נגוואה פואד 2006

condis

New member
נגוואה פואד 2006

אתם חייבים לראות איך האלילה שלי נראית לפני שנה כשהיא מעבירה את סודות הריקוד שלה בפסטיבל אהלן וסהלן, שימו לב איך היא מלמדת לעשות שימי ולעשות תסרוקות בשיער בו זמנית
http://www.youtube.com/watch?v=pwPq8Y5kezk

על מה ההתלהבות????

היא ניראת מגושמת, חסרת חן ונראה שהיא לא מצליחה להחליט איפה להניח את הרגלים. קטע ממש לא טוב שלה.

מה שכן יש לה קטעים טובים....

אני לא מבינה איך יכולים ליהות לה קטעים היא רוקדת נורא יפה ואיך יש לה קטעים שלא. בכל מקרה ריקוד יותר מוצלח שלה

keren alfasi

New member
היי עדי

נגואה בת 74, בקטע הזה, אחרי תאונת דרכים בא נפצעה בברך. גם הבגדים שלבשה לא מחמיאים בעייניי לגופה או לתנועות שלה - הטייץ לא מאפשר לרטטים הנפלאים שעשתה להתפשט בגופה או להראות. ובכל זאת אחיזת הרגליים שלה באדמה הדהימה אותי לגילה. אף שהיו קטעים שנראתה כמאבדת שיווי משקל הדהים אותי לראות עד כמה רגליה נטועות באדמה. אני לא יודעת עד כמה המושג הזה ברור, כוונתי היא שיש לה אדמה בריקוד. ולזה יש ביטוי חד בקצב - כל דריכת רגל שלה היא בדיוק עם התוף ובקצב ואלה יסודות שנראה לי שהם בדם שלה והם הבסיס לריקוד מוצלח ומחובר ליצירה בעיני. מעבר לזה אני שוב ושוב רואה עד כמה הווידאו "מסנן" שכבות - כל כך הרבה דברים לא עוברים בווידאו. אני ומירית חברתי עמדנו ובכינו מרוב התרגשות וממול לבמה יכולנו לראות עוד בנות מתרגשות כמונו - וזה לא מהערצה. לא גדלתי על הסרטים של נגואה ולא הערצתי אותה באופן מיוחד לפני השיעור, אבל להיות שם היה מרגש וחד פעמי. כמו להסתובב במוזיאון אבל חי, כמו לראות את המקור ממנו התפתחו ובאו הדברים. באמת שכבר אין רקדניות כמו נגואה... צריך להיות שם על מנת להבין... ודרך אגב, אולי מישהיא/מישהוא מזהה את השיר עליו נגואה רוקדת - שיר עממי על החינה. כבר שנה שאני מחפשת אותו ולוא מוצאת. אולי מישהו???? PLEASE..... קרן אלפסי

slov

New member
יש לנגאווה ריקוד ממש מהממם

שהיא רוקדת בשמלה צהובה, זהו ריקוד עם מוזיקה מדהימה וגם התנועות שלה שם ממש מדהימות, אבל מצד שני יש לה ריקודים שבהם הריקוד שלה נורא משעמם, ובאמת כשמסכלים עליה בריקודים האלו קשה מאוד להבין איך היא קיבלה את המקום שיש לה בין רקדניות הבטן. אז תחפשו את הריקוד עם השמלה הצהובה כי שם נגאווה ממש מדהימה.

inbal701

New member
הלם

לא אהבתי....אפילו ממש ממש לא אהבתי.. בלי חן בלי עדינות...בלי משהו בכלל שמזכיר ריקודי בטן הכל נוחת על הריצפה בבום אחד גדול.... ענבאלדי

keren alfasi

New member
איזה קטע! רואים אותי את מרי ומירית בפינה ליד

הייתי בשיעור הנפלא והמופלא הזה. אם מסתכלים כאילו מאחורי הרגליים של נגואה, בצד הבמה עומדות מימין לשמאל: מרי בן-אלי עומדת עם מצלמת ווידאו, לצידה אנוכי בגופייה שחורה, ולצידי חברתי מירית. אחכ אנחנו מתיישבות ורק מרי עומדת ומצלמת. זה היה שיעור נפלא ומרגש, אני מרגישה שכלום מזה לא עובר במצלמה. בקושי רואים את היופי שבתנועות של נגואה. מה שבנוסף אהבתי אצלה זה את התחושה שלא צריך למהר או להרשים. בקרב הרקדניות הצעירות של מצריים ובכלל יש תחושה כזו שרקדניות מכניסות המון תנועות, יכולות וביצועים בפרק קצר - כאילו להראות כל מה שיכולות לפני שתיגמר המוסיקה... ואצל נגואה אהבתי את הקצב - טמפרמנט, אהבתי מאוד את העצירות והפשטות בתנועה ובמשפטים התנועתיים. היה מאוד מרגש. מומלץ קרן אלפסי

לקרן - איזה יופי שהיית בפסטיבל

אני לא מבינה, הרשו לכם לצלם את הסדנא? או רק את קטע הכוריאוגרפיה? משום שכשאני הייתי באחד הפסטיבלים בקהיר, היתה "משטרת וידאו" הם ממש שמרו בקנאות על זה שאסור בתכלית האיסור לצלם ואף החרימו מצלמות ועשו מזה עניין ענק. למרות שלפעמים בסוף השיעור, הם היו מאפשרים לצלם את התלמידות רוקדות וזה היה מאוד נחמד. קרן, ספרי עוד קצת מחוויותיך בקהיר, ולמה קצת? הרבה! בברכה תמרה

מקסים, מקסים, מקסים, מקסים

איזו התרגשות גדולה בשבילי לראות אותה מלמדת בפסטיבל בקהיר. לעדי היקרה, נגוואה פואד, אני לא יודעת את גילה המדוייק, אבל היא צריכה להיות משהו בסביבות גיל ה 70. והיא מקסימה אמיתית. לפני שנתיים ראיתי אותה בפסטיבל קהיר, והיא נראית מליון דולר (כמובן אחרי מליון ניתוחים פלסטיים והזרקות, ומילואים וניפוחים) אומנם היא לא לימדה בפסטיבל אז וגם לא נתנה הופעת אמן על הבמה. איזו עדינות, איזה חן, נראה היה שהיא ממש ממש נהנית ללמד והיא עושה זאת ברכות ובתשומת לב. עדי, נגוואה פואד באה מעכו-ישראל, היא לא ילדת שמנת שלמדה בחוגים לבלט. היא רוקדת בלאדי, עממי, פשוט. הריקוד שלה אף פעם לא היה מתוחכם וקלאסי. זה היופי שלה, זה הייחודיות שלה ואין להשוות אותה לאף אחת אחרת. אני לא יודעת אם שמתם לב לקטע שבו היא רוקדת כוריאוגרפיה בפסטיבל, אבל תמיד תמיד, וזה סימן ההיכר של נגוואה - קטע סעידי, קפיצות, יד על המצח, היא חייבת חייבת לשלב זאת בכל קטע שהיא מבצעת. אין, אין, אין גדולה מהחיים! איזה בוקר שמח לי היום!

keren alfasi

New member
טוב אם זה כל כך משמח אותך

אז אני מאוד אשתדל עוד היום לעלות לרשת עוד 3 סרטונים קצרים שצילמנו מהצד שלנו בבמה, באותו שיעור, עם כוריאוגרפיה לריקוד של נגואה מתוך אחד הסרטים שלה.... המשך בקר שמח מאוד !!!! קרם אלפסי

טוראלה

New member
אל חינה

קרן הקטע שעליו רקדה נגואה הוא אל- חינה- al- hinna של עבד אל ווהאב. את הביצוע הספציפי הזה אינני מכירה אך יש ביצוע נפלא בדיסק שברשותי של simon shaheen

keren alfasi

New member
תודה, תודה!

כבר הולכת לחפש את הדיסק. הביצוע הזה של נגואה היה ממש יפה עם המקהלה ששרה... אולי עוד אמצא אותו... תודה קרן אלפסי

condis

New member
תמרה, כל מילה בצבע!

כשמצאתי את הקטע הזה ממש הצתמררתי מכיוון שהיא בעיני באמת אלילה אמיתית, וכל מה שהיא נתנה בקטע וידאו הזה זה ממש סוכריות של נגוואה, כל מיני ניואנסים בריקוד שלה. בקיצור מלכה אמיתית! ולמי שלא אהב את נגוואה כאן יכול להתענג על הקטע הזהhttp://www.youtube.com/watch?v=qv8s1cHFYt8

י ע ל י ק

New member
תגידו - זה נדמה לי

או שהיא מזיזה את החזה? ז"א לא את הכתפיים ואז התנועה עוברת לחזה, אלא את החזה עצמו? לפחות כך זה נראה לי מהקליפ הזה

י ע ל י ק

New member
ועוד יותר מהקליפ

כשהיא רוקדת בשמלה הירוקה מאותו העמוד ביוטיוב (אני לא מצליחה להכניס לינק בעצמי
)

ליעליק - הסבר על הסגנון של נגוואוה

ליעליק (לדעתי זאת הפעם המליון שאני כותבת על נגוואה וממש נאלצת להגן על הסיגנון בחירוף נפש, אבל זה שווה) זאת לא רק נגוואה, יש המון רקדניות מסוגה, פשוט הן לא התפרסמו כמוה, אבל נגוואה מיצגת בסגנונה תקופה שלמה של ריקודי בטן שהיו מאוד מקובלים באותה התקופה - שנות ה 70. אתם צריכים להבין שנגוואה מייצת את הסגנון האותנטי, ריקוד שבה מחיקוי של הסביבה, של רקדניות אחרות, ריקוד מהש'כונה, ריקוד מרחוב. סגנון ריקוד הבלאדי שבו רוקדת נגוואה הוא אינו סגנון ריקוד מסוגנן, כמו הסגנון של סמיה ג'אמל וכל שאר הרקדניות מאותה התקופה (שנות החמישים). רקדניות כמו נגוואה לא למדו בלט, גז, פלמנקו, מחול מודרני. יעליק, הזזת החזה היתה מאוד מקובלת בתקופה הזאת, רק בשנים האחרונות, אם כניסתן של האמריקאיות לג'אנר הזה, החלה "עידונציה" עידון של התנועות, כמו : הזזת הכתפיים ולא את החזה, רגליים צמודות וכו' וכו' מה שקורה בשנים האחרונות לדעתי, התרחקות מהמקורות האותנטייים של הריקוד ונוצר איזשהו סוג של ריקוד שהוא ריקוד כל כך אחר לטעמי ולא תמיד אני אוהבת. מרוב תיכמום, מרוב תנועות, מרוב רצון להרשים בידע ובאוסף של התנועות - לא רואים ריקוד! גשרים, נפילות על הריצפה, נחשים יוצאים מתוך המעיים - פנימה החוצה, שימי ברזילאי, שימי ספרדי, שימי פה ושימי שם ומכל מה שיש - זה סלט אחד של של מה? של ידע. אבל אין את הנשמה האמיתית של מהות הריקוד. נגוואה רקדה בטבעיות, אבל כשהיא הגיע לקהיר מפלסטין כמובן שהיא התאמנה אצל טובי המורים וכתבו לה את הכוריאוגרפיות טובי הכוריאוגרפים במצרים וכל דום וכל טאק היה במקום, אבל ניתן לראות בבירור מהיכן היא באה. ותמיד אפשר היה לראות בריקוד שלה את הריקוד הש'כוני וזה מה שיפה בנגוואה. כתבתי כתבתי, ויש לי תחושה שאני לא מצליחה להעביר את המסר. טוב יאללה ביי

juditta

New member
../images/Emo41.gif כתבת יפה וברור

והצלחת להעביר יפה מאוד את המסר

למעלה