נדעדת העמים הגדולה

תשובה:

המולקולה הזאת התרכבה כתוצאה מיחסי משיכה כימיים במפגש אקראי של חומרים כימיים לא אורגנים. עכשיו תשאל מאיפה הגיעו החומרים הכימיים והפיזיקליים הלא אורגניים.... אז יש שתי אפשרויות: א.אלוהים ( ומי יצר את אלוהים? הוא היה תמיד מאז ומעולם ואין לו ממשות פיזיקלית) ב. החומר נוצר במפץ הגדול. מאיפה הגיע החומר שהתפוצץ במפץ הגדול ? הוא נוצר מקריסה פנימה של יקום שהיה קיים קודם או שהיה קיים מאז ומעלום. עד כאן המח האנושי יכול להבין. בסופו של דבר "משהו" היה קיים מאז ומעלום ולא נוצר או נברא...

לפי תיאוריית המיתרים

לפי תיאוריית המיתרים כל העולם כולו הוא אנרגיה והחומר הוא אחת הדרכים בהן אנחנו חווים את אותה האנרגיה. כלומר בבסיס קיימים מיתרים של אנרגיה טהורה שרוטטים בדרך מסויימת, דרך רטיטה אחת יוצרת פרוטונים, דרך רטיטה אחרת יוצרת ניוטרונים, דרך רטיטה אחרת יוצרת אלקטרונים וכך הלאה. כלומר דרך הרטיטה של מיתרי האנרגיה קובעת את תכונות היסודות הכימיים וכך את תכונות כל החומרים הקיימים. אנרגיה לא נוצרת יש מאין ואינה נעלמת משמע היא קיימת מאז ומעולם ורק מתגלגלת מצורה אחת לאחרת (יהיו מספיק אנשים שיגידו אלוהים=אנרגיה). כמו כן בניגוד לרוב התיאוריות שלוקחות את ההיסטוריה עד רגע המפץ הגדול זאת לוקחת אותה עוד לפניו. התיאוריה גורסת כי קיים על-יקום, מולטיברס, בו קיימים אינסוף יקומים נפרדים, יוניברסים, שכל אחד מהם התחיל במפץ גדול וכמו כן בכל יקום כזה חוקי הפיסיקה משתנים (אך עדיין נקבעים לפי רטיטת מיתרי האנרגיה שזאת תיאוריית העל המתארת את כל התופעות גם ביקומים אחרים). מפץ גדול כזה קורה כאשר מתרחש חיכוך בין שני יקומים במימד ה-11 (לפי חישובים מתמטיים שונים), חיכוך כזה מגלגל מספיק אנרגיה לצורך יצירת יקום חדש, התרחבות היקומים, כמו שאנו עדים ביקום שלנו, מעלה את הסבירות לחיכוך בין שני יקומים.

הנה כמה קישורים

הנה מצורף כאן האתר הרשמי של תיאוריית המיתרים, יש 5 תיאוריות מיתרים. הקישור השני מקשר אל תיאוריית M, התיאורייה המאחדת את תיאוריות המיתרים. הקישור השלישי מכיל מגוון סרטים לצפייה בנושא המסבירים ומבהירים את הכל.

Y n 2 5

New member
נו, הנדרסון,

אתה לא פותר לי את הבעיה, אלא מעצים אותה. כי הרי חייב להיות שמשהו אחד היה בהתחלה. אבל איך הוא נוצר? גם אלוהים איך נוצר? צריך לדבר עם פורום חרדים (אבל האמת, שכנראה שגם הם לא יודעים...).

חחח אין לך הרגשה שאתה מצפה ממני

ליותר מידי ???? אמרתי שאין לזה תשובה ואולי מח האדם בכלל לא בנוי להבין את זה .... אני יכול לתת לך טיפ אחד: המושג נברא ונוצר הוא קונספט מנטלי שבני אדם המציאו ואין לו כל ממשות בעולם הפיזיקלי-כימי- ביולוגי.... הפיזיקה הוכיחה שאין יש מאין... יש המרה של אנרגיה לחומר וההפך, יש טרנספורמציות ומטמורפוזות ,אבל שום דבר לא נוצר יש מאין. כל מולקולה שנמצאת בגוף שלך , לפני 3,000 שנים היתה קיימת במקום אחר... או שהיא מורכבת מאטומים שהיו במקום אחר. לכן המושג שהחומר היה קיים מאז ומעולם ולעולם לא היתה לו נקודת התחלה לא צריכה להפתיע אותנו .ולהראות מוזר ,מה שמוזר זה המונח הלא נכון שאנחנו רגילים אליו שדברים "נבראים" ו"נוצרים" כשלמעשה יש רק תהליכי פירוק והרכבה מחדש ושום דבר לא נוצר אף פעם יש מאין. תנסה לקבל תשובות גם בפורומים מדעיים.

Y n 2 5

New member
דיברתי עכשיו,

עם איזה דוס משכיל שפגשתי בצ`אט. (החברים שם המליצו עליו) נתתי לו מספר ושוחחנו. הוא אומר משהו יפה: לדבריו, כמו שאמרת, אין יש מאין, וחייב להיות שזה נהיה. עכשיו, מי שיודע לברוא דברים, אבל לפני זה יכול היה להמציא את עצמו, זה מישהו מאד מאד חזק ומאד מאד דומיננטי. הרבה יותר מבן אדם. לפיו, זה אלוהים. אני בתור חילוני לא יכול להסכים לזה. אבל... לא רע, בכלל לא רע מה שהוא מסביר. מה דעתך ?

Y n 2 5

New member
דיברתי עכשיו,

עם איזה דוס משכיל שפגשתי בצ`אט. (החברים שם המליצו עליו) נתתי לו מספר ושוחחנו. הוא אומר משהו יפה: לדבריו, כמו שאמרת, אין יש מאין, וחייב להיות שזה נהיה. עכשיו, מי שיודע לברוא דברים, אבל לפני זה יכול היה להמציא את עצמו, זה מישהו מאד מאד חזק ומאד מאד דומיננטי. הרבה יותר מבן אדם. לפיו, זה אלוהים. אני בתור חילוני לא יכול להסכים לזה. אבל... לא רע, בכלל לא רע מה שהוא מסביר. מה דעתך ?

יש כשל לוגי במשפט "ברא את עצמו"

כי זה אומר שאלוהים ברא את עצמו עוד לפני שהיה קיים. צריך בשביל זה להניח ש"כלום" יכול לברוא משהו וזה לא הגיוני.....

Y n 2 5

New member
ב-ד-י-ו-ק !!!

ואין לי מושג מה כן היה ! אוף, אני תקוע ולא יודע מי צודק. לבינתיים נדמה ששני הצדדים לא צודקים. איזה באסה!!! כמו ש"היהודים" שרים: איך זה שאני מחפש תשובה ולא מוצא ?!"

tmaz

New member
מה זה חשוב מי צודק?

כמו שאשה זקנה וחכמה אמרה על הויכוח בין היהודים לנוצרים, אם ישו היה משיח או לא: מה הבעיה פשוט לחכות שהמשיח יגיע, ואז לראות מה הוא אומר: אם הוא אומר: "שלום, אני המשיח, נעים להכיר" אז הוא הגיע עכשיו בפעם הראשונה, והיהודים צדקו כל הזמן. אבל אם הוא אומר: כמה טוב להיפגש שנית, אז הוא באמת היה פה קודם, והנוצרים צודקים. מה כל כך רע בלחכות בסבלנות? בשביל זה צריך לנהל מלחמות של מאות שנים??? (ציטוט לא מדויק מעמוס עוז, סיפור על אהבה וחושך. מומלץ) ולענייננו: ואם תדע את התשובה, האם זה ישפיע על ההתנהגות שלך? על המוסר שלך? על תפיסת העולם שלך? ממילא האמונה באלוהים היא עניין אישי-פנימי שאדם לוקח או לא לוקח על עצמו, בלי שום קשר לעובדות המונחות לפניו (כן, אומרים שיש "הוכחות". שטויות במיץ. אותן "הוכחות" יכולות לשכנע אדם אחד להיות מאמין ואת השני להיות אתאיסט). וחוץ מזה, יש דרכים רבות ליישם את האמונה באלוהים, חלקן במסגרת של דת ממוסדת (למשל היהדות), וחלקן - לא.

אבולוציית האל

האמונות השונות עברו הרבה שינויים במהלך השנים כפי שמתואר במאמר: אבולוציית האלוהים. היו אנשים שניסו להוכיח בדרך לוגית את קיום האל, התוצאה בקישורים המצורפים.

MCCCCP

New member
תראה כל תאוריה סורת את השניה

נגיד שנוצרנו על ידי חיזרים-מי יצר אותם? נגיד שנוצרנו על ידי אלוהים-מי יצר אותו? נגיד שנוצרנו אחרי המפץ הגדול-איך הוא נוצר? נגיד שנוצרנו לפי תאוריית המיתרים של ניסן-מה הצורה הגאומטרית של היקום? הרי אין שום צורה גאומטרית ידועה לנו (!!) שהיא אין סופית ושאין דבר מחוצה לה... בעצם הידע שלנו מגביל אותנו ואפשר רק לשער מאיפה הכל התחיל. תשב עם עצמך ותחשוב איזה צאוריה נראת לך הכי טוב או שתמציא תאוריה חדשה. אין תשובה חד משמעית לדבר הזה, כל אחד חושב אחרת. פבל

טרה10

New member
למה שלא תסתפק ביצור חד-תאי-וזהו?

השאלה היותר מעניינת היא איך מתחברים הנפש והגוף.? ומדוע כשאין גוף- הנפש לא נותנת הופעה משלה? מדוע היא צריכה את הגוף בכלל.? ואגב- לאחר שהמדענים הצליחו לשבט יצורים חיים-השאלה שלך ממש מיותרת!

Y. Welis

New member
זה מזכיר לי תוכנית ב-YES

בערוץ משחקי המחשב, בשם Unscrewed with Martin Sergent, משהו הזוי ביותר ובאוריינטציה מחשבית-חנונית מופרעת לגמרי. בין קטעי המעבר שם, היה קטע מתוך אתר בשם MCHawking, שמתאר את המדען המשותק הידוע סטיבן הוקינג ככוכב ראפ, שבין שאר הדברים עורך הפגנות ומסעות סלוגנים כנגד ה-Creatonists, ה'בריאתנים' (שטוענים שהעולם נברא כמו שתואר בתנ"ך).

למעלה