מ"ט

hary_i

New member
השכינו שלום בנשמתכם...

אז למה אתה ממשיך במלחמה עם כולם? מה עם השלום הפנימי שלך?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תפסת אותי ../images/Emo13.gif

לכאורה. שים לב שאיני מנהל מלחמות עם כולם, רק אם אלו השוללים כל דרך אחרת מלבד דרכם ופועלים באלימות כדי להשיג מטרותיהם אלו. כמובן שיש לי כאן מקום לתיקון עצמי. כנראה שיש בי מקום מזדהה/מתקומם לכך ובו עלי לטפל. כמובן שאין זאת אומרת כי המלחמות אינן "צודקות". זה רק אומר שהן בהכרח חושפות ומבטאות את את הכאבים שלי ומשום כך בתהליך הסמוי מעיניך מאפשרות לי גם לטפל בהם. סיום הטיפול (תיקון) במסה קריטית של "כאבים" (בעיות פסיכוסומטיות) מאפשר את החזרה לאחדות פנימית - "גו עדן", אלא שמשם גם נראה כי מעולם לא הייתה מציאות אחרת והעולם נמצא במילא בהרמוניה מושלמת. הרי זו היא רק תודעת הצופה אשר מוצאת בו אי שלמות כאשר היא מקרינה חוסרק הרמוניה זה מתוך עצמה.

hary_i

New member
כמה שזה נכון

מאד יפה אמרת שבמדיטציה עוסקים במהות הכי עדינה ולכן חשוב ללמוד ע"י מורה מוסמך ומנוסה. זו גם הסיבה שלדעתי מאד מאד לא מומלץ ללמוד מדיטציה מספרים או דרך מאמרים באינטרנט.

אוף.... ../images/Emo4.gif

אני שמח (ואני לא ציני) שסוף סוף נאמר כאן על ידי גורם מוסמך שהתשלום (השערורייתי בטירוף, לדעתי האישית) נדרש למעשה לא תמורת לימוד הטכניקה של המ"ט אלא כדי לממן את פעילותו העיקרית של הארגון. מפי מישהו אחר זו היתה עשויה להישמע כמו השמצה או השערה חסרת יסוד. אך כעת אנו יודעים למה נועד הסכום. לא שאני אישית מבין איך מוכרים רוחניות בכסף או מדוע כדי להביא שלום עולמי צריך כל כך הרבה כסף. כן, אני יודע, קראתי את ההסבר של הארי - ובכל זאת, אתם יודעים... בכל אופן, אני חושב שהגיע הזמן שנדע את התשובה, כי עד עכשיו זה לא נאמר בבירור. אז תודה, הארי. אבל יש עניין אחר לגמרי שאני ממש לא מבין. הספקתי לקרוא את הודעתו של אינקה בטרם נמחקה, ולדעתי היא היתה מעוררת חיוך ותו לא. לא חיוך של לעג, לא חיוך של שמחה-לאיד - סתם חיוך! לעניות דעתי, שימוש בחסימות משתמשים ומחיקת הודעות צריכים לבוא לידי ביטוי, אם בכלל, רק במקרים קיצוניים של אלימות מילולית, פריצת קווים אדומים אתיים וכדומה - ולא, עקיצה לא נכללת בקטגוריה הזו! נכון שמנהל הפורום הוא זה שיחליט על כך, אבל כמי שזעק השכם והערב על כך שדרול סותם לך את הפה, אני מוכרח לומר לך שדי נדהמתי לראות שאתה עצמך עשית זאת. אתה יודע, בתגובה ליתוש טורדני אפשר לזרוק פצצת אטום, אבל אפשר גם פשוט לנפנף... אתה בחרת לזרוק פצצת אטום (אינקה, אל תיפגע לי עכשיו, הא?!
). הרי בהודעת המנהל שלך הבטחת להשתדל שלא לתת לדעה האישית שלך להפריע בניהול הפורום. אולי אתה צריך להשתדל קצת יותר? מצד שני, כולנו טועים לפעמים, ומכיוון שאנחנו כבר אחרי יום כיפור, אני לא יודע אם מישהו כאן מצפה להתנצלויות על (מה שאני רואה כ-) משגה. אבל אני כן מצפה שדברים כאלה לא יישנו. נכון, אני סתם אחד מני עשרות גולשים כאן, כך שאולי תחשיב את דעתי כקליפת השום. אבל נדמה לי שאחרי תקופה לא ממש נעימה שעברה על הפורום הזה, אנרגיות מעט רגועות יותר לא יזיקו כאן. דווקא לך, כמנהל פורום, יש יכולת להזרים לכאן אנרגיות. אם תהיינה שליליות או חיוביות, בהחלט לא תלוי רק בך, אבל אל תשכח שאתה כבר לא "סתם" כותב מהשורה, ובמקביל לכוח באה גם האחריות, ובאחריות יש להשתמש בתבונה (נו, זה כבר באמת נשמע קצת פלצני, אבל מה לעשות - זו האמת... האמת שלי, לפחות
). אני מקווה שתקבל את הדברים ברוח טובה. אני לא כותב את הדברים בצדקנות או בהתנשאות - אם זה נשמע כך, קבל את סליחתי (למרות שעבר יום כיפור...
). אני באמת, באמת, באמת (באמת) מקווה שהפורום יהיה פינה שנעים לבקר בה. בהקשר לכך, אם זה מעניין אותך לשמוע, אני אישית בהחלט לא הייתי רוצה לקבל מסעי שיווק אגרסיביים לטכניקה כזו או אחרת. אני מקבל מספיק מהסוג הזה בדואר, והם מוצאים את דרכם למקום הראוי להם בלי לעבור את מפתן הבית. לעומת זאת אשמח מאד לשמוע (ואפילו בפרטי פרטים) על מדיטציות שונות ואולי אפילו להתנסות בהן. ואחרי כל זה - איחולים כנים להצלחה מדהימה בניהול הפורום! בהנחה שזו היתה רק מעידה, אני בטוח שניהול "לא פולשני" של הפורום ייזקף לזכותך, ואני מקווה שגם הכותבים האחרים בפורום יראו זאת כך, ולא ישתמשו בעניין כדי לנגח אותך מפה ועד רישיקש. הבה נזכור את מה שאמר רבי נחמן מברסלב: "אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן". בהצלחה (לכולנו) !!!

hary_i

New member
מחיקת הודעות

קבלו את התנצלותי על מחיקת ההודעה.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif לדעתי אתה חוטא כאן לעצמך

ולפורום בכך שאתה לוקח עליך את תפקיד המנהל. מנהל צריך להיות אובייקטיבי וחסר פניות. לפחות מספיק בכדי לאפשר לאחרים להביע את דעתם באופן הראוי. אבל לך הרי יש אג´נדה מוגדרת. אולי אפילו חיובית: אתה רוצה להביא שלום וברכה לעולם על ידי המדיטציה הטרנסצנדנטלית, והיא לבדה. האם תוכל לעמוד מנגד ולראות דעות בפורום "נגד" המ"ט מבלי לאמר את המילה האחרונה? האם הכל כשר בדרך אל המטרה? אחד מחוקי הטבע החשובים הוא שלכל כוח יש כוח נגדי וחזק באותה מידה. הנסיון שלך להשליט את המדיטציה היקרה הזו פשוט יהרוס את הפורום. תראה הארי: הרי אין לך כל דרך לשווק את המ"ט במחיר המופקע הזה מבלי לטעון כי היא טובה הרבה יותר מאחרות. שכן מה הואילו חכמים בתקנתם אם הם מוכרים את אותו הדבר בדיוק אך במחיר מופקע? לכן לא תהיה לך ברירה אלא להיאבק בכל הכוח נגד כל דעה אשר "מנמיכה" לדעתך את המ"ט לרמת האחרות. תיצטרך לפעול ללא לאות כדי להצדיק את הרושם ש 7600 ש"ח מצדיקים את עצמם כאשר קיימות טכניקות זולות עשרות מונים, ואולי גם טובות יותר (לא ניסית ולכן אינך יודע). פעולתך הראשונה אינה מקרית ואינה "טעות". הנך אדם בעל אג´נדה מוגדרת מאוד, ואפילו קיצונית. אינך מוכן לכבד אחרים בדיון על עקרונותיך, ולא פעם אחת רמזתי לך בדיונים כי רצוי "להמנע" מ"סופרלטיבים" הרומזים על רמתו האישית/שכלית הנמוכה של זה מעומד מולך. גם לאחר שהסכמת איתי בזאת לא עמדת בדבר ועדיין הנך מאמין כי מי שאינו מבין את הדברים כמוך הרי הוא "חסר כל הבנה" כמו שכתבת לי ולאחרים לא אחת. בכך שלקחת על עצמך את ניהול הפורום הנך מחוייב לתת במה לכל הדעות. גם אלו המנוגדות לך. אנו מתדיינים יחד ו"מכירים" כבר חודשים רבים בפורום וכולנו יודעים כי לכל הפחות זהו אתגר גדול עבורך. הנך נאמן לדרכך בלבד ואוי למי שיסתור את דבריך. המינימום הוא שתחזור על דבריך שוב ושוב עד אשר יוטמאו, בדיוק כמסר פוליטי. אבל עכשיו יש לך גם את המחק ביד. הפיתוי גדול מתמיד למחוק את הדעות הסותרות. והנה גם עשית בכוח הזה שימוש. אז למען עצמך ולמען כולנו, אנא שקול שוב האם הינך מסוגל לנהל את הפורום ולתת במה לכולם. האם תוכל לראות גם את המ"ט סופגת ביקורת עיניינית ולעיתים הומוריסטית ממש כמו האחרות? האם תוכל להניח לדיון על המ"ט להיות מוטה שלא כרצונך? או שבכוח הזרוע תנסה לקבוע את דעתך על הפורום כמו אחרים לפניך? ואולי רצוי לחזור להיות גולש מן השורה ולקבל את הזכות המוסרית המלאה להאבק על האג´נדה שלך באופן ישר והוגן? הרי ביננו: אינך מאמין בשום "מדיטציה" אחרת ועבורך "מדיטציה" היא "מדיטציה טרנסצנדנטלית" בלבד. אז את מי אנחנו מרמים כאן?

hary_i

New member
אני לא משווק

אמרתי כבר קודם שאני לא משווק את הטכניקה. אני מאד מעריך אותה ובטוח שהיא טכניקה טובה, יחד עם זאת, אני (אולי לצערי) לא מרוויח ולו שקל אחד מכל אחד שהפנתי לטכניקה. אני לא מנסה להשוות בינה לבין הטכניקות האחרות אם לא שמת לב. ואם אתה מדבר על חוקי הטבע, אז בוא באמת נחזיר את הדיון לתחומים היותר קרובים לפורום ישנם שלוש כוחות הכח הבונה, הכח המשמר והכח ההורס. ככל שהכח הבונה גדל, גדל גם ההורס. או בלשון הוודות: סטווה, רג´ס ותמס

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אוי ויי

סטווה רז´ה וטמס הן דרגות של טוהר ההכרה ובשום אופן לא "כוחות". מה מלמדים אתכם שם במ"ט, הארי? דרוש את הכסף חזרה!!!

hary_i

New member
שלושת הגונות

סטווה רג´ס ותמס הם שלושת הגונות שעליהם מדברות הוודות וזה מה שנאמר לארג´ונה בסיפור הבהגווד גיטה בפרק שני פסוק 45 Be without the three gunas מה כוונתך דרגות של טוהר?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הכסף חזרה!!! ../images/Emo8.gif

מצאתי לך תיאור של הגונות באתר "יוגה של אהבה", ואל תשכח לבחון שוב את ידועותיך בוודות לפני שאתה מכתיר אחרים בחוסר ידיעה. אולי גם תגלה שדברים נוספים לא הבנת כהלכה ומכאן עלולה גם להיות השפעה שלילית על חייך כולם. :)
ציטוט: "הטבע מורכב משלוש איכויות או התניות. למעשה, המינוח הסנסקריטי הוא "גונה" (Guna) שמשמעותו "כבל", כיון שהגונות כובלות את הנשמה המותנית לעולם החומרי. ישנן שלוש גונות: טוֹבוּת, להיטוּת ובערוּת. יתכן שתתקלו במינוחים הסנסקריטיים שהם: טוֹבוּת - סתתוה (Sattva), להיטוּת - רג´ס (Rajas), ובערוּת - תמס (Tamas). כל דבר, המצוי בעולם, מושפע משלוש מידות אלה. כלומר, יש בו טוּב מסוים, יש בו להיטוּת מסוימת ויש בו בערוּת מסוימת. כשם שבתבשיל מרכיבים תבלינים שונים את הטעם הסופי, כך נקבע אופיים של דברים על פי האיכויות המשפיעות עליהם..."

hary_i

New member
יפה

הדבר היפה בסנסקריט הוא שלכל מילה ישנם מספר פירושים. גונה פירושו כח אבל במקרים מסויימים גם חבל. סטווה או סטו גונה הינה הכח הבונה ולכן גם נחשב לטוב לכן גם אומרים על דבר טוב שהוא סטווי. רג´ס או רג´ו גונה נחשב לכח המחזיק המשמר לכן גם המילה להיטות יכולה להיות טובה לתיאורו. תמס או תמו גונה הינו הכח ההורס, האם המילה בערות טובה לתיאור המושג הורס? אני לא בטוח. וכן, אפשר לקבוע את אופיים של דברים לפי האיכויות המשפיעות עליהם. יש עוד סוג של שלוש איכויות וזה יותר קשור לרפואה הוודית ווטה, פיתה וקאפה על זה בפעם אחרת.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יפה

אכן קישרת נכון בין הדברים. רק שנראה לי כי "טמס" הוא הכוח הבונה (הבערות היא ה"יוצרת" את תופעת העולם) וסטווה היא הכוח ההורס - ההבנה כי רק האחדות קיימת שומטת את הקרקע מתחת לרגלי השונות :) לכן פעולותו של שיווה (רודרה) ההורס היא המביאה לשחרור הסופי של היקום כאשר ברהמה (הבורא) מגיע להארה ושחרור סופי.

hary_i

New member
מה בונה ומה לא

רעיון מעניין העלת שהבערות יוצרת את תופאות העולם וכן יש בזה משהו, מה שמראה לנו כמה העולם מחזורי...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תעשה מערוף הארי

ותסביר לילדים כאן מה הקשר בין הבירבורים שלנו על הוודות למדיטציה. הם עוד עלולים לחשוב שהייתה כאן השתלטות עויינת על פורום מדיטציה והוא הוסב לפורום לימודי וודות...

אינקה

New member
../images/Emo20.gif נו פליז, פליז... ../images/Emo8.gif

הייתי עושה את זה בעצמי, אבל אתה יודע איך זה - איך שאני פותח את הפה (המקלדת :) ישר קופצים ואומרים לי שאני עושה מעצמי יודע הכל וכו´. אז בוא תתחיל ואני אצטרף אליך אם צריך. מה אתה אומר?

yaga1

New member
ממ....אינקה...

אחרי מי יודע כמה שנות מדיטציה וכך וכך שנות הוראה אתה יודע מזה להרפות ???

hary_i

New member
בסדר אעשה זאת

אבל קודם כל, למה אתה חושב שכולם כאן ילדים?

למעלה