רוצה להתחבר דוקא ליחסי בנות אמהות../images/Emo7.gif../images/Emo68.gif
דבריה של פינקי ופעמים רבות שקראתי בפורום על מריבות עם אמהות, שנראים סוף העולם ושאי אפשר לסבול יותר את האישה הזאת, מעלים במוחי מחשבות שאותם רציתי לחלוק אתכם. האמא שלי יותר מבוגרת מהאמא של פינקי ב-15 שנה(וגם אני משערת כי לפחות עשר שנים ביני ובין פינקי). היא שוכבת כרגע בבית חולים מונשמת ומוזנת בזונדה. היא חולה באלצהימר ממש בשלב הסופי. אני מאוד מקווה, שהיא לא תשאר צמח מונשם. מצבה החל להתדרדר בארבע שנים האחרונות וגם ארבע שנים לפני כן היו סימנים שלא כל כך ידענו לפרש וגם העדפנו להתעלם. אני לא חויתי יחסי אם בת טובים. היו ביננו חילוקי דעות קשים והליכה למצבים קיצוניים. אני תמיד הצהרתי כי אני לא רוצה בנות, אלא בנים כי פחדתי להכשל במקומות ההם. ובאמת למזלי הטוב יש לי רק בנים ואני שמחה על כך. אני חיבת להגיד שהיה לי מטענים ענקיים וטון של סיפורים לא סגורים עם האמא שלי וברגע שמצבה החמיר מאוד, סגרתי את כל החשבונות ואני מטפלת בה בשיא המסירות והאחריות ולא תאמינו אני מתגעגעת לימים ההם. שהיה לי אמא לדבר איתה כמה פעמים ביום. שמפעם לפעם היינו נפגשות בבית קפה. שהיתה לי אמא, לרע ולטוב(ולא בכדי בסדר שכתבתי). מאוד בקרוב לא יהיה לי גם למי לקרא אמא אפילו שהיא לא עונה לי והיא תלך לעולמה בלי שסגרנו כלום וההחלטה שלי לסגור חשבונות ולנהוג כמו שאני נוהגת, לא נותנת לי נחמה. היא החלטה חד צדדית שנעשתה מבחירה שלי והיא לא יכלה לשתף פעולה איתה וחבל לי על כך. אבי שנפטר לפני שנה ושלושה חודשים, ביסורים נוראיים ובמלא שכלו, דאג לעשות לאחותי ולי בית ספר ביחסי אחיות וסגירת מעגלים. ממנו הצלחתי לשמוע אחרי שהצהרתי שעשיתי הרבה טעויות בחיים, כי הצלחתי לתקן את אותן. כמה שנראה לך שאישה בת שישים פלוס היא זקנה בלתי נסבלת, לפניך עוד כעשרים שנה של חיי אם בת. עדיף לסגור ולשפר דברים כשיש עוד עם מי לדבר. יש צער על הדברים הבלתי פתורים שהזיכרון לא פוטר אותך מכובדן. מרום" גילי ונסיוני", אני מנסה לתת איזה מבט לעולם האם בת בפרספקטיבה של זמן. מה הייתי עושה אם הייתי יודעת שזה יהיה המצב, ממש לא יודעת. שבת שלום טילי