נוזלים באוזניים

• פותח הנושא IDEA
  • פורסם בתאריך

IDEA

New member
נוזלים באוזניים

בני בן שנה ועשרה חודשים לפני מס' חודשים ביקרנו אצל אלרגולוג לאחר שהיתה פריחה אחרי אכילת חלב והסתבר שהוא אלרגי לחלב פרה. בבדיקה אצל האלרגולוג נמצא שיש לו נוזלים באוזניים (יש לציין שהוא לא סבל מעולם מדלקת אוזניים ומתפתח יפה מאוד מבחינה ורבלית ולא נראה כי ישנה בעיית שמיעה) וניתנו לנו תרופה בשם אריוס וספריי לאף בשם סטרונז+פליקוטייד. בביקורת לאחר חודש עדיין היתה בעיית נוזלים והרופא "מאיים" בניתוח כפתורים. אני לא ממהרת לפנות לפתרון הניתוחי והייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכם ונסיונכם – האם נרות הופי יכולים לעזור? האם דיקור יכול להועיל? אשמח לקבל המלצה למדקר בין איזור חיפה להרצליה המון תודה!

tomifu

New member
תשובה

אני משער כי בנוזלים באוזניים הכוונה היא להצטברות של נוזלים באוזן התיכונה דבר שיוצר לחץ פנימי, פוגע באיזון הלחצים עם הסביבה ובצורה דומה פוגע בשמיעה. לגבי נירות הופי... שמעתי רבות על סגולותיהם ואף התנסתי בהם מספר פעמים.. התחושה הייתה נעימה אולם למיטב ידיעתי אין להם יעילות רבה כאשר מדובר באוזן התיכונה. הדיעות לגבי היעילות בכלל של הטיפול בנרות אלו מחולקות לכאן ולכאן. יעילותם, אם קיימת באה לידי ביטוי כאשר יש הצטברות של שעווה בתעלת השמע החיצונית.. דבר שיכול להציק ולזהם. אז נרות אלו מוכנסים מעט לאוזן וע"י הדלקתם הם יוצרים ואקום שאמור להמיס ולפנות את השעווה בצורת יניקה (גם כאן רבים טוענים כי הואקום שנוצר אינו חזק מספיק וכי הצהוב שנראה לאחר הטיפול הינו שעוות הנר בלבד - אציין כאן כי לאחר מספר טיפולים זו הייתה גם התרשמותי) תעלת השמע החיצונית מגיעה למבוי סתום בעור התוף שהוא בעצם מה שמפריד בין האוזן התיכונה לאוזן החיצונית (בניתוח הכפתורים מנוקב עור התוף בנקבים קטנים מאוד ומוכנסים צינורות קטנים - כפתורים - ע"מ לנקז את הנוזלים שהצטברו שיכולים לפגוע בשמיעה אף הם. יעילות הניתוח גם היא שנוייה במחלוקת אך אינני רופא ולכן איני יכול ליעץ לכאן או לכאן כיוון שכמובן ויש לו יתרונות רבים בצד חסרונותיו). מה שהייתי מציע בסופו של דבר מעבר לבדיקות המערביות הוא לחשוב יותר בכיוון של ליחה. מה שמאזן את הלחצים בין האוזן התיכונה לעולם החיצון היא תעלה שמחברת בינה לבין האף. אצל ילדים תעלה זו צרה יותר ובנוסף, כיוון שילדים נוטים להצטנן רבות ובמקרה שלך, אלרגיה לחלב רק יוצרת עוד ועוד ועוד ליחה, התעלה נחסמת פעמים רבות מה שגורם שוב להצטברות נוזלים באוזן ולדלקות חוזרות. טיפול ברפואה סינית צריך להתמקד לדעתי בסילוק ליחה בצורה חזקה ופתיחת מעברי האף והאוזן. יתכן וכך הנוזלים יוכלו לצאת בצורה טבעית וימנע הצורך בהליך כירורגי. בהצלחה תום.

IDEA

New member
תודה רבה ושאלה

האם מנסיונך דיקור יכול להועיל? האם תוכל להמליץ (אפשר במסר) על מדקר באיזור חיפה עד ת"א? תודה!

tomifu

New member
היי

אין לי נסיון בבעיות אוזניים או ילדים... אבל מהכרות עם התחום אני יודע שהוא מאוד מאוד מאוד יעיל ואני ממליץ בחום.. מבחינת מטפל.. אחשוב ואשלח לך במסר

dafna333

New member
במדיטף יכולים לעזור אבל.....

יש עוד הרבה מטפלים שמתמחים בטיפול בילדים ויוכלו לעזור. אני שולחת לך מסר עם המלצה

../images/Emo146.gifתגובה להודעה למטפלים

תודה על ההמלצה, אבל המלצתי לאמא שצריכה מטפלת לבת שלה הקטנה, והיא צריכה מתמחה בתינוקות וילדים מאיזור כפר סבא. אני בעצמי מטפלת ברפואה סינית והתחום התמחות שלי הוא הריון ולידה ותינוקות וילדים. שרון

תגובה לגבי נוזלים באוזניים

ממליצה בחום ללכת למתמחה ברפואה סינית לילדים,שם יעשו לך איבחון וכמובן יעשו גם הסמכת מזון. רק בריאות שרון.

mozhik

New member
שלחתי לך המלצה בפרטי

למומחית לתינוקות מאחל רפואה שלמה

למעלה