נדודי שינה

נדודי שינה

שלום לכולם, הצטרפתי הערב לפורום שאני מאד נהנית ממנו. יש לי בעיה שמציקה לי זמן רב: נדודי שינה. הבעיה החלה לפני כשבע שנים, כשהייתי בת שלושים וכעבור כשנתיים כשהתחלתי לעבוד במקום לחוץ הבעיה החמירה. בד"כ היא התבטאה בזה שהייתי מתעוררת בארבע בבקר (לאחר כחמש שעות שינה).כיום הבעיה קלה יותר, אך עדיין יש לי תקופות של קשיי שינה, שנפתרים חלקית על ידי כדורי שינה. הייתי במשך מעל שנתיים בטיפול פסיכותרפיה, שעזר בתחומים אחרים אך לא פתר בעיה זו. כמו כן, דברתי עם רופא המשפחה שאמר לי להמשיך בפסיכותפיה ורשם לי כדורי שינה. בקרתי גם אצל שני פסיכיאטרים בקופ"ח. האחד רשם לי כדורי רמרון -חצי כדור גרם לי לטשטוש שלושה ימים ולא חזרתי אליו.השני היה נחמד יותר, רשם לי שוב כדורי שינה ואמר שהוא לא רוצה לראות אותי יותר כי אני נורמלית לגמרי. חיפושים באינטרנט לא העלו פתרונות נוספים חוץ מהעצות הרגילות - לשהות בחוץ באור שנה ביום, לא לשתות קפה לפני השינה וכו'. כיום כשיש תקופה ארוכה של בעיות שינה אני לוקחת שמינית כדור רמרון וזה עוזר לאורך זמן - כמה חודשים. אך זה נראה לי גם פתרוןבעייתי. מה עוד אפשר לעשות, למי לפנות? שכחתי לציין, הפסקתי את הפסיכותפיה מאחר שזמן רב לא חל אצלי שינוי (לאחר שיפור מסויים) ומחוסר כסף. בתודה מראש

גרא.

New member
לטאה ירוקה,את עדיין צעירה,עדיין לא

בגיל המעבר.הלכת לפסיכוטראפיה,התחלת להשתמש בכדורי שינה,הפסקת לשתות קפה לפני השינה..אבל את הדבר המתבקש מאליו, כנראה עדיין לא עשית. את חייבת ללכת בדחיפות למעבדת שינה, שיש ליד כל בית חולים, כדי להבדק אחת ולתמיד מהן הסבות לנדודי השינה שלך...אחר כך נדבר.

nutmeg

New member
לטאה -

נתנו לך כדור רמרון כי הניחו שבעיות השינה שלך נובעות מדיכאון (כנראה על דמך מה שסיפרת או איך שהצגת את הדברים). באמת אחד הסימפטומים בדיכאון הוא הפרעות בשינה, יקיצה מוקדמת, או יקיצות מרובות במשך הלילה. אולם, אם להערכתך מדובר בשינוי שאינו קשור למצב הרוח שלך, רצוי באמת לערוך בדיקה במעבדת שינה. הבדיקה אינה "בסל השירותים" לכן לא שולפים אותה כהמלצה. יותר קל להניח שאת בדיכאון, ולרשום רמרון. מה לעשות, זו המציאות העגומה בארץ.

ניני5

New member
אולי השעון הביולוגי שלך השתבש

במשך השנים. יכול גם להיות שבאמת מספיקות לך רק 5 שעות שינה, ומכוון שאת חושבת שאולי צריך לישון 8 שעות, את מכריחה את עצמך לישון. על הכל תוכלי לקבל תשובה ממעבדת שינה. אני ממש מופתעת מדוע לא שלחו אותך מייד למעבדת שינה, במקום להתקשקש איתך עם כדורי שינה ומה לא. רופאים לא כל כך רוצים להפנות למעבדת שינה כי זה יקר לקופות החולים. תחפשי רופא שיתן לך הפניה. אל תתיאשי כשתשמעי סירובים, או כל מיני דברים שרופאים אומרים. שזה לא עוזר, שזה סתם. וכו. אל תוותרי. הבדיקה אגב לא כואבת. ישנים עם כל מיני חוטים מחוברים לראש לידיים ולרגלים. יש עוד שיטה, את מקבלת מכשיר הבייתה. ואת ישנה איתו. בהצלחה.

כוכבית33

New member
מעבדת שינה!!!

כמי שסובלת מקשיי שינה מילדות ביררתי על מעבדת שינה ואפילו קיבלתי הפניה וטופס מעקב (שבינתיים במגירה) אני אפרט לך את התהליך שהוסבר לי למרות שלא המשכתי את המעקב כי הבעיה הייתה נקודתית והמצב השתפר לבינתיים. התהליך הוא: תבקשי מרופא המשפחה הפניה למעבדת שינה לאחר ההפניה תקבלי בדואר טפסי הסבר על כל התהליך בתוספת טופס מעקב שינה ל- 14 יום שבו את צריכה לרשום במדוייק את שעות השינה והעירות שלך. לאחר 14 יום את שולחת את הטופס למעבדת השינה והם קוראים לך לראיון אז מחליטים על טיפול נוסף כגון בדיקת השינה ע"י מכשיר שאת לוקחת הביתה בדרך כלל הבדיקה מתבצעת בבית משום שהפרעת השינה היא מתמשכת לאחר שיש תוצאות הם מנסים למצוא טיפול הולם לבעיה בהתאם למקור שלה (פיזי או נפשי וכו'...) כמי שבאמת סבלה מקשיי שינה תקופות ארוכות אני יודעת כמה זה יכול לפגוע באיכות החיים, אז אל תהססי וצאי למצוא פתרון לבעיה בהצלחה... אני אשמח לשמוע עידכונים ממך

למעלה