ןרדה ונונה נתנו לי רעיון

צהריים טובים לכן, בבוקר הייתי מאוד עסוקה

ולא היה לי זמן לבקר אתכן, הכנתי עוגת תפוחים ולקחתי אותה ל- "צוותא סורגת" לכבוד ראש השנה. נסעתי לשם חילקתי אותה וחזרתי. היום הרכיבו את השיש במטבח יצא מאוד יפה היום ישלימו את הקרמיקה. הנה המתכון לעוגת התפוחים קלה להכנה וטעימה מאוד. 4\3 חבילה מרגרינה או חמאה 4\3 כוס קמח, 1 וניל 1 כף סוכר 1 כף מים מערבבים יחד לבצק קשה ומרדדים לתבנית מתאימה ואופים בחום גבוה עד שמזהיב. קולפים 6 תפןחי גרנד חמוצים מוציאים ליבה חותכים לפרוסות, ומבשלים מעט על אש נמוכה עם מעט קינמון גרידת לימון ו2 כפות סוכרעד שיתרככו שמים את התפוחים על הבסיס האפוי. מקציפים 4 חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף קשה מורחים את הקצף על התפוחים לגובה אחיד בעדינות ומכניסים לתנור החם לכמה דקות עד שהקצף למעלה משחים. בתאבון לשנה החדשה.
 

vardaam

New member
../images/Emo238.gifמזמן לא העליתי מתכון...

והפעם לכבוד השנה החדשה - תוספת מתוקה לאורז צריך : 1 בצל גדול קצוץ לקוביות בינוניות 100 גרם מכל אחד - צנוברים שקדים מולבנים (ללא קליפה) שבבים או פרוסות חמוציות צימוקים בהירים (לא הכהים כי יש בהם גרעין....) בסיר בינוני לטגן בצל במעט שמן רק עד שמזהיב, זהירות שלא יישרף. בינתיים במחבת יבשה קולים לדקה צנוברים ושקדים מוסיפים לסיר עם הבצל מוספים לסיר את החמוציות והצימוקים וטיפונת מים (רק כדי להפסיק את פעולת הטיגון) מכסים את הסיר ומאדים על אש נמוכה כמה דקות רק עד שהחמוציות והצימוקים קצת מתרככים. מוסיפים לאורז מוכן מערבבים בזהירות ומגישים. בראש השנה ובפסח זו המטלה שלי לארוחת החג, אף פעם לא נשאר כלום.... תהנו !
 

NONA1810

New member
ורדה-מצטרפת אליך ומוסיפה מתכון חגיגי

עופיונים ממולאים לחג
 
נהדר ומשדרג את האורז בהגשה ובטעם, חמותי

היתה שמה את האורז בצלחת הגשה גדולה ומפזרת מעל זה את המתכון שלך. אגב המתכון מתאים גם למילוי כתוספת לבשר בקובות ובקישואים. תודה לורדה ושנה טובה
 

שש שבע

New member
יש צימוקים כהים גם בלי גרעין

ככה אני עושה טנזיה, ויש לה הרבה וריאציות, ואפשר להוסיף או לגרוע או להחליף בין המרכיבים (לפעמים מוסיפה שזיפים מיובשים) אני מוסיפה קצת קינמון, וטיפת ג'ינגר, ואני פשוט מגישה מעל האורז, זה יפהפה
 

rulios

New member
ןרדה ונונה נתנו לי רעיון../images/Emo62.gif

מכיוון שעוד רגע החגים כאן ומתארת לעצמי שגם אתן מחפשות מתכונים מיוחדים לקראת ארוחת החג,נשתף זו את זו במתכונים חגיגיים. העיקר שתהיה לנו שנה טובה וטעימה
 

rulios

New member
פילה אמנון../images/Emo76.gif

פילה אמנון במעטפת עלי גפן המרכיבים (ל-10 סועדים): 10 פילטים של אמנון 1 צנצנת עלי גפן משומרים או 20 טריים חלוטים 1/2 כוס יין לבן 1/2 כוס שמן זית 1 לימון, מקולף וחתוך 3 שיני שום, קלופות למצע: 1 בצל סגול קצוץ דק חופן נאה של פטרוזיליה קצוצה 1 מנגו חתוך לקוביות מעט מלח ים פלפל שחור גרוס שמן זית מומלץ: קמצוץ פלפל אדום חריף טרי אופן ההכנה: טוחנים במעבד מזון את הלימון, יין, שמן זית ושום. חותכים כל פילה לחצי לאורך, משרים למספר דקות במרינדה שהתקבלה. עוטפים כל מחצית פילה בעלי גפן, מבריש במרינדה גם מבחוץ ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 10 דקות. מכינים את המצע: מערבבים הכל, טועמים ומתקנים תיבול, מניחים את הפילטים על גבי המצע, בצלחת מרכזית או בצלחות אישיות. מתוך אתר ynet
 

rulios

New member
ניסיתי את המתכון,מומלץ בחום../images/Emo99.gif

קדירת שוקי עוף ביין רימונים, דבש ותבלינים 20 יחידות שוקיי עוף נקיים 1 בקבוק יין רימונים 1 מקל קינמון 2 כוכבי אניס 1 ענף רוזמרין 3 ענפי תימין 3 עלי דפנה 3 פלפל אנגלי 4 שיניי שום קצוצות 1 כפית מלח אטלנטי כוס דבש אופן ההכנה: מניחים את העופות בתבנית גדולה שטוחה. יוצקים את היין ומוסיפים את התבלינים ומשרים. רצוי ללילה קודם. מערבבים לפחות 3 פעמים ומכניסים לתנור, שחומם מראש ל 150 מעלות למשך כשעתיים וחצי מכוסה בנייר כסף לאחר הזמן הנקוב להסיר את הנייר לזגג עם נוזלי הבישול וצולים עוד כ 10 דק' בחום של 180 מעלות. באדיבות שף עדי שוורץ
 
הנה מתכון טעים, שגם ילדים אוהבים.../images/Emo238.gif

מקרונים חומים. המתכון לקוח מהספר "נפלאות המטבח השומרוני שיצא לאור במלאות שנה לפטירתה של בתיה חמותי ז"ל ע"י מכון א"ב חדשות השומרונים. מצרכים: 6 חלקי עוף או יותר(שוקיים, ירכיים ,כנפיים) 1 חב' מקרונים מס' 7 חתוכים (אפשר גם פסטה של אוסם בצורת ביסלי) 3 ראשי בצל גדולים 1 כפית פלפל אנגלי +2\1 כפית קינמון לא הכרחי. 1 כף מלח 6 כוסות מים חמים 2\1 כוס שמן אופן הכנה לקלף בצל, לחתוך לפרוסות, לטגן בסיר עם השמן עד שישחים אבל לא לשרוף. להוסיף 6 כוסות מים חמים ואת חלקי העוף ולבשל מרגע הרתיחה עוד שעה על להבה נמוכה בסיר מכוסה. לסנן את הבצל והעוף ולהחזיר את מי המרק החומים לסיר להוסיף את המלח והתבלינים. לשים את המקרונים החתוכים לתוך המרק החם ולבשל על אש חמה תוך כדי הפרדת המקרונים כדי שלא יהפכו לעיסה. להנמיך את האש ולבשל עד שהמקרונים התרככו. להעביר מיד בתום הישול לצלחת הגשה ולשים מעל את חלקי העוף החומים. לזרוק את הבצל. בתאובון וחג שמח
 

NONA1810

New member
בוקר טוב../images/Emo13.gifאיזה כיף להתחיל ככה

את הבוקר עם מתכונים
טעימים ומגרים
 

pninav

New member
../images/Emo74.gifבוקר טוב ושבת שלום לכולם פאסטייה מרוקאית

נ.בס אני מכינה אותה ללא הפלפל והכוסברה ובלי השום מתכון טוב לראש השנה שתהיה לנו שנה מתוקה מדבש ולכל עם ישראל שבת שלום פסטייה מרוקאית : החומרים: 500 גרם פרגיות עוף חתוכות קטן 500 גרם בשר כבש טחון 4 בצלים קצוצים 5 שיני שום קצוצות 1 פלפל חריף קצוץ ½ כוס שקדים מולבנים שלמים וקלויים ½ כוס שקדים מולבנים קצוצים ½ כוס אגוזי מלך קצוצים ½ כוס צימוקים בהירים {לא קצוצים…} קליפה מ-1 תפוז מגוררת דק ½ חבילת כוסברה קצוצה 2 כפות דבש 1 כוס שקדים טחונים 1 כף אבקת סוכר לפיזור 1 כף קינמון לפיזור 10 עלי סיגר {או לחילופין אותו מס` עלי פילו בגודל התבנית או המחבת} תבלינים: ½ כפית מלח, ¼ כפית מוסקט, ¼ כפית הל, 1 כפית קינמון, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית זנגוויל { רצוי טרי}. מלח ופלפל לפי הטעם, לתיבול הבשרים בעת הטיגון הראשוני. אופן ההכנה: מכינים את כל המרכיבים בצלוחיות קטנות על השיש. {יקצר וייפשט את העבודה פלאים}. מכינים 2 מחבתות על האש, עם מעט שמן זית. באחת מטגנים את הפרגיות, בשנייה את הכבש הטחון. מתבלים במלח ופלפל כל אחד מסוגי הבשרים. מוציאים ומצננים. מפוררים עד כמה שניתן את בשר הפרגיות לרצועות דקיקות. מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים שום. מוסיפים פלפל חריף ומאדים מעט. מוסיפים את הדבש וכל התבלינים. מוסיפים את האגוזים ,השקדים הקצוצים ו הצימוקים. מערבבים ומחזירים למחבת את הפרגיות המפוררות ובשר הכבש. מוסיפים את גרידת התפוז ועלי הכוסברה הקצוצים. מצננים לחלוטין. מרכיבים את הפסטייה כך: יש אפשרות לאפות את הפסטייה , ויש אפשרות לטגן אותה במחבת {אפייה היא פשוטה יותר}. לוקחים עלה סיגר {או פילו חתוך לגודל מתאים}, מורחים אותו בשמן זית , מפזרים עליו שכבה של שקדים טחונים ומכסים בעוד עלה סיגר. ככה מכינים 5 דפים, כשאנו שמים אותם כבר על התבנית או על המחבת. מניחים את מלית הבשרים על העלה ומשטחים. מכסים את המלית בעוד עלה מוברש בשמן זית. אוספים את כל שאריות העלים מצידי התבנית {או המחבת} לכוון מרכז הפסטייה, ומכסים בעוד עלה אחד, כשאת קצות העלה הזה אנחנו דוחסים בעדינות לדפנות התבנית, ככה שתתקבל פסטייה סגורה ומכוסה . מורחים את כל פני הפסטייה בשמן זית , וכעת לאפייה או לטיגון. אם בחרתם באפייה, אז זה ממש קל, תנור מחומם מראש , בחום 180 מעלות למשך כ-10-15 דקות או עד השחמת הפסטייה. אם אנו מטגנים, אז מטגנים למשך אותו זמן במחבת. אחרי שהעלים מזהיבים מלמטה , אנו הופכים את הפסטייה {בעזרת מכסה סיר גדול , או צלחת, ומגבת}. מחזירים את הפסטייה {בהחלקה} למחבת ,לטיגון נוסף של עוד כ-10 דקות מהצד התחתון {שכעת הפך לעליון, כן?}. בגמר האפייה, {טיגון}, אנו מניחים את הפסטייה על צלחת הגשה, ומפזרים בעדינות קינמון ואבקת סוכר {בדר"כ בצורות שתי וערב} ואז את השקדים השלמים. מומלץ להגיש את זה עם: רוטב מתקתק על בסיס שקדים ואגוזים : לרוטב 1/2 כוס צימוקים שהושרו במים 1 וחצי כוס יין אדום מתוק 1 מקל קינמון 3 כפות סוכר לבן מלח שולחן פלפל שחור גרוס 1 כפית קונפלור 1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים וקלויים (אני אוהבת לטגן אותם במעט שמן זית עד הזהבה קלה, זה משאיר אותם קראנצ'יים ומלאי טעם). אופן ההכנה: בסיר קטן מצמצמים את כל מרכיבי הרוטב (חוץ מהקונפלור) למשך 25 דקות. מערבבים את הקונפלור במעט מים, מוסיפים לסיר בהדרגתיות ומערבבים את הרוטב עד לקבלת סמיכות רצויה. אם רוצים לשדרג מעט אפשר לטגן קודם מעט בצל וכ- 2 שיני שום כתושות , ולהוסיף לרוטב עם קצת פלפל שחור, ואז מתקבל משחק טעמים מתוק- מלוח- חריף ( מהפלפל השחור ואם אתם ממש אוהבים פיקנטי אז הייתי ממליצה להוסיף גם מעט שבבי צ'ילי גרוס, זה ממש יקפיץ את המנה וישתלב נפלא עם המתקתקות של הרוטב). זהו. שיהיה לכם טעים וקל !
 

pninav

New member
עוד מתכון שהנכדים והכלה האשכנזיה שלי אוהבת

מאוד ואני עושה אותו הרבה
 

NONA1810

New member
pninav שאלה-יש אפשרות ../images/Emo4.gif

להחליף את הכבש הטחון בבשר בקר טחון ? אצלנו לא אוהבים כבש .
 
למעלה