נגמר!

iknow

New member
כיצד אתה מתכנן לעשות זאת?

אני בהחלט אצטרף במידה ואשתכנע.

iknow

New member
הבהרה

במקום ללקט פה ושם את מה שאתה אומר, אני מבקש שתאגד הכל לכדי יחידה אחת בתשובה לשאלתי כאן.

Continuum

New member
כמובן

שאני לא מסוגל לעשות זאת לבדי. אבל אני נותן את הקול שלי לקמפיין שמבוסס על הבנה של הנושא אליו מצביעים - כי בזה אני מאמין. המצע עצמו פחות משנה לי מהצורה שבה הוא מוצג והמניעים שהביאו אליו.

ובכן.

גימלאים זה כס לכל קואילציה- מפלגת אינטרס כל כך גדולה, מפלגה שקל לדעת את מחירה הפוליטי. לדעתי הממשלה תהיה בנוייה מקדימה- עבודה- מרץ- גימלאים. יחד עם הערבים כגוש חוסם מהקואליציה מדובר ע ממשלה יציבה יחסית, ואם ש"ס ירצו להצטרף הם יאלצו להסכים לתוכנית ההתכנסות של אולמרט.

מדועשלא יכניס אותם?

הוא מודע לעובדה שכל הקדנציה ההבאה שלו תלויה באם תוכנית ההתכנסות תתבצע, ולכן יכניס כל מי שיתמוך בזה(חוץ מהערביות, כי זה עדיין קונצנזוס), ומרצ תומכים.

לדעתי לאולמרט יש איזה הסכם עם ש''ס

או עם יהדות התורה הכל התגלה כבר בימים הקרובים נראה מה יהיה =]

יכול להיות....

אך זה לא סותר אותי... אולמרט ירצה להכניס את מרצ....אם הם יהיו או לא זה תלוי בהם.

סלוניק

New member
כי זו ממשלה שמאלית מדי.

אולמרט יכניס את מרצ רק עם איזון ימני - ליברמן.

סלוניק

New member
כן, אבל ש"ס זו לא מפלגת ימין.

גם אם היא מורכבת מבוחרים תומכי ימין.

שוב,

הקדנציה הבאה של אולמרט תלוייה רובה ככולה בתוכנית ההתכנסות, ואולמרט יצרף לממשלה כל מי שיעזור לו לקיים תוכנית זו.

סלוניק

New member
אז למה שלא יכניס את הערבים?

יש טאבואים בכל מפלגה. יוצאי הליכוד לא יסכימו למרצ ואולמרט לא יעז להכנס לממשלה שתציג אותו באופן מובהק כח"כ מן השמאל (היות וקדימה מיתגה את עצמה כמפלגת מרכז).

בעד שיכניסו את חד"ש.

על בל"ד ורע"ם ני פחות רוצה, וגם מה שכן הם לא יסכימו לשבת ביחד. העיניין זה שלצרף מפלגה ערבית לקואליציה זה התאבדות פוליטית, הרבה יותר מלהקים ממשלה עם מרצ. קדימה אכן מיתגה את עצמה מפלגת מרכז, אך לא על זה נבחרה. גם לא על האדיאולגיה שלה, שכן זו לא ממש קיימת/כן קיימת, אבל לא ברורה (אפילו "מורשת רבין" יותר ברורה מ"מורשת שרון"...). קדימה נבחרה אך ורק על סמך ההבטחות שלה לתוכנית המדינית, והמחשבה שהם היחידים שיכולים לבצע אותה, ואני בטוח שאולמרט גם יודע את זה... לכן הוא צריך לדאוג בעיקר לקיום ההבטחות שלו (תוכנית ההתכנסות), ויצרף לממשלה את מי שיסכים לתוכנית הזאת. ואני בספק אם ליברמן יסכים להצטרף לקואליציה בלי לדרוש לפחות לשנות את התוכנית.

iknow

New member
ליברמן חזק מידי

הוא בטוח לא יכנס, אם יכנס, במקום מרצ. אם כבר, רק ליברמן, ללא מרצ. כל זה כמובן במידה והעבודה לא ידרשו יותר מידי.

סלוניק

New member
אני חולק עליך.

אחד היעדים של מרכיב קואליציה הוא לבנות אחת שבה יש "גיבוי". כלומר, היא מראש תהיה בעלת 61 ח"כים לפחות גם אם אחת המפלגות תפרוש. לשם כך עדיפה לאולמרט קואליציית ליברמן+מרצ. לנוכח תוצאות האמת שמתפרסמות היום בהן למרצ יש 4 מנדטים, אני בספק אם הוא יספור אותם.

לא אדוני, אני חולק עליך.

ליברמן עשוי, וכנראה יהווה מכשול לתוכנית ההתכנסות, לפחות במתכונתה הנוכחית. כך שבמידה והוא יצליח לשכנע את החרדיות להצטרף, הוא כנראה לא יסתכן בצירוף ליברמן.

קקטוסץ

New member
ליברמן וש"ס קיבלו יותר מידי מנדטים.

קדימה ועבודה הן שתי המפלגות הבטוחות. עכשיו נשאר לשחק עם מר"צ, גימלאים, החרדים וישראל ביתנו ולראות מה ייקרה.

מרצ. מאיפה מגיעים הגרשיים?

היה רצ ולאחר האיחוד נעשה מרצ. לא מרץ, לא מר"צ והכי גרוע מר"ץ.

למעלה