו" ועכשיו ברצינות. זה טריוויאלי. בלי הכנה כלום לא יזוז. בלי התלהבות שתדביק את הקהל - כולם ירדמו.ומי שאינו מאמין בעצמו שיילך וימכור אבטיחים אבל על בימה שלא יעלה. ואל תצטנעי מי כמונו יודע שיש לך נסיון. נו? אדרבא בואי ספרי לנו מה לדעתך הם מרכיביה של ההצלחה?

perhay

New member
מצטערת לאכזב אותך, נמצק

אבל באמת, באמת, יצא לי מעט מאד לספר בציבור. אני אוהבת את אמנות הסיפור, אוהבת למצוא סיפורים מעניינים, לתרגם אותם אם אני רוצה לשתף עוד אנשים ובעצם זה הקשר שלי לאמנות זאת. אמרתי בהודעה הראשונה שאני נוטה להסכים עם מרכיבי ההצלחה שצויינו על ידי הכותב. ומה הדברים שנראים לך הכי חשובים?

נמצק

New member
יורה מהשרוול

ככה בלי להתעמק יותר מידי - סיפור טוב. מרכיב חשוב לא? נכון שאפשר לקחת סיפור בינוני ולטיב אותו. אבל כזה שאין בו כלום וכולו קש וגבבה - זה לא משהו שעליו תהא תפארתנו. לא?

למעלה