מ הייתם עושים אילו

מ הייתם עושים אילו

הבת שלכם היתה הולכת אל החברה הכי טובה שלה, ובזמן שהיתה שם היתה חולצת את סנדליה, והכלבה של החברה היתה לועסת את הסנדל השמאלי והורסת אותו לגמרי, וההורים של החברה, שאתם בהחלט מיודדים איתם, היו אומרים לכם שהם יתנו לכם את הכסף לקניית סנדלים חדשים? א. מחייכים ואומרים "לא, באמת, אין צורך, לא נורא". ב. מחייכים, אומרים "תודה רבה", ולוקחים הכסף. ג. אחר, פרטו ונמקו.

dana2909

New member
תלוי

אם זה היה סתם סנדל בלוי וישן - לא תודה. אם זה סנדל חדש - תודה. לא שווה להרוס ידידות בגלל סנדל.

צימעס

New member
ב אלא אם באמת חיכיתי

שהסנדל ימות סופית כדי לקנות חדש (לא קרה לי מעולם עם נעלי ילדים. הם גדלים מהר יותר). למה?

giulietta

New member
א.

כי לא נראה לי ליצור משקעים עם המשפחה של החברה-הכי-טובה בגלל זוג סנדלים. דברים כאלה קורים וההתנצלות של בעלי הבית ונכונותם לפצות היו מספקים אותי. בפעם הבאה [לפחות עד החורף] כדאי שבתך תלך לאותה חברה ברגליים יחפות.

אטיוד5

Active member
הוצאת לי את המילים מהפה

או כמו שראית שם מעלייך, בעצם הוצאת לי יותר מילים ממה שהיו לי בפה.

אטיוד5

Active member
קדימה

את מוזמנת לרוץ 100 מטר ב-10 שניות. אחרי שתצליחי יש לי עוד כמה משימות בשבילך, שאת גם מכירה בעצמך, אבל איכשהו לא מצליחה בהן. הן אפילו רשומות פה בכתובים. אני מאמין שלכל אדם יש מגבלות משלו ולכן הוא לא יכול לקפוץ לעצמו מעל הפופיק. שום מאמץ לא יעזור לו.

shellyland

New member
ואתה באמת ובתמים לא מסוגל

להבחין בין מגבלות פיזיות למגבלות רגשיות?

אטיוד5

Active member
מה זה משנה?

בכל מקרה לא כל אדם יכול להגשים כל דבר. אם מפני שהמגבלה היא פיזית או נפשית. את מזכירה לי את המשפט המפורסם "לילד יש פוטנציאל, אבל הוא לא מממש אותו". נו, הרי מבנה האישיות שלו הוא כזה שהפוטנציאל לא ימומש. זה חלק אינהרנטי שטמון בו. ככה הוא, ולא יעזור לו שום מאמץ. מדברים על כל כך הרבה על "שינוי התנהגותי". ולמה כ"כ הרבה? כי זה כ"כ קשה! האדם עושה מה שטבעי עבורו. אז נכון, לפעמים, לתקופות קצובות, הוא יכול לשנות משהו. אולי אפילו לערוך שינוי קטנטן. אבל ראבאק, מישהו יכול להתאמץ כל החיים? אה, אולי כן, אם במקרה נטיה להתאמצות היא חלק מהאופי שלו.

D o r o t h y

New member
אטיוד,

אני התכוונתי למאמץ שכבר הוציא ממך יותר ממה שהתכוונת.. LOL

מדובר בסנדלים שנקנו בפסח.

לא ממש חדשים כבר, וגם לא בלויים. בכל אופן לא התכוונו לקנות עכשיו אחרים. אני באופן אוטומטי לגמרי נקטתי בא', כי זה באמת לא נורא בעיני, אבל אח"כ חשבתי לי שאם הכלבה שלי הייתה מכלה לחברה את הסנדל גם אני הייתי רוצה לפצות על הנזק, ומרגישה מאוד לא נעים אם לא היו לוקחים את הכסף.

למעלה