נדעדת העמים הגדולה

MCCCCP

New member
נדעדת העמים הגדולה

ידוע לי שבשנה מסיומת (אני חושב 10000 לפני הספירה) קרתה נדידת העמים הגדולה שבה עברו קבוצות גדולות של אנשים ממקום מגוריהם, לאחר שניצלו את כל המשאבים החיים בשטח זה, למקום אחר למטרת התישבות קבועה. ככה הגיעו אנשים מהודו ומאפריקה לאירופה ולאמריקה. רציתי לדעת עוד בנושא והיתי ממש מודה לאדם שיצביע לי על ספר מעמיק בנושא (רצוי בעברית אנגלית או רוסית). תקנו אותי אם אני טועה בפרטים שנתתי פה כי אני יודע ממש קצת בנושא ואולי טעיתי. תודה פבל

יש לך הרבה טעויות

מצטער , אין לי זמן לתת לך כאן הרצאה על זה, אבל יכול להפנות אותך לספר : רובים, חיידקים ופלדה של דיימונד- יש בעברית.

tmaz

New member
שם הספר ועוד שאלה:

שם הספר: רובים, חיידקים ופלדה. שם המחבר: ג'ארד דיימונד. הוצאת עם עובד. כריכה שחורה. המקור נכתב באנגלית. באופן כללי, נדידת המין האנושי מאפריקה לאסיה התרחשה לפני כמיליון שנה לפחות, לאירופה לפני עד חצי מיליון, ולאמריקה בין 12,000-10,000 שנה. חוץ מזה, האנשים לא התפשטו בהכרח כי נגמרו להם המשאבים, ולא עברו "לצורך התיישבות קבועה" כפי שכתבת, אלא התיישבו או לא התיישבו במקום מסוים לפי זמינות מזונותיהם והיכולת לפתח חקלאות. אבל תקרא את הספר, הוא מגניב. שאלה: מי קרא את הספר ובא לו לחלוק על נקודה כלשהי שהסבה את תשומת לבו? כי אני עכשיו בשלב ההתלהבות הלא-ביקורתית ממנו, ואשמח לשמוע גם דעות אחרות וביקורות.

הרצאה של דיאמונד

הנה הרצאה שהמחבר נתן לאחרונה באוניברסיטת קליפורניה. אמנם על ספר חדש, אך עם נקודות השקה רבות לרובים וחיידקים, מה גם שההרצאה מרתקת. עוד לא קראתי את הספר לצערי, אבל אני מסכים עם הרעיון הכללי, שתנאים סביבתיים מסוימים נתנו לאירואסיאנים יתרון בעימות מול לא אירופאים. אולם צריך לזכור שלכל עימות כזה יש נראטיב ספציפי, ושישנם פקטורים חשובים כמו אחרים, כמו תרבות ותפישת העולם.

Y n 2 5

New member
אל תפנה

אותי לשום מקום. אני רוצה תשובה פשוה מי היה בעל החיים הראשון בציביליזציה הזו ואיך הוא נוצר ?

בעל החיים הראשון בכדור הארץ

היה מולקולת dna פשוטה שנוצרה לפני כ 3.2 מליארד שנים. בעל החיים הראשון הנראה לעין היה יצור שנוצר בים ( לא דג) שנוצר לפני כ 800 מליון שנים.

MCCCCP

New member
אומרים שהאנושות התחילה לא רק

באפריקה אלא גם בהודו. פבל

tmaz

New member
המאובנים האנושיים והכמו-אנושיים

הכי קדומים שהתגלו על ידי החוקרים, הם באפריקה, והתאריכים הם מלפני ארבעה מיליון (למין אוסטרלופיתקוס, שהולך זקוף) או שני מיליון (למין הומו, שכבר ממש נחשב בנאדם קדום, אם כי עוד יש הבדלים בינו לבינינו). באסיה התאריכים של המאובנים מתחילים מלפני מיליון או מיליון וחצי שנים.

MCCCCP

New member
יש 4 הסברים שהם הכי נפוצים

1.תגובה של חומר לשינוי גרעיני 2.חיזרים 3.אלוהים 4.אדם שהגיעה מהעתיד והביא עליו חידקים (אבל בתאוריה זאתי שוב יש בעיה של תרנגול וביצה) פבל

Y n 2 5

New member
אז ככה,

1) מי עשה את השינוי הגרעיני הזה? 2)מי יצר את החייזרים הללו? 3)אתה רציני או מה? 4)מה אנחנו ב"שליחות קטלנית"? מה עובר עליך, אחי?

למעלה