מ"ט

בולה2

New member
מ"ט

יש! הצלחתי לאיית את זה... שלום לכולם, אני רוצה לשתף אותכם במשהו ואלי תוכלו לעזור לי. אתמול הלכתי להרצאת מבוא למדיטציה הנ"ל, שם מספרים לך כמה שהמדיטציה מהסוג הזה תעזור לך בחיים, תהייה יותר חכם, פחות חולה, יותר שליו, יותר יצירתי וכו´ וכו´... בקיצור-מושלם. איך? רק אם תתרגל אותה. הדבר די עניין אותי וחשבתי אולי ללכת לנסות.הכל טוב ויפה- אך בסוף ההרצאה באה המכה: הקורס,(שהוא 4 ימים כולו) עולה 7600 ש"ח!!!!!!! למה לאלפי עזאזל זה כל כך יקר?? למה הם חושבים לעצמם שמשהו יכול להרשות לעצמו להוציא סכום כזה על להרגע? לכן אני שואלת את מי שרוצה לענות- מה הפלא במדיטציה הזו? איך עושים אותה? וכך אפשר לחסוך הרבההה כסף ואיתו לנסוע להרגע ביוון למשל...... תודה !!!

בולה2

New member
תיקון

תיקון טעות- התכוונתי לכתוב בכותרת- מדיטציה טרנסנדנטלית- עזבו אני עייפה מדי...

hary_i

New member
מה הפלא?

זה באמת פלא.. טכניקה פשוטה וקלה כל כך ונעימה כל כך עם כל כך הרבה תוצאות. למה המחיר היקר? על מנת לשלם את פעילותו העיקרית של הארגון שהיא הבאת שלום עולמי ע"י מימון קבוצה של אלפי אנשים שיתרגלו את הטכניקה. את ממש לא חייבת ללכת לעשות את זה, למרות שלדעתי (אחרי למעלה מעשר שנים של תרגול הטכניקה) ההפסד הוא רק שלך. ואם חשבת שמ"ט תעזור לך להרגע אז באמת זה יקר, תלכי לים, זה מרגיע באותה מידה. מ"ט עושה הרבה דברים אחרים כפי ששמעת, היא עושה אותך בריאה יותר (אני כבר עשר שנים לא הייתי חולה וגם לא היה לי אפילו צינון קל) היא מאפשרת לך ללמוד יותר טוב היא מאפשרת לך להיות יותר מרוכזת. והכי חשוב כרגע, היא מביאה שלום עולמי כאשר מתרגלים בקבוצה! ואם את משווה את זה לנסיעה ליוון אז בואי נעשה השוואה, את נוסעת ליוון עושה חיים חוזרת רגועה, אחרי יומיים שוכחת שהיית שם ונשארת רק עם תמונות. את לומדת מ"ט ומתרגלת פעמיים ביום, מקבלת את כל היתרונות שנאמרו בהרצאת המבוא ואפילו יותר ואז, כל יום מודה לאלוהים על הטכניקה הזו, כך זה בכל אופן אצלי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gifא. נמחקה כאן הודעה בניגוד לתקנון

מדובר בתגובה הומוריסטית שהתייחסה לשיווק האגרסיבי שהארי עושה למ"ט. מה שכנראה מעיד על כוונותיו של מנהל הפורום החדש.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ב. איני ממליץ על מדיטציה טרסצ´

לא משום שמה שהארי מנסה למכור כאן בתור יתרונות אינו נכון, אלא משום כל מדיטציה ש"תבוצע" באופן נכון תביא את המתרגל לתוצאות הנ"ל. מה שמסתבר הוא שהארי בעצם מציע לנו לממן זה לא את לימודי מדיטציה אלא "שלום עולמי" נוסח המהרישי. 7600 ש"ח הם לכל הדעות מחיר מופקע ללימוד טכניקה של כמה שעות (או אפילו כמה ימים). מומלץ לפנות למורים רבים ומכובדים אשר ילמדו בשמחה תמורת עשירית מהסכום הזה וגם פחות. גם למורים אלו רקורד עשיר ותלמידים מרוצים מאוד. אני לא נכנס כאן לאופי הטכניקה ועד לאן היא יכולה לקחת את המתרגל, כי המ"ט מגבילה את עצמה מראש 20 ד´ פעמיים ביום. אבל כמי שמכיר גם מדיטציות מבוססות מנטרה וגם טכניקות אחרות אני בהחלט יכול לומר מנסיוני כי המחיר לטכניקה פשוטה וקלה זו (כפי שמציין הארי עצמו) נראה לי מופקע לחלוטין, בלתי מוצדק בעליל ואינו עומד בשום פרופורציה למאמץ המושקע בהוראתה. אלא אם כן מישהו רוצה לממן את הפעילויות הפוליטיות של המהרישי, וזה דבר אחר לגמרי.

hary_i

New member
אנחנו יודעים שאתה לא ממליץ

אגב מה שאמרתי לגבי הסיבה לתשלום זו דעתי האישית ולא דבר רשמי שאפשר לשמוע מהאגודה למדיטציה. האם כל מדיטציה שתבוצע באופן נכון תביא את המשתמש לתוצאות, זו אכן שאלה קשה, אני לא בטוח בזה. לגבי הסכום ביחס למאמץ המושקע בלימוד איני חושב שזה המדד הנכון, הרבה דברים אתה קונה במחיר רב מאד כאשר המאמץ המושקע הוא קטן מאד. כשאני הולך למסעדה ומזמין סלט בשלושים ומשהו שקלים, האם איני משלם עבור משהו שאני בביתי עושה אותו במחיר של שקלים בודדים? כשאתה קונה תרופה (כדור אחד קטן) במחיר של מאות שקלים, האין זה דומה? אתה משלם לפי שוויו של המוצר או השרות אותו אתה מקבל ולא לפי עלותו האמיתית.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תודה שזה לא נשמע הגיוני

לשלם על משהו מחיר גבוה כאשר אתה יכול לקבל אותו בהרבה הרבה פחות. האם באמת נראה לך כי בודהה ושאר החכמים והקדושים שבכל הדורות עסקו בטכניקת המ"ט? פטאנג´לי עצמו כותב על ה"אום" באופן מיוחד למרות שאינו פוסל מנטרות אחרות ל"איסוף ההפרעות בהכרה". אפילו גורודב עסק במדיטציות אחרות (הרי המ"ט נוסחה על ידי המהרישי).
לגבי הסלט וכו´ אתה משלם על השירות, המקום וכו´. אבל האם תשלם על סלט 500 שקל במקום 50? רק אם אתה עשיר מאוד ומישהי מאוד מאוד נחמדה מסתכלת עליך... :)

לקחת לי את המילים מהפה ואולי מהלב

ראשית באמת נחמד שארגון מנסה ליצור שלום עולמי (למרות שאני קצת פסימי בעניין זה כאחד שגר בישראל ומושפע) שנית בין היתר המטרה היא ליצור כמות משתתפים גבוהה וכמו שנאמר "כול המרבה הרי זה משובח" אחת הטענות היא גם נבדק מחקרית במקרה יצא לי לראות מאמר כי אחוז אחד בכול ישוב/ עיר המודטים יחדיו יכולים להשפיע על העיר השפעה כמו הורדת הפשע וכיו"ב נשמע נחמד השאלה הבסיסית היא??????? אם כך העניין האם הארגון איננו צריך לשנות את המטרה והשימוש באמצעים אולי משהוא שבארגון ישמע שערוריתי כמו לימוד חינם לכולם בצורה זו אפשרויות התפוצה הם עצומות כמות המשתתפים תגדל וההשפעה תהיה טובה ומשמעותית יותר בנוסף מחיר מופקע של 7600ש"ח גורם שהמודטים הצעירים המגיעים ללמוד מדיטציה זו הם אנשים בעלי הכנסה גבוהה ומבטלים באופן אוטומטי את חסרי היכולת ביחס לאנשים אלו זה נשמע לי כמו מדיטציה לעשירון העליון משום מה זה לא מסתדר לי אם דבר רוחני שכזה ושלוו חבל. המדיטציה ככול דבר טוב שמגיעה לעולם המערבי נהרס ע"י רצונות חומרניים כי באמת ובתמים אני חושב שמדיטציה זו וחלק מהאנשים באמת טובים הם ולא חושבים על כול כאב הראש החומרני הזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hary_i

New member
לימוד חינם?

העניין שלי לימוד חינם נוסה בעבר ונחל כישלון חרוץ למרות שזה בהחלט נראה כדבר ההגיוני ביותר. מה קרה לזה? אנשים שלמדו, לא תרגלו וכמובן לא הפיקו את היתרנות. לצערינו לא ניתן להביא שלום ע"י לימוד טכניקה להבאת שלום, צריך לבצע את זה, לא רק לדעת איך. נכון שקשה להאמין שניתן ליצור שלום אבל האפשרות קיימת ולשמחתי רבים הם העוסקים במלאכה, כרגע בהתנדבות והלוואי שהיה לי יותר זמן לעזור להם. לצערינו הרב ההנהגה אינה פתוחה לדברים כאלו, אני מניח שכאן בפורום קיימים אנשים יותר פתוחים המסוגלים להבין שקיימת אפשרות כזו ואם אנחנו לא נאמין אז מי יאמין.

הארי קרשינה יקר(בצחוק)

לא מובנת לי בכלל התשובה שלך!!!!!!!!!!! מה שאתה אומר הוא כי מי שלומד ולא משלם פשוט לא ממשיך ומי שמשלם כן אם הדבר נכון הוא מאוד מוזר ותמוה בעיניי למה אדם המקבל ערך חיובי ולומד בדיוק מאותם האנשים את מה שהוא היה אמור לשלם בעבורו "סכום נכבד" פשוט ולא ימשיך אותו לי אישית זה לא נראה הגיוני ואני בספק רב אם ניסו את רעיון זה!!!!!!! מי שלמד את המהות והעקרונות של מדיט´ טרנס´ ימשיך וימדוט ביין אם הוא שילם וביין אם לא נימוק לא רציני שכזה באמת ולא מתקבל נא לא לזלזל ברמת האינטליגנציה שלנו דבר נוסף כאשר התברר לי כי ארגון זה מנסה להשתלב בפוליטיקה הובנו בפניי דברים ומניעים נסתרים שלא הבנתי קודם לכן אבל לסיכום!! מדיטציה טרנסנדנטלית היא דבר חיובי מועילה גם לחברה וגם לפרט לא כול האנשים שמלמדים/מתרגלים הם בעלי מניעים נסתרים אם אדם בחר שיטה זו כול הכבוד לו ואם הוא מזוהה אם שיטה זו והוא נלהב הגיוני בהחלט "איש איש אמונתו יחיה" אל לנו להשמיץ או להמעיט מערך כול שיטה(מדיטציה) והיתרונות והייחוד שלה כול אדם הפנה לאחת השיטות הגיוני שיזדהה עימה אך תמיד לא להמעיט מערך שיטת וגוונים אחרים אפילו אם לנו הם נראות מוזרות ופחות טובות ונלמד לקבל את השונה ולהבין שמדיטציה זו או אחרת היא חלק מהשלם הכולל המוגדר ב"מדיטציה" ובסך הכול כולנו רוצים שלום עולמי!!! שלמות ביין גוף לנפש!!! חיים בריאים אושר ועושר וכיו"ב!! !!!!!
שתהה לנו שנה טובה שנה של שלום ומימוש כול רצונותינו
אמן!!!!!!!!!

hary_i

New member
מי ששילם לאומת מי שלא שילם

כל מה שאמרתי הוא פשוט הניסיון שהיה בעולם למרות שזה תמוה ואכן זה תמוה במידה מסויימת אבל הניסיון מלמד שכאשר אדם משלם על משהו, הוא מעריך את זה יותר, נכון שזה לא צריך להיות כך אבל ככה זה אצלינו בתרבות המערבית. אני גם כן לא מסכים עם זה אבל אלו העובדות. ולגבי פוליטיקה פעם נוספת אני רוצה להבהיר, יש להפריד בין האגודה הבינלאומית למדיטציה לבין מפלגת חוק הטבע אלו לא אותם ארגונים וגם לא אותם אנשים.

yatsek bar aba

New member
מה שניתן בחינם שווה יותר

אדם המצוי בדרגה רוחנית גבוהה אינו צריך דבר, לכן אינך יכול לשלם לו דבר בוודאי שלא יחפוץ בתשלום כספי מופקע. אשר לניסיון העולמי כביכול, איני זוכר את התקופה בה מ"ט הוצעה בחינם (אולי אתה יכול להאיר את עיני). עד 20 שנים אחורה אני יודע שזה לא היה המצב. מצד שני, יש לי דוגמה בינלאומית הפוכה: הויפאסנה ניתנת חינם ומתבססת על תרומות מתלמידים וותיקים בלבד בסכום התואם את רצונם ויכולתם (אם בכלל). ניסיוני וניסיונם של רבים מאוד אחרים (עשרות מליונים ברחבי העולם) מלמד כי תלמידים מקבלים את הטכניקה וממשיכים בתרגולה "למרות" שניתנה להם חינם. להפך, דווקא העובדה כי מישהו נותן לך משהו בעל ערך ללא שהוא מבקש לעצמו דבר בתמורה (כל המורים, העובדים והמשרתים עושים זאת בהתנדבות מלאה) מסייע רבות לתלמידים חדשים להשתכנע לתת הזדמנות הוגנת לטכניקה (שהלא יש רבים מאוד שראוי לשאוף להיות כמותם). על עצמי אני יכול להעיד, כי אם הייתה הויפאסנה עולה כסף לא הייתי עושה מעולם את הקורס הראשון, לא בגלל שלא היה לי, ובוודאי שלא בגלל שזה לא שווה את זה, אלא בגלל שלא ידעתי שזה שווה את זה וריח הכסף שהיה עולה באפי היה מרתיע אותי מאוד. יגאל

hary_i

New member
שווה יותר?

מה שניתן בחינם נחשב בדרך כלל לשווה פחות. המ"ט הוצעה בחינם לפני בערך ארבעים שנה או חמישים שנה למיטב ידיעתי. אני יודע גם על הרבה אחרים שלמדו הרבה טכניקות אחרות שהן חינם ולאחר זמן קצר הפסיקו לתרגל. למה? איני יודע. ואגב חשוב לזכור שמהרישי עצמו אינו מבקש כסף לעצמו אלא רק למפעלים חובקי העולם שלו. כך גם המורים, הם רק רוצים לשלם את הוצאותיהם.

אפרת 10

New member
לא נכון

אני מתרגלת ויפסנה ומצאת אותה נהדרת , אבל לפי דברי גוואינקה רוב האנשים לא מתרגלים את הויפסנה באופן יומיומי אלא רק בריטריט וגם לריטריט מגיעים לא פעם בשביל התחושה המדהימה שיש בימים האחרונים של הריטרט (הסטלה המדהימה ההיא)לאומת זאת את התרגול היומיומי של כשעתיים נדמה לי אבל אני לא בטוחה שהואמדבר על אחוזים בודדים של מתרגלים . אז אני לא אומרת שמ"ט צריכה להיות כל כך יקרה אבל ה"דנה" של הויפסנה היא בטח לא ערובה לתרגול. לילה טוב אפרת

אפרת 10

New member
לכל מדיטציה גם מ"ט חייבים מורה טוב

כשהייתי בת 16 לפני כ20 שנה ךמדתי מ"י ע"י סליחה על הביטוי מטומטם בריבוע שלמד שיעור אחד וחשב שיכול ללמד בסוף השיעו שהיה זול מעוד ( לקחו כסף על כיבוד ולא על שלום עולמי) הלכתי הביתה והתחלתי לחפש דרך להתאבד. לא התאבדתי הגיע מי שעצר אותי . אבל הערוא הזה גם עצר אותי מלתרגל מדיטציה שנים כי הייתי צריכה לעזור הרבה מאוד אומץ לנסות שוב מה שגרם לי כל כך הרבה בלאגן ולהבין שאת הבלאגן לא גרמה המדיטציה אלא אידיוט שחשב שיכול ללמד אני היום לא מתרגלת מ"ט אלא שיטות אחרות אבל שני דברים אני יכולה לומר בבטחון גמור א. יש קשר בין תרגול מדיטציה ושלום עולמי -וחייב להיות קשר בינהם אחרת מדיטציה היא חרטה. ב.מורה לא מנוסה הוא מסוכן באותה רמה שרוצח מנוסה הוא מסוכן כי במדיטציה מתעסקים עם המהות הכי עדינה ושבירה של האדם. ולך אישית אינקא אם אתה לא מבין את זה אני פשוט אמליץ להתרחק ממורים לא מנוסים ובשום פנים ואופן לא להתימר ולקרוא לעצמך מורה - אתה אולי לא קולט את זה אבל אתה עוסק בדיני נפשות זה לא סתם טכניקה קלה וכפית וזהו אמרתי מספיק ואני מקווה שלא פגעתי באף אחד , אם מנעתי ממשהו לעשות שטות אשרי לילה טוב אפרת

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אפרת חמודה

את יכולה לספא לנו מה בדיוק היה בשיעור הזה שניסית להתאבד אחריו?

אפרת 10

New member
אני לא ממש זוכרת כי זה היה מזמן

שוב אני לא זוכרת כי זה היה מזמן ( לא נעים לספר כמה שנים עברו מאז שהייתי בת 16) אבל בעקרוןזה היה בחור שלמד מ"ט קורס סטנדרטי וחשב שגם יכול ללמד, התרוץ שלי זה שהייתי בת 16 מה שעשינו במדיטציה זה לחזור על מנטרה שבחרנו בעצמינו לפי הנחיותיו, השיעור עצמו היה די משעמם , הבלאגן התחיל כשיצאתי. עכשיו תבין הנקודה היא לא הסיפור האישי שלי כי אותו אני פתרתי עם עצמי מזמן, עובדה היום אני מתרגלת מדיטציה ובכלל עוסקת בתחומים אלטרנטיבים בכייף, הנקודה היא שעדיף לשלם המון המון כסף , סכומיטם שערוריתיים לגמרי מאשר ללכת למורה לא מנוסה , גם אם כוונותיו טובות. ודבר שני מי שלא מצליח ךלהבין את הקשר בין מדיטציה ולא משנה עם ויפסנה או מ"ט לבין שלום עולמי לא מבין בעצם את רעיון ה"אחד" ורעיון הזרימה או את יודע מה בעיברית את הקשר בין ההמיספרה הימנית לשמאלית ואני אצטט לך את המורה הראשון שלי לויפסנה בחצבה שלצערי איני זוכרת את שמו: "עכשיו אתם מאושרים- אם תתרגלו יום יום במשך שנה אולי יפול לכם האסימון " בוקר טוב ויום נעים אפרת

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מדיטציה ושלום עולמי

העיקרון הוא שלא ניתן להביא לשלום עולמי, אבל כל אחד מהאנשים יכול להגיע לשלום פנימי ואז חזון השלום העולמי יתממש. יש כאן הבדל קטן, שעייפתי מלהסביר. כנראה צריך קצת ניסיון חיים כדי לא לנסות לשנות את העולם, אלא קודם כל את עצמך.

לא ניתן גם לשנות את העולם,

למה אתה יכול לשנות אשליה? לאשלייה נוספת,משופרת יותר? כל האשליות כולן תמיד תהיינה על כרעי תרנגולת,בסופו של דבר הן קורסות והופכות את המאמינים בהן שוב לשחקנים רעים בקומדיה ההולכת ונמשכת. אבל בדבר אחד אינני נוטה להסכים איתך.איננו מביאים שינוי לעצמנו אלא נעשים מודעים בצורה כזאת שאנו מבינים בסופו של דבר שאנו עדים לאשלייה. לא קורה לך לפעמים בסרט קולנוע טוב שאתה הופך לחלק מהעלילה ושוכח את עצמך? אולם אז אתה מתעורר לפתע ואומר,רגע,זהו סרט בסך הכל ותו לא. ואז אתה בסך הכל לא חלק מהסרט,אתה מתבונן בו,אתה מודע לכך שהוא אשלייה, אולם אין אתה בהכרח משנה משהו מהסרט ובוודאי שאין אתה משנה דבר בעצמך,לא? העולם או האשלייה הם כמות שהם מסיבה מסויימת או מכורח מסוים. כדי שהשינוי יהיה טוטאלי,הרי כולם צריכים להפוך ולהיות מודעים בעת ובעונה אחת שאילולא כן החברה לעולם תמשיך להזין את האגו של היחיד וכמות האנשים שיחיו באשלייה תישמר יציבה באופן קבוע לנצח. אז כיוון שכמות המתעוררים האמיתית(ולא רק אלו שעושים מדיטציה וחושבים שהתעוררו בעוד שהם לא ממש התעוררו אלא רק קיבלו אשלייה חדשה על עצמם) לעולם תהיה קטנה מכמות היישנים,האשלייה לעולם תישאר,כי הישנים הם המזינים את החלום המשותף,חלום שרק אם כולם יתעורר ניתן יהיה להפיג גם אותו ואו אז אולי להגיע לשלום המיוחל הזה של אחרית הימים. אחרית הימים תמיד מתוארת כמלחמת בני האור בבני החושך. זאת המלחמה הסימבולית של אלו שהתועררו באלו שלא ותמיד ברקע של אותה מלחמה מופי הגורם האלוהי,שרק הוא לבדו יכול בכלל לאפשר ניצחון למי מהצדדים במלחמה שכזו. אז לעת עתה,מי שהתעורר עדיין חייב להיזהר לא משנה היכן הוא נמצא מהמחבל המתאבד שנמצא לו באופן מודע על המסך ומתקרב בהסתר אל מקום מושבו בבית הקפה. :) מוטי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אז אתה כן מסכים איתי :)

שכן המודעות לאשלייה עליה אתה מדבר מושילה ישירות ל"שלום הפנימי" (גן עדן) אליו אני מכוון כאן. המודעות היא אכן גם הדרך וגם המטרה, וגן העדן אכן מתממש כאשר המודעות מזהה את עצמה ללא צורך באובייקטים (באשלייה). הפרדוקס הוא שאלו שניסו להביא "שלום לעולם" הביאו את האסונות הגדולים ביותר. בניתוח פסיכולוגי פשוט ניתן לראות כי חסידי פרוייקטים גדולים כאלו בד"כ נכשלו כשלון טוטאלי בחייהם האישיים. הנסיון להשכין שלום בעולם נועד בראש ובראשונה לפצותם על בעייתם האישית עמה אין הם מוכנים להתמודד. התחילו בקטן, אני מציע. השכינו קודם כל שלום בנשמתכם. אחר כך עברו לאחרים.

למעלה