נולדים עם זה ?

תולו

New member
נולדים עם זה ?../images/Emo4.gif

איך יודעים את כל הדברים ?! אני רשמית מיואשת: כולה חודש ושבוע (המממ, היום בכלל הייתי אמורה ללדת), והספקתי להיות בשני סניפים של טיפות חלב (כי אף אחד לא אמר לי שאפשר ללכת לסניף למרות שהוא לא של הקופה שאליה שייכים). הייתי אצל שני רופאי ילדים ועוד היד נטוייה (כי זו של הקופה עשתה קולות של "תלכו כבר, אין לי כוח אליכם" ולרופאה השניה היה צורך לעלות בסביבות 50 מדרגות ברגל, שזה כולל עגלה שאין שום סיכוי שאני משאירה ברחוב והרופאה המכובדה גרמה לי להרגיש אמא הכי רעה בעולם - מרעיבה את הילד - "תתני לו תחליף".) הפשפוש שלי התרגל באושר רב לישון על הצד - היום אמרו לי שזה לא תקין... יצאו לו פצעונים על הפנים - אינסטינקטיבית, אני רציתי למרוח לו בייבי פסטה עליהם - האחות אמרה שזה עובר לבד ולא למרוח כלום... הוא בוכה - אני נותנת ציצי - האחות אומרת שלא, שצריך לבדוק מה מפריע לו ולא ישר לתת ציצי (שאני אשאל אותו ?! שאכתוב לו מכתב ב-3 עותקים ואשלח בדואר רשום ?!). הוא יונק במשך שעה - האחות אומרת לא, הוא צריך להפסיק לינוק אחרי חצי שעה - אין לי
לנתק אותו
. בקיצור - סתם רציתי לשחרר קיטור. אתן מוזמנות להתעלם.

פלגיה

New member
את מוזמנת להתעלם!

להקשיב לעצמך ולקול שלך, ולא לעצות טיפשיות. נתחיל מהנקה - הוא אוכל - את נותנת ציצי. כמה שהוא רוצה, וכמה זמן שהוא רוצה. עד שהוא ישחרר מעצמו את הפיטמה. אין לך לב לנתק אותו - ואת צודקת מאה אחוז. את נהנית, הוא נהנה - לא עניינה של האחות (ואת מוזמנת לדפדף קצת בפורום הנקה ולראות שזו הדיעה הרווחת בקרב המומחיות שם) הפצעונים - אכן עוברים לבד (הורמונים ממך שעוברים דרך החלב) אבל אם בא לך למרוח עליהם - למה לא. (ההצעה שלי שמן שקדים, אבל את לא חייבת לשמוע
) תתני לו תחליף - לא כדאי. בכל אופן לא עכשיו. כל עוד טוב לך להניק, תמשיכי. לישון על הצד - אני אגיד לך בשקט לאפשר לו. בטח המומחיות פה יצעקו שמה פתאום. יש גישות שונות לעניין. אני הייתי חוזרת כל פעם דומעת מטיפת חלב, עד שלמדתי לשקר. להגיד מה שהם רוצים לשמוע וזה הכל.

בפגיה משחררים עם הוראה לשכב על הצד

רק שצריך כל כמה שעות להחליף צד. כלומר לא לגרום להעדפה של רק צד אחד. אנחנו השכבנו על הצד, ויש לזה מלא יתרונות. למשל, הם מכירים בכפות הידיים שלהם קודם ,וזה חשוב לקשר יד עין. הם ישנים מצויין ואם הם פולטים או סובלים מריפלוקס כמו אצלנו, אז אין חשש שהם יחנקו מהפליטות שלהם כמו בשכיבה על הגב.

ariane

New member
מה?? הצד לא טוב???

אופס.......... עדן ישנה על הצד מאז שנולדה (כולל בתינוקיה) והייתי בטוחה שזה המצב הבטיחותי ביותר. אני לא אוהבת על הגב כי אני פוחדת שתחנק אם היא פולטת בשינה(לפחות כשהייתה קטנה) וגם התינוקות שישנים כל הזמן על הגם יש להם אחורה של הראש שטוח... זה ממש לא יפה... כן אסטטיקה גם קצת חשובה. לגבי תוספות גם לי אמרו לי את זה לפני שבוע ואני שמה ז.... (סליחה) לפחות בינתיים. להתחיל עם תוספות זה להגיד שלום על ההנקה. לגבי פיצונים אני עושה לה אמבטיה עם אמול של ד"ר פישר... נהדר. בגיל חודש עדן הייתה לי תלויה בציצי לפעמים שעה וחצי... לי היה נורא, לה היה טוב אז לא קיצרתי לה בכוח, זה הסתדר לבד בהמשך. וקצת קיטור על רופאי ילדים. הרופאה המאולה שהייתה לעדן בהתחלה עזבה את הקופה. עכשיו יש אחד שלא מבין כלום על כלום(שאלתי שאלות על תזונה והנקה והוא שלח אותי לטיפת חלב!!! עולם הפוך) והחדש, לא מתחברת אליו במיוחד אבל נראה מה יהיה. אז הנה גם אני שפכתי קצת

תולו

New member
אריאן

את לא מתבאסת אימים מזה שאת צריכה להחליף רופא ? שוב לספר את כל ההיסטוריה, בפעם המליון ? זה כל כך מעיק. רק בגלל זה אני אשאר עם הרופא הבא שאני אמצא.

ariane

New member
מבאס מאוד

כי הייתה רופאה טובה מאוד. לרופא החדש לא סיפרתי כלום על ההיסטוריה שלי כי הוא לא שאל האמת... אני אפילו לא בטוחה שהוא ראה במחשב שעדן נולדה עם אפגר 2 שלדעתי דורש תשומת לב מוגברת למצב הבריאותי שלה... אבל אין לי כח לנפנף לכל אחד את העבר שלנו.

פלגיה

New member
אבל בילדים שנולדים עם אפגר 2

צריך לטפל במיוחד, לכן כדאי לספר על זה, לא?

ariane

New member
זה אמור להיות

רשום לו במחשב לא?? נתתי את המכתב שחורר של בית החולים לרופאה הקודמת שהייתה במקומו.

פלגיה

New member
בין "אמור להיות" לבין מה שקורה יש

הבדל גדול. בדיקת שמיעה עשיתם? למה אני בכלל יודעת? כי אצלי נרשם אפגר 2 בגלל טעות העתקה של אחות בבית חולים, ואחות טיפת חלב שאלה אותי מה בדיוק קרה. ואז היה טרטור נוראי לבדוק מה היה שם בדיוק (אפגר 2 לא הייתי מפספסת עם כל הטשטושים בעולם) ואז התברר שהיתה טעות העתקה

ariane

New member
כן

כבר עשו בבית החולים כי עושים לכל תינוק שיש לו מושלם בלי שום קשר לכלום. ואצלי לצערי לא מדובר בטעות בהעתקה... אבל אף אחד לא התרגש במיוחד מזה עד עכשיו. בכל זאת בביקור הבא אצל הרופא אני אשאל אותו אם יש מעקב מיוחד.

קובולט

New member
תולו יקירתי../images/Emo24.gif

לא נולדים עם זה זה נקרא כיסוי שעווה לאוזניים אפשר לרכוש בסופר פארם או לגדל אחד- שלא מנקים את האוזניים של האמא הרבה זמן (למי יש זמן לזה). בכל אופן נכון שהאחיות של טיפת חלב אמורות לעזור שלא נדבר על הרופאים אבל האינסטינקט שלך הוא החשוב ביותר- אין לך לב לנתק אותו אל תנתקי- אתם מצליחים בהנקה וההתחלה היא קשה אז למה לתת תחליף. שעה על הציצי תראי לי גבר שלא היה מת להתחלף איתו- במיוחד במצבם התפוח!!! ביבי פסטה לפנים לא מומלץ אבל יש כל כך הרבה שמנים טבעיים קצת שמן שקדים (שוב את לא חייבת לקבל את המלצתינו ולהתעלם גם ממנה). לישון על הצד על מנת שלא יגלו את זה בטיפת חלב כי בדר"כ הקטנטנים מעדיפים צד אחד יותר מהשני ואז הראש קצת פחוס והשימחה לעיד של האחות ש"תפסה" אותך אז שמים להם איזה סיפרון שחור לבן בצד השני וככה הראש מאוזן פחוס לשני הכיוונים, ואין תלונות. ואין לך מה לדאוג בקשר לאחות של טיפת חלב ולרופאים- שתגיעי לשישבת אצל חמתך בכלל יהיו שם ביקורות ושתרדי לחצר תשמעי שפע של הערות מאימהות ותיקות- עצה ידידותית : עושים כן כן עם הראש, מקשיבים ואם נשמע לך נחמד מנסים לישם. שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך

תולו

New member
הרגת אותי !

צחקתי כל כך ועדיין, לקחתי ברצינות את כל הטיפים. תודה

Tנקר בל

New member
שינה על הצד

לגבי הכל אני מסכימה עם קודמותי חוץ מאשר לגבי השינה על הצד. הסיכון הוא למוות בעריסה, וההמלצה היא להשכיב על הגב בשינה ועל הבטן בערות (וכך נמנעת הפחיסות מאחור שאריאן דיברה עליה, וחשוב מכך - כך התינוק מתרגל את שריריו). בעבר דיברו על כך שניתן להשכיב גם על הצד, אבל לא בגלל שזה הוכח מחקרית, אלא בגלל שהיה מי שעשה מזה כסף (ע"ע מיקומון). ההמלצה של משרד הבריאות היא רק הנ"ל - גב - שינה, בטן - ערות.

תולו

New member
זה בדיוק מה שאמרו לי כל הזמן

לגבי מוות בעריסה, ששינה על הצד - עדיין לא הוכח שבטוח. מה שכן הוכח הוא ששינה על הגב מפחיתה את הסיכוי. אז למה בפגיה אמרו לי אחרת ? דיסאינפורמציה. ומתן שונא שונא שונא על הבטן, נועץ באמא שלו כאלה מבטים מעוררי רחמים שאני נשברת ומעבירה לגב.

זה לא מדוייק בכלל! להיפך, פעם ההמלצ

היתה לישון על הצד, שכן לפי הפיזיותרפיסטית בפגיה של תה"ש, זו התנוחה הכי טובה (בתנאי שמחליפים צד כל כמה שעות) בגלל הדמיון לתנוחה העוברית ולחשיבותה ההתפתחותית. הפחד היה שהתינוקות יתהפכו על הבטן ואז יש סיכון של מוות בעריסה. אני שאלתי אפילו בזמנו את מנהל פורום רפואת ילדים של שניידר, והוא אמר שהמחקרים לגבי מוות בעריסה ושינה על הצד זהים לשינה על הגב... פרט לחשש ש"יפלו" על הבטן. אנחנו השכבנו עם מיקומונים, וגם את זה העפנו הם פשוט לא זזו בהתחלה ולכן לא חששנו.

Tנקר בל

New member
כנראה יש חילוקי דעות בקרב המומחים

כי מה שאני כתבתי נאמר לי על ידי ד"ר שימל מנהל הפגיה בשע"צ (בערך לפני שנתיים). בטפ"ח המליצו לי להשכיב על הגב או על הצד, כשאמרתי להם מה ששמעתי מד"ר שימל מנהלת התחנה פנתה למשרד הבריאות, וחזרה אללי עם התשובה שאכן ההמלצה היא אך ורק להשכיב על הגב, אלא אם כן יש התוויה ספציפית נגד (יתכן שריפלוקס מהווה התוית נגד).

תמי ס

New member
בטח נולדים עם זה

מה? אצלך הוא לא יצא עם חוברת הוראות???
הכי חשוב שתמצאי רופא ילדים טוב שימצא חן בעינייך (ויושב בקומת קרקע) גם אם תצטרכי לחפש וללכת לעוד 10 רופאים. מוזרות הגישות השונות של הרופאים, אצלי למשל הרופא מתעקש שאניק בלבד ולא אתן שום תוספת. לגבי הפצעונים- זה אכן עובר, גם ליהלי היה, רחצנו אותה עם שמן אמול ותוך זמן קצר זה עבר והיא קיבלה "עור של תינוק" רך לבן חלק ומדהים. גם הרופא שלנו אמר שלא צריך למרוח כלום וזה יעבור מעצמו ואכן כך היה (רחצנו באמול רק כדי שנרגיש שאנחנו בכל זאת עושים משהו, אבל בת'כלס אין צורך). לגבי ציצי בעת בכי, כשיהלי בוכה אני שואלת אותה מה היא רוצה בעצם
אבל כיוון שתשובותיה לא כל כך ברורות... אני נותנת ציצי, ואם זה מרגיע אותה זה מרגיע אותי... עכשיו תגידי, לגבי המכתב, למה בדואר? אין למתן אי-מייל? איזה פרימיטיבי... שחררי פה קיטור תולו יקירתי, ועשי בדיוק מה שליבך מורה לך, את אמא נפלאה ואת יודעת הכי טוב מה לעשות (ואם לא, אנחנו נגיד לך
)

תולו

New member
אצלך, בכלל

מי היה צריך ספר הוראות ? היא יצאה מוכנה קומפלט, ידעה בדיוק איך להתברג לאמא שלה לציצי מהשניה הראשונה שלה באויר העולם. כשרונית לגמרי. ועכשיו אני הולכת לקנות אמול, לאור ההמלצות הרבות.

למעלה