נואש מהפרק המילולי

Keen95

New member
נואש מהפרק המילולי

שלום,
אני מעוניין לגשת באוקטובר לפסיכומטרי, זה בעוד שישה חודשים.
הבעיה העיקרית אצלי היא המילולי, ואני נואש מהפרק הזה, אם משהו יוכל לעזור לי לשפר את הפרק הנוכחי תוך 5 - 6 חודשים, אין לי בעיה גם לשלם לו על העזרה. בפרק המילולי אני בממוצע עומד על 100, והקטע שאין לי בעיה לפתור את השאלות, אני יודע כיצד לגשת אליהם והכל, הבעיה אצלי המהירות, וכאשר אני נלחץ, אני רק טועה. הבעיה שלי היא לקרוא שאלה ולהבין אותה בפעם הראשונה, ההבנה שלי יחסית איטית, אני חייב לקרוא פעמים שלוש בשביל להבין משהו טוב ולפתור אותו, עכשיו אני יודע שיש לי בערך 6 חודשים לתקן את הבעיה הזאת, והמטרה שלי להגיע בפרק הזה ל-140+. אני אשמח לשמוע אנשים שעשו שיפור כמוני ושיכולים להעיד על זה שזה אפשרי, ואשמח לקבל מהם טיפים כיצד הם עשו את זה.

בכללי, אין לי בעיה להשקיע כל יום כמה שעות בתחום הזה עד המבחן הפסיכומטרי, אני פשוט לא יודע איך לבנות לעצמי תוכנית לימודים ואיפה להשקיע בשביל לתקן
אותי בפרק הזה ולהגיע למטרה הנדרשת.

תודה.

omfgstfuplz

New member
לדעתי מילולי הכי קל לשפר בפרק זמן קצר

יש לך עוד הרבה זמן, אז תתחיל מעכשיו ללמוד את המילון ומקביל תתחיל לקרוא ספרים, עדיף ספרים שהעריכה שלהם יחסית ישנה מכיוון שהשימוש במילים "פסיכומטריות" יותר רווח בהם. בכל פעם שאתה נתקל במילה שאתה לא יודע בידיוק מה הפירוש שלה תסמן לעצמך על דף ותעבור עליה מפעם לפעם.
בנוסף תנסה לאמץ את עצמך לקרוא יותר במהירות. כשתתקרב למועד הבחינה תתחיל לפתור את חומרי הלימוד של החברות ואח"כ סימולציות...

חדשה1993

New member
מילולי

הכל תלוי בחילוק זמן,איפה שלמדתי עשו לי לסמן ריבוע מתחת כל נושא במילולי וכל פעם שסיימנו נושא (אנלוגיות וכד) לכתוב כמה זמן עבר. אחכ בסוף אתה רואה כמה זמן לקח לך כל נושא ואתה כותב את אחוזי ההצחלה ומשם מתכנן את הזמן נכון מכיוון שלכל אחד זה שונה. אם אתה מעוניין תשלח יל הודעה בפרטי. אני מאוד אהבתי את המילולי זה הקפיץ לי את הציון

אני מציע לא סתם לקרוא ספר

ואני אסביר מדוע.

לפי נתונים סטטיסטיים על ההישגים בחלק המילולי במתכונת הישנה לפי גילאים שונים (אין עדיין נתונים על המתכונת החדשה) ניתן לראות שככל שהשנים נוקפות (והנבחן הלך וצבר שעות קריאה) כך ציונו בחלק המילולי השתפר אך מדובר בשיפור זניח יחסית.

לדוגמה, בשנת 2011 הנבחנים דוברי העברית בגילאי 14-18 קיבלו ציון מילולי ממוצע של 106, גילאי 18-20 קיבלו 108 וגילאי 20-22 קיבלו 112.
משמע, מדובר בשיפור זניח למרות שעות הקריאה הרבות שנצברו במשך שנים בקריאת עיתונים, כתבות באינטרנט, ספרים ושאר פעולות יומיומיות.

מסיבה זו, איני מאמין בקריאת ספרים.
רק תרגול פסיכומטרי מסיבי בשילוב עם טכניקות שהוכחו במחקרים כמשפרות את הבנת הנקרא בתוך זמן קצר יחסית (ניתן למצוא את הטכניקות בהודעות הנבחרות תחת 'כלים ומידע') עשויות לדעתי להביא לשיפור משמעותי ביכולת הבנת הנקרא בתוך פרק זמן סביר.

למעלה