מ ל ח מ ה ...

שמבלולה

New member
מ ל ח מ ה ...

המלה שאסור להזכיר בפורום הזה... מה יש בה, במלה הזו, שאתם כל כך נרתעים ממנה? שלא תבינו אותי לא נכון - אני לא אוהבת מלחמות, אני לא רוצה מלחמה ואני לא אקפוץ משמחה אם היא תפרוץ חס וחלילה. אבל, יחד עם זאת, מגיע שלב שבו אזלו הפתרונות, ונשאר רק דבר אחד לעשות. לצאת, ולהילחם על שלנו! לאן נעלמו הציונות והפטריוטיות שלנו??? איפה הבחורים שהיה להם ברור בתפקידם הוא להגן על המולדת, גם, ובמיוחד, כשזה אומר לצאת מול האויב בכל מחיר ובכל מצב?... (וקל וחומר כאשר יש לנו יתרון צבאי...) די להיות יפי-נפש. ניסינו את כל הפתרונות היפים וההגיוניים. אבל, משתבר שעם אויב כזה אי אפשר לדבר בהגיון. הם מבינים רק שפה אחת...

עוזי 2

New member
ברגע שנלחמים בך

ברגע שנלחמים בנו אנו נמצאים במצב מלחמה, וזכותנו להגן על עצמנו ועל מדינתנו. אין ספק שאם אין לנו דבר שנהיה מוכנים לצחצח את חרבותינו בעבורו, גם נישאר בסופו של דבר בלי כלום. יש דברים שעלינו להלחם עליהם. בזה אני מסכים. בלי שום קשר, יש מקום להתחשב ברגשות הפלסטינאים ובמצבם. הומאניות אמיתית אינה מתייחסת רק לדרך אלא גם להגדרת המטרה.

B.Shokor

New member
עצודק מאוד עוזי, אבל..

מתיי נתחיל להתחשב ברגשות של הפלסטינים? עד שנהרוג את כולם ונגיד אופססס, נפל עליהם טיל בטעות? שלך ב.שוקר מ.הפורום

קלייר

New member
לא מפחדים מהמילה /מהתוצאה

והבחורים פה תמיד ,מגינים על המדינה ,ובגלל שיש לנו יתרון צבאי למה את פוחדת מהמילה שלום ,כי פה אין צורך ברובים או גיבורים רק עם מול עם ליד שולחן, ולא בעמדה צבאית ,די ללוחמה ודי לאיבוד הילדים

שמבלולה

New member
בדיוק כמו שאמרתי...

ברגע שאת שומעת ``מלחמה`` - את ישר מתקיפה, בלי לטרוח לקרוא את המשך ההודעה... כמו שאמרתי, הגיע הזמן להכיר בעובדה הפשוטה, שלשבת איתם מול שולחן - זה לא הולך. היתרון הצבאי לא עוזר לנו הרבה, אם אנחנו מפחדים להשתמש בו. ``די לאיבוד הילדים``?... מה את חושבת שיש לנו כיום - שקט ושלווה?? ושאלת למה אני מפחדת מהמלה שלום? אני מפחדת מהמלה שלום, בגלל שבימינו היא איבדה את משמעותה האמיתית, היא הפכה לסמל ל``משא-ומתן`` ומסירת שטחים, ולזה אני לא מוכנה בשום אופן. אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

B.Shokor

New member
זה בכלל לא נושא אחר..

כל דבר קשור לדבר אחר במיוחד העניין של השטחים, רק רציתי להגיד לך שאם את חושבת שאפשר להגיע לשלום בלי החזרת שטחים והקמת המדינה הפלסטינית זה רק בחלומות שמבלולה. שלך ב.שוקר מ.הפורום

בת-עמי

New member
כנראה שאנשים חולמים

עדיין מאמינים בשלום או שלא מאמינים ולא רוצים להתעורר באמת חבל שהגענו למצב שכבר לא כולם קופצים כדי להגן על המולדת

קלייר

New member
מגינים על המדינה/התעוררנו

כדי לנסות לשפר את המצב הקיים,ואל תדאגי החיילים שומרים ,ואין צורך לקפוץ גם בהליכה המלאכה נעשת,כי אנו עם מספיק חזק כדי לא להכנס להיסטריה בת-עמי

שמבלולה

New member
לא נראה לי...

הנה, את בעצמך אומרת שהשלום הוא חלום ותו לא! אז לא כדאי שנתעורר מהחלום כמה שיותר מהר, נכיר במציאות הקשה ונמצא דרך פעולה קצת יותר ריאלית?

קלייר

New member
חלום שלי/מה את מציאה לזרוק אותם לים

נשמע את עצתך ,נזרוק אותך לים נחילט שהם מיותרים בעולם נזרוק פצצת נפלם יש חלום שלפעמים גם קם לתחיה,לכן אני המשיך להאמין שיש לנו תקווה ולא הרס וחורבן

שמבלולה

New member
זה בעיקרון מה שהם רוצים לעשות...

לזרוק אותנו לים. יש חלומות שמשקפים את ההיפך מהמציאות, ונראה לי שזה אחד מהחלומות האלה. כמה נעים להישאר בחלום המתוק... אבל הגיע הבוקר, צריך לקום מהמיטה ולהתמודד עם החיים.

קלייר

New member
אולי/ואת מתמודדת עם החיים?

מוטב חלום מתוק מאשר סיוט ממושך,קמה כל בוקר לעוד יום חדש ומתפללת שלא יהיו הרוגים,אך לא מחפשת גיבורים שירוצו להרוג ולההרג

בת-עמי

New member
מתוך מצב כזה לא נגיע לשלום

יכול להיות שהחלום שלך-חלום השלום יקום לתחיה אבל מתוך מצב כזה של מלחמה אי וודאית בן שני העמים שלום לא יבוא מדיבורים על שלום אבל כשבפנים הרבה אנשים משני העמים לא רוצים שלום

בת-עמי

New member
מותר לחלום ולקוות תמיד

וזה אפילו טוב אבל בעניין של חיים ומוות כשקורים דברים של חיים ומוות צריך להתעורר מהר מהחלום

קלייר

New member
עכשו זה עינין של חיים ומוות

מתי תראי את המציאות וללא תקווה מה נותר

למעלה