נגד הזרם - חדש כאן

לא אתן לך עצות

אבל אומר לך משהו אחד. אני מגיע ממשפחה לא דוסית (אני שונא את המילה הזו) במיוחד. להבדיל ממך, אני לא אנוס מפני אשתי כי אני והיא בעניין הזה באותו ראש. אבל דע לך, בשבוע האחרון אני עומד בפני טלטלה עזה מכיוון המשפחה שלי. טלטלה שהגעי בזמן הכי לא נכון בחיי בגלל דברים שלא אכנס עליהם בפורום. לחצים נפשיים שיכולים להביא אדם כמעט למצב של אי שפיות. צריך באמת להיות חזק ומאוד חזק לעבור את זה בשלום. חשבתי שאני חזק, אני עדיין חושב. אבל להגיד לך שזה קל? ממש לא. אני יודע שאחיי ואחיותיי רואים מה אני כותב עכשיו. הם יודעים כבר לאורך זמן מה אני ולימו כותבים בפורום (אגב, תזהרו יותר שלא יעלו אליכם. כי אמנם הם אנשים טובים, אבל רק בשם הדת אנשים טובים יכולים לעשות מעשים רעים. לפחות מה שבעינינו נחזה כמעשים רעים). הם מנסים כל דרך אפשרית, הם עושים המון מניפולציות רגשיות. הם יודעים איך, והכל כמובן בשם האהבה. לשמוע משפט כמו "אבא אמר שהוא אפילו לא יישב עליי שבעה". מבחינתו, מת לא בן. או מעולם לא היה לו. כמו שכתבתי, עצות לא אתן לך, אבל תקח בחשבון הכל.

מסכימה ומוסיפה

לפעמים חושבים שזוגיות איתנה יכולה לעמוד במשברים כגון אבדן אמונה של אחד הצדדים. זה לא תמיד כך - אמונה דתית יכולה לגבור על אהבה, על צדק, על יושר, על אנושיות. היא יכולה להביא אנשים טובים לעשות דברים נוראים. חשבתי שאני דוגמא למה כדאי לשתף את בן הזוג. ייתכן - ימים יגידו - והמקרה שלי יהווה סימן אזהרה לכל האנוסים באשר הם, שעדיף להישאר עמוק בארון.

mik504

New member
לדעתי אהבה כן גוברת על אובדן אמונה

אם זו באמת אהבה עמוקה וידיעה שהוא האדם שאותו אני אוהב אוהבת ואיתו ארצה להזדקן,אבל כמה כאילו יש בעולמינו ובמיוחד בעולם החרדי???? ולכן רובינו נצטרך לקחת בחשבון שאחרי הגילוי הפיצוץ יגיע משני הכיוונים,גם מצידה שלא יהיה לה קל לחשוב שהיא חיה ותחיה עם מישהו לא דתי וגם מצידך שזה קשה לחיות עם מישהו שאתה מתבייש לחלל שבת או שאר מרעין בישין לידו... רוב הסיכויים שזה יהיה גירושין והיפרדות בסופו של דבר

לימו' וחוזר בלי תשובה

אינני יודע מה אתם חווים בימים אלו (אגב חוזר, מה הקשר של אחיך ואחיותיך למה שכותבת כאן לימו'?) מנסיוני אכן עדיף להשאר בארון עמוק כל עוד לא החלט על שינוי דרסטי

אין זוג הדומה למשנהו

לא נראה לי שניתן להמליץ על דרך נכונה בשאלה האם לספר לבן זוג או לחלופין להישאר בארון על סמך ניסיון ספציפי. אמת, שניסיונות העבר יכולים להעשיר את המתעניינים, 'אבל' ללא מידע אישי על חיי בן הזוג (זה מידע בד"כ חסוי לחלוטין), המידע שתקבלו לוקה בחסר. אל תחשבו שאם אתם פוגשים בבן זוג שצלח בהצלחה את הודעת האמת לבן זוגו, הוא חכם יותר, מוצלח יותר וכו'. בס"ה נסיבות חייו הן שונות.

לחוד

New member
../images/Emo45.gif

(ומה לעשות, אנו מלאי קנאה גם על נסיבות חיים שונות).

mik504

New member
ברור שאין הכוונה של איש לומר מה לעשות

או איך לעשות, רק שיסתכל על מה שאנשים עשו וינסה לדמיין האם אצלו זה גם יעבוד בצורה זו או אחרת, רוב הפעמים בחיינו אנו פוחדים מדבר מסויים כאילו הוא נמר גדול שעומד מאחורינו ומאיים עלינו שאם נסתובב אליו הוא יטרוף אותנו ואז כשאנו מסתובבים אליו ומביטים לו בעיניים פתאום הוא לא כזה מפחיד , ובאה ההקלה שנגמר הדבר המעיק והמפחיד הזה, ובשביל האומץ להסתובב צריך חיזוקים ואת זה אנחנו תורמים בסיפורי חיינו ברור שכל אחד יעשה רק מה ש"נוח" לו באותו הרגע ,והרגע הוא עניין כל כך תזזיתי ומשתנה ואי אפשר לדעת מה יהיה מחר,

כמו שכבר כתבתי למעלה

אני שיתפתי וזה התקבל בהמון הבנה, אבל אני מודע לזה שזה ממש חריג, ודרך אגב זוגתי שתחי' ממש אבל ממש דוסה.

לחוד

New member
../images/Emo201.gif לך ../images/Emo201.gif לזוגה

כואב מאוד לשמוע. לבי לבי אתכם.

sec op

New member
../images/Emo201.gif מצער לשמוע...

מקווה שאתה שואב חיזוק מאיתנו. עצה שלי: כדי להוריד קצת מהלחץ, תנסה להבהיר בעדינות, שגם ללחץ שלהם עלול להיות מחיר, אם הלחץ יהיה בלתי נסבל, אתה עוד עשוי לעשות את הצעד בגלוי...

../images/Emo127.gif הילדים הילדים

הם בטוח מבינים שלחץ יכול לגרום להפיכת השינוי לגלוי. הם לוקחים סיכון לאבד (מבחינתם) גם את הנכדים. חוזר, קח
גדול. אני בטוחה שתצא מחוזק מהתקופה הלא פשוטה הזו.

הילה134

New member
וואוו..זה לא קל.

מה עם לנסות לרמוז לאשה בכל מיני דרכים את הכיוון שלך?זה לא שייך..?

למעלה