נאציזם ופילוסופיה

Boogieman

New member
בזה בדיוק העניין

אותם רעיונות של אותם פילוסופים יכולים להוביל, צעד אחר צעד, לאידיאולוגיות רחוקות אחת מהשניה כמו הנאציזם והליברליזם. ואכן, במקרים רבים זה בדיוק מה שקרה. זה שגם אחרים שאבו מאותם רעיונות והגיעו למסקנות אחרות, וזה שהפילוסופים עצמם התכוונו למשהו אחר לא סותר את השתלשלות האירועים שהפכה את הרעיונות הנ"ל לנאציזם.
 

קוכולין

New member
אבות הנאציזם היו בדרך כלל בורים

אנשים כמו היטלר, שלא הבינו בפילוסופיה יותר מדי. הרבה יותר מעניין, לדעתי, לראות כיצד פילוסופים מלומדים ודגולים כמו מרטין היידגר, למשל, נשבו בנאציזם ושיתפו איתו פעולה בשקיקה ובהתלהבות. כיצד יישבו את הנאציזם עם עקרונותיהם הפילוסופיים? האם היה בפילוסופיה של היידגר, למשל, משהו שהשתלב עם הנאציזם, שהתאים לו? זה נראה לי מעניין במיוחד.
 

Alles Ist Gut

New member
היטלר

נשא את מהדורת הכיס של "העולם כרצון וכדימוי" של ארתור שופנהאואר במשך כל קרבות מלחמת העולם הראשונה. או לפחות כך הוא סיפר. אצל היידגר לא היה משהו שמשתלב במיוחד, כשהפילוסופיה שלו באותה עת עסקה בנסיונו של האינדיבידואל להשתחרר מאילוצי החברה המודרנית ובתפישה של כל סוג של קולקטיביזם כסכנה, אבל באמצע שנות ה-30 הוא העביר את הפילוסופיה שלו שינויים גדולים בשביל שתסתדר באותה תקופה, כמו למשל הכנסת מושגים בכיוונים 'פולקיים' של "דם ואדמה" וכדומה.
 

Y. Welis

New member
היתה על כך תוכנית פעם בערוץ 8

מלבד היידיגר, כדאי להזכיר את יונג, שאף הוא נטה לכיוון לזמן קצר וחזר בו.
 

I Was Hoping

New member
תודה לכולם ../images/Emo140.gif

עזרתם לי מאוד
אני כמובן אשמח לעוד המלצות. בינתיים אני חיה בעולם של קאנט, ומנסה לחשוב על הקטגוריות של כל התנסות [כששתיתי את הקפה הבוקר, חשבתי על מונחים של זמן? של כמות? של איכות? או שאם לא חשבתי עליהם, זה אומר שלא שתיתי את הקפה? כן, אני יוצאת מדעתי מיד]
 
למעלה