נגמר!

סלוניק

New member
ליברמן וש"ס

הן פועל יוצא של ציבור בוחרים חסר אחריות. לעם ישראל לא היה חשק ללכת להצביע בהמוניו, והעם המטומטם קיבל את מה שמגיע לו - ריבוי מפלגות שוליים וקואליציות לא יציבות. חשוב רק לזכור את שיעור ההצבעה הנמוך הזה - 62%, ולראות עד כמה הזכות להתלונן על המצב הפוליטי תהיה ריקה מתוכן בארבע השנים הקרובות.

iRoNBaLLz

New member
ליברמן הוא האלטרניטבה הימינית הכי

טובה שהיה לכל תומכי הליכוד. לפי מצעו ודעותיו הוא יותר נוטה למרכז מאשר הליכוד. הבעיה היא המפלגות הערביות והחרדיות שהן תוצאות של אחוז ההצבעה הנמוך. ש"ס זה הדבר האחרון שצריך בממשלה והם לצערי יהיו בה. המפלגות הערביות זה מפלגות אופוזיציה מוצהרות ולכן כל ה10 מנדטים שלהן זה ביזבוז קולות. ליברמן ישב עם אולמרט. הוא יתפשר על התוכנית המדינית שלו בתמורה לקבל את משרד בטחון הפנים שהוא רוצה. גם מרצ תעדיף לשבת איתו מאשר שיהיו חרדים בממשלה. קדימה, עבודה, ישראל ביתנו, מרצ, גמלאים - זאת הקואליציה הכי טובה שניתן להקים בלי החרדים. זה יוצא 71 מנדטים בערך שזה סביר כשאולי גם הליכוד יתקפל וירצה להיכנס.

סלוניק

New member
הפוך.

המפלגות הערביות הן מפלגות השייכות לקהל בעל שיעורי הצבעה נמוכים מאוד (פחות מ-50%) והן סובלות משיעורי הצבעה נמוכים הרבה יותר ממפלגות בציבור היהודי.

לדעתי כמוך

בהתחלה חשבתי שזה יהיה קדימה-עבודה- מרצ- גמלאים עכשיו נראה לי שזה יהיה קדימה-עבודה-ש"ס אפשר לצרף עוד שיהיה יותר מ-65 אבל כרגע אין צורך בכך.

בבוקר השתנו התוצאות

אז עכשיו יש הרבה יותר סיכוי לש''ס להכנס וגם לליברמן אפילו

Continuum

New member
ובכן,

אני לא רואה שום סיבה שהגימלאים לא יכנסו עם העמדות הסוציאליסטיות של פרץ וכד', אבל ש"ס מתנגדים באופן מאוד מאוד נחרץ לכל מה שאולמרט מייצג ("רק לא קדימה והעבודה", עובדיה יוסף אמר) ואף על פי שברור שהם יסכימו לשבת בממשלה - אני מניח שאולמרט ינסה להימנע מזה. אבל, אולי בשבועות הקרובים ביבי יעוף מהנהלת הליכוד, ואז לאחר שינוי פרוטוקולים קל הם יוכלו להיכנס גם לקואליציה במקום הדתיים. כרגע זה נראה באמת כאילו העבודה, הדתיים והגימלאים יכנסו.

תהיה קואליציה ימנית

קדימה גימלאים עבודה ישראל ביתנו ש''ס ויהדות התורה

iRoNBaLLz

New member
פרץ יבין שאין לו ברירה אלא לשבת עם

ישראל ביתנו. מבחינה חברתית הם פחות שונים מהעבודה ממה שהליכוד והחרדים מייצגים. פרץ ירצה אוצר ועוד תיק בכיר. ליברמן ירצה את בטחון הפנים. לתת לחרדים את וועדת הכספים זה משהו שיביא אסון על המדינה.

iknow

New member
מישהו יכול להסביר לי את כל עניין

הסכמי העודפים ואיך זה בדיוק הולך?

iknow

New member
וגם

מתי קולות החיילים נכנסים לתמונה? (מן הסתם הם רק יכערו אותה עוד יותר, אבל אני סקרן בכל זאת)

iknow

New member
מה עם העודפים?

הם עדיין לא נלקחו בחשבון, אני משער.

סלוניק

New member
האמת שטעיתי

ועדיין לא נסתיימה פסילת מעטפות כפולות (חיילים הסתיימו היום אני חושב), ככה שאין עדיין מניית קולות מלאה ואי אפשר לחשב הסכמי עודפים.

התוצאות הרשמיות מסתמנות כאסון -

קדימה 28 העבודה 20 ש"ס 13 ליברמן 12 הליכוד 11 האיחוד הלאומי 9 הגימלאים 7 יהדות התורה 6 מרצ 4 הערביות (עם חד"ש) 10 מרצ כנראה מחוץ לממשלה, החרדים עם 19 מנדטים (!), כנראה בפנים. תמיכה דחוקה מאוד בתוכנית התכנסות עתידית (העבודה קדימה ומרצ מגיעות בסה"כ ל52 מנדטים, מה שאומר שתוכנית נסיגה עתידית תהיה כרוכה בקניית החרדים, שאם יהיו חכמים יעלו את מחירם). העמדות המדיניות של הגימלאים יובהרו בקרוב בישיבת הסיעה, ככל הנראה גם הן יהיו תלויות במחיר שאולמרט יהיה מוכן לשלם להם. יש לציין שלדעתי כמעט כל קולות הגימלאים הגיעו כטרנד חדש הישר מהטרנד הישן - קדימה. כלומר, מי שהעדיף את הגימלאים על גוש השמאל-מרכז (וסלחו לי על ההערכה היומרנית משהו, אבל לדעתי רוב קולות הגימלאים הגיעו מהגוש הזה), פגע בו ישירות. מי שהצביע לגימלאים, או בחר שלא להצביע, והוא משייך את עצמו לגוש השמאל-מרכז, הוא האחראי הישיר להתחזקות של ש"ס וליברמן.

לא ממש...

העבודה קדימה ומרץ יצביעו בעד התוכנית החדשה כנראה, וכנ"ל גם הערביות, כולל חד"ש, אך להם אין סיכוי להיות בממשלה. כך למעשה יש לך רוב להצעה, ואפילו לא הזכרתי את הגימלאים. ברור שזה לא מספיק לממשלה, ובשביל זה יהיה צריך גם את החרדים, אך בשביל להעביר את תוכנית ההתכנסות לא יהיו חייבים את קולות החרדים.

לא בהכרח -

אי אפשר לדעת מה תהיה עמדתם של הערבים, כנ"ל לגבי מרצ ואולי גם בודדים בקדימה שיחליטו לשבור שוב ימינה. וגם כך, מדובר ברוב דחוק מאוד, בעוד שאר המפלגות יפסלו את התוכנית על הסף.

ק ש ר

New member
שטויות

הערבים יצביעו בעד כל דבר שרק יתקרב לסיום הכיבוש. כנ"ל מרצ קדימה והעבודה בלי בעיה מצביעים בעד. 6 מתוך הגימלאים הם אנשי עבודה לשעבר, כלומר גם יצביעו בעד. ראש מפלגת הגימלאים הוא מקורב ידוע של שרון, כנראה שגם הוא יצביע בעד. יש רוב של 68-69 וזה בלי החרדים, שכנראה וגם יצביעו בעד.

למעלה