נוטמג

צימעס

New member
כמו שכתבתי - עצוב על החברה שלנו

חלק מהעצוב הוא שאי אפשר להסתדר בלי כל מיני מסובכים (חשבון בנק, שכר דירה, טלפון, קניות...).

מוּסקט

New member
לוגיסטי לגמרי

אחד הדברים שנפגעים בגדול הם התפקודים האקסקוטיביים - כל אותם אוטמטים שיש לרוב האנשים שעוזרים להם לארגן את סדר הפעולות ככה שאפשר יהיה להוציא לפועל משימה או מטלה. עוד דבר שנורא נפגע הוא ה-common sense. יש המון עשייה חסרת תכלית - כמו הליכה ממקום למקום, הזזה של דברים מפה לשם, איסוף ג'אנק... כל מיני דברים שתכלס לא מוציאים שום משימה אפקטיבית לפועל. מאוד קשה להסביר לאנשים רגילים מהיישוב עם מוח (טפו-טפו-טפו) תקין איך נראית פגיעה מוחית. קשה להבין שכדי להסתפר צריך להחזיק בראש חתיכת רצף פעולות: צריך לקבוע תור, לזכור מתי התור, בזמן סביר לפני התור לקום מהספה, ללכת לכוון הדלת, לזכור לקחת כסף, לצאת לכוון המספרה, להגיע בלי לשכוח לאן הולכים, לשבת, להסתפר, לשלם, לצאת, לחזור הביתה... ועוד הייתי עדינה ודילגתי על המון דברים בדרך. נכון - לא כולם ככה, אבל אלו הכרונים, שחולים הרבה שנים הם בהחלט ככה. סכיזופרניה היא מחלה נוראית שמתחילה בגיל צעיר ונמשכת המון שנים. לא מאחלת אותה לאוייבים שלי אפילו.

מוּסקט

New member
כשיוסי לוי יכתוב

תודיע לי

אגב, למה נוֹט

ולא נָט? זה כל הזמן מציק לי בעין, ורק עכשיו הבאתי את זה לכלל שאלה. (ועכשיו יש לך בכלל ניק אחר, אבל עוד בתקופה ההיא זה צרם לי)

מוּסקט

New member
זו אני

לפני שעברתי לעברית הייתי nutmeg. ורק בפורומפי קראו לי נוטמג. ביתר המקומות הייתי או נטמג או נאטמג או מוסקט... עד שהחלטתי לאמץ את מוסקט באופן פורמלי.

למעלה