נבחרי העשור שלי -

Or Amit

New member
נבחרי העשור שלי -

כמו שאתם אולי זוכרים לפני כמה ימים התייעצתי אתכם לגבי בחירת שני שחקנים נוספים ל-25 הטובים בעשור שלי (או ליתר דיוק 25 הבולטים בעשור). הפרויקט קצת התעכב (סיבות טובות - סיימתי סוף סוף את התואר באופן סופי, מצאתי עבודה ונסעתי לחגוג את שני הסעיפים הקודמים
) אבל הנה אני מגיש לכם את שני החלקים הראשונים - הפוינט גארדים והשוטינג גארדים. אתם מוזמנים להביע את דעתכם, הפרויקט המלא יעלה בסופו של דבר לבלוג שלי.

Or Amit

New member
פוינט גארדים

5. גארי פייטון – הישגים קבוצתיים: זכה באליפות עם מיאמי ב-2006. הגיע לגמר עם הלייקרס ב-2004. הישגים אישיים: הוביל את הNBA באסיסטים ובשלשות בשנת 2000. נבחר לאול-סטאר ב2000-2003. נבחר לחמישיית ההגנה הראשונה של הליגה ב2000-2002 נבחר לחמישיית הNBA ב-2000. חמישיית הNBA השניה ב-2002. חמישיית הNBA השלישית ב-2001. עונת השיא: שנת 2000 במדי סיאטל. 24.2 נקודות, 8.9 אסיסטים, 6.5 ריבאונדים פייטון הגיע אמנם לשיאו המקצועי בתחילת העשור, אבל היה שחקן משמעותי גם בקבוצות הבאות בהן שיחק, ובעיקר זכור מהקדנציות בלייקרס (בקבוצת ה'גאלאקטיקוס' בה חבר עם קארל מאלון לקובי בראיינט ושאקיל אוניל בדרך להפסד בגמר לדטרויט) וממיאמי (שם שיחק תפקיד משני בהצגה של שאקיל ודוויין וייד). הרכז ההגנתי הגדול האחרון, שהיה מצוין גם בצד ההתקפי (למעלה מ-20 נקודות ו-8 אסיסטים למשחק ב-4 העונות הראשונות של העשור) אך בשיאו עמדו בינו לבין האליפות מייקל ג'ורדן והבולס (כאשר הגיע לגמר עם הסוניקס). אילו הבחירה הייתה נעשית רק על פי חמש השנים הראשונות של העשור היה ודאי מדורג גבוה יותר. פרש לאחר עונת 2006-7. 4. ג'ייסון קיד – הישגים קבוצתיים: הגיע לגמר עם ניו ג'רזי ב-2002 ו-2003. הישגים אישיים: הוביל את הליגה באסיסטים ב2000, 2001, 2003, 2004. הוביל את הליגה בחטיפות ב-2002. נבחר לאול-סטאר ב-2000-2004, 2007, 2008 נבחר לחמישיית ההגנה הראשונה של הליגה ב-2001, 2002, 2006 נבחר לחמישיית ההגנה השניה של הליגה ב-2000, 2003, 2004, 2005, 2007. נבחר לחמישיית הNBA ב-2000-2002, 2004. נבחר לחמישיית הNBA השניה ב-2003. עונת השיא: שנת 2002 במדי ניו ג'רזי: 14.7 נקודות, 9.9 אסיסטים, 7.3 ריבאונדים קיד עדיין מחפש את טבעת האליפות שלו במדי דאלאס, אבל ברור שגם השיא שלו כבר מאחוריו. בשיאו היה בכיר הרכזים בליגה, ושחקן אול-אראונד מצויין, אשר באמת עושה את השחקנים סביבו טובים יותר. את העשור הזה החל בפיניקס, אז הגיע לניו ג'רזי וסחב אותה פעמיים לגמר, שם נכנעו פעם אחת ללייקרס (באליפות השלישית) ופעם אחת לסן אנטוניו וכך נתקל בשתי השושלות המפוארות של העשור. בנוסף לקיד רקורד מרשים בנבחרת ארה"ב כאשר באליפות האחרונה פרש את חסותו על הכוכבים הצעירים. 3. כריס פול – הישגים קבוצתיים: טרם הגיע לגמר הליגה. הישגים אישים: הוביל את הליגה באסיסטים וחטיפות ב-2008, 2009 מחזיק בשיא הNBA להכי הרבה משחקים עם חטיפה אחת לפחות (108) נבחר לאול-סטאר ב-2008, 2009 נבחר לחמישיית ההגנה הראשונה של הליגה ב-2009 נבחר לחמישיית ההגנה השניה של הליגה ב-2008 נבחר לחמישיית הNBA ב-2008 נבחר לחמישיית הNBA השניה ב-2009. עונת שיא: שנת 2008 במדי ניו אורלינס: 22.8 נקודות, 11 אסיסטים, 5.5 ריבאונדים למשחק. כריס פול לא כאן בגלל מה שהוא עשה על המגרש, למרות שזה לא מעט, אלא בעיקר בגלל שהוא הצליח להפוך להיות המשיח של עיר שלמה. ניו אורלינס בחרה אותו באותו קיץ נוראי של הוריקן קתרינה, והנאמנות שלו לעיר ולקבוצה הפכה אותו להיות גדול מהשחקן (הגדול בפני עצמו, כאמור) שהוא היה. פול גם הוכיח שכמו רכז אמיתי הוא באמת מסוגל להפוך את החברים שלו לטובים יותר. אמנם בעונה האחרונה חלה נסיגה קלה במצבה של הקבוצה, אך לא מעט מכך ניתן לתלות בחוסר הודאות הכלכלית שנוצרה עקב המשבר הכלכלי האחרון (ניו אורלינס הושפעה מהמצב בצורה הקשה ביותר). הוא רק בן 24 וסיכוי גדול שנראה אותו במיקום גבוה גם בדירוג בעוד עשור. 2. צ'אנסי בילאפס – הישגים קבוצתיים: זכה באליפות עם דטרויט ב-2004. הגיע לגמר עם דטרויט ב-2005. הישגים אישיים: MVP של סדרת הגמר ב-2004. נבחר לאול-סטאר ב-2006-2009 נבחר לחמישיית ההגנה השניה של הליגה ב-2005,2006. נבחר לחמשייה השניה של הליגה ב-2006 נבחר לחמישיה השלישית של הליגה ב-2007, 2009 עונת השיא: שנת 2006 עם דטרויט: 18.5 נקודות, 8.6 אסיסטים, 3.1 ריבאונדים למשחק. אם בתחילת העשור היו מצביעים על צ'אנסי בילאפס כשחקן שייסיים שני במצעד הפוינט גארדים הגדולים של העשור, סביר להניח שהיינו מתייחסים לכך בביטול. בילאפס בילה את שלוש העונות הראשונות של העשור כרכז מחליף בדנבר (ועם פציעה שהשביתה אותו לכ-70 משחקים) אח"כ רכז מחליף במינסוטה, ורק בעונת 2002-2003 חתם בדטרויט והאגדה החלה. בכל עונה מ-6 העונות שבילה בדטרויט, בילאפס לקח את הקבוצה שלו עד לגמר האיזורי, כשב-2004 – עונת השיא של ה'באד בויז' החדשים – הוא סוחף אותם עד לאליפות במה שהיה תחילת התפרקות השושלת של הלייקרס, וזוכה בMVP של הגמר. בתחילת השנה שעברה היה בצד הנכון של הטרייד שהחזיר אותו לעיר הולדתו דנבר (שם גם החל את הקריירה) כשהוא לובש את המספר של סמל אחר של דנבר – ג'ון אלווי, הקווטרבק האגדי של הברונקוס – לקח גם את כרמלו אנתוני ויתר החברים עד לסדרת גמר המערב מול הלייקרס והשלים בכך 7 שנים (לפחות) ברציפות בגמר איזורי. בילאפס הפך ב7 השנים האלו לסמל העבודה וההתמדה כשבשנה שעברה הוא מוסיף גם את הפרס על אזרחות טובה לרקורד המרשים שלו. 1. סטיב נאש - הישגים קבוצתיים: לא הגיע לגמר הישגים אישיים: MVP של הליגה ב-2005, 2006 הוביל את הNBA באסיסטים ב2005-2007. הוביל את הליגה באחוזי עונשין ב-2006 נבחר לאולסטאר ב2002,2003, 2005-2008 נבחר לחמישיה הראשונה של הליגה ב2005-2007 נבחר לחמישיה השניה של הליגה ב2008 נבחר לחמישיה השלישית של הליגה ב2002, 2003 עונת השיא: 2007 במדי פיניקס, 18.6 נקודות, 11.6 אסיסטים, 3.5 ריבאונדים למשחק. למרות שהקודמים לפניו ברשימה הציגו רקורד מרשים יותר מבחינת תארים קבוצתיים, הרי שסטיב נאש הוא הרכז היחיד העשור הזה שזכה לתואר MVP (את אלן אייברסון, שזכה גם הוא בתואר, אני מחשיב כשוטינג גארד). נאש – אם להשתמש בניסוח פלצני מעט – היה למעשה מימוש של רעיון. הוא פרח תחת מייק ד'אנתוני בפיניקס, כשהוא והמאמן מביאים לשלמות את פילוסופית ה7SOL (שבע שניות או פחות) – הפילוסופיה של מייק ד'אנתוני שגורסת כי קבוצה יכולה להגיע ליעילות מקסימלית אם היא זורקת בשבע השניות הראשונות של ההתקפה. הפילוסופיה הזו הביאה את נאש לשני תארי MVP, וגרמה לפריחת שחקנים אחרים – ג'ו ג'ונסון, בוריס דיאו, קווינטון ריצ'ארדסון, שון מאריון – כולם שחקנים שפרחו בפיניקס, ומתוכם רק ג'ונסון הצליח לשמור על אותה הרמה גם אחרי שעזב. נאש וד'אנתוני למעשה הביאו לפריחה המחודשת של הסגנון המהיר בNBA, ועל זה – לא פחות מאשר על שני תארי הMVP שלו – אני מדרג את נאש ראשון. נאש הוא אולי האנטי-תיזה המוחלטת לבילאפס שנמצא מקום אחד נמוך יותר. שחקן שהגיע להישגים אישיים מרשימים, תוך הצגת סגנון כדורסל התקפי מוחלט. ככל הנראה נאש כבר לא יזכה באליפות, אבל עדיין, לטעמי, הוא הפוינט גארד הטוב ביותר בעשור האחרון.

somone141

New member
הכפפה BY FAR מבחינתי

השנה שבה התחלתי לאהוב NBA הייתה קצת לפני שגארי פייטון הוביל את הסוניקס לפיינלס. מהרגע הראשון שראיתי אותו - התאהבתי בו ובסגנון המשחק שלו. לא רק רכז שעושה את האחרים לטובים יותר, גם קלעי סופר מוכשר, יד טובה מבחוץ, משחק פוסט אפ כמעט מושלם ל-PG, שחקן חכם בצורה בלתי רגילה, קורא ת'משחק על עיוור, ווינר גדול, תשוקה אדירה למשחק - הרכז האולטימטיבי בשבילי. השילוב בינו לבין קמפ היה אחד הנדירים שיצא לי לראות, פשוט התאהבתי בסוניקס בזכות שני אלה, תענוג רצוף היה לצפות בהם. בגלל שלא ממש יצא לי להתרשם מספיק לעומק ממג'יק, והאמת שגם לא התחברתי אליו מהמעט שכן ראיתי, מרשה לעצמי לומר שפייטון הוא גדול ה-PG בכל הזמנים.

אתה יכול להגיד "גדול הרכזים שאני מכיר לעומק"

בס"ד אך אינך מכיר מספיק רכזים כמו מג'יק, אוסקאר רוברטסון, בוב קוזי, אייזיאה ת'ומאס, וולטר פרייזר, וסטוקטון, אז אינך יכול לומר על פייטון או כל רכז אחר שהוא הרכז הטוב בכל הזמנים.

endorms

New member
כריס פול לא שייך לכאן

עם כל הכבוד ליכולות שלו הוא שייך יותר לרשימה של העשור הבא. איך אפשר לשים אותו לפני טוני פארקר שזכה בארבע אליפויות וב-MVP של סדרת הגמר? לפני סם קאסל שנתן עשור מרשים של כדורסל הרחק מאורות הזרקורים? ואם פול כאן אז איך זה שדרון לא כאן? מכל מקום, העונה האחרונה של פול הייתה מאכזבת מאוד מבחינה קבוצתית. הנתונים האישיים היו שם אבל הוא לא הצליח לחבר סגל מאוד דומה להישגים אפילו קרובים למה שהלך עונה לפני כן. בעיניי עיקר האשמה נעוצה בו. אנדרה מילר. דרק פישר. אפילו בארון דייויס נתן יותר עונות טובות מכריס פול. מכל מקום, קבל שוב ח"ח ענק על ההשקעה. היה כיף לקרוא.

bostonForever

New member
כריס פול?!? לפני קיד?!??? לפני פייטון???

על מה ולמה? לדעתי צ'ונסי מספר אחד. אמנם הרבה פחות נוצץ מסטיב נאש אבל ווינר מדהים, משחק גם הגנה ועונד טבעת לאצבעו עם השם שלו רשום עליה בענק. נראה לי שהייתי מכניס את הצפרדעון מסן אנטוניו במקום פול שעדיין לא שייך לכאן.

בחירתי

בס"ד 1. קיד. 2. נאש. 3. בילאפס. 4. פארקר. 5. פייטון. פול צעיר והשאיר חותם ממשי רק לקראת סוף העשור.

די לשנאת הזרים

גארי פייטון הוא לגמרי ניינטיז - מאז שעזב את סיאטל הוא הפך ללא רלוונטי. דרון וויליאמס כבר יותר ראוי. אבל הכי חשוב - מה עם טוני פרקר? ה-PG עם הכי הרבה נצחונות (או לפחות % נצחונות הכי גבוה) בעשור הזה לא נכנס לרשימה?

Or Amit

New member
שוטינג גארדים

5. מאנו ג'ינובילי הישגים קבוצתיים: זכה באליפות ב-2003, 2005, 2007 עם סן אנטוניו הישגים אישיים: השחקן השישי של העונה ב-2008. חמישיית הNBA השלישית ב-2008 אולסטאר ב-2005. עונת השיא: 2008 עם סן אנטוניו 19.5 נקודות, 4.8 ריבאונדים, 4.5 אסיסטים אחד מהסמלים הגדולים של הקבוצה של סן אנטוניו בעשור הזה. היה סמל ללא מעט מגמות שראינו – חזרתו של הגארד מהספסל – שנחשב בדטרויט של 'הבד בויז' ושתי האליפויות לחשוב מאד - להיות שחקן מרכזי (בחמש השנים האחרונות של העשור כל הזוכים בתואר השחקן השישי של העונה היו גארדים כאלה. גם השנה המועמד הראשי לזכיה בתואר – ג'מאל קרופורד מאטלנטה – הוא בדגם הזה), וכמובן לפלישה הלא-אמריקאית (כלומר לא ארה"ב-ית) הגדולה. ג'ינובילי זכה במדלית הזהב עם ארגנטינה ב-2004 כשהוא זוכה בMVP של הטורניר. המהלך הזה בעצם שם את החותמת הסופית על ג'ינובילי שהפך לשחקן חשוב בליגה. 4. וינס קארטר הישגים קבוצתיים: לא הגיע לגמר הישגים אישיים: זוכה תחרות ההטבעות ב-2000 חמישיית הNBA השניה ב-2001 חמישיית הNBA השלישית ב-2000 נבחר לאולסטאר ב2000-2007 עונת השיא: עונת 2007 עם ניו ג'רזי – 25.2 נק', 6 ריב', 4.8 אס' למשחק. וינס היה התקווה האמיתית הראשונה של טורונטו, החזיר לאופנה את תחרות כשזכה בה ב-2000 עם דאנקים מדהימים, ואח"כ קיבל פרסום די שלילי כאשר בתחילת עונת 2004-5 עשה 'שביתה איטלקית' ודרש טרייד. טורונטו שלחו אותו לניו ג'רזי, שם שיתף פעולה עם ג'ייסון קיד ועם הזמן חזר להיות אחד הכוכבים הגדולים של הליגה. שנה שעברה, כשניו ג'רזי נכנסה לבניה מחדש היו לא מעט קולות שטענו שקארטר יחזור לסורו, אבל קארטר הפך להיות המנהיג של הקבוצה צעירה הזו. בקיץ האחרון ניו ג'רזי החליטו להעביר את קארטר והחוזה שלו, וקארטר מצא את עצמו באורלנדו. מקום 3- אלן אייברסון הישגים קבוצתיים: הגיע לגמר עם פילדלפיה ב-2001. הישגים אישיים: MVP ב-2001. מלך הסלים של הליגה ב-2001, 2002, 2005 אולסטאר בכל העשור חמישיית הNBA הראשונה ב-2001, 2005 חמישיית הNBA השניה ב2000, 2002, 2003 חמישיית הNBA השלישית ב-2006. MVP של האולסטאר ב-2001, 2005 עונת השיא: 2005 עם הסיקסרס: 30.7 נקודות, 4 ריבאונדים, 7.9 אסיסטים את הקריירה של אייברסון צריך לחלק לשתיים: הראשונה כוכב העל השני (לצד שאקיל אוניל) בתקופה של פוסט-ג'ורדן. אייברסון נתן השראה ללא מעט אנשים בעולם עם סגנון משחק בלתי מתפשר ועם המון נשמה. החיסרון הפיזי הברור שלו (סה"כ 1.80 וכ-80 ק"ג) יחד עם העובדה שתמיד נלחם לשחק גם בזמן פציעות הפכו אותו לחביב האוהדים בפילדלפיה. והתקופה השניה שבה דעך לאיטו בדנבר, ואח"כ התרסק בדטרויט (מספר המשחקים המצומצם ששיחק בממפיס והחזרה לפילי לא נחשב לצורך הדיון). אייברסון היה הנציג הרועש והלא מתפשר של 'דור ההיפ-הופ' שנכנס לליגה, וגרר אחריו לא מעט תגובות – הן מצד הציבור והן מצד הליגה (למשל קוד הלבוש שהונהג בעשור האחרון, או המזכר שהליגה שלחה בקשר לכדרור של אייברסון). אחרי שהוביל את פילי לגמר החלה בעצם התקופה הפחות טובה בה הסתכסך עם המאמן, אבל תמיד נשאר נאמן לקבוצה. בדנבר התחבר לכרמלו אנתוני, והפך איתו לאחד מהצמדים ההתקפיים הבולטים בליגה. את הפינאלה לעשור עשה בדטרויט, שם הסתכסך שוב עם המאמן על רקע סירובו לעלות מהספסל. אייברסון מקווה לסיים את הקריירה איפה שהחל אותה – בפילדלפיה – ואולי לגיבור המקומי יהיה הפי-אנד. 2. דוויין וייד: הישגים קבוצתיים: אליפות עם מיאמי ב-2006. הישגים אישיים: MVP של הגמר ב-2006. מלך הסלים של הליגה ב-2009 חמישייה ראשונה של הליגה ב-2009 חמישייה שניה של הליגה ב-2005, 2006 חמישייה שלישית של הליגה ב2007 חמישיית ההגנה השניה ב-2005, 2009 חמישיית הרוקים ב-2004. עונת השיא: 2009 עם מיאמי: 30.2 נקודות, 5 ריבאונדים, 7.5 אסיסטים למשחק. הנציג הראשון של הדראפט הגדול של העשור הזה – דראפט 2003. וייד היה הראשון שהגיע להישגים אמיתיים כשלקח יחד עם שאקיל וצוות מסייע מזדקן אבל מלא לב את מיאמי לגמר, שם הפך פיגור 0-2 לדאלאס לניצחון 4-2 בסדרת הגמר וזכה בתואר הMVP של הגמר. עם השנים הפך להיות אחד הסקוררים הגדולים בליגה, אבל ללא שאקיל לא יכל לשחזר את ההישג מ-2006. 1. קובי בראיינט הישגים קבוצתיים: אליפות עם הלייקרס ב-2000-2002, 2009 הגיע לגמר עם הלייקרס ב-2004, 2008 הישגים אישיים: MVP ב-2008 MVP של הגמר ב-2009 MVP של האולסטאר ב-2002, 2007, 2009 אולסטאר בכל העשור מלך הסלים של הליגה ב-2006, 2007 חמישיית הליגה הראשונה ב-2002-2009 חמישיית הליגה השניה ב2000, 2001 חמישיית ההגנה הראשונה של הליגה ב-2000, 2003, 2004, 2006-2009 חמישיית ההגנה השניה של הליגה ב-2001, 2002 עונת השיא: 2008 עם הלייקרס: 28.3 נק', 6.3 ריב', 5.4 אס' למשחק המספרים מדברים בעד עצמם. אחד משלושה-ארבעה מתמודדים על תואר שחקן העשור, בראיינט היה שייך לשושלת הראשונה של הלייקרס בתור כינור שני לשאקיל אוניל ובשנתיים האחרונות – מאז שהנהלת הלייקרס צירפו אליו את למאר אודום, אנדרו ביינום ולבסוף גם את פאו גאסול – מתחיל לבנות שושלת חדשה, הפעם כשהוא בתפקיד הראשי. הצליח לנער מעליו את פרשת האונס (ממנה יצא זכאי) ואת הצל של הצורך להיות 'הג'ורדן הבא' והראה לקראת סיום העשור סימנים רציניים מאד של התבגרות ומנהיגות. גם היום הוא כנראה אחד משני השחקנים הטובים בליגה יחד עם לברון ג'יימס.

somone141

New member
2006 הייתה עונת השיא של קובי

כמעט 36 נק' למשחק, פשוט מטורף והזוי, עם 5 וכמעט 5 אס'. הוא היה בזון מפלצתי אז, לא שהיום הוא פחות טוב... אבל אם התכוונת להצלחה קבוצתית, אז זה סיפור אחר..

ThEgReEnKiNg

New member
../images/Emo45.gif ודעה

אני חושב שוינס קרטר מדורג ממש גבוה מדי , וריי אלן צריך להיות שם במקומו. אפשר לטעון גם שמאנו מדורג גבוה מדי.

זה גם מבחינת חשיבות לכדורסל

למאנו יש תא כל הקטע האירופי לטובתו (אי יודע שהוא מארגנטינה, אבל את הקריירה שלו הוא עשה באירופה), ולקארטר יש את הדאנקים שלו ואת הטירוף סביב ההופעה שלו בתחרות ההטבעות ב2000

ThEgReEnKiNg

New member
נו באמת..

מה אכפת לי שקרטר דאנקר יוצא מן הכלל , זה לא שהוא המציא משהו חדש. היו דאנקרים אדירים גם לפניו. למען השם ריי אלן בדרך להיות קלע השלשות הגדול בהיסטוריה , הוא לא נופל מקרטר מבחינת ממוצעים. הוא עולה עליו ברמת ההישגים. לא רואה שום סיבה שקרטר יהיה מדורג לפני ריי אלן.

Or Amit

New member
אני לא חושב

מפתיע אותי שדווקא בתור אוהד טורונטו אתה לא זוכר (או מתעלם) את המעמד הכמעט מיתי שהיה לקארטר בתחילת העשור בטורונטו. למיטב זכרוני הוא העלה את טורונטו לפלייאוף לראשונה בתולדותיה, ולרגעים נראה אפילו כאילו הוא היורש האמיתי של ג'ורדן. בקשר למאנו, יש גם את הסיפור של הפלישה הלא-אמריקאית וגם באמת את החזרת התפקיד של הגארד השלישי לעמדת שחקן מפתח. לא סתם כתבתי שם שחמשת הזוכים האחרונים בתואר השחקן השישי היו גארדים. מאמנים התחילו להעלות שחקנים מוכשרים פחות בחמישיה רק כדי שיהיה להם את האס הזה מהספסל (ראה מקרה ג'יי אר סמית' בדנבר וג'ייסון טרי בדאלאס). אגב, אני ממש, אבל ממש, מתעב את ג'ינובילי. אבל עם כמה שאני לא רוצה להודות בזה התרומה שלו לכדורסל של הNBA בעשור הזה גדול מזו של ריי-ריי שאני מאד מחבב.

ThEgReEnKiNg

New member
לא מתעלם , זוכר טוב מאוד.

הסיבה שאני רואה כדורסל היא וינס קרטר , זוכר מצויין את המעמד שלו בליגה. ואני יודע שהסיכוי שמישהו יוביל את טורונטו לנגיעה מגמר המזרח היא אפסית. אבל ריי אלן פשוט שחקן יותר טוב ממנו , באותה שנה להזכירך מי שהיה בגמר המזרח נגד פילדלפיה היו הבאקס של אלן. אז גם בעונת השיא של וינס קרטר ריי אלן הגיע יותר גבוה ממנו. בגלל שריי אלן אדם מופנם ולא מתלהם ואין לו אישיות מוחצנת אנשים נוטים לשכוח כמה הוא ענק. בקשר למאנו , מבחינת הישגים אתה צודק ויש לו מקום. מבחינת יכולת אני לא כל כך בטוח.

עידו17

New member
ריי אלן מעולם לא הוביל קבוצה בעצמו

באותה קבוצה של מילווקי גלן רובינסון היה משמעותי לא פחות, כשהמוביל האמיתי, מכל הבחינות, היה סם קאסל. קרטר היה שחקן גו-טו בכל מקום בו הוא שיחק - אם הוא היה צריך להיות או לא, זו שאלה אחרת.

ThEgReEnKiNg

New member
היה בסיאטל.

באחת העונות שהמערב היה הכי חזק שאני זוכר , עבר סיבוב ראשון ועשה לספרס את המוות בעונת האליפות שלהם.

ThEgReEnKiNg

New member
בסדר , גם קרטר לא.

לא הבנתי מה ניסית להוכיח? שעדיף להיות גו טו גאי גם אם הקבוצה שלך מפסידה , מאשר להיות כינור שני או שלישי בקבוצה מנצחת? בגלל שריי אלן הסכים לעשות את המעבר הזה ולוותר על האגו , מגיע לו פחות מקרטר?

למעלה