מ...:(

dreamt

New member
מ...:(

סימפטום.. כשהנני מנסה לתקין חבילות ותוכנות נוספות דרך לוח בקרה - שליטה על חבילות - הוספת חבילות אני מקבל שגיאה "יש לבדוק מקורות החבילה..בלה בלה.." זה קורה לי כל הזמן..והדיסקים ישנם..כמו תמיד בכונן והכל תקין אצלם. מה יכולה להיות הבעיה? סימפטום שני: אינני שומ קול במחשב. בלוח בקרה - סאונד - כרטיס הקול שלי מופיע נכונה.וכביכול הכל בסדר שם. אבל משום מה ..אין צלילים..בהתקנה הקודם של מנדרייק הוא פעל מצויין ללא שום התערבויות ממני.. מה ניתן לעשות? המדובר על כרטיס קול TRIDENT. :)

gregp

New member
פרה פרה

אני ממליץ לנסות ולהתקין דברים מהקונסול - ההודעות שאתה מקבל בד"כ ברורות יותר....בקיצור יותר נוח:) לדוגמא:
rpm -Uvh my-prog13-i386.rpm OR rpm -Uvh my-pro* - יתקין את כל החבילות שמתחילות ככה​
לגבי כרטיס קול - רוב הסיכויים שצריך לקנפג אותו (במנדרייק לא זוכר) בכל מקרה עם משהו לא תקין תוכל לראות בלוגים - שווה להציץ לשם.

dreamt

New member
תיראה

אני לא חושב שני מספיק מנוסה להתחיל לשחק עם הקונסול וללהריץ פקודות, אם יש משהו שלמדתי ..לאט לאט.."פרה פרה" LOL.

dreamt

New member
חברים

יש לכם רעיון בכל אופן למה לא מליח אני להתקין החבילות דרך לוח הבקרה?

beitar

New member
אין מה להיות מנוסה.

קונסול הוא החבר הטוב שלך בלינוקס. תשתמש בו, ככה אם יש תקלות אתה יכול לעשות copy&paste כדי שנבין מה באמת הודעת השגיאה ונוכל באמת לסייע לך לפתור אותה.

dreamt

New member
אבל הבעיה

היא שאני לא ודע את המספרים של החבילות ידידי, אני אוהב לבחור את החבילות שאנירוצה להתקין בדרך וזאלית - לדוגמה חבילת מפתחים (מלאה), חבילת משחקים. ולא לכתוב את המספרים של החבילות:) יכול להיות שהסיבה נעוצה בכך שדיסקים 2 ו3, אינה פרוסים על הכונן אלה מציים כקובץ ISO (אימג´) בהארד דיסק. האם עלי לפרוס אותם קודם על מנת שאוכל להתקין החבילות הללו? שוב תודה.:)

זאינאל

New member
אין צורך להבהל מהודעות השגיאה האלה.

מקורן בכך שמערכת ההתקנה של מנדרייק "שומרת" עליך מהתקנה של חבילות שמקורן לא ידוע על ידי שהיא בודקת כל חבילה לפני ההתקנה. בתוך כל חבילת תוכנה יש אפשרות להכניס זיהוי של מי שיצר אותה בעזרת מנגנון שנקרא "חתימת PGP". היתרון של המנגנון הזה הוא בזיהוי ודאי (ע"י הנמגנון הקריפטוגראפי של PGP) של יוצר החבילה - במידה והוא בחר ל"חתום" עליה. מערכת ההתקנה של מנדרייק מנסה לוודא שיש חתימה ושהחתימה היא של יוצר שהחתימה הציבורית שלו רשומה במערכת התקנה. מנדרייק יתריע במידה והחתימה חסרה, מקולקלת או אינה מוכרת. החבילות שבדיסק ההתקנה חתומות על ידי מנדרייק ולכן לא צריכות לעשות בעיה. יתכן ויש לך אחת משתי בעיות : א. הגדרת מקור עדכון מהאינטרנט (תוכנת ההתקנה מבקשת ממך לעשות זאת בסוף ההתקנה) וכשאתה מתקין חבילות, יורד עדכון מהאינטרנט במקום מהדיסקים המקוריים - אפשר לזהות זאת על ידי כך שמתרחש תהליך "downloading package" לפני ההתקנה. במקרה כזה יתכן והחבילות החדשות לא חתומות כמו שצריך, זה קורה מדי פעם : מנדרייק קצת מפשלים פה. ב. אתה מתקין חבילות חתומות למהדרין, אבל משום מה נמחק קובץ החתימות המוכרות של מערכת ההתקנה, כך שהיא אינה מזהה את החתימה של מנדרייק.

gregp

New member
פחד מקונסול

לאור ההודעה שלך שבה חשפת את הזהות האמיתית:) אני מתפלא שהקונסול מפחיד אותך. לינוקס זה לינוקס ובאמת, אבל באמת יותר נוח להתקין תוכנות דרך קונסול. man rpm נותן את כל התשובות לכל השאלות. הודעות שגיאה זה בד"כ בעיות של dependencies ז"א שחבילה שאותה אתה מתקין זקוקה לספריה שנמצאת בחבילה אחרת (תחשוב DLL :) במקרה כזה יש לך שתי אופציות: 1) לפקודת rpm יש אופציה להתעלם מהדרישות האלו - מאוד לא מומלץ 2) ללכת לאינטרנט לrpmfind.net ולחפש את החבילות החסרות, לשים את כל החבילות ביחד ולחזור על התקנה (לפעמים חבילות חדשות מגיגות דרישות חדשות - זה מבאס, אבל אין מה לעשות). בד"כ ניתן גם למצוא את החבילות בCD של ההפצה. בסוף אחרי שתי נסיונות מתרגלים. ובסוף בסוף - אומרים שאין עורך יתר טוב מ-VI!!!

voguemaster

New member
אוקיי, לגבי הנושא הזה

אם אתה עדיין לא חושב שאתה בשל להתקין חבילות דרך ה-CLI (קונסול, או - command line interface) אז יש לך אפשרות אחרת מלבד לוח הבקרה. אם אתה משוטט בדיסק שבו יש חבילות בעזרת קונקי (הסייר של KDE
), אתה יכול להתקין חבילות בעזרת כפתור ימני על חבילה (קובץ שמסתיים ב-RPM) ובחירת Kpackage. בשביל להתקין חבילות צריך הרשאות ROOT כך שחייבים לתת סיסמא (אם לא מתקינים לא צריך..). נפתח חלון שמאפשר להתקין את החבילה... בגדול, זאת דרך די פשוטה לעשות את זה ואני מודה שגם אני לפעמים עושה את זה כך
אני ממליץ לך בתור תרגיל לנסות להתקין חבילה בעזרת הקונסול. ברגע שיש לך CD בכונן שיש בו חבילות (או בכל מקום אחר למעשה), תעבור לספריה הנכונה ותקליד את הפקודה הבאה:
rpm -ivh <package name>​
זה יתקין לך את החבילה או יתלונן במידה ויש בעיות dependencies..

זאינאל

New member
דבר ראשון תבדוק אם שרת הקול עובד

אם אתה משתמש ב-KDE, תריץ ps axf | grep artsd ואם אתה משתמש ב-GNOME תריץ ps axf | grep esd אם אתה מקבל כמה שורות של טקסט _שאינן_ כוללות את המילה grep אז שרת הקול רץ. עם artsd אתה צריך לקבל שתיים או שלוש שורות ועם esd רק אחת.

dreamt

New member
אז ככה

בקשר לבעית קול - מה שעשיתי נכנסתי ללוח הבקרה של מנדרייק - הצג כל החומרה - כרטיס קול - הרץ קינפוג..ובחרתי את הדריבר היחיד שהיה אפשר, לאחר כ10 נסיונות זה בסוף פעל..לכו תבינו:) בקשר להתקנת החבילות - מה שעשיתי הפעלתי את ..ניראה לי שקוראים לדבר הזה סורק החבילות..הכלי שמכניסים לו את המיקום של הדיסקים בכונן הקשיח. לאחר שהפעלתי אותו שמתי לב שהיקמים שגואים, תיקנתי, ואז יכולתי להתקין כל החבילות. אגב, בקשר לעניין שמדנרייק מגונן עלי, הבנתי למה אתה מתכוון שניסיתי להתקין תיקוני אבטחהמהאינטרנט, ביקשתי להתקין את כל עדכוני האבטחה האפשריים..לא היה לי כוח לקרוא מזה זה מה.. ובכמה מהם הוא הקפיץ לי הודעה האם להתקין חבילה מסויימת למרות שהחתימה שגויה או שין חתימהבכלל..בחרתי שלא. זהו בכל אופן.:(

dreamt

New member
פונטים

חברים, מאיפה אנייכול השיג פונטים עבריים..כי למשל עכשיו..ממש ברגע זה..אני גולש במוזילה..והטקסט ניראה פשוט דוחה..ברר

dreamt

New member
בקשר לאיזיק

התקנת מחביללות ההתקנה של מנדרייק את LICQ. עכשיו הוא התקין ל 2, האחד LICQ והשני LICQKDE מה ההבדל בניהם? את איזה נאי צצריך להפעיל? מה בקשר לאבטחה שלהם..היא סבירה? תודה שוב.

ezaton

New member
שניהם דרושים

הראשון זה התוכנה עצמה, השני זה המראה ה KDE שלה. אתה מריץ licq ומקבל את המראה ה KDE, אם איתו אתה עובד.

UvGroovy

New member
גופנים יפים..

או שתחטוף את הגופנים של וינדוס או שתקח את האלה מפרוייקט קולמוס לינק תמצא ב faq ב פינגויין www.penguin.org.il בדרך תקרא אותו, תדע עוד כמה דברים מועילים :) להתקין את הפונטים זה לפעמים קצת סיפור, אבל אם יש לך שרת פונטים זה ילך מהר, תקרא את ה font howto שזמין ב tldp, שיש לו מיררורים ישראליים באיגלו ובפינגווין =+=+=+=+=+=+=+=+=+= חוץ מזה, בלינוקס the console is u´r firend כדאי לך לעבוד איתה, היא רבת עוצמה, ואני לדוגמא, להעתיק קבצים ותיקיות, הרבה יותר נוח בקונסול, מאשר דרך המערכת הגרפים.. ובהצלחה!

dreamt

New member
לחטוף

LOL. נאמר שההני מעתיק הפונטים - איך להתקין אותם במערכת? באיזו תיקית מערכת בלינוקס עלי לשים אותם? נ.ב אם יש איזו פקודה בקונסול שאפשר להתקין איתה את הפונטים אשמח לקבל אותה..ננסה לשחק קצת איתו:)

UvGroovy

New member
fonts

אהה אם יש לך שרת גופנים זה ממש פשוט שמים אותם בסיפריה כל שהוא, מעדכנים את הקונפיגורציה של השרת וגמרנו מאתחלים אותו ואת X כמו גם יכול להיות שאם תעתיק את הפונטים לסיפריה .fonts תחת סיפרית הבית שלך, הים יהיו זמינים, אבל לא גלובלית, אלא רק למשתמש שלך. גם ב kde יש משהו לייבא פונטים, אבל לא ניסתי אותו כל כך.. ****באמת מומלץ שתקרא את ה font howto שזמין ב tldp

למעלה