נבצרות זמנית

לא, רק קראת להעניש אותו

מיד כאשר הוגשה נגדו תלונה. ובואי לא ניתמם- אני מעדיף את חזקת החפות מפני שאני שייך למין הנמצא בסיכון גדול יותר שיוגשו נגדו תלונות שווא, ואת מחזיקה בדרישה האבסורדית לפיה פתיחת חקירה היא סיבה להענשה מפני שאת שייכת למין החשוף יותר לעבירות מין.

shellyland

New member
היכן קראתי להעניש אותו?

קראתי לו לבחור באפשרות ההתפטרות, על מנת שדברים לא יגיעו לכדי הביזוי אליהם הם הגיעו. כפי שעשה שר המשפטים לשעבר, שאינני יודעת אם הוא אשם או חף מפשע, אך מבחינה ציבורית הוא מהווה דוגמה למינהל תקין.

אז ככה:

אם הנשיא יודע שעבר עבירה, עליו מבחינה מוסרית להתפטר גם אם לא נפתחה חקירה נגדו. אם לא- אז אני מודה, מודה, מודה לנשיא שלא נכנע להתקפות הפופוליסטיות נגדו ולא התפטר, ובכך שמר גם על זכויותי. פיטורי אדם הם עונש. אלא אם כן הוא רוצה שיפטרו אותו.

אלי ו.

New member
לא מגינים על קצב

מגינים על זכויות אזרח של חשודים ומגינים על נורמות של ממשל תקין. זו חוכמה קטנה מאוד להגן על זכויות אזרח של מי שברור לנו שהוא צדיק וחף מפשע. החוכמה היא להגן גם על זכויות של מי שחשוד בעבירות חמורות. אני מאוד חושש מיצירת נורמה בה יש דרישה מכל איש ציבור שמעלים חשדות נגדו להתפטר. במצב כזה, אם שר המשטרה מעונין לעשות רפורמה במשטרה מספיק שבכירים במשטרה יפתחו בחקירה נגדו ומייד הוא יאלץ להתפטר, שר משפטים דעתני יועף מתפקידו לאחר שיתפרו לו תיק (לא, אני לא מדבר על רמון) וכו' וכו'. בדמוקרטיה אמורים להיות בלמים ואיזונים, אם פתיחת חקירה בידי המשטרה מספיקה להשעיית פוליטיקאי, אנחנו נותנים למשטרת ישראל כח עצום. גם אם אתה סומך בעיניים עצומות על המשטרה, עדיין זה לא תקין לתת לה את הכח הזה. הייתי מציע שהכח הזה יתחלק לפחות בין שתי זרועות, המשטרה והיועץ המשפטי לממשלה. רק לאחר חקירת המשטרה והחלטת היועהמ"ש להגיש כתב אישום יש מקום לדרוש מאיש ציבור להתפטר.

יחבא

New member
צקצקצק

נדמה לי שכבודו שוכח שכל פוליטיקאי וכל איש ציבור נמצא בעמדת כוח מהסוג שכנראה לא ממש חופפת את הניסיון שללנו כאזרחים מן השורה. הטענות שאתה מעלה כאן באופן שיטתי אינן דמוקרטיות מפני שהן מתעלמות מאחריות האיש למעמד בו הוא נמצא, לתפקיד אותו הוא ממלא. הוא לא אזרח מן השורה, צר לי להודיע לך, הוא אזרח עם זכויות יתר. הוא זכה בפריבלגיות ולכן חובתו כלםפיי הרבה יותר גבוהה מהרגיל, אשר על כן, אם דבק בו כתם שערורייתי שיבצע את מאבקו כאדם פרטי ולא ישתמש בכספים, באפשרויות שהמעמד מעניק לו, בגללי בחברה דמוקרטית. הנשיא היה צריך להתפטר ברגע שהחל הסיפור הזה. כל מה שהוא עושה מוכיח שהטענה שאתה מעלה שוויה כקליפת השום.

כשייבחר הנשיא הבא

אם לא ימצא חן בעיני, אלך למשטרה ואגיש תלונה לפיה גנב ממני פעם 5 שקלים. הוא כמובן יצטרך להתפטר באותו רגע.

יחבא

New member
האד-אבסורדום שלך

לא כתוב נכון, מנוסח גרוע ומשקלו כמשקל התלונה 'האבסורדית'. צר לי, לא שכנעת אותי עד עכשיו שאני טועה.

האד אבסורדום שלי

מתאר את המצב הנוכחי: עד שמזוז הודיע שהוא יגיש כתב אישום נגד קצב, כל מה שהיה לנו זה הידיעה שיש מתלוננות, והדלפות מהחקירה. פרשת רמון היתה צריכה ללמד אותך עד כמה ניתן לסמוך על הדלפות מחקירות. למיטב זכרוני אתה מורה. אם תלמידה שנתת לה ציון גרוע במבחן תיגש למשטרה ותתלונן שעשית בה מעשים לא יאים, האם תתפטר? האם צריך לפטר אותך מיד? אל תשכח, היא יכולה לגייס עוד כמה חברות שיש להן סיבה לנקום בך.

יחבא

New member
מה הקשר בכלל?

הטענות שלך מערבבות מין שאינו במינו, ובאופן שיטתי אתה מתעלם מהפונקציה הבסיסית של תפקיד ממלכתי בניגוד לתפקיד המורה. זכויות היתר שיש לי כמורה שואפות למינוס זכויות ויותר חובות. הנשיא זוכה לזכויות-יתר בסיסיות ואשר על כן ברגע שיש הודעה על חשד ומהלך רציני בעקבותיו, מה גם שהנשיא משקר בלי בושה על הפגישה עם מזוז, אין מקומו כ-נשיא, אלא רק כאדם הנלחם על חפותו. אני לא יכול לגייס את "התפקיד" כבסיס למאבק על טיהור שמי, הנשיא - אי אפשר להאשים אותו בכלום בתקופת נשיאותו - אתה עדיין לא רואה איך ה- אד אבסורדום שלך מגוחך . אתה לוקח מצב בו התפקיד מעניק זכויות שאזרח מהשורה לא יזכה בהן לעולם ומשווה לתפקיד שמעניק אפס זכויות עודפות?

סליחה?

אני לא מתעלם מכלום. כל אחד מכם- המורה והנשיא- יכול לגרום נזק אם ימשיך לעבוד במקצועו במקרה שהוא עבריין מין. הנזק שאתה יכול לגרום גדול יותר לכמה תלמידת, הנזק שהנשיא יכול לגרום גדול יותר לתדמית המדינה. במציאות, הנשיא ומתקיפיו אכן גרמו נזק לתדמית המדינה. הזכות העודפת היחידה שיש לנשיא היא הזכות לעמוד לדין רק אחרי שיסיים את כהונתו- כאשר לפי פסיקת בג"ץ במקרה קודם, יהיה עליו לעזוב את משרתו עוד לפני שיורשע, אם יורשע (בניגוד לך- שאינך מחוייב להתפטר אם יוגש נגדך כתב אישום). למעשה הזכות הזו תיאורטית בלבד, מפני שבמציאות היא לא מונעת הגשת כתב אישום נגדו.

יחבא

New member
שוב, העיוורון של הטענה ה"אבסורדית"

בהנחה שמישהי או מישהו יחליטו להגיש נגדי תלונה במשטרה [אגב, לא צריך תלונה במשטרה לידיעתך, מספיק שהתלמיד/ה מגיעים למנהל ביה"ס, לאומבוסדמן של משרד החינוך, ואתה מושעה מיידית עד לבירור הענין. יתרה מכך [אם אתה זכאי, כלומר] שמך כבר טונף, ריכלו עליך, הפשיטו אותך ומה לעשות - אין לך מעמד חברתי וכסף כמו שיש לנשיא, כדי שיפעילו בלשים ויכתימו את המתלוננות נגדי. שוב אתה משחק במגרש המשחקים של ההיתממות ה"משפטית" תוך התעלמות מוחלטת מהמצב הקיים, אולי כי אינך מכיר אותו.

ולהזכירך

לך יש ארגון מקצועי רב עוצמה שיחזיר אותך לעבודה, עם פיצוי כספי (אמנם חלקי) על התקופה בה לא עבדת- ולגבי שמך המוכפש, גם שמו של הנשיא מוכפש עכשיו. ההבדל בינו ובינך הוא שוב לרעתו, מפני שאותו מכירים בכל מקום.

יחבא

New member
להזכירך, שאירגוני ה"רב עוצמה"

לא מצליח להעלות את המשכורת שלי כבר כמה שנים. להזכירך, שלו קצב היה עוזב את בית הנשיא מרצונו, והיה יוצא זכאי - מי היה מעז עוד לומר משהו עליו- הוא היה נבחר לנשיא עד סוף ימיו. כלמור, אם תלך אתי בקטנות המגוחכות האלה - אני פיצוי חלקי, הוא פיצוי שלם וענק. ואתה יודע מה? כאן חוץ מהאונס, חטאו הגדול ביותר, ועל זה אני מלין כל הזמן. הוא משתמש במוסד הנשיאות כדי להגן על עצמו. אני לא יכול להשתמש ב"ארגון" שלי או במקצועי כשמשעים אותי מיידית כמעט. תעשה לי טובה, באמת.. אם מטרת השיחה עכשיו היא מאבק כוח, אז בוא נחליט שניצחת, אם השיחה היא בירור ענינים, ברור לגמרי לי לפחות, שאין לך שמץ של מושג מה קורה בחדרי מורים, זכויות מורים ומנהלים בבתי משפט. אם "הארגון" שלי הוא "רב עוצמה" אז נראה לי שאינך מודע לחולשתו הבסיסית והמהותית.

תזכיר לי כמה מורים פוטרו

בשנים האחרונות, כולל כאלה שמבחן הוכיח שהם לא יודעים את החומר שהם אמורים ללמד?

יוסי ר1

Active member
אמור נא לי, והיכן היית כשטענתי

לפני כמה שרשורים שעבריין מין - פדופיל - אינו יכול לעסוק בנושאים שכוללים טיפול בציבור, במיוחד ציבור שעבר טלטלה רגשית כחזרה בשאלה. טענו כאן כנגדי שאני מערב מין בשאינו מינו, והיותו של אדם פדופיל אינו גורע מזכותו/יכולתו/מוסריות עיסוקו בטחום זה, ועוד עם בני נוער.

שוב אני צריך להזכיר?

אותו פדופיל לכאורה לא הורשע בשום דבר, והשתמשת בו כדי לנגח את ארגון הל"ל.

יוסי ר1

Active member
אני שואל אותך עכשיו שאלה תאורטית

לאור תשובתך ליחבא, ולא מנסה לברר כאן הורשע או לא הורשע, או קשור או לא קשור לארגון זה או אחר: האם ראוי בעינך שאדם שהתברר שהנו פדופיל יעסוק בטיפול בבני נוער במצוקה רגשית וחברתית, דוגמת חוזרים בתשובה או חוזרים בשאלה?

תלוי.

אם הורשע, במה הורשע ואתה יודע מה- אם הוא נמשך לילדים בני 6, הוא זקוק לטיפול. אם מימש את המשיכה, הטיפול צריך להנתן לו כאשר הוא בבית סוהר. אבל מי אמר שהוא מהוה סכנה למבוגרים, כל עוד אנחנו יודעים שהוא לא מנסה לשכנע אותם שתשמיש עם ילדים בני 6 זה בסדר גמור?

יוסי ר1

Active member
אתה מיתמם או מתחכם.

אני שאלתי על "התברר כפדופיל" ואתה תולה זאת בהרשעתו בכך. היותו של אדם פדופיל, אינה תלוייה בהרשעתו. לפעמים מספיקה עדותו שאילו המעשים שהוא עושה, ואינך צריך להמתין להרשעה. להבנתי, פדופיל אינו רק מי שעושה מעשיו עם בני 6, ישנם עוד גילאים שאינם אדם מבוגר אבל עדיין נוער צעיר. אבל הבנתי את הכוון שאתה מוביל אליו.אתה מודה שמורה עבריין מין מהווה סיכון לתלמידותיו, אבל מתפתל כשאני מפנה את הדיון לסמכות חינוכית שעוסקת בחזרה בתשובה/שאלה ולא בהוראה רשמית. לנוחות שנינו, אני מצטט את דבריך מהם הסקתי את קביעתי: "כל אחד מכם- המורה והנשיא- יכול לגרום נזק אם ימשיך לעבוד במקצועו במקרה שהוא עבריין מין. הנזק שאתה יכול לגרום גדול יותר לכמה תלמידת, הנזק שהנשיא יכול לגרום גדול יותר לתדמית המדינה" סוף ציטוט.

למעלה