נווווווו
אז איפה אתם בפסח ? טרם עבר וחלף לו החורף..טרם עבר וחלף לו פורים..טרם חלפה לה הרגשת ההנג אובר משתיית העדלאידע..טרם ניערתי משערותי את הקונפטי..טרם הורדתי את שאריות האיפור..טרם ניערתי מהשטיח את פרורי אוזני ההמן..וטרם יצאתי אל יום אביבי.(האביב הגיע כבר,מה לא?!) מבול השאלות לא מאחר לבוא על כל צעד ושעל. "נווו,אז איפה אתם בפסח?" שלמה ניצן הדביק אותנו בנוווו הזה?אם כך יש לקרוא לו שלמה ניסן.מישהו זוכר ? משנכנס אדר מרבין בשמחה ולכשיוצא אדר או נכנס ניסן מרבין בשאלה. מה,חשבתם שסתם יש שם ארבע קושיות והמון "מי יודע?"? ביתי הפתיעה בניסוח מרענן"מה עם פסח?" די !!!!!!!! מה הם רוצים ממני ?כולם השתגעו ?זה מהיין ? שוב יין, שוב דודה נחמה,סבתא רוחמה והאחייניות שלא מפסיקות להופיע (הן מאוד יצירתיות) ודורשות ריכוז מלא(כפרה עליהן
),שוב דוד שמיל"נעבאך,שלא ישאר לבד". שוב יגנבו לי את האפיקומן ואני בסה"כ רציתי בתמורתו אופניים
בכלל, פסח מסמל את היציאה מעבדות לחירות,אז מה זה הבישולים האלו שמספיקים לגדוד שלם,שלא לדבר על הניקיונות.גם אם אינני מארחת אני טורחת.לא נוח לבוא בידיים ריקות שלא לדבר על המתנות. אפשר להעביר את נס חנוכה לפסח?הצילו !! מה הפלא שהצימרים בצפון מדווחים באופן מסורתי על קרוב ל 100 אחוזי תפוסה? ואם אין לכם חבר ממש טוב שמנהל בית מלון או מנהל לפחות את מרכז ההזמנות של המלון, כדאי שעוד לפני פורים או במקום על פורים,תחשבו כבר על פסח. כן,הפיתרון הוא צימר,מלון או חו"ל,לא חולון. האם כדי לחסוך את הויכוחים השנתיים נשאר לוותר על הקניידלעך והגיפילע פיש? "ליל הסדר שעבר הינו אצל אמא שלך" ,"כן,אבל בראש השנה היינו אצל דודה שלך ..." לפעמים נראה שהדרך היחידה לסיים את הריב המטופש היא למצוא פשרה – ועם ג'קוזי ענק ומסך LCD כבר נהיה הרבה יותר קל להתפשר.באנגליה לדוגמא,היאוש נהיה יותר נח.. אז מה נשתנה בחג הקר(ו)ב? הרבה יותר זוגות מעדיפים בילוי רומנטי ומשפחות שעדיין חשוב להן ואינן מוותרות על לחגוג ,לשהות ולבלות יחד,משריינות לעצמן מראש מתחם צימרים שלם. אז עדיף להעביר אותו/את החג בצימר ? היתרונות הטמונים ברורים. בילוי ערב החג בצימר פותר את בעית העבדות של המארחת/ים ונגדיל לעשות אם נזמין קייטרינג כשר למהדין לשם. אין צורך להיות סופר וומן או לחילופין אשת חיל.נקבל על זה אותיות מזהב על הקבר ? גם תחושת סיר לחץ וגם בישולי סיר לחץ? למחרת נחוש את חג האביב הלכה למעשה.ננצל את השהות בצפון לטיול בסביבה הקרובה בשיא פריחתה, שלא לדבר על ההימנעות מהנסיעות הארוכות והמפוקקות. אם היינו יוצאים כיום ממצרים על גבי המיצובישי בכבישי הארץ המשוכללים היה לוקח לנו הרבה יותר מארבעים שנה להגיע לארץ המובטחת.... לבאים מכל רחבי הארץ היתרון עצום.לא צריך לעמוד בפקקים כדי לחזור הביתה או לחילופין לנהוג בגילופין..ארבע כוסיות כמצווה זה מעל מה שהמשטרה מרשה. וגם אם לא התכוונתם לחזור אחרי ארוחת החג, תודו שהרבה יותר כיף לישון על מיטת קינג סייז בצימר מפנק מאשר על הספה הנפתחת בסלון של החותנת. חושבים שזה טרנד ושהוא יחלוף ? האם החג הזה יהפך מהחג הכי משפחתי ליום התבודדות רומנטית ? ואם כבר בפסח עסקינן,במהפך מהחג הכי משפחתי להתבודדות רומנטית ובלוא הכי משתכרים שוב ,אז מה דעתכם להחליף את התירוש של ארבעת הכוסות ביין שרדונה איכותי ? חג שמח למפרע לכל בית ישראל !! אישית,אני עדייייין מעדיפה לחגוג בבית עם הבישולים הביתיים. יש לי עוד כמה וכמה תסריטים אבל .. וכל קשר בין הדמויות למציאות הוא על אחריותכם בלבד.
אז איפה אתם בפסח ? טרם עבר וחלף לו החורף..טרם עבר וחלף לו פורים..טרם חלפה לה הרגשת ההנג אובר משתיית העדלאידע..טרם ניערתי משערותי את הקונפטי..טרם הורדתי את שאריות האיפור..טרם ניערתי מהשטיח את פרורי אוזני ההמן..וטרם יצאתי אל יום אביבי.(האביב הגיע כבר,מה לא?!) מבול השאלות לא מאחר לבוא על כל צעד ושעל. "נווו,אז איפה אתם בפסח?" שלמה ניצן הדביק אותנו בנוווו הזה?אם כך יש לקרוא לו שלמה ניסן.מישהו זוכר ? משנכנס אדר מרבין בשמחה ולכשיוצא אדר או נכנס ניסן מרבין בשאלה. מה,חשבתם שסתם יש שם ארבע קושיות והמון "מי יודע?"? ביתי הפתיעה בניסוח מרענן"מה עם פסח?" די !!!!!!!! מה הם רוצים ממני ?כולם השתגעו ?זה מהיין ? שוב יין, שוב דודה נחמה,סבתא רוחמה והאחייניות שלא מפסיקות להופיע (הן מאוד יצירתיות) ודורשות ריכוז מלא(כפרה עליהן