נבחרת ישראל אחרת

אלדד27

New member
לא ברור לי שיתוף הפעולה שלך

עם האנשים שמפגינים רמה נמוכה עד כדי בחילה בפורום הזה. לא חבל על המאמצים? הייתי מצפה מהפורום שלכם, שמייצג את "ישראל אחרת", ליישם הלכה למעשה את ה "אחרת" גם בפורום. לנהל פה דיונים ברמה גבוהה, ולא לתת לילדים מתלהבים לצעוק פה שטויות נוסח "כל ישראל אחרת הם הרצליאנים מטופשים", או "יו איזה כיף שבועז נול היה איתי בבית הספר". זה הופך את הפורום שלך מפורום רציני לעוד פורום לתיכוניסטים. חשבתי שמטרת הפורום היא לדון בענייני המפלגה, ולא להוות במה לשטויות.

נבחרת ישראל אחרת

להלן רשימת המועמדים, בעשירייה הראשונה, לכנסת ה-16 מטעם "ישראל אחרת"תץ: 1. בועז נול- רווק, יליד שנת 77´, בוגר תיכון "היובל", הרצליה. סגן (מיל´) חיל המודיעין, במהלך שירותו הצבאי מילא תפקידי פיקוד והדרכה שונים. יו"ר תנועת התעוררות מובילת המאבק לגיוס בחורי הישיבות ושיפור תנאי חיילי המילואים. סטודנט ללימודי תואר ראשון במשפטים וממשל במרכז הבינתחומי- הרצליה. ממייסדי תנועת "ישראל אחרת", וכיום יו"ר המפלגה. 2.איתן גינזבורג- רווק, יליד שנת 77´, בוגר תיכון "אוסטרובסקי", רעננה. סגן (מיל´) משטרה צבאית, במהלך שירותו הצבאי מילא שורה של תפקידי פיקוד והדרכה שונים, ביניהם מפקד בקורס קצינים של המשטרה הצבאית וסגן מפקד בסיס בחיפה. סטודנט ללימודי תואר ראשון במשפטים וממשל במרכז הבינתחומי-הרצליה. שימש כדובר אגודת הסטודנטים של המרכז הבינתחומי-הרצליה. עד לאחרונה מנהל חברה המייבאת תכשירים מתחום רפואת העור. ממייסדי תנועת "ישראל אחרת". 3.איתי בן-חורין- רווק, יליד שנת 78´, בוגר תיכון ה"ראשונים", הרצליה. סמ"ר (מיל´), במהלך שירותו הצבאי שירת בסיירת מגלן בתפקיד פיקודי. סטודנט ללימודי תואר ראשון למשפטים באוניברסיטת תל-אביב. ממייסדי תנועת התעוררות מובילת המאבק לגיוס בחורי הישיבות ושיפור תנאי חיילי המילואים. חבר בחוג הידידים של ארגון "אמץ לוחם". עד לאחרונה עבד כמנהל פרוייקטים בחברה מובילה בארץ בתחום הייעוץ האסטרטגי-תקשורתי. ממייסדי תנועת "ישראל אחרת". 4.עופר אבן, עו"ד- יליד שנת 67´, נשוי ואב לשלוש בנות. בוגר תיכון הגימנסיה הריאלית , ראשון לציון. בעל תואר ראשון למשפטים מאוניברסיטת תל אביב, בעל תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. משנת 01´- 98´ יו"ר בהתנדבות של עמותת חיים למען ילדים חולי סרטן בישראל. כיום עו"ד-שותף במשרד עו"ד גולדפרב, לוי ערן ושות´. שותף מרכזי בהצלחת "ישראל אחרת" מתחילת דרכה. 5.איל נוה- רווק, יליד שנת 76´, בוגר תיכון ע"ש גינצבורג, יבנה. סמ"ר (מיל´), בוגר סיירת מטכ"ל. סטודנט ללימודי תואר ראשון במשפטים וממשל במרכז הבינתחומי-הרצליה. מנכ"ל תנועת "התעוררות", לשעבר. ממייסדי תנועת "ישראל אחרת". 6. מירי רוסמן- רווקה, ילידת שנת 78´, בוגרת תיכון אולפנת אמית, באר שבע. שירתה כמורה חיילת במסלול "ארץ מורשת" של צה"ל. בעלת תואר ראשון לעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן-גוריון. עובדת במחלקה לעבודה קהילתית בבאר שבע, במסגרת עבודתה היא רכזת פרוייקט "אינטגרציה חברתית וזהות יהודית" של שותפות 2000, ורכזת מוקד קהילתי להורים לילדים בגיל הרך מקהילת יוצאי אתיופיה. מרכזת את מרחב דרום של "ישראל אחרת" ושותפה מרכזית להצלחת התנועה מתחילת דרכה. 7.אייל יהודה גור- רווק, יליד שנת 74´, בוגר הישיבה התיכונית-עירונית "יבנה", חיפה. סמ"ר (מיל´), חיל הים בתפקידי אג"מ ומטה. חבר לשעבר, בהנהגה הארצית של תנועת "דור שלום". חבר בצוות המייסד להקמת "פורום מנהיגות למען החינוך". מיוזמי מוסד טקס "מתנדב השנה". מנהל קריאייטיב בחברת מקאן/פסיפס-שירותי תקשורת לציבור החרדי. ממייסדי תנועת "ישראל אחרת". 8.אפי שקד- רווק, יליד שנת 74´, בוגר תיכון ה"ראשונים", הרצליה. סרן (מיל´) חיל הים, בוגר קורס חובלים מילא שורה של תפקידי פיקוד בחיל. סטודנט ללימודי תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים, כסטודנט מצטיין החל כבר את לימודיו לתואר שני בכלכלה באוניברסיטה העברית. רכז מתנדבים במסגרת תוכנית פרח, במעון "אתנחתא" לילדים במצוקה קשה בירושלים. מרכז את מרחב ירושלים של "ישראל אחרת", שותף מרכזי בהצלחת התנועה. 9.דני פרישמן- רווק, יליד שנת 78´, בוגר תיכון ה"ראשונים" (במסגרת פרוייקט מחוננים), הרצליה. סמ"ר (מיל´) חטיבת הצנחנים, את שירותו העביר כלוחם ומפקד ביחידת ה"עורב" החטיבתית. סטודנט ללימודי תואר ראשון בתקשורת ומנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים. תקציבאי בחברת פרסום, קד"מ והפקה. ממייסדי תנועת "ישראל אחרת". 10.קובי אלנבוגן- רווק, יליד שנת 79´, בוגר תיכון "אוסטרובסקי", רעננה. סמ"ר (מיל´) חטיבת הצנחנים, את שירותו העביר כלוחם ומפקד ביחידת החה"ן החטיבתית. בעל אות הצטיינות מנשיא המדינה על שירותו הצבאי. סטודנט ללימודי תואר במשפטים וממשל וסגן יו"ר אגודת הסטודנטים, במרכז הבינתחומי-הרצליה. לשעבר, פעיל בתנועה לאיכות השלטון ובעמותת VOTE וממייסדי תנועת "ישראל אחרת".

מקודם היה happy hour

וכמו שבטח שמת לב, מחקתי כמה הודעות שלא הובילו לשום מקום. לילה טוב ותודה על תשומת הלב

hungry penguin

New member
מי מהם...

מי מהם זה זה הקרח הקשוח שבתשדירים אומר שי"א תשמש כקטליזטור בכנסת?

ronen1981

New member
../images/Emo13.gif בועז נול מועמד מספר 1.

אגב ידידי אם אתה רוצה באמת לעזור לשינוי המלצה לי אליך . 1)כנס לאתר שינוי הרשמי תקרא את המצע במלאו תרפרף בהצעות החוק של שינוי ותקרא את שלושת הגליונות הארחונים של השינוי. 2)כנס לפורום של שינוי ותקרא את ההמאמרים וההודעות הנבחרות. 3)עזוב תפורום הזה ותתרכז בפורומים אחרים ובמענה לכתבות מגמתיות בעיתונים ברשת ותצטרף לפעילות השטח הקרובה לביתך.

hungry penguin

New member
יפה

אלא שאם היה לישראל אחרת סיכוי הייתי מעדיף אותה על שינוי. אז אתה פונה לאדם הלא נכון :)

user32

Well-known member
מנהל
שימו לב שרק במקום השלישי יש לוחם

כרגיל, אנחנו לוחמים במילואים נדחקים אחורה על ידי אנטרסנטים שמנסים לתפוס עלינו טרמפ. מי הם בכלל נול וגינזבורג שיספרו לי על הנטל של המילואים? מתי שכב בועז נול במארב בעזה? (אני הייתי לפני בערך חודשיים) אף פעם לא אהבתי שוטרים צבאיים (מלשינים למיניהם) ואין לי כוונה להצביע לאחד כזה עכשיו (איתן). חבורת ג´ובניקים מרעננה רוצה לנהל לי את החיים, נו באמת..

אלדד27

New member
תגובה לשניכם

למרות ששניכם מצביעי שינוי כמוני, אתם מזעזעים אותי. לא כל מי שמנהל את המדינה חייב להיות אקדמאי, ולא כל מי שמנהל את המדינה חייב להיות לוחם. אלו שתי גישות שאין להן מקום. יש אנשים מוכשרים ביותר שיכולים להוביל את המדינה. אני לא חושב שחבורת טירונים פוליטיים יכולה ככה סתם להרים פה מפלגה משמעותית - אני חושב שהם צריכים להגיע דרך מפלגות גדולות - אבל בכל זאת, אתם שופטים אנשים לפי היותם לוחמים ו/או אקדמאים? זה לא שונה בעיניי מהתבטאויות מוזרות נוסח "יו, איזה כיף, בועז נול היה איתי בביצפר, אני תומכת בו...". אנשים פה מחזיקים בפרמטרים מאוד מוזרים לבחירה או לאי בחירה של אדם כזה או אחר. איפה פרמטר השחיתות? איפה פרמטר הנסיון הפרלמנטרי? איפה פרמטר ההזזה של דברים בפועל?

user32

Well-known member
מנהל
פספסת את הטענה שלי

אין לי בעיה עם פוליטיקאים חסרי רקע צבאי (שמעון פרס מהמוכשרים שביניהם). העניין הוא שחבורת ישראל אחרת טוענת שהם שונים: הם אנשי שטח אמיתיים, המילואימניקים המוחים על שחיתות הפוליקאים. לפחות אם אין להם ניסיון, הייתי מצפה למצוא אנשי שטח אמיתיים ולא חבורת דמגוגים שאפילו את המעט שרוב בני גילם עשו הם לא עשו. בקיצור, לא רק שהם כמו כולם הם גם חסרי ניסיון בנוסף לכל

user32

Well-known member
מנהל
ועוד דבר

לדעתי אקדמאי זה תנאי הכרחי (למעט מקרים בודדים) להנהגה. מה לעשות, בעולם המודרני חוסר השכלה מראה על רמה אנטלקטואלית מסויימת שאין לה מקום בבית הנבחרים. ניסיון הוא תנאי הכרחי בראש ובראשונה וכבר ראינו את התוצאות של ברק-ביבי לוחם זה לא קריטריון לכלום, אבל מי שמנופף במאבק למען הלוחמים, ומתיימר להיות אחד מהם, מן הראוי שלפחות יהיה אחד בעצמו. אחרת הוא פשוט רמאי. אם שמעת את נול נואם על הסבל והקושי שלו ושל חבריו ל"נטל" המילואים הייתי מתפקע מצחוק (מאחר והוא עשה כמה ימים בודדים מאז שהשתחרר).

user32

Well-known member
מנהל
ביל גייטס הוא לא פוליטיקאי

בתור מתכנת שמתמחה במערכות מיקרוסופט אני יכול להעיד ששליטתו של ביל גייטס בתכנות מוטל בספק. תקרא על ההסטוריה של מיקרוסופט ותראה מי באמת עמד מאחורי הפיתוח של דוס. ביל גייטס הוא בעיקר מכונת שווק מוכשרת ולא צריך ללמוד בקולג´ בשביל זה.

אלדד27

New member
אני מכיר היטב את ההיסטוריה שלו,

כולל את GWBASIC שכתב במו ידיו, ושכולנו עבדנו איתה בימים עברו. ביל גייטס אדם מוכשר ביותר, מעבר להיותו איש שיווק מוכשר. ודווקא יהיו מספיק אנשים שיחלקו עליך בעניין זה, ויגידו שבשביל שיווק חייבים תואר. בכל אופן מדובר באדם מוכשר מבלי שיהיה לו תואר. הדרישה לתואר לכל פוליטיקאי נראית לי מיותרת.

ronen1981

New member
אני פוסל את ישראל אחרת.

מהרבה מאוד סיבות אם תרצה אחלק איתך אותם במסרים שכן פה איך לומר מצנזרים אותי באופן ברוטלי חסר רחמים.

אלדד27

New member
אתה יכול לפסול את ישראל אחרת,

אבל למה לדבר בכלל על סיבות לא נכונות כמו היותם ג´ובניקים או שרובם לא סיימו תואר? אלו שטויות שלא קשורות לניהול מדינה.

ronen1981

New member
אלדד.

USER דיבר על היותם לא קרביים לא אני . אני מדבר על כך שמדובר באנשים מאוד צעירים שמה לעשות חסרי ניסיון ורקע המוכיח כי הם ראויים לכהן כחברי כנסת,ואדם המצביע להם במידה רבה כמו אדם הקונה חתול בשק שכן הוא לא יודע מה יקבל באמת. מה שכן אני יודע זה שבינתיים גם המועמד הקודם וגם זה הנוכחי מטעים את הציבור במכוון וזה כבר בעיני מוריד מערכם (והבאתי הוכחות שמנהלת הפורום טרחה למחוק כמובן.) גם מנהלת הפורום עצמה אמרה דברים שאדם הגון היה מתביש בהם. כעת יש להם כמה רעיונות שבעיני הם פשוט מסוכנות וכתבתי על כך אבל לדעתי החלק מהם לפחות לא פה כי נמחקו.

אלדד27

New member
מה שהפריע לי בדבריך,

אם תעלה קצת למעלה בשרשור, זה שאמרת שהם לא סיימו תואר ראשון, כאילו ש*זה* המדד להצלחתם בניהול המדינה. את זה אני לא מקבל. יש מדדים רלוונטיים, ויש מדדים שאינם רלוונטיים. זה הכל. קראתי את המצע שלהם, ואין להם שום רעיונות מסוכנים. על מה אתה מדבר? במקסימום, המצע שלהם מאכזב כי הוא לא נחרץ מול הכפיה הדתית, אלא מנסה להלך בין הטיפות כדי לרצות את כולם, ומצד שני יש בו כמה נקודות שהן בגדר סיסמאות בלבד ("חלוקת העוגה התקציבית בצורה הוגנת", בלי שום פירוט), אבל את זה אפשר לומר על כל מצע - כולל מצע שינוי. אני החלטתי למי להצביע על בסיס עקרוני ביותר. בדקתי את המצע של ישראל אחרת, בדקתי את המצע של שינוי. ראיתי במשך השנים האחרונות מה שינוי עשתה, וזה מצא חן בעיניי. לא אהבתי את ההתנתקות של "התעוררות" מהמפלגה היחידה שתמכה בהם באמת. גם מרצ לא עמדו לצידם. רק שינוי עשו זאת, ובסוף ישראל אחרת בוחרת להשמיץ את שינוי. זה מביך בכל קנה מידה אפשרי, וחבל שהם עושים זאת. באמת חבל. הם קוראים לאנטי-פוליטיקה ובהתנהגותם הזו הם מפגינים פוליטיקה מהסוג הנמוך ביותר. אבל בסה"כ מדובר בחבורת צעירים אמביציוזיים, שיש להם אידיאולוגיה יפה, ואני מקווה שהם יתפתחו לאט לאט ואולי יזיזו דברים לטובת כולנו במשך הזמן. בינתיים היחידים שיש להם את הכוח לעשות את זה הם שינוי, ולכן אני אצביע להם.

ronen1981

New member
הינה משהו שכתבתי בעבר.

לא מפורט כמו הגרסה המקורית אבל הרעיון הכללי מובן. פורסם: שבת דצמ´ 28, 2002 00:07 נושא ההודעה: מפלגת פתק לבן. -------------------------------------------------------------------------------- היתי בדילמה האם לטרוח ולהתיחס לרעיון להצביע למפלגה הזו ובסוף החלטתי שאתיחס.(אם מישהו תוהה מדוע אני קורא לה פתק לבן זה משום שהיא לא עוברת אחוז חסימה ולו בסקר מיצג אחד וברוב המכריע של הסקרים היא מקבלת 0 מנדטים כולל סקר גדל ורחב של סוף שבוע זה חודש לפני הבחירות ,אפילו במדגם הלא מיצג באינטרנט ב YNET (ציבור שפוטנציאלית סיכוי שיתמוך בה גדול יותר ) היא בקושי מקבלת את אותם 2 מנדטים כאשר עלה ירוק מקבלת כ7 מנדטים ושינוי היא המפלגה הגדולה ביותר ) על תמימות ומפלגת הפתק הלבן. חשוב להבין הם כלל לא מדברים על אנשים מקצועיים לועדות הכנסת או לכנסת (הרשות המחוקקת) , הם לכל היותר מדברים על לכאורה אנשים מקצועיים "לא פוליטים" (הדבר הכי מצחיק ששמעתי בחיים שלי ולחשוב שיש אנשים מספיק תמימים לקנות את זה וחשובים שיש יצור שכזה.) לתפקידי שרים מטעמם עוד דבר תמים לחשוב ששר מקצועי נטול יכולת פוליטית יצליח לשמר תקציבים למשרד שהוא אמון עליו. ושוב אם אכן היו באים בשם דגל המקצועיות היו מריצים אכן לכנסת רשימה של אנשים מקצועיים עם רקורד עשיר של ניסיון עשייה והשכלה שיכולו להיות אנשים ראויים בכנסת ובועדות . אבל מה התשובה שלהם? להריץ בני 24 25 לכנסת שבמקרה הטוב יצאו אתמול חמים חמים מהאוניברסיטה. ולא די בכך. בקצרה ישראל אחרת לפי הצהרות האנשים והפעילים ממה שהבנתי (דבר שגרם לכך שחשכו עיני) מדברת על כך שח"כ יוגבל לשני קדנציות ועוד שח"כ יהיו צעירים מאוד יחסית. מה הדבר גורר שכל פעם אתה מקבל אלמונים לכנסת שלא תדע איך יפעלו והם בעצמם לדעתי תמימים מידי יהיו בכנסת וחסרי ניסיון במשחק הפוליטי (הפרי עדיין לא הבשיל ולכן לא כדאי לאכול אותו גם אם נניח שהכוונות שלו טובות) . נניח ואיתרת אדם עם פוליטיקה מעשית מאוד נכונה וטובה ובעל יכולת כישרון לקדם אותה אז יש לך אינטרס שיישאר וימשיך לפעול ואתה תפעל להישארותו. ובאותה מידה הפוך אם תראה אנשים לא ראויים תשאף לנפות אותם . אבל כשהתהליך יוצר חלופה גבוהה זה פוגע מאוד אתה תקבל אלמונים כל הזמן ופוליטיקאים טובים יצאו מהפוליטיקה בגלל קביעה שרירותית. החוכמה היא ליצור קריטריונים של בדיקה לח"כ ולהשאיר את הטובים ולהוציא את הרעים ולא להוציא את הטובים עם הרעים ולהכניס חדשים ששוב יהיו תערובות של טובים ורעים. דמיין לעצמך קופסה עם שני כדורים בצבעים שונים כחול ואדום אם כל הזמן תשאף להוציא רק אדומים ולהכניס רק כחולים סביר להניח שהרוב בקופסה יהיו כחולים אבל אם אתה כל פעם מוציא אדומים וכחולים ומכניס אדומים וכחולים הקופסא תהייה בסופו של דבר עם יותר אדומים ופחות כחולים ממה שיכלה להיות. למי שלא הבין אדום זה רע וכחול זה טוב. עוד משהו פסול שעשה לי שחור בעיניים הרצון לגרום לכך שממשלה לא תיפול על רוב של שבעים ומשהו חברי כנסת הדבר נותן כוח רב בידי ממשלות מיעוט ובמיוחד בידי מיעוטים קיצונים ומשחק לידי גורמים אנטי ציונים שמאל רדיקאלים

למעלה