נוהל עליה בחירום,

Brand New

New member
אז במקרה של נפגע לא נושם -

סופו מר ואכזר, כי הוא לא ישרוד את 3 הדקות של עליה בקצב "תקני"...

אבי ע

New member
בדיון לפני כמה חודשים ../images/Emo39.gif

סיפרתי על ידידה שביצעה זאת ללא כל נזק שהוא. הדבר תלוי במכלול נסיבות כמו שכתבו קודמי, ובודאי לא כדאי לנסות. כללי הברזל הם: 1. פליטה רצופה של האויר, לפי תרגולת מקובלת פשוט בצעקה אחת מתמשכת מלמטה עד למעלה, למניעת קרע בריאות. 2. מהירות איטית ככל האפשר להקטנת תופעות הדקומפרסיה. במיוחד ככל שעולים יותר למעלה כן חשוב להאט את הקצב, כי מפל הלחצים גדול יותר.

bennysnuba

New member
עשיתי את זה פעם מ-42 מטר

ב1975 הייתי על איזה ג´וב על פלטפורמה בדרום הים הצפוני, חברה חסכונית שהשתמשה בסקובה לצלילות של מעל 40 מטר. אחרי 15 דקות היתה תקלה בציוד ונזילת אויר רצינית שהשאירה אותי בלי אויר. ראיתי שצריך לעשות משהו, הרמתי את הראש ופתחתי את הפה כדי לתת לאויר לצאת באפן חפשי, פתחתי את המיכל של הפנזי (היו פעם מאזני בייגלה עם מיכל אויר שמילא אותם באופן עצמאי, לא היה מומלץ לנשום דרך המאזן כי צוללים שנשמו דרכו קיבלו זיהומים בראות)וטסתי למעלה. בקיצור, הגעתי למעלה שמח וטוב לב בגלל מהירות העליה עפתי החוצה מהמים כמו דולפין, מאחר ועל הסיפון היה תא לחץ, נכנסתי לשעה ל 18 מטר על חמצן JUST IN CASE ובזה נגמר הסיפור. יום אח"כ כבר צללתי מחדש אבל זה היה הג´וב המקצועי האחרון בחו"ל שהסכמתי לעשות עם סקובה ולא בהספקת גז רציפה מפני השטח. מאחר וידעתי מה אני עושה וזאת היתה אחת מהתרגולות שישבו אצלי בראש לא היססתי לשנייה וידעתי שאצא מזה בלי שום בעייה.

Brand New

New member
מעניין איזו הרגשה זאת...

כשאתה נושף נשיפה אינסופית שלא נגמרת.... לא שבא לי לנסות את זה...

יפ

New member
הערצתי

1. הערצתי הכנה על הקוליות. 2. נראה לי כי כדי לצאת מסיטואציה זאת רגוע נדרשות ביצים מסגסוגת טיטניום....

למעלה