נא עזרתכם

אמא11

New member
היי איתמר שוב../images/Emo13.gif

בנוסף למרכזים לבריאות הנפש שהם בחינם, אתה יכול לשאול במוסד בו הינך לומד. לפעמים יש טיפולים באוניברסיטה או במכללה עצמה. אפשר לפנות לדיקנט הסטודנטים ולהתעניין. בהצלחה תמי

itamar258

New member
נא עזרתכם

שלום לכולם , כתבתי בעבר הרחוק בפורום ,אבל אני אספר קצת בכל זאת על עצמי : קוראים לי איתמר בן 25 ,סובל מ0CD בערך 5 שנים , מטופל כרגע בלוסטראל 150 מ"ג (3 כדורים)ליום . הייתי בטיפול CBT שדווקא די עזר אבל הופסק בלית ברירה .. השאלה שלי : יש לי די בעיה חמורה בכל הקשור לפחד מזיהום ומחיידקים : הכוונה שלי היא למשל עם מגבות זה פשוט סיוט למשל בחדר כושר או בכלל כל דבר הכי קטן הופך את המגבת למזוהמת ואז זה מחייב לזרוק אותה לפח . אני מעלים די הרבה מגבות ואמא שלי לא מבינה מה עולה בגורלן
הכוונה לזיהום היא למשל זיעה ,רוק ,סוליה של נעל ,פח ,אסלה ,כיור .שתן . שלא לדבר על רחיצות ידיים עם סבון , אבל בטירוף מה שגורם ליובש ולחתכים ואז זה עוד יותר גרוע כי אסור לי לנגב במגבת ,היא תזדהם ותתלכלך בדם , ואז המחשבות על מה יקרה מתחילות לרוץ .. בקיצור מצב ממש מבאס ,האם אתם חושבים שכדאי להחליף את התרופה ? למשל אם אני נוגע בבית שחי זה מצריך שטיפה , נוגע באיזה פצע ,מצריך גם כן שטיפה או שניים . כל ביקור בשירותים אפילו לפיפי נהיה סיוט כי אולי נגעה בי איזה טיפה ואז צריך לשטוף עם סבון אחרי כל פיפי . למישהו יש רעיון כלשהו ? תודה , איתמר

אמא11

New member
היי איתמר ויום טוב../images/Emo142.gif

בנוסף למה שענו לך כאן לגבי הCBT, ואכן מדובר בטיפול טוב מאד ועם הצלחות, רציתי להתיחס לנושא הטיפול התרופתי. כאשר אתה בטיפול תרופתי, אתה יכול לבדוק עם עצמך האם יש הטבה מאז שהתחלת לטפל (בתנאי שעברו למעלה משלושה חודשים), והאם ההטבה אכן משמעותית. אם אין הטבה משמעותית חשוב לפנות לרופא ולהתיעץ איתו. אנחנו כאן בפורום לא מוסמכים לתת לך עצות אם כדאי להחליף את התרופה ורק רופא יכול להחליט אם להגדיל מינון, להחליף, או להוסיף שילוב. ניכר שאתה מאד סובל ואני מקוה שתרגיש יותר טוב. תמי

itamar258

New member
לגבי הCBT

הטיפול באמת עזר לי בעבר , כרגע מה שמונע ממני לחזור זה בעיקר מניעים כספיים , זה יוצא הוצאה חודשית לא פשוטה בעיקר שאני סטודנט ומממן גם את הלימודים וכו' . האם יש מצב אצלכם שאין איזושהי מחשבה מהדהדת ? ואם בעזרת הCBT אין לכם מחשבות על חיידקים וזיהום נגיד , האם מחשבות טורדניות אחרות מחליפות אותן בהכרח ? או שאתם נטולי מחשבות טורדניות כרגע ?

למעלה