../images/Emo74.gifבוקר טוב ושבת שלום לכולם פאסטייה מרוקאית
נ.בס אני מכינה אותה ללא הפלפל והכוסברה ובלי השום מתכון טוב לראש השנה שתהיה לנו שנה מתוקה מדבש ולכל עם ישראל שבת שלום פסטייה מרוקאית : החומרים: 500 גרם פרגיות עוף חתוכות קטן 500 גרם בשר כבש טחון 4 בצלים קצוצים 5 שיני שום קצוצות 1 פלפל חריף קצוץ ½ כוס שקדים מולבנים שלמים וקלויים ½ כוס שקדים מולבנים קצוצים ½ כוס אגוזי מלך קצוצים ½ כוס צימוקים בהירים {לא קצוצים…} קליפה מ-1 תפוז מגוררת דק ½ חבילת כוסברה קצוצה 2 כפות דבש 1 כוס שקדים טחונים 1 כף אבקת סוכר לפיזור 1 כף קינמון לפיזור 10 עלי סיגר {או לחילופין אותו מס` עלי פילו בגודל התבנית או המחבת} תבלינים: ½ כפית מלח, ¼ כפית מוסקט, ¼ כפית הל, 1 כפית קינמון, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית זנגוויל { רצוי טרי}. מלח ופלפל לפי הטעם, לתיבול הבשרים בעת הטיגון הראשוני. אופן ההכנה: מכינים את כל המרכיבים בצלוחיות קטנות על השיש. {יקצר וייפשט את העבודה פלאים}. מכינים 2 מחבתות על האש, עם מעט שמן זית. באחת מטגנים את הפרגיות, בשנייה את הכבש הטחון. מתבלים במלח ופלפל כל אחד מסוגי הבשרים. מוציאים ומצננים. מפוררים עד כמה שניתן את בשר הפרגיות לרצועות דקיקות. מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים שום. מוסיפים פלפל חריף ומאדים מעט. מוסיפים את הדבש וכל התבלינים. מוסיפים את האגוזים ,השקדים הקצוצים ו הצימוקים. מערבבים ומחזירים למחבת את הפרגיות המפוררות ובשר הכבש. מוסיפים את גרידת התפוז ועלי הכוסברה הקצוצים. מצננים לחלוטין. מרכיבים את הפסטייה כך: יש אפשרות לאפות את הפסטייה , ויש אפשרות לטגן אותה במחבת {אפייה היא פשוטה יותר}. לוקחים עלה סיגר {או פילו חתוך לגודל מתאים}, מורחים אותו בשמן זית , מפזרים עליו שכבה של שקדים טחונים ומכסים בעוד עלה סיגר. ככה מכינים 5 דפים, כשאנו שמים אותם כבר על התבנית או על המחבת. מניחים את מלית הבשרים על העלה ומשטחים. מכסים את המלית בעוד עלה מוברש בשמן זית. אוספים את כל שאריות העלים מצידי התבנית {או המחבת} לכוון מרכז הפסטייה, ומכסים בעוד עלה אחד, כשאת קצות העלה הזה אנחנו דוחסים בעדינות לדפנות התבנית, ככה שתתקבל פסטייה סגורה ומכוסה . מורחים את כל פני הפסטייה בשמן זית , וכעת לאפייה או לטיגון. אם בחרתם באפייה, אז זה ממש קל, תנור מחומם מראש , בחום 180 מעלות למשך כ-10-15 דקות או עד השחמת הפסטייה. אם אנו מטגנים, אז מטגנים למשך אותו זמן במחבת. אחרי שהעלים מזהיבים מלמטה , אנו הופכים את הפסטייה {בעזרת מכסה סיר גדול , או צלחת, ומגבת}. מחזירים את הפסטייה {בהחלקה} למחבת ,לטיגון נוסף של עוד כ-10 דקות מהצד התחתון {שכעת הפך לעליון, כן?}. בגמר האפייה, {טיגון}, אנו מניחים את הפסטייה על צלחת הגשה, ומפזרים בעדינות קינמון ואבקת סוכר {בדר"כ בצורות שתי וערב} ואז את השקדים השלמים. מומלץ להגיש את זה עם: רוטב מתקתק על בסיס שקדים ואגוזים : לרוטב 1/2 כוס צימוקים שהושרו במים 1 וחצי כוס יין אדום מתוק 1 מקל קינמון 3 כפות סוכר לבן מלח שולחן פלפל שחור גרוס 1 כפית קונפלור 1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים וקלויים (אני אוהבת לטגן אותם במעט שמן זית עד הזהבה קלה, זה משאיר אותם קראנצ'יים ומלאי טעם). אופן ההכנה: בסיר קטן מצמצמים את כל מרכיבי הרוטב (חוץ מהקונפלור) למשך 25 דקות. מערבבים את הקונפלור במעט מים, מוסיפים לסיר בהדרגתיות ומערבבים את הרוטב עד לקבלת סמיכות רצויה. אם רוצים לשדרג מעט אפשר לטגן קודם מעט בצל וכ- 2 שיני שום כתושות , ולהוסיף לרוטב עם קצת פלפל שחור, ואז מתקבל משחק טעמים מתוק- מלוח- חריף ( מהפלפל השחור ואם אתם ממש אוהבים פיקנטי אז הייתי ממליצה להוסיף גם מעט שבבי צ'ילי גרוס, זה ממש יקפיץ את המנה וישתלב נפלא עם המתקתקות של הרוטב). זהו. שיהיה לכם טעים וקל !