נוהל פרידה בגן

אפרתש

New member
נוהל פרידה בגן

בגן של בתי, שבסך הכל הוא מוצלח מאד (בעיקר כי יש צוות נפלא), יש יוזמה משונה לנוהל פרידה שלא מקובל עלי. כשאדבר איתם, יעזור לי אם אוכל לאמר להם "בשומקום אין כזה נוהל אבסורדי". אשמח אם תוכלו לספר כאן על נהלי הפרידה בגנים שלכם. איך הילדים שלכם אוהבים להיפרד, ומה מדיניות הגן (אם יש כזו). מדובר על ילדים בני שנתיים. תודה.

maya100

New member
אצלינו בגדול כל הורה/ילד נפרדים

לפי מה שמתאים להם - כלומר, יש הורים שנשארים כמה דקות ואז נפרדים - מין הסתם בנשיה וחיבוק, יש הורים (כמוני בד"כ
) שמייד רצים לעבודה... בגדול, אם הצוות רואה שילד מסויים מתקשה הם יציעו לו להצטרף לפעילות שמתקיימת באותו זמן ולשחרר את אמא/באב לעבודה ואם צריך וההורה מאוד רוצה כבר לזוז יקחו אותו פיזית (בעדינות, לא בכוח חלילה), יחבקו אותו ויזכירו לו שההורה בא בסוף היום לקחת אותו ושבמשך היום היהיה לו כיף בגן. לפעמים יש ילדים שמקל עליהם לעזור למבשלת בבוקר להכין את א. הבוקר והיא תמיד שמחה כשילדים מצטרפים אליה במטבח - בקיצור, אין נוהל אחיד. גמישים עם הצרכים של הילד/ההורה (מה, זה לא ככה בכל הגנים?

לאה_מ

New member
גם אצלנו היה כך

ואפילו עכשיו, בגן עירוני, אין איזה "נוהל" נוקשה, אלא שיש מגבלת זמן - אם באים מאוחר, צריך לעזוב מהר, כי יש שעה שבה השער נסגר. אגב, בן זוגי הוא זה שלוקח את אורי לגן בבוקר, ובימים האחרונים הוא סיפר לי שאורי מתקשה להפרד ממנו, ושהגננת הציעה לו לקצר בפרידה, כי נראה לה שהשהות שלו בגן עם אורי (הוא משחק איתו בגן די הרבה זמן לפני שהוא הולך ומשאיר אותו שם) מקשה עליו את הפרידה.

swann

New member
מעניין כי גם אצלינו היה ככה

ככל שנשארנו איתה יותר (או אבא או אני) לשחק בגן, כך היה יותר קשה להפרד. עכשיו עושים את זה קצר ונפרדים בכיף עם נשיקה וחיבוק.

tabali

New member
בטח שיהיה לה יותר קשה

כי ככל שתישארי יותר בגן כך היא תחשוב שהיום אמא'אבא נשארים איתי ולא הולכים, הכי טוב לחתוך כמה שיותר מהר גם לילד וגם למטפלות.

לורליי43

New member
מה קורה אצלכם?

בגיל שאת מתארת, זה לא גן עיריה (גיל 3 ומעלה), מדובר בילדים קטנים. אני תמיד הבאתי את הבן בשעת הבקר הראשונה (בין 8-9)- ואז יכולתי לעשות מה שאני רוצה, לא היתה שום הגבלה. מה שכן, גם על הבן שלי השפיעה לא טוב אם נשארתי הרבה זמן. בעקבות זה השתדלתי לא להתמרח סתם. אבל- זה הכל היה מבחירה שלי. היום בגן עיריה(גילאי 4-5), אין הגכלה על פרידה עד השעה :8:30. אז השער נסגר ומי שמגיע אחר כך כנראה צריך להערך אחרת.

שִירָה

New member
בגן של בנימין אין נוהל מסודר

מנהלת הגן, שלא כל כך חביבה עליי, אוהבת להיפטר מההורים כמה שיותר מהר, אבל בימים הבודדים שבנימין לא רצה להיפרד ממני או מבעלי, התעלמנו מהרמיזות ונשארנו איתו. מעולם לא היה צורך להישאר יותר ממספר דקות, כי בנימין מאוהב בגן ובגננת שלו.

irisgh

New member
אצלנו

בגן עיריה - הגדול = כל הורה לפי רצונו ובלבד שבשמונה וחצי סוגרים את השער ולא ניתן להורים לשהות עוד בפנים. ככה יש מגבלה שמקצרת את הפרידה, והילדים גם לא רואים הורים במהלך היום. הקטן: מגיעים, הגננת מתחילה להעסיק אותו בצעצוע או ריקוד או משהו כזה, ומנופפת אותנו
. אני מתעקשת להגיד 'בי בי שלום', למרות שמבחינתה, שנלך והילד לא ישים לב בכלל. בגנים שעברו: החל מכאלה שכל הורה עשה מה שרצה, ואפילו נשאר כל היום (בדיעבד, זה לא יצא טוב עבורינו), ועד כאלה שמביאים, ותוך דקה אומרים שלום - מנופפים מהחלון והולכים. (אם הילד בוכה אז על הידיים של המטפלת). הגן של שנה שעברה: מביאים את הילד, הגננת מתענינת בו (במשהו שהוא הביא, או מציעה לו להצטרף אליה למשימה שהוא יאהב (כגון סידור עגלת האוכל), ואז ההורה יוצא כשהילד כבר עסוק במשהו [אם זה ילד שקשה לו להפרד]. אולי תספרי מה קורה אצלכם?

אצלנו הנהלים הם של הבנדיט

אם אבא מביא לגן - להשתלב מיד במה שקורה בגן ולהתעלם מאבא באופן מוחלטץ אמ אמא מביאה לגן - להשתלב מיד במה שקורה בגן ולשתף את אמא, לתת חיבוק ונשיקה ולהגיד ביי ביי. שנה שעברה היו לו תקופות קלות יותר וקשות יותר. לא היה נוהל פרידה בגן אבל היו להן כמה שיטות והן ידעו מה מתאים יותר לכל ילד - אז היו ילדים שהן לקחו מהידים של אמא וחיבקו והעסיקו והיו ילדים שפשוט שולבו מיד בשגרת היום וההורה ניהל את הפרידה כראות עיניו (אנחנו)....

ארנט

New member
פרידה בבוקר

גן פרטי בני שנתיים שלוש וחצי-- אין נוהל פרידה וכל אחד מאמץ נוהל אישי. אני נשארת עם הבן כמה דקות כל בוקר מרכיבים ביחד פאזל (מהפשוטים מהעץ - 3 דקות הרכבה) , חיבוק+ נשיקה והולכת. אם קצת יותר קשה לו הגננת או המטפלת לוקחות "חסות" מחבקות או מזמינות לפעילות ספציפית.

נטעטע

New member
גם אצלנו גמיש

אני בד"כ יושבת כמה דקות ("אמא שבי קצת ואז אני מיפרד(השגיאה במקור) יפה ולא בוכה"). אח"כ ביציאה יש טקס שנהוג בגן מנופפים לשלום מול המצלמה של הטלויזיה במעגל סגור שמשקיפה על הכניסה, ואח"כ בחלון- בטקס הזה אני משתמשת רק כשהוא מבקש, לפעמים הוא עסוק מדי.

נוהל? מדיניות?

הדבר היחיד שנאמר לנו זה לא לנקוט בגישת ההעלמות אלא תמיד לומר שלום כשהולכים. חוץ מזה תמיד יש מישהו מהצוות לקלוט אותו לתוך פעילות כך שלא יצא שההורה הולך והוא נשאר לבד. מעבר לזה, מה שיוצא יוצא.

אפרתש

New member
הנוהל אצלנו

וכמו שכמה אמרו כאן - מפריע גם לי שמדובר על נוהל כללי, ללא התייחסות לכך שלכל ילד מתאימה פרידה שונה. והנוהל הוא שצריך להיפרד בכניסה לגן. להורים אסור להיכנס לגן. אני יודעת שאצל הגדולה שלי, הפרידה הכי טובה היא כשנכנסים איתה ומתיישבים לידה, ועוזבים אחרי שתיים שלוש דקות, כשהיא כבר בתוך פעילות. לגבי הקטנה - אני לא יודעת מה הפרידה המתאימה, בין היתר כי לא אני מביאה אותה לגן. אבל בסך הכל אני מתרשמת ממה שאתם כתבתם זה שלרוב הילדים מתאימה פרידה מהירה.

נטעטע

New member
לא הייתי שולחת ילד לגן שאסור לי

להכנס אליו. דרך אגב שמעתי מחברה שגם אצלם זה כך, גם לה אמרתי שלא הייתי שולחת את הילד שלי לגן כזה.

אפרתש

New member
הגדולה שלי היתה שם בשנה שעברה

ככה שהזדמן לי להיות נוכחת בגן בכל מיני פעילויות. מה שבעיקר נפלא בצוות זה לאו דווקא ה"יכולות הגינוניות" שלהם (שאין לי יכולת וכלים לשפוט), אלא שמדובר באנשים נפלאים, אוהבי ילדים אמיתים, עדינים. אלה אנשים שאני יודעת שבחיים לא ירימו ילד על ילד, ואפילו לא ירימו את הקול. ורואים שהילדה מאושרת. הקטע של הפרידה הוא אחת הבעיות היחידות שיש לי עם הגן, וכמו שכבר אמרנו - על חלק מהדברים אנחנו מתפשרים, בלית ברירה. הפרידה היא לא מחוץ לדלת אז כן יש הצצה על הגן בבוקר ("חצי גוף בפנים"), וקצת יותר מכך בצהריים, כשלוקחים. ואני מודה - כבר כמה פעמים עמדתי ליד החלון והאזנתי.

אז אנחנו נכנסות יחד

וניגשות יחד לתא כדי להניח את הבגדים להחלפה, וחוזרות לחדר, ונפרדות אז בחיבוק ונשיקה. אני רוצה לראות את הגננת שלא תרשה לנו להפרד איך שאנחנו רגילות

אפרתש

New member
גם אני רוצה לראות אותה ../images/Emo67.gif../images/Emo6.gif

האמת שהנוהל אצלנו מאד דומה (רק שהתאים הם בכניסה לגן), אבל אצלנו מכריחים אותנו שזה יהיה הנוהל, והוא לא מבחירה.

למעלה