מ-SS ל-STS

עמרי ר

New member
כן, שמענו על הלוקש החדש של השמאל

לפני עשר שנים זה היה "שטחים תמורת שלום", היום זה "גדר הפרדה תמנע טרור". האמת המרה היא היא שיותר מ- 60% מהפיגועים עוברים דרך המחסומים ולא דרך קו התפר הפרוץ, והאמת המרה עוד יותר היא שברגע שניסוג חד-צדדית, לא רק שנשלח מסר מסוכן לפלסטינים ולערבים לפיו ניתן להכניע את מדינת ישראל בטרור, ואפשר להשיג הישגים מדיניים באמצעות אלימות, אלא שנתמודד מול מבול של קטיושות, קסאמים ושאר ירקות שיעופו להם בנחת מעל גדר הפלאים של מצנע, היישר לתוך חצרות ביתינו. ואז מה יהיה? נשמע ככל הנראה את הלוקש הבא של כנופיית אוסלו...

../images/Emo41.gif מה אתה אומר

הלוקש היחיד הוא התירוץ המטומטם של הימין שבאימפוטנציה מובנית לא מצליח לשלוט במדינה ולנהל אותה בצורה תקינה. גם עוד 100 שנה לא תצליחו לנהל מדינה ותאשימו את אלטלנה ואת הסכם אוסלו? ההתנגדות שלכם לגדר הפרדה היא פוליטית מיסודה משום שאתם יודעים היטב שברגע שתוקם הגדר ויפחת מספר הפיגועים תאלצו לחזור למו"מ מדיני. ובקשר ל"עובדה" שלך בנושא 60% מהפיגועים שעוברים דרך המחסומים - אפשר לשאול מניין הנתון המסקרן הזה שבחיים לא שמעתי עליו? פושעי ההתנגדות לגדר ההפרדה לדין!!!

Roobie

New member
ברשותך,

אפשר להשתמש במשפט "פושעי ההתנגדות לגדר ההפרדה לדין" בתור חתימה? אני לא רוצה לבצע גניבה ספרותית בלי לשאול

עמרי ר

New member
אין כמו השמאל בעיוות המציאות

בכך אין ספק. הגדר שלא קיימת היא הסיבה לטרור? לא העובדה שהבאתם לכאן את ערפאת וכנופיות הרצח שלו מטוניס? לא העובדה שנתתם להם שטח, כסף, נשק והכרה בינלאומית? לא העובדה ששיחחרתם מחבלים מהכלא כדי שיוכלו לשוב ולטבוח בישראלים? האם לא הבטחתם לעם שהעברת שטחים לידי הפלסטינים תביא שלום? לא הבטחתם מזרח תיכון חדש? לא הבטחתם 100 שנות שלום? אנחנו נמשיך להאשים את אוסלו ואת האחראים לו, כיוון שאוסלו הוא הסרטן שהביא למצב הביש בו אנו נמצאים, לא גדר ולא בטיח. המצב הבלתי-אפשרי שנוצר בעיקבות אוסלו לא יימחק כעבור 5 שנים, 10 שנים או יומיים וחצי, ויש לצערי דברים שהם לא הפיכים (כמו השרשת הסיפור הפלסטיני בקרב הקהילה הבינלאומית). כן, השמאל אשם. השמאל טעה והטעה, השמאל סימא את עיני העם והוליך אותו שולל, ובזמן שאנשי הימין התריעו שוב ושוב על הסכנה הגדולה, אתם הבטתם עלינו בהתנשאות האופיינית לכם וקראתם לנו "מחרחרי מלחמה" ו"קיצוניים". עכשיו עליכם לשלם את המחיר על הפשע הנורא הזה, אותו גם העברתם בכנסת באמצעות שוחד.

Roobie

New member
אם הכל אשמת השמאל

למה הימין ששלט במרבית הזמן מאז חתימת ההסכמים לא עשה כלום כדי לבטל אותם, וביבי אף חתם על הסכמים נוספים עם ערפאת וכינה אותו "ידידי"?

masorti

New member
ארבע סיבות..

א. עקרון הרציפות השלטונית (=מחויבות להסכמים בינ"ל שחתמו ממשלות קודמות). ב. רצון להגיע לקונצנזוס לאומי. ג. שמירה על ממשלת אחדות. ד. פחד מתגובת הקהילה הבינ"ל.

../images/Emo41.gif באמת?

א. עיקרון הרציפות השלטונית הוא אכן חשוב ויש לכבד את הסכמי הממשלה הקודמת אך זאת בתנאי שההסכמים לא כובדו ע"י הצד השני. ב. אם קונצנזוס לאומי הוא הסדרים על הפלסטינאים מה אתם מברברים כל היום נגד הסכמים עם הפלסטינאים? ג. איזה ממשלת אחדות הייתה בתקופת ביבי שחתם על הסכם חברון? ד. אם פחד מהקהילה הבינלאומית מונע ממכם לפעול מדוע שהדבר ישתנה?

masorti

New member
תגובה...

א. כדי להפר הסכם חתום צריך לשכנע את העולם שההפרה של הצד השני קריטית. וזה לא פשוט. ב. מדובר על השגת קונצנזוס לאומי לפירוק הרש"פ. עובדה שהושגה התקדמות מסוימת (צה"ל יושב ברוב ערי יו"ש בקונצנזוס), אך עדיין חלקים נרחבים בעם לא השתכנעו שאין טעם במו"מ עם ערפאת. ג. לא היתה. לכן צוינו גם הסיבות האחרות. וכידוע, ביבי פחד מאוד מדעת המימשל האמריקני. ד. הדבר כבר השתנה, ומדובר בתהליך הדרגתי. להזכירך שכאשר הג´יפ הראשון נכנס לבית-חנון בסוף שנת 2000, הנשיא בוש נזף קשות בישראל (והשמאל חגג). היום צה"ל עושה בערי הרש"פ כבתוך שלו ואין פוצה פה ומצפצף. יש להניח שהפיגועים יוחמרו כל זמן שערפאת וכנופייתו בשלטון, ובמוקדם או במאוחר העולם ייתן לישראל אור ירוק לפרק את הרש"פ מהיסוד.

../images/Emo41.gif בדחק רב...

א. זה לא פשוט אבל זה אפשרי וזה היה צריך להעשות מזמן. הסכמי אוסלו היו צריכים להיות בטלים ומבוטלים עוד בשנת 1998 (וגם העבודה אשמה באי ביטול ההסכמים). ב. כיצד הסכם חברון מוביל לקונצנזוס לפירוק הרש"פ. נראה לי שהתבלבלת. אם דיברת על קונצנזוס בקשר להסכם חברון אז כנראה שהקונצנזוס הוא שצריך לכרות הסכמי שלום. ג. לשם הסדר הטוב. ד. גם כאן לא הבנתי מה הקטע. אני מאד שמח שכל העולם לא מציק לנו עכשיו על השטחים כמו בהתחלה אבל למה לא עשו את זה ממשלות הליכוד עד היום?

../images/Emo41.gif בדחק רב...

א. זה לא פשוט אבל זה אפשרי וזה היה צריך להעשות מזמן. הסכמי אוסלו היו צריכים להיות בטלים ומבוטלים עוד בשנת 1998 (וגם העבודה אשמה באי ביטול ההסכמים). ב. כיצד הסכם חברון מוביל לקונצנזוס לפירוק הרש"פ. נראה לי שהתבלבלת. אם דיברת על קונצנזוס בקשר להסכם חברון אז כנראה שהקונצנזוס הוא שצריך לכרות הסכמי שלום. ג. לשם הסדר הטוב. ד. גם כאן לא הבנתי מה הקטע. אני מאד שמח שכל העולם לא מציק לנו עכשיו על השטחים כמו בהתחלה אבל למה לא עשו את זה ממשלות הליכוד עד היום?

masorti

New member
אענה לך על ב´...

הכוונה שלי ב"השגת קונצנזוס" היתה שביבי ושרון שאפו ושואפים להשיג קונצנזוס לכל שלב שלהם במלחמה נגד הפלשתינים. כל זמן שאין קונצנזוס - הם אינם פועלים. ועל אף כל האמור לעיל, כבר הבעתי את דעתי השלילית על ביבי.

../images/Emo41.gif ביבי וקונצנזוס

האם פתיחת מנהרת הכותל הייתה מהלך שהיה עליו קונצנזוס? האם המצור המטופש על ערפאת היה קונצנזוס?

ראליסט

New member
תאמין לי...

שלו פרס היה מגיע ללוויה של נפגע טרור,לא ברור אם היה יוצא ממנה חי.. ולענין-האם בגין ושרון הגיעו לכל הלוויות של מעל לאלף חללי צה"ל ,תוצאת ההרפתקאה (או הניסוי) ,שהם ביצעו במלחמת לבנון הארורה שלהם??? ואני לא מייצג את פרס כמקופח.בד"כ דווקא אתם בימין מיללים שמקפחים את מנהיגיכם (גם כששרון הושתק ע"י חשין-ואתה יודע שבצדק,יללתם).פרס אינו מקופח,והלוואי שזו היתה בעיית המקופחים באמת.לא פרס צריך את ההזמנה הזאת.המדינה שעיוורת לתרומה של מנהיגים שלה,היא שהיתה צריכה מיידית להזמין את פרס למקום השיגור. ותסלח לי,בתקופת שרון נרצחו מעל 500 ישראלים בפיגועים.האם מישהו מכם שואל את עצמו מה הוא עשה כדי להפסיק את הטרור,או במקום זה ממשיך להטיל רפש בחותמי אוסלו.אולי גם עם עוד 30 שנה הימין לא יעצור את הטרור,עדיין פרס ,רבין ואחרים ימשיכו להיות "פושעי אוסלו" אצלך????

Roobie

New member
רק שזה לא יאכל אותך -

מתוך היכרות אישית עם אילן רמון (זוכר איפה אני גר?) הבחור שמאלני. ואתה הרי מאוד שמח לראות שמאלנים נופלים ומאחל להם שדברים יתפשטו בגופם כמו סרטן, נכון?

aviril

New member
ROOBIE? איפה אתה חי?

תקרא במעריב היום אצל דן מרגלית. יוסי שריד :אין עם מי לדבר. על מה מדבר מצנע? על שלום? או על הקמת גדר גבוהה ככל שנוכל על מנת שאנחנו נהיה פה הם יהיו שם. לצערינו הרב(בכנות) סיסמאות השלום שלך נשמעות היום ארכאיים ופטתים.

Roobie

New member
מה הקשר בין מה שכתבת לבין ההודעה

שלי? ואני לא תומך במו"מ עם ערפאת.

שקר

תראה לי ציטוט שבו כתבתי שאני אוהב לראות שמאלנים (בהכללה, ולא שמאלני מסוים) נופלים וכו´. כמובן שלא תראה לי כזה, וכמובן שאני יכול להביא לך ציטוטים הפוכים, אבל כמו תמיד- אין סיכוי שתתנצל, מהאפשרות הזו כבר התיאשתי.

Roobie

New member
כן?

לא כתבת כאן לשמאלני מסויים שהימים הכי שמחים עבורך הם ימי הניצחון של הימין בבחירות (גם לנשיאות), כי אז אתה רואה "שמאלנים גאים שגאוותם נרמסת" והעלבון "מתפשט כמו סרטן בגופם"? לינק אני לא יכול להביא לך, כי אני לא זוכר ציטוט מדוייק ואני לא זוכר למי אמרת את זה (מה היה הכינוי שלו). למרות זאת, גם אני וגם אתה וגם כל שאר החברים כאן בודאי זוכרים את הדיון ההוא. ודרך אגב, למה התייאשת מנסיונות ההתנצלות שלי? רוצה לספר לי משהו שלא ידעתי עליו?

בבקשה, אני מצאתי עבורך

מצ"ב הקישור להודעה. בדיוק כפי שאמרת: הדברים כוונו לאדם מסויים ולאנשים מסוגו ולא לשמאלנים באשר הם. אתה מוזמן לקרוא ולבדוק. אני אומר: "מה אני מאחל לאנשים מסוגו של פאספרטו"? עכשיו- האם תבוא ההתנצלות?

והנה הציטוט המדויק

אלה הדברים שאמרתי: "מה אני מאחל לאנשים מסוגו של פאספרטו? לזה דווקא יש לי תשובה: שיראו את הליכוד מנצח כל כך פעמים, עד שהגאוותנות וההתנשאות שלהם תתפשט כסרטן בגופם. ככה הם נראו ביום בחירתו של נתניהו, ככה ביום בחירתו של קצב, ואינשאללה גם הפעם. חולה סופני היה נראה יותר חי מהם באותם ימים". ומה אתה כתבת? "אתה הרי שמח לראות שמאלנים נופלים". דא עקא, שהמילה "שאמלנים" לא מופיעה אפילו בציטוט שלי! אז איך בדיוק קפצת למסקנה הזו? אני רוצה לומר לך בתור ידיד: לפני שאתה תוקף אדם, תבדוק את העובדות לאשורן. מר פאספרטו טוען כאן בעמוד זה ממש שאני מחקתי הודעה שלו. אתה מכיר אותי שנה. זה נראה לך הגיוני? שמא תאיר את עיניו בנושא?

למעלה