נאט?

roym44

New member
נאט?

האם גיטרה שבאה עם נאט פתוח אפשר להשים לה נעילה או משהו? אשמחאם תגיבו

sheepeH

New member
כמובן שאפשר

השאלה היא למה? קח בחשבון שאם יש לך גשר חצי צף [סטייל הגשר של פנדר] זה לא יעזור בכלל כי המיתרים לא נעולים בצד השני.] נעילת מיתרים עם גשר טיונ-או-מטיק או string through body עוד לא שמעתי כי הגיטרות האלה דיי יציבות בכיוון שלהם [אם הנאט חתוך נכון ויש טיונרים טובים] אבל אממ תמיד אפשר לקדוח בגיטרה למרות שזה סתם בבזבוז

roym44

New member
אבל אמרו לי בגלל הטרמולו

שהנאט פתוח אז זה מוציא כל הזמן מי כיון ושזה נעול אז זה לא

sheepeH

New member
זה לא נכון.

בגשר צף המיתרים נעולם בשני הצדדים, בגשר ובנאט. תזיין את הגיטרה מצידי, היא לא תצא מכיוון. בטרמולו [אגב, אומרים ויבראטו ולא טרמולו] סטייל פנדר הנעילת מיתרים לא תעזור בגלל שהגשר לא ננעל בצידו השני. וטרמולו איכותי לא מוציא גיטרה מכיוון כל כך מהר... [אם יש מפתחות טובים ונאט חתוך בהקפדה]

TheNightcrawler

New member
תקנה ספרזל ננעלים

בשביל המיתרים, ואז הטרמולו לא יצא מכיוון כמו שזה בא מהחנות, זה בושה על פנדר לדעתי, שהם לא מביאים את הגיטרה ככה כבר. וכן אומרים טרמולו, ויברטו זה ההרעדה שעושים למיתרים עם האצבעות בנגינה.

sheepeH

New member
חמוד

טרמולו זה אפקט. משתמשים בטרמולו כדי לתאר צליל שהווליום שלו עולה ויורד במהירות. מאידך גיסא.. ויבראטו מתאר תו שיש לו שינוי בפיץ' - גובה הצליל . שאתה עושה הרעדה למיתר אתה משנה את גובה הצליל [מעלה ומוריד קמעה] ולכן בגשר עם ויבראטו, ברגע שתשתמש בו המתח של המיתרים ישתחרר וכתוצאה מכך גובה הצליל ירד - ויבראטו. ואגב, יש כמה וכמה דגמים של פנדר שבעים עם מפתחות ננעלים של קלוסון, שכאלר וגם ספרזל.

the legacy

New member
חמודה...

תפסיקי לזיין את השכל, בסדר? טרמולו זה מונח מוזיקלי, לא גשר ולא אפקט. כשהמציאו את הגשר של הסטראט או את אפקט ה"טרמולו", קראו להם ככה על שם המונח המוזיקלי הזה.

sheepeH

New member
קודם כל, אני בן

דבר שני, תישמר במילים שלך אם אתה לא מבין... אני יודע שלא קוראים לטרמולו על שם הגשר! אני מסביר שזאת טעות נפוצה להגיד שהגשר הזה הוא גשר טרמולו שהוא בעצם ויבראטו. ויבראטו, מתוך וויקיפדיה: Vibrato is a musical effect, produced in singing and on musical instruments by a regular pulsating change of pitch, and is used to add expression and vocal-like qualities to instrumental music. טרמולו, מתוך וויקיפדיה A regular and repetitive variation in amplitude for the duration of a single note. תבין בעצמך.

Ultra Spidey

New member
ווהו, כמה רעל

טרמולו זה מונח מוזיקלי שמתאר אפקט של צליל עולה ויורד. אפקט לא תמיד חייב להיות במשמעות של Stompbox.

yotamstei

New member
חצי נצל"ש

יש לי פנדר עם פלויד רוז ונאט עם נעילות. את הפלויד קיבעתי בעזרת קוביית עץ ובנועלים של הנאט אני לא משתמש כבר שנים. חשבתי להחליף את הנאט לווילקינסון (ראיתי שיש להם מן נאט עבה כזה שאמור להכנס שם לדעתי). מה דעתכם על הרעיון? האם זה טוב, רע, מכוער? האם הברגים שלהם יושבים באותו מקום או שצריך לקדוח בגיטרה? ובכלל, חוו דעתכם! תודה רבה

למעלה