נבצרות זמנית

יוסי ר1

Active member
נבצרות זמנית

שבתי הביתה, וגיליתי כי טלטלה חדשה/ישנה פוקדת אותנו, אישום של נשיא המדינה באונס. רציתי לאמר כאן כי כגבר אני חש השפלה, על כך שאדם במעמדו יכול להגיע לשיא השפלות כאונס - דיוטא שאין תחתונה הימנה. במחשבה שניה, על כל גבר שמואשם באינוס יש לחוש כך. נוסף לכך, רציתי לאמר, כי בהיכירותי את אפיו של הפורום, אין לי ספק כי חלק מהתגובות לאישום יעסקו בעצם האישום ובמעמדו של הנשיא, וחלק יהיו הודעות היתוליות ורמיזות הנוגעות לאופי האישום. אשר על כן, אני מודיע מראש על נבצרות זמנית מיכלתי להתבדח. אישום זה אינו נושא להתבדחויות, ועל כן אני משעה עצמי לזמן בלתי מוגבל מהשתתפות בעליהום שמן הסתם יחגוג כאן עוד מעט.

ואני רוצה לומר משהו אחר

כל אנשי הציבור המתראיינים אומרים "אני מקווה שבמשפט תוכח חפותו" ואני מאד מקווה שלא. אם תוכח חפותו במשפט יהיה זה גרוע יותר מאשר אם יורשע - זה יוכיח שטפלו עיו אשמת שווא, שהגישו כתב אישום במקום שאין הוכחות, ושהיועץ המשפטי לממשלה , המשטרה והפרקליטות פועלים ממניעים זרים. אני גם לא מקווה שיורשע אני מקווה שהאמת תצא לאור

masorti

New member
ואני רוצה להזכיר לכולם...

שהנשיא לא אמור "להוכיח את חפותו" במשפט. התביעה אמורה להוכיח את אשמתו מעל לכל ספק סביר כדי שיורשע. ואם התביעה תיכשל במשימתה, הנשיא נחשב חף מפשע גם אם לא הוכיח דבר וחצי דבר.

אתה צודק כמובן, אולם

אם האשמה לא תוכח, סימן שאסור היה להגיש כתב אישום. מיד הוודאות הנדרשת במקרה של נשיא צריכה להיות כמעט וודאית.

יוסי ר1

Active member
האמנם הנשיא לא אמור להוכיח

את חפותו? במידה והתביעה תכשל, ולא תצליח להוכיח את אשמתו מעל לכל ספק סביר, שוב יווצר מצב של "כשר אבל מסריח". וכל מי שעמד ליד איזה געפילטע פיש שנשכח לשבוע במקרר, יודע שבמקרה הזה זה הרבה יותר מסריח מכשר, וכל מה שרוצים זה רק להתרחק במהירות, לא משנה כמה הכשרים היו רשומים על האריזה. מה שצריך כאן ו הכרעה חד משמעית. אני מקוה שהנשיא יעשה ויצליח להוכיח שאכן טפלו עליו עלילה והוציאו דיבתו רעה. אבל אם לא כך יעשה, אזי אני מקווה שהתביעה תוכיח שאת הצדק היא מביאה, ושהשופטים יקבעו חד משמעית את אשמתו. בנושאים הללו, אסור שיישאר תחום אפור. כאן הדברים צריכים להיות ברורים כצילום מול השמש - שחור או לבן, ללא שום גווני ביניים.

אני ממש מקווה שלא

אם חלילה יתברר שטפלו על הנשיא עלילה כזו בשיתוף המשטרה והפרקליטות, וכך הצליחו להביא להדחתו תהיה זו שערורייה גדולה יותר מהאונס, שאחרי הכל אינו אלא עברתו של אדם אחד לא ראוי ולא קנוניה חובקת עולם

יוסי ר1

Active member
נו, אני מניח ששנינו באותה אמונה,

שעד כדי כך המדינה עדיין לא כל כך מושחתת. מצד שני, לך תדע, לפחות לגבי אחד מאיתנו, מוכח שהוא סתם תם...

פחחחחחחח.

זוכר את החתימה הקודמת שלי? אז אם הנשיא יורשע זוהי הוכחה ניצחת להיותם של השופטים שלו חלק מהקונספירציה.

יוסי ר1

Active member
הקונספירציה היחידה כאן היא

שמישהו לקח ניק שאין שני לו, "שפם המקובלים", שינה לו זהויות אינסוף, ועשה אותו עד מדינה. בושה וחרפה!

יוסי ר1

Active member
הוא שאני טוען:

אחד מקובל עם שפם, אחד פגע רע, ואחד נו, איך קראו לו ההוא, שעדיין יש הטוענים שמעשיו במערת המכפלה הוא קונספירציה של השב"כ... (אל תיקח אישית כמובן)

רק אתה גולדשטיין זוכר

את ניקיך, חתימותיך וזהויותיך לשעבר. היה כאן פעם אחד, שפם המקבולים היה שמו, שהלך לבלי שוב, שהבין את זה.

shellyland

New member
ומה עם יזוכה מחמת הספק?

ומה אם יזוכה מחוסר ראיות? ומה אם יזוכה סתם? האם בכל מקרה בו יזוכה הנשיא, תהא זאת הוכחה לכך שטפלו עליו עלילת שוא?

shellyland

New member
אל תשכחו שיש מצב

בו לא תוכח אשמתו מעל לכל ספק סביר בבית משפט פלילי, אך היא כן תוכח בבית משפט אזרחי, עליו לא חלה חובת הספק הסביר. מה אז?

shellyland

New member
מכיוון שאין לי סמכות שיפוטית

זה לא באמת משנה מה הוא היה מבחינתי.

יחבא

New member
אני עם שלי בסיפור הזה

מספיק כבר להגן על הפרציפלוכ הזה משה קצב. אפשר לחשוב איזו אושייה אנושית ראוייה לחיקוי הוא היה אם בכלל. קטנותו עולה ברגע שלא הדיח את עצמו מהנשיאות עד אשר יתברר אם כן אם לאו, אחלא הוא משתמש במוסד הנשיאות כקרני המזבח. לא צריך מבחינתי, ובהחלט אני הולך בעקבי כותבי המאמרים של 'הארץ' היום, שיורשע ו/או יזוכה. הוא כבר גרם לנזקים עצומים, כמו חברו לסיעה אהוד אול-מארט.

ואני נגד שניהם.

עכשיו קצב חייב לעוף- ואני מתנגד לגישה של שלי, לפיה ברגע שנפתחת חקירה נגד גבר בעבירת מין (קצב, רמון) או טוענים נגדו טענה על עבירת מין (השוטרים שפינו עברייניות בעמונה) הוא אשם עד שהוכחה חפותו.

shellyland

New member
לא טענתי מעולם שהוא אשם!

ואין כל קשר להיותו גבר. לשיטתי, גם ברגע שתפתקח חקירה בעבירת מין נגד אישה,המשמשת גם כשרת המשפטים או כנשיאת המדינה, יהא עליה להתפטר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה.

למעלה