נוהל עליה בחירום,

menimm

New member
נוהל עליה בחירום,

האם בסיום העליה מהמים, יש לקחת חמצן ? האם יש חובה להתפנות לבית חולים גם אם העלייה היתה בקצב הבועות הקטנות ?

Astro The Dude

New member
עליות חירום...

מצלילה ספורטיבית ללא חריגה בזמן תחתית וללא חריגה בקצב העליה (רק למעשה פיספוס חנית ביטחון) אין צורך בחמצן ובפינוי פשוט להשאר בהשגחה ולא לצלול 24 שעות. וזה מכיוון שזמני התחתית בצלילה הספורטיבית מחושבים ללא עצירות וחנית הביטחות היא למעשה תוספת (מאד מומלצת) אך לא הכרחית למניעת DCS חמצן כמובן לא מזיק אחד מנהלי "פיספוס דקו" מדבר על צריכת חמצן למשך שעה על פני השטח לאחר השלמת החניות אבל לא ממש רלוונטי למה ששאלת

אבי ע

New member
וזה מזכיר שוב את נושא החמצן ../images/Emo39.gif

כשהיום, למיטב ידיעתי, מתן חמצן מחייב דו"ח תאונה ומרתיע מלקחת במקרים שזה רצוי. ייפתח בר החמצן בסנובה לאלתר, ויפה שעה אחת קודם

menimm

New member
בדיוק לזה התכוונתי...

לא היה לי ברור מדוע מתייחסים לאירוע שהיה בסטי"ל כאל "כאילו" בזמן שהוא קיבל חמצן ועל פי ההגדרות זו בעצם תאונה, בדיוק כשם שלדפוק את האוטו בחניה - גם זו תאונה וביננו... מסוכנת פחות. נקודה נוספת שמעניינת אותי, היא האם החניך הוסמך / יוסמך, ומה לדעתכם צריך לקרות... אני במקום החניך הייתי רוצה לעשות את אותה הצלילה פעמיים שלוש נוספות עד שארגיש טוב באמת, לפני שאגדיר עצמי מוסמך..

Brand New

New member
סיכויי השרדות בעלית חרום מהירה

הי, קוראים לי אלי וסיימתי את קורס ב- ** שלי לפני שבועיים. יש למישהו מידע לגבי הסיכוי לצאת ללא נזקים בלתי הפיכים בעליה מהירה מעומק של 30 מטרים (לא שאני מתכוון לבדוק את זה, אבל דיי סקרן לדעת)? תודה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הסכנות בעליית חירום מהירה

בעליית חירום מהירה קיימות שתי סכנות, פגיעה בריאות ודקומפרסיה. על מנת למנוע נזק לריאות יש להמשיך לנשום סדיר עם דגש על הוצאת אויר מהירה ובשום מקרה לא לעצור חלילה את הנשימההנזק לריאות נגרם מהתרחבות הגז הננשם כתוצאה מירידת הלחץ ופליטתו בצורה הנזכרת מונעת או מצמצמת את הנזק. לגבי דקומפרסיה זה תלוי כמובן בכמה זמן שהית בעומק זה. מאחר והתקנה מחייבת דיווח על כל מקרה של מתן חמצן אכן רבים(מועדונים וצוללים) נמנעים מזה ככל שניתן על מנת לא להפוך כל עליית חירום לתאונה ולערב את המשטרה ואת ה"רשות לחדירה לורידי הצוללים". אין ספק שזו תקנה חכמה מאוד שמה שעמד מאחוריה הוא אך ורק הדאגה לטובת הצוללים, ביטחונם ובטיחותם. יסלחו לי כל המתקשים בהבנת הנקרא על הנוסח של הפיסקה האחרונה שנכתבה בצינית מדוברת אבל אני באמת מאמין כי התקנה עלולה לגרום לתאונות ולא למנוע אותן. אודה לנציגי הרשות לצלילה המעיינים בפורום אם יאירו את עינינו לצדדים חיוביים של התקנה שאולי נסתרו מאיתנו או שלחליפין יפעלו לביטולה. ו ב ב ח י " נ

קותי

New member
אין תשובה חד משמעית לשאלה

1. הסכנה הגדולה ביותר בעליה מהירה מעומק היא של קרע בריאות. גם במקרה של קרע בריאות התופעות יכולות להיות חמורות פחות או יותר (מתופעות לא סימפטיות עד לתופעות שגורמות מוות מיידי). 2. בהנחה שדרכי האויר שלך נשארו פתוחות במשך כל העליה ולא נגרם לך קרע בריאות, הסכנה השניה היא מחלת הדקומפרסיה. 3. הסיכוי למחלת הדקומפרסיה עולה ככל שהיית בתחתית יותר זמן והרקמות שלך קלטו יותר חנקן, וכמובן תלוי גם בצלילות קודמות באותו יום. 4. הסיכוי למחלת הדקומפרסיה עולה ככל שמהירות העליה גבוהה יותר. 5. גם אם לקית במחלת הדקומפרסיה התופעות יכולות להיות החל בפריחה על העור וכלה בשיתוק ובמוות, וקשה לנבא מה זה יהיה. אני מקווה שהבנת מהאמור לעיל שאי אפשר לענות לשאלה שלך על הסיכוי לצאת ללא נזקים בלתי הפיכים מעליה מהירה מעומק של 30 מטר.

Brand New

New member
לקותי ולשיח

בהנחה ש: 1. הצולל האומלל לא עצר נשימה והוציא את האויר מהראות במשך כל העליה. 2. לא הייתה חריגה מטבלאות הדה קומפרסיה. 3. תוך זמן סביר מרגע העליה לפני המים האומלל קיבל חמצן והגיע לתא לחץ. אין איזו סטטיסטיקה בנידון?

קותי

New member
לא ידוע לי על סטטיסטיקה כזו

אבל יש לי הרגשה שעדיין לא הבנת את הענין או שאתה מחפש משהו שאני לא מבין אותו: "לא היתה חריגה מטבלאות הדקומפרסיה" זה משפט שאני לא משוכנע שאתה מבין כמה הוא כללי. ב- 30 מטר אתה יכול לשהות בין דקה לבין 22 דקות מבלי לחרוג מהטבלה (ללא דקומפרסיה, לא טבלת דקומפרסיה). אם עלית לפני המים במהירות דקה אחרי ששהית ב- 30 מטר הסיכוי שלך לצאת ללא פגע הוא גדול לאין ערוך מאשר אם היית שם 20 דקות ואחר כך טסת למעלה. אם אתה שואל למשל על סטטיסטיקה שאומרת: "אם שהית 10 דקות ב- 30 מטר וטסת למעלה הסיכוי שלך לנזק בלתי הפיך הוא 18% ואם שהית 15 דקות באותו עומק הסיכוי שלך לנזק בלתי הפיך הוא 53%" אז לי לא ידוע על שום דבר שאפילו מתקרב לזה. אם זה עדיין לא ענה לשאלה שלך אולי תסביר לאיזה סוג של סטטיסטיקה אתה מתכוון?! נ.ב. ויחד עם כל זה כמובן כדאי לזכור שאין אפילו סטטיסטיקה שאומרת מה הסיכוי שלך לפתח סימפטומים של מחלת הדקומפרסיה אם עלית מ- 30 מטר ישירות לפני המים, אחרי 30 דקות בעומק זה. כן, חריגה של 5 דקות מהטבלה המתירנית של ה- US NAVY. הסיכוי הוא לא 100%. ידעת?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לדעתי גם לא יכולה להיות סטטיסטיקה

וזאת מהעובדה הפשוטה שבד"כ המקרים שנגמרים בטוב, כלומר ללא פינוי וטיפול לא נרשמים בשום מקום. ו ב ב ח י " נ

Brand New

New member
במקור השאלה נובעת מהכתוב ב-

בנוהל חילוץ צוללן חסר הכרה ולא נושם. מעניין אותי כמה מסתכן המחלץ...

bennysnuba

New member
המחלץ מסתכן אולי בבעית דקומפרסיה

תלוי כמה זמן כבר היה במים ובאיזה עומק. בכל אופן, למחלץ אין שום בעייה של עליית חירום, הוא צריך לעלות בקצב הרגיל כדי לא להזיק לעצמו שלא לצורך, לוותר כמובן על עצירת הבטיחות ולהביא את הקרבן לחוף בנוהל הנצלה רגיל. אם יש אחרים בחוף שיטפלו בקרבן כדאי להתחבר לחמצן אם יש (יש כאלה שגם ממליצים לחזור לחניית בטיחות ב-5 מטר לרבע שעה) ואח"כ לשים לב לסימפטומים של מחלת דקומפרסיה. חשוב גם להעלות את הקרבן בצורה שהקנה שלו פתוח כדי שעודפי הלחץ (אם יש) ישתחררו ולא יגרמו לקרע בריאות.

ניב ד

New member
מה ההבדל בין הצלה להנצלה ?

ואני שואל ברצינות כי עוד לא הצלחתי לעמוד על ההבדל הלשוני הדק.

הנצלה כוללת הנשמה והחיאה, הצלה לא

צוות הצלה מציל\ מטפל במצבים שאינם כרוכים בהנשמה\החיאה. צוות הנצלה ערוך טכנית ומקצועית לנ"ל

Sushi

New member
רגע של עברית

אלו באמת שתי מילים שונות וחוקיות בעברית או שזהו מינוח מקצועי שאין לו בסיס בשפה? לפי ההסבר שלך נראה לי כי הצלה הוא Rescue והנצלה הוא Medical First Aid (MFA). צודק? ואם כן, אז מאיפה הגיע ההנצלה? אני מקווה שאין פה ניצול משום סוג שהוא כלפי הנפגע ...

אני לא אבשלום קור

המינוח הוא מקצועי צבאי ואת חוקיותו בעברית ניתן לבדוק במילון מתקדם. ההקבלה לאנגלית נכונה חלקית בלבד. MFA זה עזרה ראשונה . לא ברור לי לגבי ניצול הנפגע(בדיחה!?) השימוש במילה זו הוא בתווך הימי בעיקר והוא קשור יותר להשרדות בחיים של הניצולים לאחר שבוצעו פעולות ההצלה, דבר שבים כרוך בד"כ בפעולות החייאה שונות. לא חייבים לקבל את ההסבר בהיבט הלשוני, אך המונח נמצא בשימוש לפחות מאז שהתחלתי שירות צבאי בחה"י (1976)

אני כן !!

המקבילה האנגלית להנצלה היא SALVAGE והמילה העברית מופיעה במילון המונחים של האקדמיה העברית מאז 1994 . טרחתי לצרף את הלינק של האתר כאן לנוחיותך ע"מ שתתרשם מנכונותה הלשונית של המילה. אגב, איך אומרים סושי בעברית? http://hebrew-terms.huji.ac.il/

קותי

New member
תודה על ההפניה למילון האקדמיה

מעיון מדוקדק יותר נראה שהמילה הנצלה הוכנסה לשפה העברית על ידי אלה שעוסקים בימאות, בביטוח ימי וכד´. לפי הכתוב שם (בחיפוש הפוך מאנגלית לעברית בערך SALVAGE) השילוב הוא של נצולת והצלה כלומר הוצאה מהמים של דברים שאפשר עדיין להשתמש בהם (לנצל אותם)
מדברי אריק אני מניח שלנוהל הוצאת צולל מהתחתית שכולנו לומדים בקורסים קראו בח"י הנצלה ומכיוון שתורת הדרכת הצלילה מקורה שם, זה עבר עם המדריכים ביחד לשוק האזרחי. בקיצור, זה לא שיש הבדל קריטי בשפה בין הצלה להנצלה (SALVAGE מתורגם לשניהם) אלא שלנוהל הוצאת צולל מהמים קוראים אצלנו נוהל הנצלה. כל התוספות של "שילוב של הצלה והנשמה" הן כנראה נסיון מאוחר יותר להסביר את השם. זה היה רגע נוסף של עברית.

hockeye

New member
לחיי ההיקש ההגיוני

קותי צודק. מקור המילה "הנצלה" בטעות לשונית בחיל הים שהשתרשה. אח"כ עשתה האקדמיה שימוש במילה זו כדי לתאר פעולה קצת אחרת (שעד אז הוגדרה כ"משייה" ולא כיסתה את כל המשמעות). היה לי ויכוח בנידון עם אדם בן קרוב לשישים שטרח וחיפש והוציא תעודה מקומטת שמעידה שעבר קורס הנצלה בחיל הים בשנות החמישים. בסוף סיכמנו שעדיף להיות מנציל מאשר מוצל ומציל מאשר מונצל. ובמקום להנצל או להננצל, עדיף להתנצל. הוקאי.

אילוניק

New member
סושי בעיברית אומרים

דג זכר שאישתו קילפה לו את העור הקסקסים בגלל שלא עשה סק"ס (סק"ס = סידורים קניות ספונגה ובנימה מבודחת זו שבת שלום לכל חברי הפורום אילוניק היפה I.H.B

למעלה